Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Bekarken evlenmek isterdim, yalnızlıktan bunalmıştım eşim olsun onunla eğeleneyim gezryim tozayım istedim... Ama evlilik hayal ettiğim gibi değil, eşim evde oturmayı sever, gezmeden anladığı ev gezmeleridir ve sürekli birilerini misafiliğe çağırmaktır. Bense tarihi, kültürel gezilerden eşimle başbaşa yapacağım gezintilerden keyif alırım..Evlendim özgürlüğüm gitti elimden paramda gitti... Eşim bankamatiğimi alıyor borçları ödüor bütün mali işler onda dönüyor... Ben ihtiyacım olduğunda ondan istiyorum her istediğimdede harcamalarına dikkat et diyerek veriyor.. Gönlüme göre birşey alamıyorum, herşeyi erteliyor... Önce düğünden sonrasına erteledi şimdide başka bahara... Paramla herşeye hasret kaldım.. İşin garibi kendinede bir şey almaz... Hem yeme, içme konusunda hem üst baş konusunda çocukluğundan tutumluluğa alışmış... Parayı ev eşyalarına ya da ne biliyim ilerde ev, araba türü şeylere yatırmayı düşünüyor... İyi de ben ne zaman gençliğimi yaşayacağım... Sürekli ertelenmekten yoruldum istediğimi alıp giyebilmek gezmek dolaşmak istiyorum.. Eşimse cimri çıktı şansıma :S Sizde durumlar nasıl arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar istediğiniz gibi hareket edebiliyor musunuz mali açıdan, yoksa benim gibi ekonomik özgürlük diye birşey kalmadı mı sizdede...

henüz evli değilim ama zor bir durum..orta yolu bulmak lazım.ciddi anlamda oturup konuşsanız belki faydası olur.insanın istemediği bir hayatı yaşaması zamanla sıkıntı olur..biraz sen biraz eşin fedakarlık ederseniz bir çözüm bulunur herhalde..

keske bızde esın gıbı olabılseydık sız 4 haftada bunalmıssınız bız 4 yıldır sadece gezıp yıyıp ıcıyoruz bır gıdım kenarda paramız yok ılerde pısman oalcaagınızı sanmıyorum gezıler ıcınde bır butce ayırabılırsnınız esınızle konusup ınanın tutumlu olmak musrıf olmaktan kat ve kat ıyıdır daha cok yenı evlısınız evlılıgınız ılk zamanlarında cıftler bır cok sorunla bogusup bırbırlerıne uyum saglamaya calısırlar bazı davranısları bazılarına ters gelır oysa dogru yaklasımlarla bu uyumu saglamk sanıldıgı kadar zor degıl sadece bıraz ozverı ve sabır gerekıyor sanırım..

benim de maaş kartım eşimde zaten maaşımı çekince kirayı yatırıyor faturaları yatırıyor pek bişey kalmıyor
ama ben isteyerek kartımı verdim hoşlanmıyorum banka işlerinden o yüzden
para konusunda sorun çıkarmaz yani istesem kartımı alırım
ama öyle gezmeyi sevmez pinti olayını evlenmeden önce anlaman gerekiyordu
erkeklerin kendilerini bu kadar gizleyebileceklerini düşünmüyorum
sanırım o zaman bu huyları pek gözümüze gelmiyor

Son düzenleme:
ben sadece kredi kartını ödüyorum o kadar...
maaş kartımda bende zaten....
eşimin maaş kartıda bende....
kendin idare etmek istediğini söyle eşine..

Bizde öyle değil canım maddi konular tamamen benim elimde:) başak burcu olduğum için her şeyi planlıyorum verilecek yerleri kartları, kredileri ayarlayıp son kalan harçlığı eşime söylüyorum ay boyunca harcıyoruz ancak bazen eşim soruyo paralar nere gitti diye açıklama yaparken unutuyorum tek kötü tarafı bu:)

eşinden paraalıyorsan maaş kartını ona veriyorsan sen neden çalışıyorsun ki o zaman .ben bu tür evlilikleri ekonomik ortaklık olarak görüyorum .bir erkek karısının parasına dokunmamalı bence .madem evi idare edemeyeceksin ne evleniyorsun yani karına mı güvendin .çok saçma .ben bu erkek yapısını anlayamıyorum .bir keresinde evlenmeden önce birinle tanışmıştım o zaman çalışıyordum iyi maaşım vardı .neyse tanıştık ettik ciddi düşündüğünü söyledi niyetini ok dedim bende sonra soru kaç para alıyorsun den .bende şöle dedim bir erkeğin bile maaşı sorulmazken kadının maaşını soran erkekten bana hayır gelmez hadi işine sonra bidaha görüşmedim .çok şükür .ben bile bilmem eşimin ne kadar aldığını hiç sormadım bile .

bende bir miktar hesabımda para bırakıyorum.
geri kalan parayı bankamatikten eşimin hesabına havale yapıyorum.
maaş kartım bende,ama sadece harçlık alıyorum.ne kadar olacağına da ben karar veriyorum.
açıkçası bir sıkıntım yok şimdilik, eşim hiçbirşey demez aldıklarıma ama
her istediğini alıyormusun diye sorsan, alamıyorum.
ama eşim bişey dediği için değil.
sadece rahatsız oluyorum.evin,çocuğun ihtiyaçlarını ve başka başka ihtiyaçları düşünüp
kendimi frenliyorum.ayrıca eşimin de ihtiyaçları oluyor.
ben alsam o kendininkileri erteliyor.
tabi bekarken (bütçem kadar) ne hoşuma giderse alırdım.
fiyatı fazla gelir takside böldürürdüm,bi tane değil iki tane alırdım.
özetle bekarlıktaki gibi olmuyor.
ama hiçbirşey almamaya da alıştırma.varsın desin, sonuçta sende çalışıyorsun.
mecbur almak durumundasın.

maaş kartım bende durur onunkıde onda ,harcamalara gelince kredi kartım ve maaş dönemınde gelen fatura varsa onları ödüyorum biraz kendıme ayırıyorum bırazda biriktiriyorum (eşimden gizli)

eşimde maaşı alınca onun maas dönemındekı faturaları yatırır baska ıhtıyac cıkarsa onları karsılar

Bizde de her sey ortaktır. Ben maaşımdan istediğim kadarını alırım gerisini ona veririm. Çünkü banka, kredi kartı işleriyle uğraşmayı sevmiyorum .
Esim kredi kartı harcamalarıma da, kendime ayırdığım paraya da karışmaz. Eğer onlara karışsaydı vermezdim parami.
Tamam birikim yapmak iyi ama, gençlik de bir kere yaşanıyor, çoluk cocuğa karısınca zaten istediğimiz gibi gezemeyiz. Biz gezip tozmasi konusunda da kısıtlamıyoruz kendinizi.
Bir de benim esim de ilk evlendiğimiz zamanlar çıkmazdi, aileden öyle görmemiş. Bizde de tam tersiydi:)
Ben de esime hep, evin erkeği evde olduğu zaman evde oturtulmaz dışarı çıkılır , biz böyle yapardık derdim:) sagolsun bir kaç ay sonra ayak uydurdu bana:) simdi pazar günleri yataktan kalkar kalkmaz dışarı çıkar aksama doneriz :)

Biz aylık giderlerimizi paylaştık, faturalar, kira gibi. Ben payıma düşen borçları çeker bankadan eşime veririm, zaten eşimde yanımda olur evin ihtiyaclarını kendim liste yapar ona göre alış-veriş yaparım. harcamalarıma karışmaz ama yine de birsey alırken sorarım çok gerekli degilse almamaya calısırım kendimi frenlemeyi öğrendim evlenince.
Ben eşimden harclık isteyemem çantam da kendim param olmazsa huzursuz olurum eşimin parasını da kendim için harcayamıyorum. Birgun bankamatik arızalıydı para cekemedim kıyafet alacaktım eşimden aldım parasını borç olarak ama sonra teklif ettim ama geri almadı zaten ben kazanıyorsam onu da ben idare etmek isterim yoksa ayın sonu gelmez gibi geliyor biz bu şekilde gezedebiliyoruz bir sıkıntı olmuyor. Kadın parasını idare etmeli evin giderlerini ve ihtiyaclarını en iyi kadın bilir.

Babama vermediğim maaşı eşime vermem..

Aileme de ne lazımsa ben kendim düşünür kendim istediğim kadarını alırdım, kendi evime de öyle..

Giderleri kendi ödüyor yetişemediği yerde ben veriyorum zaten.. Ha benim hesabımda ki de 'benim param' değil 'bizim paramız' dır zaten ama..

İlkokul çocuğu değilim ki kendi paramı idare edemeyeyim..

Şimdi senin anlatmanda bir tezat var çünkü..
anlatmana göre eşine cimri diyorsun ama aynı zamanda eşinin ev gibi yatırım yaptıgını söylüyorsun.. eğer böyle ortak bi kararınız varsa parayı onda toplarsınız bu normal..
ama ben çalışıyım para kocamda dursun o harcasın , ben harcayıncada nere harcadın diye hesap sordun olayı varsa o kabul edilemez..
para illada yatırım için kazanılmazki..
genciz yaşayacagız.. ölünce insan yanına alamıyor o evleri arabaları..

bizde eşim kendi maaşını alır ben kendi maaşımı..
faturalar herşeyi o öder.. ben kendi paramı kafama göre harcarım eşim her gideri karşıladıgı için ben yatırımda yaparım ilerisi için ama gezmemizi yemeğimizi ..vb. zevkleri kısmadan..
bir evde senin paran benim param olayı girdimi o kötü...
ortak olmalı herşey.. ama anlayışla en önemlisi o..

Merhaba bende neredeyse evlendiğimden beri çalışıyorum.Aylığımı alır almazda eşime veriyorum.Ama o beni hiç madur etmiyor. Kendisine zor para harcar ama konu kızım yada ben olunca hiçbirşeyi eksik etmez.Tutumluluk güzel şey ama harcayamadıktan sonra kazanmanın ne anlamı var kiiii.

Yatırım,tasarruf yapmak güzel ama bunlar için herşeyden kısmanında bir anlamı yok ki.Sonuçta parayı harcamak için kazandığımızı düşünüyorum.Bizde;her ödemeyi,evin giderlerini eşim hallediyor.Benim kazandığım parayıda,istediğim gibi harcıyorum,bazen eve alınması gereken ufak tefek şeyleri alıyorum.Kalanını da biriktiriyorum.Eksta bir ödeme yapmamız gerektiğinde biriktirdiğim paradan temin ediyoruz.

ben bu görüşe katılmıyorum ,sıkıntı çekmeden bir şey sahibi olamıyoruz ki gezmenın sonu yok yemenın içmenın sonu yok parayı harcamak ıcın kazanıyoruz ama ileryi düşünmek gerek ıstersen kazandıgın maası 1 gundede yersın 30 gundede yersın yanı bana göre bir şey sahıbı olmak ıcın bıraz kısmak gerekıyor tasarruflu yasamak gerekıyor

Benım maaşıma eşim dokunmaz.eşimin maaşıyle ev dönüyor.dönüyor ki benım maaşıma ihtiyac kalmıyor allaha bın kez şükür.tabiki sıkıştıgımız zaman olur diye bende birikim yapıyorum ufak tefek,kendime harcıyorum.
benim eşim çok müsriftir,aslında memnun olmasınız bi yerde geleceğinize yatırım yapılıyor.

bizdede herşey ortakdır. ama eşimin banka hesapları benim hesaplarım bende

eşim sadece bankaya gelen parayı bilir k.k. ne kadar yatırılacak kira gittimi fatura ödendimi ben söylersem bilir yoksa bilmez. ama birşey alacaksam ölçer tartar almaya karar verir ondan sonra eşime bu bana lazım derim tamam der. yazınca fark ettim herşeyi bana bırakmış

bende çalıştıgımı eşime veriyorum zaten çok fazla bişiy klalmıyo borclardan ama o beni magdur etmez istedigim bişiy varsa imkanı oldukca alır.gezdirmeye mutlu etmeye calışır.
bide 1senelik evliyiz inanın az denemiycek kadar gezdik ailem uzakta onların yaına gittik tatile gittik falan ama köşedeki paralarda gitti üzüldüm..
sounda para biriktirelim diye araba aldı şimdi 1,5 yıl istesemde müsriflik yapamam ama kızmıyorum haklı..
ama herşeyden soyutlamak doğru degil denge lazım bu konularda yoksa alışverisin sonu yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…