- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Ne kadar harika bir yorum.Sizi tebrik ederim.Ne mutlu sizin gibi annelerin yetiştireceği çocuklara.
Tesekkür ederim, utandirdin beni

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadar harika bir yorum.Sizi tebrik ederim.Ne mutlu sizin gibi annelerin yetiştireceği çocuklara.
AminnnKıyamam sana ya
Rabbim kolaylıklar versin![]()
Maddiyat ya da meslegi çoook sevmek disinda sosyallesmek için calismak bana asiri sacma geliyor. Sosyalleşecek bir sürü alan varken neden sabahin korunden aksama kadar birilerinin işlerini yapar insan? Bizim milletin sosyallesmekten anladigi calismak niyeyse...
Nebileyim gez, spor yap, hobi edin yani canin isteyince evde cocugunla ol, canin isteyince o gun evde ol. İş yeri boyle keyfi seyleri kaldirmaz genelde.
Bunlari maddiyat sorunum, kaygim yok, sosyallesmek icin calismak istedim yazdiniz diye yazdim.
İnşallah yaMerak etmeyin sizde oda alışacak.
kızım 2 yasindan isten gelince anne is bitti diyip kocaman sariliyor.
baslarda tabi zordu ikimiz içinde
Soyallesmek sadece biri ile 1 kahve içmek degil ki. Yani soysallesmek aslinda, kafani mesgul etmek, is arkadaslari ile iki sohbet etmek, müsteri ile ilgilenmek, onun sorunlarini çözmek,..
Yani tekrar yetiskinlerin dünyasini girmek, verimli bir is yapmak adina çogumuz "sosyallesmek" diyoruz.
Ayirten spor ve hobby Türkiyede ucuz seyler degil. Yani maddi kaygin yoksa bile, kaç kisi spor salonunu ödeyebiliyorlar? Cogu kisinin arkadaslarida çalisiyor. Yani hafta içi sosyallesmekte zor.
İçimi nasıl rahatlattınız teşekkür ederimannelık aynı zamanda omur boyu da vıcdan azabı :) keske sunu yapsaydım keske bunu yapmasaydım buyuturken su hataları yaptım omur boyu kendı kendımızı annelıgımızı sorgulama sebebı :)
cocugunuza daha ıyı bır gelecek saglamak ve daha ıyı sartlar ıcın calısıyorsunuz bu açıdan dusunun :) sanslısınız esınız ılgılenıyor nobete kalan cocugunu 2 gun goremeyen sadece bakıcının baktıgı bakıcıya anne dıyen cocuklar var ... sız calısan sanslı kesımdensınız oyle dusunun
İnşallah bende zamanla sizin gibi olabilirimBende işimi bırakmayı düşünüyordum ama hep çalıştığım için çok bunaldım çıkışımı vermemiştim ücretsiz izindeydim işçilerde yarım gün yarım maaş çalışma hakkı varmış onu kullanıyorum yarım gün bakıcı bakıyor. İlk başta bana da zor geldi ama evde daha zor ayrıca kendi paranı kazanmak kendin için birikim yapmak ya da yardımcı olmak da güzel ihtiyacımız hiç yoktu ama sonuçta bu çocuklar okula gidecek kendi hayatları olacak bir süre sonra bize bağlılığı kalmayacak keşke demek de var. Bizim de nefes almaya ihityacımız var. Ben böyle çocuğuma daha verimli oldum
İnşallah zaman bende sizin gibi olurumBende işimi bırakmayı düşünüyordum ama hep çalıştığım için çok bunaldım çıkışımı vermemiştim ücretsiz izindeydim işçilerde yarım gün yarım maaş çalışma hakkı varmış onu kullanıyorum yarım gün bakıcı bakıyor. İlk başta bana da zor geldi ama evde daha zor ayrıca kendi paranı kazanmak kendin için birikim yapmak ya da yardımcı olmak da güzel ihtiyacımız hiç yoktu ama sonuçta bu çocuklar okula gidecek kendi hayatları olacak bir süre sonra bize bağlılığı kalmayacak keşke demek de var. Bizim de nefes almaya ihityacımız var. Ben böyle çocuğuma daha verimli oldum
Maddi sorunu olmayan ama spor salonunu ödeyemeyen birini gormedim. Sosyalleşmekten kasit ayni kişiyle devamli kahve içmek değil elbette, verimli olmak icin akşama kadar milletin sorununu cozup baskasinin cebini doldururken kendime aylik 3-4 lira maaş alabilmek degil bana gore.
Meslek sevgisi vardir ya da paraya ihtiyac vardir o ayri, meslegi sevdikten sonra 3 kuruşa bile yapilir ama sosyalleşmek degil benim icin isyeri, calistigim zamanlarda da sosyallesmek olarak gormedim aksine zamanimi ve enerjimi tuketiyordu, haftasonlari gezmek yerine evde kalmak istememe sebep oluyordu, yoruluyordum cunku.
Simdi haftasonu icin baska sehirlere bile bakiyorum nereye gidebilriiz diye, daha cok geziyorum.
Benim icin boyle en azindan emeginin tam karsiligini alabilen, hem calisip hem gezebilen, meslegine aşik kadinlar oldukca sanslidir gozumde ama her iş sosyallesmek degildir benim icin
Bende işimi bırakmayı düşünüyordum ama hep çalıştığım için çok bunaldım çıkışımı vermemiştim ücretsiz izindeydim işçilerde yarım gün yarım maaş çalışma hakkı varmış onu kullanıyorum yarım gün bakıcı bakıyor. İlk başta bana da zor geldi ama evde daha zor ayrıca kendi paranı kazanmak kendin için birikim yapmak ya da yardımcı olmak da güzel ihtiyacımız hiç yoktu ama sonuçta bu çocuklar okula gidecek kendi hayatları olacak bir süre sonra bize bağlılığı kalmayacak keşke demek de var. Bizim de nefes almaya ihityacımız var. Ben böyle çocuğuma daha verimli oldum
İnanın evde iken aynı dediğiniz gibiyim bende. Boş zamanım vardı ama gezmek dışarı çıkmak dahi istemiyordum. Sosyalleşmekten kastım bir iki insan yüzü görüp konuşmaktı.Ama "maddi sorun yok" var ve "maddi sorun yok" var. Yani iki maas ile asagi yukari iyi geçinmek, temel ihtiyaçlarini görmek ve arada disarda bir yemege gidebilmek ve spora gitmek ile tek maas ile çoçugun ihtiyacini görmek, spora gitmek, gezmeye gitmek, hobby yapmak,.. ile fark var.
Her "maddi durumu iyi" olan insan herseyi yapmiyor, yapamiyor.
Ve ille meslege asik olunmasi gerekmiyor benim nezdimde. Ben mesela çalismayi seviyorum. Bana bir düzen veriyor bir amaç veriyor. Orada is arkadaslar ile iki espiri yapip kahvemi içiyorum ve faydali isler yapiyorum. Eve gelincede kizm ile ilgileniyorum. Hafta sonuda gezme/kiz ilgilenme oluyor.
Ben çalismadigimda düzen tamamen gidiyor. Baze günler tüm gün pyjamalar ile gezerim. Disaraya çikmaya pek istekli olmam. Ev temizligim hatta daha çok aksar çünkü hiçbirseye istek kalmiyor.
Herseyin dengi dengisine olmayi seviyorum. Gezmek, ben çalistigim için daha degerli oluyor. Keza bos zamanda öyle. Sadece zamanim bos olsa, degerli olmuyor. Evet maddi açidan mecburum çalismaya, tek maas ile asla geçinemeyiz fakat manevi acidan istiyorum. Kendimi faydali his ediyorum. Yani kim bilir asil kelime sosyallesme degil de "fayda" olabilirmi?
Ama "maddi sorun yok" var ve "maddi sorun yok" var. Yani iki maas ile asagi yukari iyi geçinmek, temel ihtiyaçlarini görmek ve arada disarda bir yemege gidebilmek ve spora gitmek ile tek maas ile çoçugun ihtiyacini görmek, spora gitmek, gezmeye gitmek, hobby yapmak,.. ile fark var.
Her "maddi durumu iyi" olan insan herseyi yapmiyor, yapamiyor.
Ve ille meslege asik olunmasi gerekmiyor benim nezdimde. Ben mesela çalismayi seviyorum. Bana bir düzen veriyor bir amaç veriyor. Orada is arkadaslar ile iki espiri yapip kahvemi içiyorum ve faydali isler yapiyorum. Eve gelincede kizm ile ilgileniyorum. Hafta sonuda gezme/kiz ilgilenme oluyor.
Ben çalismadigimda düzen tamamen gidiyor. Baze günler tüm gün pyjamalar ile gezerim. Disaraya çikmaya pek istekli olmam. Ev temizligim hatta daha çok aksar çünkü hiçbirseye istek kalmiyor.
Herseyin dengi dengisine olmayi seviyorum. Gezmek, ben çalistigim için daha degerli oluyor. Keza bos zamanda öyle. Sadece zamanim bos olsa, degerli olmuyor. Evet maddi açidan mecburum çalismaya, tek maas ile asla geçinemeyiz fakat manevi acidan istiyorum. Kendimi faydali his ediyorum. Yani kim bilir asil kelime sosyallesme degil de "fayda" olabilirmi?
2 yasindaki çoçugun yeri annesi degil, krestir.2 yasindaki çoçugun yeri annesi degil, krestir. Yasitlaridir. Bu yaslarda yeni seyleri kesf etmesi lazim, ögrenmesi lazim.
Yani bizim kültürümüzde bu annelere ve kadinlara baski inanilmaz.
Yani bazelerine sorarsan, 10 yasindaki çoçukta halen süt çoçugudur. Biz birey yetistirmekte çok kötüyüz maalesef. Hep bir ajitasyon var, "anayim ben ana"lar var. Bu yüzdendir ki simdi birçok evlilik bosanmaya dogru gidiyor. Ailelerden dolayi. Aile çoçuklarindan kopamiyor. Anne kendine göre bir hayat düzenlemedi. Tüm hayatini, çoçuklari üzerine kurdu.
Sonuç? Sosyal hayat yok. Maddiyat kötü çünkü anne çalismiyor ve 1 emekli maas yetmiyor.
Bir kadin daima çalismali. Evet Türkiyede sartlar zor fakat pes edilirse, sartlar dahada zor olacak. Vicdan yapilcak hiçbirsey yok. Nasil erkek çalistiginda vicdan yapmiyor, kadinda vicdan yapmamali.
Eskiden kadin sanki evdemi kaliyordu çoçugu ile? Hayir, tarlada çalisiliyordu. Zamanin hiçbir döneminde çoçuk sürekli annesinin yaninda kalmamistir. Cocgun ihtiyaci 24/7 annesinin yaninda kalmak degil. Cocugun ihtiyaci beyni çalissin, fiziksel olarak kossun, ziplasin,.. yasitlari ile gülsün, tartissin,.. Ve sonra eve geldiginde aile sicakligini alsin. Güvende oldugunu bilsin, sevildigini bilsin. Bu kadardir.
İşe mutlu mesut giden var mıdır acaba diye düşündüm şimdi
Ama herseye rağmen çalışmakta çocuğunuzun geleceği için bir avantaj.
Bence bırakmayın.
2 gün daha çok yeni.