Çalışan arkadaşlar aylık harcama

öyle aman aman bakımlı değilimdir ama saçımı makyajımı mutlaka yaparım. kıyafetlerim çok şık sayılmaz ama teknik personel olduğum için zaten çok şık giyemem. (şantiyelere çıkıyorum, etek elbise topuklu ayakkabı vs giyemem). bir pantolon bir kazak-bluz-tshirt işimi görüyor o yüzden şanslıyım. Ancak her ay 200-300 TL kıyafete nasıl para verebiliyorsunuz şaşırıyorum açıkçası. Ben aldığım bir kıyafeti evdeki kıyafetlerimle uyumlu olabilecek şekilde almaya çalışıyorum ki hepsini değerlendirebileyim. Her ay onca kıyafet alsam dolabımda yer kalmaz
benim masrafım genelde ağdaya, lazere gidiyor. o da toplasam ortalama 250tl yi geçmez. kuaför deseniz 6ayda bir uğrarım saçlarıma şekil versinler kırıklarımı alsınlar diye. kaşlarımı kendim alıyorum, kuaförler her seferinde inceltiyorlar düzgün olsun diye ama ben hiç memnun kalmıyorum. saçımı da bugüne kadar hiiçç boyamadım, doğal halini seviyorum. (beyaz da yok Allahıma şükür) velhasıl kendime harcamam 250-300TL yi geçmez.

Arkadaşlar 800 harcayan arkadaş açıkladı zaten. Sadece kıyafete kişisel bakıma değil dedi. Gezme tozma yeme içme var içinde.

Konu 800 tl üstünde döndü. Benim amacım herkes neye ne kadar harcıyor konuşalım ki boşa harcamalarımızın farkında olalım idi.

Bebeğim olduğu için yemiyorum yediriyorum giymiyorum giydiriyorum modundayım :) kişisel bakım ürünü sadece yüz temizliyicisi kil maskesi ve bitkisel yağ bir de düzenli olarak emziren anne çayı içiyorum ve şişe şişe sular :) eşime masraf olarak şu an sadece su ve bitki çayı olarak yüküm :) onun harici gerektiği zamanlar kıyafet alırım her ay belli bir masrafım yok kendime para harcamayı pek sevmem cebimde 800₺ param olsa anca 200 lirasını kendime harcarım gerisi eşime çocuğuma sevdiğim insanlara hediye almakla biterdi :) şöyle bi düşündüm de eşim evde kedi beslese daha fazla masraf olurdu ona :)) şu an çalışıyor olsaydım kendi kazandığımı bankada biriktirirdim

bende çalışan bir bayanım ailemde ve çevremde adım kokşa bile çıkmıştır ama emin olun her ay 800 tl harcamıyorum
neye nekadar harcıyorsunuz arkadaşlar

belki yaşadıgınız şehirdende rakamlar yükse olabilir ama..

Şöyle de bir gerçek var ki makyaj ya da temizlik ürünlerini en iyisini kullanmaya kalktığınızda en az bir ürüne 200- 300 vermek zorunda kalıyorsunuz. Eğer cildiniz hassassa ve rastgele bir ürün kullanmak istemezseniz bi bakmışsınız aylık gider almış başını gitmiş malesef

ben her ay o kadar masraflı bir makyaj/bakım ürünü alınacağını düşünmüyorum. Ben de alıyorum eczaneden bitkisel yüz temizleyici. Ama 150 Tl yi geçmiyor ki haftada 5 gün makyaj yapan biri olarak temizleyicilerim bile 6 ay gidiyor diyebilirim. Keza makyaj malzemeleri de öyle.

O parayla kac cocuklu aıle gecınıyor ya. Yarı ac yarı tok. Param olsada harcamam yani bu kadar bos. Her ay ne alır ınsan 800liralık. Müsriflik.
Durumu müsait olan harcıyor yedin içtin gezdin beğendiğin şeyleri aldın oldu 800 zaten tabi iyi ve kaliteli kullanmak ister parası olanda..

Her ne kadar bakımlı olsak ta biz bayanlar olarak her zaman bir şeylere ihtiyaçlarımız oluyor
Alışveriş arzusu bence bizi bitiriyor :)

Bana gönderebilir misiniz

ne kadar gelir varsa o kadar da gider olur. yani uzun lafın kısası herkes bakımını da bütçesine göre yapar, israf etmemeye çalışmak lazım ama paran varsa istediğin kadar harcamakta özgürsün. bir kadın bakımlı olmalı, ancak parasını da çarçur etmemeyi bilmelidir bence, iyi gün var kötü gün var demişler dimiiii ama arkadaşlar??

Nemlendiricisi, toniği, göz altı kremi, fondöteni, allığı, ne bileyim rimeli, kalemi, deodorsntı, temizleme jeli ...bunlardan biri bitiyor diğer ay başka biri. Ama tabi uzun dönem kullanılan ürünler var. Ama mutlaka ay içinde bir şey bitiyor :) buna kıyafet ayakkabı lazer kuaför eklenince harcanan miktar fazla oluyor

isterimmmmm

o pahalı makyaj ürünlerin içeriğine bir göz atsanız ne zehirler var ne zehirler. pahalı iyi demek değildir. zara markasının kullandığı tekstil boyaları mesela hep zehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…