Çalışan annenin bebekleri-evi-eşi-işi ?

evt canım,aslında bu bebekler davetsiz korunmamıza rağmen geldi
ama biz sevdik kabullendik şimdiden bekliyoruz dört gözle
işte ikiz olması biraz zorlayacak beni :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

olsun,herşey çok güzel olacak..
Bugün benim de olsa bi tane daha,baş tacı ederim..

ücretsiz izinde misiniz şimdi?ben de 2.çocuk doğunca ücretsiz izne ayrılayım diyorum yoksa olmayacak ama maddi yönden sıkıntı olacak bu defa da.kafam karışık yani.

2 aydır ücretsiz izindeyim ve az önce hazirana kadar uzatma dilekçemi yazdım. Küçük gece 2 den önce uyumuyor, büyük erken uyanıyor, gece de uykum fazla bölünüyor.Giden para olsun dedim, tek maaşla daha hesaplı davranmak gerekiyor tabi.Ama yetiyormuş :)

maşallah ne güzel oturtmuşsn,oldukça mutlu ve tatmin olmuş bir elektrik aldım senden,ne mutlu...

Sağol canım arada ekstralar çıksa da genel olarak bir düzen tutturduk işte...Ama şu kesin ki zaman yorarak ve çok hızlı geçiyor. Ama şöyle düşünüyorum bunlar hep yaşanacak ve geçecek, kızım büyüyecek, yeter ki sağlık olsun gerisi boş..

2 aydır ücretsiz izindeyim ve az önce hazirana kadar uzatma dilekçemi yazdım. Küçük gece 2 den önce uyumuyor, büyük erken uyanıyor, gece de uykum fazla bölünüyor.Giden para olsun dedim, tek maaşla daha hesaplı davranmak gerekiyor tabi.Ama yetiyormuş :)
kesinlikle katılıyorumarkadaşım yetiyor,işte buna kızlarıma çalışmadan baktığım 2 yıl içinde bizzat şahit oldum,
Allah bereketini veriyor cidden..

Sağol canım arada ekstralar çıksa da genel olarak bir düzen tutturduk işte...Ama şu kesin ki zaman yorarak ve çok hızlı geçiyor. Ama şöyle düşünüyorum bunlar hep yaşanacak ve geçecek, kızım büyüyecek, yeter ki sağlık olsun gerisi boş..
kesinlikle,bu dinginliğe kavuşabilmek de zamana ihtiyaç var sanırım..

kesinlikle katılıyorumarkadaşım yetiyor,işte buna kızlarıma çalışmadan baktığım 2 yıl içinde bizzat şahit oldum,
Allah bereketini veriyor cidden..QUOTE]

vallahi bilemiyorum ama allah kulunu zorda bırakmıyormuş onu gördüm
bak benim oğlum 2 yaşını doldurdu işte,hamile kaldığımdan beri yemin ediyorum her geçen gün sürekli farklı bri değişiklik hissediyorum
mesela bana hiç ama hiç yükü zorluğu yok çok akıllı,beni yoracak şeyleri asla yapmıyor istemiyor,
sürekli kitap okumak yazı yazmak gibi faaliyetlere ağırlık veriyor,diğer yorucu saklambaç koşu gibi aktiviteleri babasından istiyor..
akşam uyuyacağı zaman ben eşorfmanlarını giydiririm yatağına yatırırım sütünü veririm uyuyana kadar biraz beklerdim yanında
dün akşam yine aynısını yaptım,sütünü bitirdi yattı anne niye bekliyorsun dedi,bende sen uyu oğlum sonra giderim dedim
yok anne ben uyuyacam sen bekleme git dedi,önce oyun yapıyo sandım çıktım kapı aralığından izledim
baktım gerçekten uyumuş şok oldum ve de sevindim demekki allah zorda bırakmıyor kulunu
bilemiyorum şimdi ikizlerim olacak oğlumda huysuz bir çocuk olsa hiç başedemem,allah yardım ediyor.. hissettim

İşe gitmiyorum diye rest çektim, eşim itiraz edemedi.Ama şimdi işe başlasam bayılır.Sıfır araba hayalleri suya düştü :)

Bir de ikinciden sonra annem evime daha az gelir oldu sanki :18:

bak benim oğlum 2 yaşını doldurdu işte,hamile kaldığımdan beri yemin ediyorum her geçen gün sürekli farklı bri değişiklik hissediyorum
mesela bana hiç ama hiç yükü zorluğu yok çok akıllı,beni yoracak şeyleri asla yapmıyor istemiyor,
sürekli kitap okumak yazı yazmak gibi faaliyetlere ağırlık veriyor,diğer yorucu saklambaç koşu gibi aktiviteleri babasından istiyor..
akşam uyuyacağı zaman ben eşorfmanlarını giydiririm yatağına yatırırım sütünü veririm uyuyana kadar biraz beklerdim yanında
dün akşam yine aynısını yaptım,sütünü bitirdi yattı anne niye bekliyorsun dedi,bende sen uyu oğlum sonra giderim dedim
yok anne ben uyuyacam sen bekleme git dedi,önce oyun yapıyo sandım çıktım kapı aralığından izledim
baktım gerçekten uyumuş şok oldum ve de sevindim demekki allah zorda bırakmıyor kulunu
bilemiyorum şimdi ikizlerim olacak oğlumda huysuz bir çocuk olsa hiç başedemem,allah yardım ediyor.. hissettim
ay canım benim yaaa,bak abi oldu şimdiden,sana bez getirir,
kardeşlerini oyalar,bak nasıl yardımı olcak onun sana..
maşallah oğluna:nazar:,adı neydi canım

İşe gitmiyorum diye rest çektim, eşim itiraz edemedi.Ama şimdi işe başlasam bayılır.Sıfır araba hayalleri suya düştü :)

Bir de ikinciden sonra annem evime daha az gelir oldu sanki :18:

hahahhaha doğrudur :1:
annem hafta içi çocuklara baktığından haftasonu telefonda bile konuşmuyoruz :27:

benim oğlum da iki yaşını doldurdu,doğum haziranda acaba o da böyle olur mu?benim de kimsem yok yanımda yardımcı olabilecek,annem ya da kayınvalidem.ücretsi z izin güzel de bizim borçlara tek maaş yetmez,bu yüzden ya bebeğim 2 aylıkken bakıcıya vermek zorunda kalıcam ya da ücretsiz izne ayrılıp maddi sıkıntılara boğuşucam.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

benim oğlum da iki yaşını doldurdu,doğum haziranda acaba o da böyle olur mu?benim de kimsem yok yanımda yardımcı olabilecek,annem ya da kayınvalidem.ücretsi z izin güzel de bizim borçlara tek maaş yetmez,bu yüzden ya bebeğim 2 aylıkken bakıcıya vermek zorunda kalıcam ya da ücretsiz izne ayrılıp maddi sıkıntılara boğuşucam.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
yani ben çocukların kardeşle beraber çok olgunlaştığını gördüm,
o yüzden Hakan da annesine bu denli yardımcı olur,eminim sizin çocuğunuz da böyle olur..
Gönül ister ki yeni bebeğiniz de kokunuzla büyüsün,ama...

dün yarım saat işimle ilgili bir telefonda konuşmak zorunda kaldım,
ama bu arada bulaşık makinesi falan boşaltıp tezgah temizliyorum ama,
telefonu bir kapattım,kızlar oturma odasındaki bütün koltuk yastıklarını indirmiş:53:,
tv ünitesinin içindeki bütün ıvır zıvırları kitapları boşaltmışlar,yani ürüyecek yer yoktu
eşime dedim bu ne hal Allah aşkına,
dedi ki ya sesleri çıkmasın daa:37:
yani zaten işin ucunu toplayamıyorum,bir de eşimin rahatlığı beni öldürüyor

aynen...eşim sen çocuk yokken çok düzenliydin şimdi ne kadar rahatsın diyo ama napiim yetişemiyorum ki.bazen o da işlerin ucundan tutuyo sağolsun yoksa ev uçardı heralde ;)

canım vallahi ne diyeyimki gerçekten çok zor çocuktan çok ben kötü oluyorum
oğlumu eşimle birlikte sabah bırakıyoruz ablama
oğlum bazen bende işe geleyimmi diyor yani hangisini anlatsamki
birgün işe gitmek için hazırlandığımızı gördü ağladı ,gitmeyin dedi
çok çok zor yaaa offf ne bileyim hamileyim diyemi bu kadar duygusalım bilemedim ama her fırsatta eve koşup oğlumla birlikte olmak istiyorum..

merhaba canım senın oglan konusuyor baya masallah bızımkı daha konusmadıgı ıcın cok zorluk cekmıyoruz ama dedıgın gıbı bend egözlerınden anlıyorum yanında oldugum zamanlardakı mutlulugunu .ya ben de sürekli düşünüyorum calısmak mı evde oturmak mı dıye ıkısının de artı ve eksi yönleri var bi türlü işin içinden cıkamıyorum ve benım sızın gıbı yardımcım da yok yanı esım karsı ve zaten kımse de yok bı kere temızlıkcı cagrıdım pek memnun kalmaıdm evi son plana atıyoruz tamam da o da onemlı mısal benım oglum sürekli hasta olmaya basladı krese basladıgı ıcn ama ıcımde bı ıhtımal evde temız olsun ıcım rahat olsun dıyorum belkı o da etkıler hastalıgı alerjık fılansa dıye yanı cok zor ama ben sızın dedıgınız gıbı evde stres olmuyorum yaa tamam sıkıdlıgım zamn oluyor ama rahat oluyorum yanı ama evdede tutamyazı sureklı cocukları boyle devam edıyoruz en ıyısı sanırım bı bayan ıcın öğretmenlık yada yarım zamnlı bı ıs ahh keske oyle bı isım olsa hem evıme cocuguma yeterım hemde kendım sıkılmam

merhaba canım senın oglan konusuyor baya masallah bızımkı daha konusmadıgı ıcın cok zorluk cekmıyoruz ama dedıgın gıbı bend egözlerınden anlıyorum yanında oldugum zamanlardakı mutlulugunu .ya ben de sürekli düşünüyorum calısmak mı evde oturmak mı dıye ıkısının de artı ve eksi yönleri var bi türlü işin içinden cıkamıyorum ve benım sızın gıbı yardımcım da yok yanı esım karsı ve zaten kımse de yok bı kere temızlıkcı cagrıdım pek memnun kalmaıdm evi son plana atıyoruz tamam da o da onemlı mısal benım oglum sürekli hasta olmaya basladı krese basladıgı ıcn ama ıcımde bı ıhtımal evde temız olsun ıcım rahat olsun dıyorum belkı o da etkıler hastalıgı alerjık fılansa dıye yanı cok zor ama ben sızın dedıgınız gıbı evde stres olmuyorum yaa tamam sıkıdlıgım zamn oluyor ama rahat oluyorum yanı ama evdede tutamyazı sureklı cocukları boyle devam edıyoruz en ıyısı sanırım bı bayan ıcın öğretmenlık yada yarım zamnlı bı ıs ahh keske oyle bı isım olsa hem evıme cocuguma yeterım hemde kendım sıkılmam

öyle olmuyo işte ben de öğretmenim ama yetemiyoruz özellikle çocuklarımıza.

öyle olmuyo işte ben de öğretmenim ama yetemiyoruz özellikle çocuklarımıza.

her öğretmenin şartları aynı demedim tabiki ama bazılarının yarım gün oluyor veya haftada 1-2 gün boşluğu oluyor öyle olanlar biraz daha rahattır dıye düşünüyorum yanı benım gıbı paso 9-6 olmasındansa cok daha farkedıyor herseye yetebılme acısından ayrıca 15 tatil var yaz tatili var benim yıllık iznim 20 gün sadece onu da 3 parca kullanmak zorunda kalıyorum

Son düzenleme:

aslında haklısın canım her iki durumuda düşündüğümüzde artıları eksileri listeleyebiliriz.
kısır döngü işte bir çözümü yok sanki ne yapsak birbirine benzer sorunlarla karşılaşıyoruz..
offf kadın olmak çok zor bu zamanda

Bende çok üzülüyorum iki cocuğum var evde bakıcı var haftada 1gun temizlik ısı halloluyor ama bana yinede zaman yetmiyor is yapmasalar yemek yapıyorum gündüz bakiciyada yemek yapıp bırakıyorumeve geldigimde kuşlarıma sarılıyorum onların odasına geciyoruz.savaş başlıyor kizimla oğlum yiyor birbirini bende eğleniyorum tüm yorgunluğum geçiyor ve yemek zamanı sonra yine bir oyun faslı ve uyku vakti kızı ben oğlanı esim uyutuyo ve saat 22.00 oluyor ertesi gunün yemeğini yap toparla ortalığı ve uykuya Allah hepimize yardım etsin

Back
X