Çalışan anne olmak..

Ben örnek verdim neden bu size battı? Evet ben çalışmıyorum iki küçük çocuğum var ve üni okuyorum, banka kartı cebimde çok şükür alışveriş yapıyorum dolayısı ile direk eşimden para istemiyorum, parayı o bizim için kazanıyor ve ne lazım ise onu alıyoruz. Ben kendime istediğimi alırım bu sorun değil aldıklarını görseniz ağzını açık kalır hanfedi sizin amacınız burda beni aşağılamak, ben eşim bana kendi düşünüp hediye alma girişiminde bulunmuyor diye konu açmıştım. Söylemedigim şeyler için söylemişim gibi iftira atmanıza gerek yok!

annem büyütmüş beni ama keşke annem çalışan bir anne olsaydı derdim hep
çocuklarını büyütmek için kendi ömrünü feda etmiş ne kadar üzücü
emin olun bağlılığım hiç değişmezdi
kocanızla bi gün ayrılırsanız nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz acaba merak ediyorum

Beni halam büyüttü ama halamın terbiye ve değer yargılarını benimsemedim. Böyle bir fikre nerden katıldığınızı da anlamadım. Kabataslak hesap yaparsak 3te evde olsam 7de annem-babam işten geliyor o aradaki 4 saatte mi kişiliğim şekillenecekti? Siz kendinizle çalışan bir insanı kıyaslamayın bence çünkü haftada bir gün çalışma temposuna bile dayanamamışsınız dolayısıyla zorluklarla ne kadar mücadele edebilecek yapıda olduğunuz ortada. Erkekten para istemeyi savunan bir kadın gördüm ya bu sitede pes. Siz kendi paranızı kazanmanın gerçek ne anlamda ne olduğunu bilmiyorsunuz bu yüzden bilmediğimiz bir konuda yaptığınız yorumlama doğru değil. Günümüz şartlarında tek maaş sizce ne kadar yeterli? O kadar gereksiz bir duygusallıkla bakıyorsunuz ki olaya neymiş bebek annesinin sıcaklığını hissetsinmiş. Biraz okuyun şu forumu elinde mesleği, parası, işi, arkasında desteği olmadığı için kocasını çekmek zorunda kalan nice kadını görün. Çocuklarınızın anne sıcaklığından çok kendi kendine yetebilecek anneye ihtiyaçları var.

Offf valla bu bebek kucuk birakma anne sevgisinden mahrum kalir diyenler calisamayip da kiskancliktan catlayanlar
herhalde

Bir cocugun once sevgiye sonra da guclu bir anneye ihtiyaci vardir , siz sevginizi beraber gecirdiginiz her vakitte verin ona ve calisin

Sanki calismayip evde cocuk bakanlar 24 saat cocuguyla ilgileniyor , ne alaka yahu

Kendim calisan bir kadinin çocuğuyum hemde 40 yil oncesinden bahsediyorum , cok cok az kadin çalıştığı donemde calisirdi annem , her zaman icin idealim olmustur , cok basarili , cok para kazanan bir hatundu , onu örnek aldim kendime

Bende calisan bir anneyim , oglum benimle gurur duyuyor , pek cok arkadasinin annesinden daha ilgiliyim , daha kaliteli vakit geciriyoruz , goruyorum arkadaslarinin annelerini de calismiyorlar ama ya ev islerine dalmislar ya gunlerde geziyorlar vs vs

Hep bu sekilde dusunursek ozaman bayan doktor bulamazsiniz hastanede yada hemsire. Ozaman uzun sureli islerde kadinlar calismasin hep erkeklermi calissin.yada bayan doktorlar cocuk yapmasin ozamn

Çalışın. Kızım 6 aylıkken işe dönmüştüm. Geçtiğimiz 4 ay kısa süreli çalışmaya geçmiştim pandemiden dolayı çoğu vaktimi kızımla geçirdim. Çalışmak ve çalışmamak arasında ki farkı daha net görme fırsatım oldu. Çalıştığım zamanlar kızımdan ayrı geçirdiğim saatleri telafi etmek için daha kaliteli zaman geçirdiğimi fark ettim. Evde olmak apayrı bi keyifti evet şuan o günleri çok özlüyorum yalan değil ama onların gelecekleri için, ayağı yere sağlam basan kadınlar olmamız için çalışmamız gerek. Önemli olan iş yorgunluğumuzu çocuğumuza yansıtmadan onlarla kaliteli vakit geçirmek. Biz bu anlamda sorun yaşamadık hiç çok şükür.

Uzun sure ememicek gun icinde gogsumu ariyor evdeyken istiyor emmek simdi bulamayinca nasi dayanicak alisirmi zamanla

İnşallah okulum bitince çocuklarım biraz daha büyümüş olacak o zaman elbette bende part time çalışıp alanımda insanlara faydalı olmayı isterim. Eşimden bosanirsam diye vesveseye kapilmiyorum, eşimden şimdi bosanirsam o zaman çaresine bakarım çok şükür aç kalacak ortada evsiz kalacak değiliz. Benim bu konuda, sadece sabahtan akşama kadar küçücük bebeği anneden mahrum bırakmanın kendi şahsi fikrim olarak doğru bulmadığımi ifade ettim ama maşallah heryerden saldırıya uğruyorum:)))) elin almanı bile daha anlayışlı ve vicdanlı konuşuyor ama burada fikrim batıyor nedense yarası olan gocunuyor

Genel konuşmak çok sacma
Benim yegenime encok annem ve ben baktik
Ve ablam 6aylikken goreve başladı
Eniştem hic ilgilenen adam degil
Ama suan bakıyorum yeğenimin davranisinda encok enistemin ve ablamin davranışı etkili
Ablam aksamdan aksama bakti
Yegenime ben bir annenin vereceği kadar nerdeyse ilgi verdim ama suan bakıyorum annesinin yaninda esamem bile okunmuyor

çünkü burda çok gördük kocamdan ayrıldım ortada kaldım napacam diyeni
ya da mesleğim yok kocam aldattı çocuklar var ama boşanamıyorum diyeni
yaşınız kaç bilmiyorum ama işler sizi hali hazırda beklemiyor
ayrıca bi gün çalışıp canından bezen biri için de iş hayatı hayal gibi duruyor
kimin ne yarası olabilir ki
herkesin atı elinde silahı belinde çok şükür kimseye eyvallahı yok
siz kendi derdinize yanın

Bakın Ben en baştan zaten dedim, oranın ekonomik şartlari farklı olabilir. Sadece yeri gelince neden babadan para istenmesin kötü olsun ki dedim? Türkiye'de kocanın evi geçindirmesi veya karısına para vermesinin bu kadar kötü karşılandığını bilmiyordum, kusura bakmayın. Bilemedim. Ayıp birşeymis gibi yansıtıldığı için bende neresi ayıp demeye getirdim. Turk- yabancı olsun eşten para isteme konusu su kadarlık ömrümde hiç ayiplanmadi, insanlar bebeklerini sabahtan akşama kadar iş için bırakmadılar istisnalar dışında. Bunları vurguladim sadece. Sonuçta burası bir platform, medeni bir şekilde fikirlerinizi paylasabiliriz. Tartışma amacım yoktu. Bağlanma konusunda uzun bir konu, profesörlerden aldığımız dersler Almanca ve derin bir mevzu. Burada bilmişlik taslamamak için uzun uzadıya çevirip anlatmak istemedim. Oğlumu uyuturken bir kaç cümle yazmak istedim sadece

herzaman anne başkadır çocuğun yaninda
Ve istekleri tek maasla karsilamak su zamanda çok zor

Verdiğim örnekten yeri gelince babadan para istenmemeli sonucunu nasıl çıkartınız? Eğer bir gün çocuğunuz bir şeyi çok istediğinde param yok, eğer baban izin verir bana para verirse ancak o zaman alabilirim derseniz o zaman benim neyi anlatmak istediğimi anlarsınız.

Çalışın tabiki. Millet iş bulamıyor. Zamanında ben de 1 yaşındaki kızımı bırakıp gittigimde çalışmak için,(9 da evden çıkıp 6 da evde oluyordum. Öglen de 1 saat eve geliyordum kızımı görmek için.)Bunun için bile çok uzun süre diyen arkadaslar oldu forumda yalnız hiç dedikleri gibi olmadı. Maşallah kızım hiçbir sevgiden mahrum kalmadı aksine evde oldugum tüm vakti iyi degerlendirdim. Kendim mutlu olunca bebegimi de mutlu ettim maddi olarak da ayrıca faydası oldu. Çalışın diyorum o yüzden.

Ben çok yorucu bir işe girmiştim eşim çocuklara bakarken bana değişiklik olsun diye. Amacım kafa dagitmakti. Yorgunluktan çocuklarımla ilgilenemedim istediğim gibi ve çıktım. Haftasonu bir günlük bir işti. Haftaicide alamadım nöbetler doluydu. Ve inanın bekar ve öğrenci iken ben çok işe girdim çalıştim, tirnaklarimin kenarları kesilene kadar durmadım:) ima ettiğiniz gibi tembel biri değilim. Yasim 31 ve sosyal İşler okuyorum, piyasada çok büyük bir eksik var. Ben evde bunaldigim için ama bir önceki bölümü bırakmak zorunda olduğum için kendimi geliştirmek amacı ile ve çocukların kreş saatine uydurarak çalışmayı hedefledim. Kendi derdime yanayım mi:) siz bebekleri akşama kadar kocadan para istememe icin bırakın calisin diyorsunuz eşten para almak gurur kırıcı olduğunu düşündügunuz için ,vicdan yapıp keşke bana burdan imali laflarla saldirmasaniz mesela. Çünkü ben kimseye saldirmadim

Hep bu sekilde dusunursek ozaman bayan doktor bulamazsiniz hastanede yada hemsire. Ozaman uzun sureli islerde kadinlar calismasin hep erkeklermi calissin.yada bayan doktorlar cocuk yapmasin ozamn
Ben sabahtan akşama kadar full çalışanlar için ben tavsiye etmem dedim yahu:) bilmem hemşire arkadaşımın nöbetleri oluyor hergun çalışmıyor ben böyle gördüm

Uzun sure ememicek gun icinde gogsumu ariyor evdeyken istiyor emmek simdi bulamayinca nasi dayanicak alisirmi zamanla

Bana sormamışsınız ama cevap vermek istedim. Benim kızım 2 yaşına girmek üzere ve tam bir meme düşkünü. 6 aylıkken işe başladım ben yokken sağdığım sütü verdiler. Eve geldiğimde emzirdim. Hala daha emziriyorum. Kızım ne benden soğudu, ne memeden uzaklaştı. Bir şey olsun önce bana koşar anne diye. Akşamları benimle oynar kahkahalar atar birbirimizin saçını severiz. Ben işteyken de hiç beni aramaz. Anne diye ağlamaz. Önemli olan bebeğin sevgi içinde büyümesi. Siz yokken sizin gibi onu sevecek insanların içinde olması sizin de o insanlarla iyi olduğunuzu görmesi. Benim kayınvalidem bakıyor kızıma. Çok şükür o kadar güzel ilgilenir, sever, oyunlar oynar, bir şeyler öğretir. Çalıştığım için üzülmeyeyim diye beni bile rahatlatır hep. Annemden ayırmam neredeyse. Kızım kv ve benim aramda ki bağdan ve her iki taraftan da sevgi ile büyüdüğünden hiç sorun yaşamadım. Önemli olan çalışıyorum yorgunum diye akşamları çocuğun vaktini erteleyip ev işine dalmamanız. İnsanlar hep bir şey der. Her söylenene kulak asıp kendinizi üzmeyin. Beni de 2 yaşına yaklaşan çocuğu emziriyorum diye linçliyorlar. Memeden kessem neden sütün varken kestin derler. İnsanları değil kendinizi ve çocuğunuzu mutlu edin.

calismayn.Her sey para degil oyle olsaydi cok cok zengin ailelerin cocuklari cok mutlu olurdu ama bircogu dgil ve sevgiden mahrumlar cunku calisan anne baba cocuklarindan sevgi eksikligini parayla kapatmaya calisiyor cocuguna daha fazla hediye oyuncak kiyafet aliyor her istedgni aliyor ama sonuc yine mutsuz hircin simarik cocuk..
Ve hayatiniz hep bir kosturmacayla yogun gecicek yipranacaksaniz vs vs. Bi suru sey suan maddi olarak nasil idare ediyorsaniz yine oylede edersiniz
Tabiki karar sizin

Neyse hanımlar anladığım kadarı ile burada herkes çalışıyormus bu kadar yorum o zaman nasıl işten yazılıyor ise:) yazdıklarım çok açık ve net ortada istediğiniz yöne çekebilirsiniz, insanlara karşı biraz daha açık görüşlü olun lütfen. Ben kimseyi kötülemeden ve aşağılamadan fikrimi söyledim. Böyle çirkin yorumlar yapıp sen derdine yan veya koca parası yemeyi savunan birini gördüm ay diyenleride çok ayipladim. Benim aciz muhtaç bir insan hele olduğumu nasi cikardiniz:) bu kötü yorumlardan asıl hased edildiğini çıkarıyorum başka ne diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…