Çalışan anneler siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz

3 kızım var. Üçüncüsü 3 aylık henüz. 5,5 aylıkken işr döneceğim. Kısmetse günde 2 saat çalışarak başlamayı planlıyorum. Evim de hemen karşıda zaten. Bir nevi sosyalleşmek için çalışmaya başlamam gerektiğini düşünüyorum. Eve hapsolmuş durumdayım şu an, sadece çocuklarla onların yemekleri, ütüleri, ödevleri ve bebek bakımıyla ilgileniyorum şu an. Huniyi takmama ramak kalmışken iki nefes almak iyi gelir bence.

23 senedir çalısan bir anneyim. Sadece şunu demek istiyorum çocuğun her daim anneye ihtiyacı var..
İmkanım olsa asla çalışmazdım çocuklar annenin düzeninde büyümeli. Eve gelince her şeyi alelacele yapmaktan bıktım, hayatı öyle hızlı yaşıyorum ve maalesef ufacık çocuklarımda bu şekilde.
Çocuklarım büyüyecek, ben emekli olacağım ama ben ben olmayacağım daha bu yaşta boyun fıtığım mide rahatsızlıklarım var.

3 kızım var. Üçüncüsü 3 aylık henüz. 5,5 aylıkken işr döneceğim. Kısmetse günde 2 saat çalışarak başlamayı planlıyorum. Evim de hemen karşıda zaten. Bir nevi sosyalleşmek için çalışmaya başlamam gerektiğini düşünüyorum. Eve hapsolmuş durumdayım şu an, sadece çocuklarla onların yemekleri, ütüleri, ödevleri ve bebek bakımıyla ilgileniyorum şu an. Huniyi takmama ramak kalmışken iki nefes almak iyi gelir bence.

günde 2 saat ne işi yapcaksınız acaba ? böyle bi şansınız varsa ne mutlu

Merhaba arkadaşlar
Bugün 2.günüm çalışmaya başlayalı. Ama içim çok huzursuz çok mutsuzum 2 yaşındaki kızımı bırakıp çalıştığım için. Sizde ilk zamanlarda böyle miydiniz. Kızıma babası bakıyor akşam ben gelince o işe gidiyor.
Evde oturunca çalışmak isterdim mutlu olacağımı sanıyordum. Ama şimdi çok mutsuzum. Açıkçası maddiyat için değil sosyal olmak için çalışmak istemiştim. Ama mutlu olamıyorum sizde başlarda böylemiydiniz. Alıştınız mı veya alışırmıyım gün geçtikçe.

Çocuğum yok
Lakin böyle düşünme derim
Gençken çalışmak lazım, sigortan, sosyal imkanların, çocuğuna sağlayacağın daha iyi şartlar için bu gerekli
Evladın büyüyecek, kimse kimseye baki değil, yaşlandığında bir maaşın, dayanacak bir gelirin olması, sağlık hizmetin olması çok önemli. Gençlikte bunlar pek düşünülmüyor ama hayatın gerçekleri var. Çalışan, ayaklarının üzerinde durabilen bir anne olmak çok çok önemli, hayatın ne getireceğini bilmiyoruz, o yüzden imkanın oldukça çalış
Bence avantajlı durumdasın çünkü çocuğuna babası bakıyor, bakıcı olsa durum daha zor, sabret biraz geçecek bu günler bir bakıyorsun yıllar geçmiş gitmiş, şimdi ne yapsan kar

Ben 3 aylıkken bıraktım. Ama 17 senedir kesintisiz çalışıyordum o yüzden çok koymadı bana. Kaldığım yerden devam ettim.

Çocuk iki yaşındaysa ve babası bakıyorsa bence huzursuz olmayın hiç.

bugun mutsuzluğumun temel nedeni bu.
kızım uyandı anne boğazım ağrıyor ayağım ağrıyor dedi.sıcacık yatağından kaldırdım.mecbur gonderdım.işe gelırken ağladım. bana ıhtıyacı var.sıcacık yatakta sarılıp uyumak varken bırakıp geldım.ıkı yıl oldu başlayalı alışamadım daha .

Merhaba arkadaşlar
Bugün 2.günüm çalışmaya başlayalı. Ama içim çok huzursuz çok mutsuzum 2 yaşındaki kızımı bırakıp çalıştığım için. Sizde ilk zamanlarda böyle miydiniz. Kızıma babası bakıyor akşam ben gelince o işe gidiyor.
Evde oturunca çalışmak isterdim mutlu olacağımı sanıyordum. Ama şimdi çok mutsuzum. Açıkçası maddiyat için değil sosyal olmak için çalışmak istemiştim. Ama mutlu olamıyorum sizde başlarda böylemiydiniz. Alıştınız mı veya alışırmıyım gün geçtikçe.
2 yaşında bırakmışsınız ve çok çok şanslısınız.Ben 3 aylıkken bıraktım ilk zaman üzüldüm ama sonra alıştım bu duruma

Merhaba arkadaşlar
Cocugunuza babasi bakiyormus hic endiselenmeyin. Ilk zamanlar olur oyle. Calisin sosyallesin tabi ki. Cocuk 2 yasina gelmis aramiyordur bile sizi

Merhaba arkadaşlar
Ben 9 aylık bebeğini bırakıp gittim. 2 yaş ne ki 😃
Evet zor olduğu zamanlar oluyor ama çalışmak dinamik ve aktif hissetmemi sağlıyor mutluyum ben böyle

Çocuğum yok
Lakin böyle düşünme derim
Gençken çalışmak lazım, sigortan, sosyal imkanların, çocuğuna sağlayacağın daha iyi şartlar için bu gerekli
Evladın büyüyecek, kimse kimseye baki değil, yaşlandığında bir maaşın, dayanacak bir gelirin olması, sağlık hizmetin olması çok önemli. Gençlikte bunlar pek düşünülmüyor ama hayatın gerçekleri var. Çalışan, ayaklarının üzerinde durabilen bir anne olmak çok çok önemli, hayatın ne getireceğini bilmiyoruz, o yüzden imkanın oldukça çalış
Bence avantajlı durumdasın çünkü çocuğuna babası bakıyor, bakıcı olsa durum daha zor, sabret biraz geçecek bu günler bir bakıyorsun yıllar geçmiş gitmiş, şimdi ne yapsan kar
Evet bende bu mantıkla işe başlamak istedim ama burnumda tütüyor özlemi

Eşim seni soruyor diyor evin içinde anne nerdesin diyormuş o yüzden çok üzüldüm
annelık aynı zamanda omur boyu da vıcdan azabı :) keske sunu yapsaydım keske bunu yapmasaydım buyuturken su hataları yaptım omur boyu kendı kendımızı annelıgımızı sorgulama sebebı :)
cocugunuza daha ıyı bır gelecek saglamak ve daha ıyı sartlar ıcın calısıyorsunuz bu açıdan dusunun :) sanslısınız esınız ılgılenıyor nobete kalan cocugunu 2 gun goremeyen sadece bakıcının baktıgı bakıcıya anne dıyen cocuklar var ... sız calısan sanslı kesımdensınız oyle dusunun

Evet başlarda ben de öyleydim. Fakat zamanla çocuk da alışıyor, anne de. Asıl önemli olan gözünü geride bırakmayacak birine emanet etmek çocuğunu. Gerisi zamanla oluyor.
Asıl zor olan 2 aylık bebekleri bırakmak zorunda olan anneler. Çok şükür ben en azından 1 yaşına getirmiştim.

2 yasindaki çoçugun yeri annesi degil, krestir. Yasitlaridir. Bu yaslarda yeni seyleri kesf etmesi lazim, ögrenmesi lazim.
Yani bizim kültürümüzde bu annelere ve kadinlara baski inanilmaz.

Yani bazelerine sorarsan, 10 yasindaki çoçukta halen süt çoçugudur. Biz birey yetistirmekte çok kötüyüz maalesef. Hep bir ajitasyon var, "anayim ben ana"lar var. Bu yüzdendir ki simdi birçok evlilik bosanmaya dogru gidiyor. Ailelerden dolayi. Aile çoçuklarindan kopamiyor. Anne kendine göre bir hayat düzenlemedi. Tüm hayatini, çoçuklari üzerine kurdu.

Sonuç? Sosyal hayat yok. Maddiyat kötü çünkü anne çalismiyor ve 1 emekli maas yetmiyor.

Bir kadin daima çalismali. Evet Türkiyede sartlar zor fakat pes edilirse, sartlar dahada zor olacak. Vicdan yapilcak hiçbirsey yok. Nasil erkek çalistiginda vicdan yapmiyor, kadinda vicdan yapmamali.

Eskiden kadin sanki evdemi kaliyordu çoçugu ile? Hayir, tarlada çalisiliyordu. Zamanin hiçbir döneminde çoçuk sürekli annesinin yaninda kalmamistir. Cocgun ihtiyaci 24/7 annesinin yaninda kalmak degil. Cocugun ihtiyaci beyni çalissin, fiziksel olarak kossun, ziplasin,.. yasitlari ile gülsün, tartissin,.. Ve sonra eve geldiginde aile sicakligini alsin. Güvende oldugunu bilsin, sevildigini bilsin. Bu kadardir.

2 yaşında bırakmaya ne var kreşe bile yazdırsan olur biz özel sektör çalışanları ne yapsın en fazla 3 aylık bırakıyoruz :KK61:

Daha 4-5 aylıkken bebeğini bırakıp çalışanlar var. Sizinki 2 yasinda yine. Şahsen maddi durumum olsaydi ben de çalışmazdim sosyalleşmek içinse başka yollar var. Yeni başladığınız için öyledir ayrıca

2 yasindaki çoçugun yeri annesi degil, krestir. Yasitlaridir. Bu yaslarda yeni seyleri kesf etmesi lazim, ögrenmesi lazim.
Yani bizim kültürümüzde bu annelere ve kadinlara baski inanilmaz.

Yani bazelerine sorarsan, 10 yasindaki çoçukta halen süt çoçugudur. Biz birey yetistirmekte çok kötüyüz maalesef. Hep bir ajitasyon var, "anayim ben ana"lar var. Bu yüzdendir ki simdi birçok evlilik bosanmaya dogru gidiyor. Ailelerden dolayi. Aile çoçuklarindan kopamiyor. Anne kendine göre bir hayat düzenlemedi. Tüm hayatini, çoçuklari üzerine kurdu.

Sonuç? Sosyal hayat yok. Maddiyat kötü çünkü anne çalismiyor ve 1 emekli maas yetmiyor.

Bir kadin daima çalismali. Evet Türkiyede sartlar zor fakat pes edilirse, sartlar dahada zor olacak. Vicdan yapilcak hiçbirsey yok. Nasil erkek çalistiginda vicdan yapmiyor, kadinda vicdan yapmamali.

Eskiden kadin sanki evdemi kaliyordu çoçugu ile? Hayir, tarlada çalisiliyordu. Zamanin hiçbir döneminde çoçuk sürekli annesinin yaninda kalmamistir. Cocgun ihtiyaci 24/7 annesinin yaninda kalmak degil. Cocugun ihtiyaci beyni çalissin, fiziksel olarak kossun, ziplasin,.. yasitlari ile gülsün, tartissin,.. Ve sonra eve geldiginde aile sicakligini alsin. Güvende oldugunu bilsin, sevildigini bilsin. Bu kadardir.
Ne kadar harika bir yorum.Sizi tebrik ederim.Ne mutlu sizin gibi annelerin yetiştireceği çocuklara.

Back
X