Çalışan Bayanlar fikirlerinizi almak istiyorum...

süpermiş alkisalkisalkis

tam benlik topic olmuş. öneriler için teşekkürler.

ben de şimdiden pratik yemekler, kolay sofra hazırlama yöntemleri, buzdolabında ne saklanır vs. konularda bilgi topluyorum.

şu an hemen hemen hiç bir iş yapmıyorum evimde ama iş başa düşünce kuzu kuzu yapacağımdan şüphem yok kaydirigubbakcemile2

bende anlatayım; evlenmeden önceki gibi rahat değilim tabii ki; ama yavaş yavaş düzene girdi herşey. eşimden 1-2 saat önce eve geliyorum. işimi yemeğimi yapıyorum çayı bile yemeği hazırlarken ocağa koyuyorum ki geldiğinde başka birşeyle uğraşmayayım. temizliğimi 1 güne sığdırmıyorum. parça parça yapıyorum. normalde hafta sonuna da bırakabilirim ama ikimizde cumartesi pazar evde olduğumuz için pek tercih etmiyorum. zaten genelde evde durmuyoruz. büyük temizlik yapacağım zamanlar eşimde yardımcı oluyor mesela geçen gün duvarları siliyordum. eşimde camları sildi :asigim:

ohh maşallah canım nazar degmesin ..ben eşime yardımcı olurmusun büyük temizliği yaparken diyorum onun cevabı yardımcı kadın tutsakmı diyor?? hayır diyorum ben yaparım evimin temizliğini.. unut yardım istedigimi diyorum..

Kızlar Kızlar gelem mi, yanağınızdan öpem mi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Ya kimse benim Televizyon sorunuma yanıt vermedi Çok üzgünüm çoook
Bir kaç sayfa öncesine yazmıştım ve yardım istemiştim arada kaynadı gitti mirmirmirmir kimse yanıt vermedi ona fisfisfis

Tekrar yapıştırdım.
Artık yanıt gelmezse bu konuyu es geçicem yasakkelime

ay ne güzell kendini bile bir nişanlın varrrr
bizimkiside pcden saatlerce kalkmıyor bende almayalım diyorum kabul etmiyor o olmazsa olmaz diyor
bence tv al ya sende bakarsın en azından ortak izlersiniz
kız yok sa senin kötü kedi şerafettin tv kendi almamak için borçtanmı kaçıyor delikafadulden

hahahahhah :roflol:
Yok canım ya sanmıyorum ama açık açık doğruları söylüyor. Alırsak sana ilgi gösteremem falan diyor. Ben de almak istiyorum tabi.
Ben şey düşündüm hani böyle tepeye asılıyor ya mutfakta tezhahın karşısına benim yemekle uğraşırken görebileceğim bir yere asmayı ve yemek masasından da görünmemesini sağlayacak bir şekilde konumlandırmayı düşünüyorum. Tabi siz benim mutfağı bilmiyorsunuz ama anladınız ne demek istediğimi. Nişanlımın ancak sandalye üzerinde oturup izlemesi ihtimali var, O da uzun süre o şekilde oturamaz heralde.
Hadi bu şekilde yaptık ama misafirler ne yapacak. Salona koysak bir tane daha oradan çıkmaz heralde nişanlım :sm_confused: :tomato:

eveeet bir derdim var konuları yüzünden 30uma ertelemiştim evlenmeyi, burayı okudum 40a yükselttim -tatlicadiarzu- mersi hanımlar vereliniortak-tatlicadiarzu-

Teşekkür ederim bayanlar hepinizin yanıtları için 2-3 defa okumuşumdur sayfaları.

Televizyon sorunuma yardımcı olunmadı pek ama neyse artık fisfisfis Hepinize, hepimize kolay gelsin...
Bide benim sevgilim gelsin artık askerden ya özledim iyice valla mirmirmirmir

Bu arada bu topik i canlı tutalım mı?
Mesela akşamları ne yemekleri hazırlayacağız gibi, paylaşarak ne pişireceğimizi çok düşünmeden faydalanabiliriz kaydirigubbakcemile5

valla şuanda 6,30 da evde oluyorum
eve gittiğimde annem yemeğimi hazırlıyor
yemekten sonra kahvemi yapıyorum sigaramı içerim
müzüikte diziydi yada kitaptı falan derken zaman geçiyo
evlenicede sanırım 7 gibi evde olurum bizimkisi gelene kadarda sanırım işlerim biterkafamçokkarıştı

canım eynı öneriyi başka bir topicte daha yazmıştım umarım sanada fikir olarak yardımcı olurum bende çalışıyorum evliliğimin ilk aylarında çok zorlandım ama yavaş yavaş düzene sokuyorsun
1-) evin temizliğini haftasonuna bırakıyordum bi haftasonum var kendimi paralıyordum eşimle gezsek ev kalıyordu düzensizdi. Ne yapabilirim dedim haftaiçi hergün evin bir köşesini temizliyorum haftasonu 4-5 saatimi alıcağına hafta içi yarım saat 1 saat evin bir köşesine ayırıyorum mesela bugün gittiğimde banyo ve tuvaleti temizliycem. böylece evim hep düzenli kalıyo ve en az eşime yarım saat çayla sohbet ayarlıyabiliyorum
2-) ütüyü asla bekletip biriktirmiyorum çok işe yaradı bir anda bir saati alıcağına mesela beyazlarımı yıkadım beyazlardan ütülencek olanı ütülüyorum 15 dk alıyor ve bu sürekli bir giysi çeşitliliği ortaya çıkarıyor. Bir keresinde teyzem şöyle demişti bir kadının evlliğinin bitmesinin nedeni adam sürekli karısına şunu ütülermisin diyerek giyiniyormuş ve bu düzensizlikten bıkmış kadın dediğin evi bir parmağında oynatmalı eşin dolabını açtığında giycek birşeyde yok dememeli bugün ne giysem hangisini giysem demeli bunu unutma demişti
3-) misafir ağırlamak bunu evlenince öğrendim bu çok önemli evde sürekli bir hazırlık olması kesin lazım mesela sigara böreği sarıyorum dondurucuya atıyorum. Elma yenmedi kaldımı rendeleyip atıyorum misafir gelicekse elmalı kurabiye yapıyorum. Tavukmu pişirdim suyunu dondurucuya atıyorum pilavda çorbada çok güzel oluyor

bunu birçok şekilde sıralayabiliriz evde birşey yapıyorsan buna nasıl bir çözüm bulabilirim diye düşünmen lazım yoksa hayatın sürekli bir düzensizlik içinde gider ve bu seni çok yıpratır. Eşim şu anda benden çok memnun onada vakit ayırııyorum ve o bana bu şekilde yaklaştığı için daha bir azimle çalşıyorum :)

bunun için biraz okumak lazım ben bu konuda birçok şeyde kadınlar kulübündeki tüm bayanlara teşekkür ediyorum birçok şeyde bu siteden faydalanabilirsin
faydalı bilgiler
mimari ve iç dekorasyon burdan evin için değişik bilgiler çıkarabilirsin
moda ve güzellik bakım ve kozmetikler sürekli bakımlı görünmek lazım özellikle eşine karşı ben eve gidince tekrar süslenirim :) eşimin çok hoşuna gider farkına varırsan erkekler bundan şikayet eder dışarı çıkıyorsun süsleniyorsun evde salkım saçaksın onun yerine kendini koyarak düşün
aile evlilik ve çocuklar bu evliliğe bakış açısı olarak sürekli kendini geliştirmeni sağlar eşimle bu bölümden çok faydalanırız ben okurum çay içerken akşam şöyle birşeyokudum falan derim düşüncesini söyler hem onun hoşuna gider hemde düşüncelerimizi karşılıklı olarak anlarız

örneklerimle yardımcı olabilmişimdir umarım canım seni çok iyi anlıyorum ve mutluluklar diliyorum canı gönülden sana

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle azcık rahat olacaksınız. herşeyi mükemmel yapacaksınız diye bir kaide yok .
bende çalışan bir bayanım . öğretmen olmam nedeni ile şanslıyım daha erken evde oluyorum ama elbette evdede öğretmenlik işlerimi bitmez eşimden çok evde çalışırım helede dönem başı dönem sonuysa evraklar materyaller....
ayrıca birde oğlum var yaı oda ilgi bekleri . eşim esnaf benden çok geç geliyor eve dolayısla ev işleri için onu beklemek yada beraber yapalım demek lüksünede sahip değilim .
ancak tüm sıkıntılarına rağmen ben memnunum çünkü çalıştığım zamanlar daha planlıyım . yaztatilllerinde ise ev olamama rağmen tüm işlerim birikir.

Bazı arkadaşlarımında dediği gibi inca temizlik derin temzilik için elli araklıklarda bayan tutmak gerekten sizi rahatlatır. diğer işlerde ise nasıl olsa hepsi olurr . :))

Teşekkür ederim canım, inşallah yoluna koyarım işlerimi. .
Eşime vakit ayırmak isterim, evde süslenmeyi de severim ama en sevmediğim şey sonra temizlemek oluyor, gözlerim falan püfff :1shok:

Dert etme canım böyle şeyleri çokda kasma, kendine vakit ayır ben bunların çok yararını gördüm evlendiğimde evde dört dolanıyordum ama birtürlü istediğim düzen oturmuyordu. Şimdi eve gidip işim bitince günbatımında balkona oturup çay içiyorum :sm_cool: yavaş yavaş pratiklk kazanıyorsun, bir sıkıntın olursa biz hep burdayız elimizden geldiğince yardımcı oluruz sana öpüldün opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…