- 30 Ekim 2018
- 2.946
- 4.310
- 133
Açıkçası yeni başlayacağım için süt izni konusunu açamadımDirekt 6.30 da mı bitecek mesainiz? Süt izni kullanma durumunuz yok mu acaba? İlk günler alışma sürecine iyi gelirdi.
Konuşmadim acikcasi simdide acıp söylemek ne kadar doğru olur bilemedim. Şimdi söylesem belkide kabul edilmem isi kaybederim.Tabiki çalışmak... Teselli olur mu bilmem ama küçük bırakılan çocuklar sürece daha kolay adapte oluyorlar. Ama atıyorum 2 yaşına kadar siz bakıp pat diye işe başlasanız daha ciddi sıkıntılar olabiliyor.
Ben iki çocuğumda da 6 aylık olmadan çalışmaya başladım. Ama devlette olduğum için süt izni vs kademeli geçiş oldu. Yani ilk başta yarım gün sonra biraz daha uzun. Bebek 15 aylıkken tam gün çalışmaya başladım ki onda bile saat 5 te evdeydim. Keşke böyle çalışabilse her anne.
Siz yeni başlarsanız da başladığınız kurumun süt izin durumu yok mu? Orda çalışıyorken doğum yapsanız en az 1 seneye kadar süt izni olmalıydı. Belki yine faydalanabilirsiniz.
Şu an bile istedigim seyleri erteleyebiliyorum. Gittikce istekleri ihtiyaclari articakEğer bir evladım olursa inşaAllah, bende maalesef ki 4 aylıkken işe dönmek zorunda kalacağım. İnanın şu an evladım olmadığı halde bile bu konu kafam da dönüp duruyor, acaba olursa nasıl bırakır giderim, acaba çalışırsam çocuğum benden daha çok ona bakanları mı sever vs. vs. daha bir ton kafamda deli sorular. O kadar çok isterdim ki çocuğumu kendim büyütebilmeyi ve bunu yapabilenlere hayranlıkla bakıyorum fakat günümüz de tek maaş ile de olmuyor. Bir şey görüp beğendiğimde çocuğuma alamayacak olmak, o büyüdükçe yaşıtlarından geri kalmasın diye güzel yaşatabilmek düşüncesi ağır basıyor ve çalışmak mantıklı geliyor. Buradaki herkesin de dediği gibi; Çok vakit geçirmek değil geçirebildiğiniz vakitlerin verimli olması önemli. Allah yardımcınız olsun .
Ben sıradan bir iş bulmadımEvlendikten sonra çocuk yokken evde oturup, bebeğiniz küçükken çalışmaya niyet etmeniz bana da ilginç geldi.
Çocukla kaliteli vakit geçirmekten bahseden arkadaşlar olmuş.
İlk iki yıl çocuğun öncellkli ihtiyacı kaliteli zaman değil güvenli bağlanma, ebeveynlerinin sevgisine, kucağına, ilgisine doymaktır.
'Anneanne ve teyzeleri bebeğime çok düşkün, benden daha iyi bakarlar' diyorsunuz,
doğrudur ama bebeğinizin annesi sizsiniz ve
ne kadar iyi bakarlarsa baksınlar, sizin yerinizi tutamazlar.
'Ben üç-beş aylıkken bıraktım, çocuğuma hiç bir şey olmadı' şeklindeki yorumları da sağlıklı bulmuyorum.
Benim çocuğuma olumsuz etki etmemiş olması başka bir çocuk için de sürecin aynı şekilde ilerleyeceğini göstermez.
Ayrıca 0-2 yaş yani bebeklik dönemi bireylerin hayatında en kritik dönemdir.
Bu dönemde yaşananların iç dünyadaki yansımalarının ne zaman, ne şekilde olacağını kesin bir şekilde ölçüp, biçmek mümkün değil.
Yansımayı/Etkiyi; zaman, annenin yerine bakım veren kişilerin tarzı-yaklaşımı, bebeğin mizacı ve diğer sosyal-çevresel faktörler belirler.
Çocuklarla çalışan bir uzman olarak ben
0-2 yaş döneminde, çok elzem bir durum yoksa anneyle bebeğin mümkün mertebe birlikte olması gerektiğini düşünüyorum.
Durumu iyi olup deli gibi çalışmak isteyen insanlara şaşıyorum lakin eğer gerekli bir durum varsa ihtiyaç varsa neden çalışılmasın biraz yorucu olur belki ama zamanla ikinizde bu duruma alışırsınız tahminim . Ayrıca ayy bebek çok küçük neden çalışıyorsun diyen insanlar kıskanç insanlar bence ki sizin durumunuzu bilip böyle söylüyorlarsa . Çok iyi niyetlilerse size fikir sunabilirlerdi . Ay yazık ay günah ay acımıyon mu diyene kadar. BEN böyle bir şeyle karşılaşmadım sadece düşününce bunlar geldi aklıma.
oglum 23 aylik su an.yakinda ucretsiz iznim biticek ise donucem meslektasiz sizinle.devletteyim.ama ben pisman oldum yani 1 yasindan sonra baslasam bu kadar bunalmazdim diye dusunuyorum.pandemi dolayisiyla eve kapanmak bircok insanla gorusememek de etkiledi tabi.bazen yakinlarimiza birakiyoruz gun boyu o zaman kafam cok rahat ediyo.ise gitmeyi ozledim.Oğlum 18 aylık hala işe dönmeyi düşünmüyorum, kızımda altı aylıkken işe başlamıştım zihnen çok yıprandım, çalışan anne olmanın verdiği vicdan azabını atamadım. Şimdi olabildiğince evde kalmaya çalışıyorum, bırakıp işe gidebilenlere ,ruhsal olarak bununla başa çıkabilenlere hep çok özendim ama bana göre değil. Size bağlı konusahibi
Çalışan anneyim oğlum 22 aylık 4 aylıktan beri anneannesi bakıyor. İlk 1 hafta zor oluyor bebek için sonra alışıyor, hatta beni görünce heyecanlanıyordu o dönem. Bide ben kamuda 8.30 - 19.00 olarak çalışıyorum hafta sonu tatil. Hafta içi çalışma saati uzun olunca emmeyi bırakır diye kokmuştum ama Eşimle akşam çıkışa gelince anne diye değil meme diye koşuyor4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
Şöyle bir seyde var eşim gece calisiyor.gunduz evde. Babasiylada vakit gecirecek oda beni rahatlatiyor bir nebze. En azindan babasi yaninda olacak
bende çalışıyorum. başta zor oldu ama iyi ki çalışmışım diyorum. çocuğunuzun geleceği için bırakıyorsunuz. çocuğu bırakıp partiye tatile gitmiyorsunuz sonuçta. kaldı ki anneanne bakıyormuş zaten. anneniz tamam diyorsa ne düşünüyorsunuz ki daha fazla. dadı derdiniz, güvenme sorunununz da yok. çalışmazsanız pişman olursunuz sonra. duygusallığın hiçbir anlamı yok emin olun.4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
oglum 23 aylik su an.yakinda ucretsiz iznim biticek ise donucem meslektasiz sizinle.devletteyim.ama ben pisman oldum yani 1 yasindan sonra baslasam bu kadar bunalmazdim diye dusunuyorum.pandemi dolayisiyla eve kapanmak bircok insanla gorusememek de etkiledi tabi.bazen yakinlarimiza birakiyoruz gun boyu o zaman kafam cok rahat ediyo.ise gitmeyi ozledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?