Ben örnek verdim neden bu size battı? Evet ben çalışmıyorum iki küçük çocuğum var ve üni okuyorum, banka kartı cebimde çok şükür alışveriş yapıyorum dolayısı ile direk eşimden para istemiyorum, parayı o bizim için kazanıyor ve ne lazım ise onu alıyoruz. Ben kendime istediğimi alırım bu sorun değil aldıklarını görseniz ağzını açık kalır hanfedi sizin amacınız burda beni aşağılamak, ben eşim bana kendi düşünüp hediye alma girişiminde bulunmuyor diye konu açmıştım. Söylemedigim şeyler için söylemişim gibi iftira atmanıza gerek yok!Konuyu dinle nasıl bağdaştırdınız ne alakası var ? Siz baya alışmışsınız para istemeye kendi paranı kazanmanın mutluluğu çok güzel bi şey . Eşiniz size hediye almıyor diye yakınıyordunuz kendi paranız olsa sormadan alsanız?
Müsadenizle burada şunu söylemek istiyorum. Beni halam büyüttü diyorsunuz. Konu sahibinin çocuğunuda anneanne teyzeler büyütecek, onların terbiye ve değer yargilarini benimseyecek. Akşam 6 bucuga kadar çalışacak veya 6 buçukta evde olacakmış herhalde orasını kaçırdım, zaten yorgunlukla eve gel iki üç saat içinde yemek ye dus al işini gücünü yap çocukla ne kadar kaliteli vakit geciriliyor?? Ben haftada bı gün ise bir kaç ay gittim, yemin ederim eve geldiğimde feleğim şaşıyordu çocuklarla ilgilenemiyorum diye çok pis vicdan yaptim ben bu işten ne hayır görücem diye, saatli küçük bir iş olmasına rağmen bıraktım çıktım o işten.
Bir erkeğin en asli görevi ailesinin ihtiyaçlarını gidermek, insan neden babadan para istemesin ki? Mesela dinimizde işte kadın böyle ikilemlerde kalmasın çocuk bakımı ev işleri ve iş girdabında yorulmasin diye evin geçimi erkekte oluyor ki, az buz bir yük değil. Erkekten para istemekte bence ayıp bişey değil, bu bize dayatılan güya sözüm ona modern çağın yaşam tarzı. Ben kocamdan para istemicem ama çocuğumu henüz bebek iken ve benim sıcaklığını hissetmesi gerekirken başkasına birakicam, neden onun geleceğini düşünüyorum ve kocamdan para istemeyim diye. Cocuklarimizin ihtiyaçlarından tabiikide anne baba olarak mesuluz ama bırakalım da kendi gelecekleri için çocuklarımız kendileri cabalasinlar, herşeyi önlerine sunmayalim. Bu naçizane benim fikrim, ben bebeği olanı bırakın 2-3-4 yaşında çocuğu olupta sabahtan akşama kadar çalışan anne görmedim tanımadım. Herkes çocuğuma öncelik tanıyayım kafasında. "Besikteki" bebeği sabahtan akşama kadar bırakmak bağlanma açısında da hiç iyi değil bunu uzmanlara sorabilirsiniz, ne düşünürseniz düşünün. Konu sahibi bebeği emzirmek için sadece alıyorum yoksa anneannede veya uyuyor hep demiş. Bunada çok şaşırdım doğrusu, sizin çocuğunuz sizi benimsesin, gerek yok ki anneannede sizden çok bağlanmasina? Ama diyorum ya, ekonomik açıdan sıkıntıda iseniz ve eşinizin maaşı yetersiz ise veya siz yanlız yaşayan bir kadınsanız, çalışma isteğinizi anlayabilirim. Annenizde bakarım diyorsa bulunmaz bir fırsat elinize geçmiş demektir. Umarım bu yorumundan yobaz fikirli vs olduğum çıkartılmaz, ben yurtdışında dogudum büyüdüm buradaki insanlarında görüyorum cocuğa karar veren insan en az iki üç sene bekliyor, asla bebekten zamanı kismiyorlar. Hani konu modernlik ve ileri görüslu olmadan açılırsa diye değinim dedim.Burada yorumları okuyunca neredeyse herkes çalış demiş. Baya şaşırdım dogrusu. Belki burada yaşam daha rahattır ama kocadan para istememe kariyer yapma amaçlı bir bebek akşama kadar bırakılmamalı, en azından kreşe başlayana kadar
Müsadenizle burada şunu söylemek istiyorum. Beni halam büyüttü diyorsunuz. Konu sahibinin çocuğunuda anneanne teyzeler büyütecek, onların terbiye ve değer yargilarini benimseyecek. Akşam 6 bucuga kadar çalışacak veya 6 buçukta evde olacakmış herhalde orasını kaçırdım, zaten yorgunlukla eve gel iki üç saat içinde yemek ye dus al işini gücünü yap çocukla ne kadar kaliteli vakit geciriliyor?? Ben haftada bı gün ise bir kaç ay gittim, yemin ederim eve geldiğimde feleğim şaşıyordu çocuklarla ilgilenemiyorum diye çok pis vicdan yaptim ben bu işten ne hayır görücem diye, saatli küçük bir iş olmasına rağmen bıraktım çıktım o işten.
Bir erkeğin en asli görevi ailesinin ihtiyaçlarını gidermek, insan neden babadan para istemesin ki? Mesela dinimizde işte kadın böyle ikilemlerde kalmasın çocuk bakımı ev işleri ve iş girdabında yorulmasin diye evin geçimi erkekte oluyor ki, az buz bir yük değil. Erkekten para istemekte bence ayıp bişey değil, bu bize dayatılan güya sözüm ona modern çağın yaşam tarzı. Ben kocamdan para istemicem ama çocuğumu henüz bebek iken ve benim sıcaklığını hissetmesi gerekirken başkasına birakicam, neden onun geleceğini düşünüyorum ve kocamdan para istemeyim diye. Cocuklarimizin ihtiyaçlarından tabiikide anne baba olarak mesuluz ama bırakalım da kendi gelecekleri için çocuklarımız kendileri cabalasinlar, herşeyi önlerine sunmayalim. Bu naçizane benim fikrim, ben bebeği olanı bırakın 2-3-4 yaşında çocuğu olupta sabahtan akşama kadar çalışan anne görmedim tanımadım. Herkes çocuğuma öncelik tanıyayım kafasında. "Besikteki" bebeği sabahtan akşama kadar bırakmak bağlanma açısında da hiç iyi değil bunu uzmanlara sorabilirsiniz, ne düşünürseniz düşünün. Konu sahibi bebeği emzirmek için sadece alıyorum yoksa anneannede veya uyuyor hep demiş. Bunada çok şaşırdım doğrusu, sizin çocuğunuz sizi benimsesin, gerek yok ki anneannede sizden çok bağlanmasina? Ama diyorum ya, ekonomik açıdan sıkıntıda iseniz ve eşinizin maaşı yetersiz ise veya siz yanlız yaşayan bir kadınsanız, çalışma isteğinizi anlayabilirim. Annenizde bakarım diyorsa bulunmaz bir fırsat elinize geçmiş demektir. Umarım bu yorumundan yobaz fikirli vs olduğum çıkartılmaz, ben yurtdışında dogudum büyüdüm buradaki insanlarında görüyorum cocuğa karar veren insan en az iki üç sene bekliyor, asla bebekten zamanı kismiyorlar. Hani konu modernlik ve ileri görüslu olmadan açılırsa diye değinim dedim.Burada yorumları okuyunca neredeyse herkes çalış demiş. Baya şaşırdım dogrusu. Belki burada yaşam daha rahattır ama kocadan para istememe kariyer yapma amaçlı bir bebek akşama kadar bırakılmamalı, en azından kreşe başlayana kadar
Hep bu sekilde dusunursek ozaman bayan doktor bulamazsiniz hastanede yada hemsire. Ozaman uzun sureli islerde kadinlar calismasin hep erkeklermi calissin.yada bayan doktorlar cocuk yapmasin ozamnMüsadenizle burada şunu söylemek istiyorum. Beni halam büyüttü diyorsunuz. Konu sahibinin çocuğunuda anneanne teyzeler büyütecek, onların terbiye ve değer yargilarini benimseyecek. Akşam 6 bucuga kadar çalışacak veya 6 buçukta evde olacakmış herhalde orasını kaçırdım, zaten yorgunlukla eve gel iki üç saat içinde yemek ye dus al işini gücünü yap çocukla ne kadar kaliteli vakit geciriliyor?? Ben haftada bı gün ise bir kaç ay gittim, yemin ederim eve geldiğimde feleğim şaşıyordu çocuklarla ilgilenemiyorum diye çok pis vicdan yaptim ben bu işten ne hayır görücem diye, saatli küçük bir iş olmasına rağmen bıraktım çıktım o işten.
Uzun sure ememicek gun icinde gogsumu ariyor evdeyken istiyor emmek simdi bulamayinca nasi dayanicak alisirmi zamanlaCalisin bebegim 3 aylikti isr basladigimda basta dediğiniz gibi bicdan yapıyorsunuz ama şunu düşünün azlinda onun geleceği icin calisacaksiniz. Kizim su an 3 yasinda masallah cok sosyal cok akilli bir cocuk aramizdaki bagda hic zedelenmedi aksine ben iste oldugum sure boyunca beni özlüyor ama gelince daha guzel vakit geciriyoruz. Artik akli daha cok eriyor annesinin arkasindan biri aglarsa onu teselli bile ediyor . Uzulme anne baba okula gidecek ama hemen gelecek diyor. Tek maasla cift maas asla bir degil cocuguna daha cok imkan verebilirsin
İnşallah okulum bitince çocuklarım biraz daha büyümüş olacak o zaman elbette bende part time çalışıp alanımda insanlara faydalı olmayı isterim. Eşimden bosanirsam diye vesveseye kapilmiyorum, eşimden şimdi bosanirsam o zaman çaresine bakarım çok şükür aç kalacak ortada evsiz kalacak değiliz. Benim bu konuda, sadece sabahtan akşama kadar küçücük bebeği anneden mahrum bırakmanın kendi şahsi fikrim olarak doğru bulmadığımi ifade ettim ama maşallah heryerden saldırıya uğruyorum:)))) elin almanı bile daha anlayışlı ve vicdanlı konuşuyor ama burada fikrim batıyor nedense yarası olan gocunuyorannem büyütmüş beni ama keşke annem çalışan bir anne olsaydı derdim hep
çocuklarını büyütmek için kendi ömrünü feda etmiş ne kadar üzücü
emin olun bağlılığım hiç değişmezdi
kocanızla bi gün ayrılırsanız nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz acaba merak ediyorum
İnşallah okulum bitince çocuklarım biraz daha büyümüş olacak o zaman elbette bende part time çalışıp alanımda insanlara faydalı olmayı isterim. Eşimden bosanirsam diye vesveseye kapilmiyorum, eşimden şimdi bosanirsam o zaman çaresine bakarım çok şükür aç kalacak ortada evsiz kalacak değiliz. Benim bu konuda, sadece sabahtan akşama kadar küçücük bebeği anneden mahrum bırakmanın kendi şahsi fikrim olarak doğru bulmadığımi ifade ettim ama maşallah heryerden saldırıya uğruyorum:)))) elin almanı bile daha anlayışlı ve vicdanlı konuşuyor ama burada fikrim batıyor nedense yarası olan gocunuyor
Bakın Ben en baştan zaten dedim, oranın ekonomik şartlari farklı olabilir. Sadece yeri gelince neden babadan para istenmesin kötü olsun ki dedim? Türkiye'de kocanın evi geçindirmesi veya karısına para vermesinin bu kadar kötü karşılandığını bilmiyordum, kusura bakmayın. Bilemedim. Ayıp birşeymis gibi yansıtıldığı için bende neresi ayıp demeye getirdim. Turk- yabancı olsun eşten para isteme konusu su kadarlık ömrümde hiç ayiplanmadi, insanlar bebeklerini sabahtan akşama kadar iş için bırakmadılar istisnalar dışında. Bunları vurguladim sadece. Sonuçta burası bir platform, medeni bir şekilde fikirlerinizi paylasabiliriz. Tartışma amacım yoktu. Bağlanma konusunda uzun bir konu, profesörlerden aldığımız dersler Almanca ve derin bir mevzu. Burada bilmişlik taslamamak için uzun uzadıya çevirip anlatmak istemedim. Oğlumu uyuturken bir kaç cümle yazmak istedim sadeceBeni halam büyüttü ama halamın terbiye ve değer yargılarını benimsemedim. Böyle bir fikre nerden katıldığınızı da anlamadım. Kabataslak hesap yaparsak 3te evde olsam 7de annem-babam işten geliyor o aradaki 4 saatte mi kişiliğim şekillenecekti? Siz kendinizle çalışan bir insanı kıyaslamayın bence çünkü haftada bir gün çalışma temposuna bile dayanamamışsınız dolayısıyla zorluklarla ne kadar mücadele edebilecek yapıda olduğunuz ortada. Erkekten para istemeyi savunan bir kadın gördüm ya bu sitede pes. Siz kendi paranızı kazanmanın gerçek ne anlamda ne olduğunu bilmiyorsunuz bu yüzden bilmediğimiz bir konuda yaptığınız yorumlama doğru değil. Günümüz şartlarında tek maaş sizce ne kadar yeterli? O kadar gereksiz bir duygusallıkla bakıyorsunuz ki olaya neymiş bebek annesinin sıcaklığını hissetsinmiş. Biraz okuyun şu forumu elinde mesleği, parası, işi, arkasında desteği olmadığı için kocasını çekmek zorunda kalan nice kadını görün. Çocuklarınızın anne sıcaklığından çok kendi kendine yetebilecek anneye ihtiyaçları var.
herzaman anne başkadır çocuğun yanindaGenel konuşmak çok sacma
Benim yegenime encok annem ve ben baktik
Ve ablam 6aylikken goreve başladı
Eniştem hic ilgilenen adam degil
Ama suan bakıyorum yeğenimin davranisinda encok enistemin ve ablamin davranışı etkili
Ablam aksamdan aksama bakti
Yegenime ben bir annenin vereceği kadar nerdeyse ilgi verdim ama suan bakıyorum annesinin yaninda esamem bile okunmuyor
Bakın Ben en baştan zaten dedim, oranın ekonomik şartlari farklı olabilir. Sadece yeri gelince neden babadan para istenmesin kötü olsun ki dedim? Türkiye'de kocanın evi geçindirmesi veya karısına para vermesinin bu kadar kötü karşılandığını bilmiyordum, kusura bakmayın. Bilemedim. Ayıp birşeymis gibi yansıtıldığı için bende neresi ayıp demeye getirdim. Turk- yabancı olsun eşten para isteme konusu su kadarlık ömrümde hiç ayiplanmadi, insanlar bebeklerini sabahtan akşama kadar iş için bırakmadılar istisnalar dışında. Bunları vurguladim sadece. Sonuçta burası bir platform, medeni bir şekilde fikirlerinizi paylasabiliriz. Tartışma amacım yoktu
Ben çok yorucu bir işe girmiştim eşim çocuklara bakarken bana değişiklik olsun diye. Amacım kafa dagitmakti. Yorgunluktan çocuklarımla ilgilenemedim istediğim gibi ve çıktım. Haftasonu bir günlük bir işti. Haftaicide alamadım nöbetler doluydu. Ve inanın bekar ve öğrenci iken ben çok işe girdim çalıştim, tirnaklarimin kenarları kesilene kadar durmadım:) ima ettiğiniz gibi tembel biri değilim. Yasim 31 ve sosyal İşler okuyorum, piyasada çok büyük bir eksik var. Ben evde bunaldigim için ama bir önceki bölümü bırakmak zorunda olduğum için kendimi geliştirmek amacı ile ve çocukların kreş saatine uydurarak çalışmayı hedefledim. Kendi derdime yanayım mi:) siz bebekleri akşama kadar kocadan para istememe icin bırakın calisin diyorsunuz eşten para almak gurur kırıcı olduğunu düşündügunuz için ,vicdan yapıp keşke bana burdan imali laflarla saldirmasaniz mesela. Çünkü ben kimseye saldirmadimçünkü burda çok gördük kocamdan ayrıldım ortada kaldım napacam diyeni
ya da mesleğim yok kocam aldattı çocuklar var ama boşanamıyorum diyeni
yaşınız kaç bilmiyorum ama işler sizi hali hazırda beklemiyor
ayrıca bi gün çalışıp canından bezen biri için de iş hayatı hayal gibi duruyor
kimin ne yarası olabilir ki
herkesin atı elinde silahı belinde çok şükür kimseye eyvallahı yok
siz kendi derdinize yanın
Ben sabahtan akşama kadar full çalışanlar için ben tavsiye etmem dedim yahu:) bilmem hemşire arkadaşımın nöbetleri oluyor hergun çalışmıyor ben böyle gördümHep bu sekilde dusunursek ozaman bayan doktor bulamazsiniz hastanede yada hemsire. Ozaman uzun sureli islerde kadinlar calismasin hep erkeklermi calissin.yada bayan doktorlar cocuk yapmasin ozamn
Uzun sure ememicek gun icinde gogsumu ariyor evdeyken istiyor emmek simdi bulamayinca nasi dayanicak alisirmi zamanla
calismayn.Her sey para degil oyle olsaydi cok cok zengin ailelerin cocuklari cok mutlu olurdu ama bircogu dgil ve sevgiden mahrumlar cunku calisan anne baba cocuklarindan sevgi eksikligini parayla kapatmaya calisiyor cocuguna daha fazla hediye oyuncak kiyafet aliyor her istedgni aliyor ama sonuc yine mutsuz hircin simarik cocuk..4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?