Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

herşeyimiz ortak yani ben onun ne kadar aldıgını bilirim o da benim , maaş kartım bende onunkide onda benim maaş kuş kadar zaten ev kirası ve mutfak alişverişine yatırıyorum eşimin maaşını da kkartına faturalara yatırıyoruz bebek için kenara para atmaya başladık harcamalarımıza diikkat ediyoruz çok ihtiyacımız yoksa hiçbişey almayz ikimizde ama eger param yoksa ne zamn istesem hiç düşünmez verir benim paramıda sormaz ne yaptın diye çok şükür :)

Benim maaş kartım bende, eşimin maaş kartıda eşime, biz birbirimizden ne para saklarız, nede para esirgeriz.

Yersekte birlikte, gezersekte birlikte, içersekte birlikte.

Bütün ödemeleri yaparız, kalan para benim hesabımda birikir.

Kartım eşimde duruyor kaç senedir. Zaten bir sürü sorunla uğraşıyorum bir de yok şu faturayı unuttum, yok gaz almam lazım, su bitti, bilmem neyle hiiiiç uğraşamam. Kafam rahat. Ay sonunda veriyorum kredi kartı ektremi ödüyor ne kadar harcamam varsa. Rahatım ben böyle

Onun maaşının bile tamamını vermiyorum ona canımm
Şaka bir yana aylık bütçemiz bellidir.
Senin paran benim param yoktur.
Artanı biriktirir yada değerlendiririz.

Maaş kartını veren tüm kadınların bahanesi faturalarla uğraşamam mı, siz uğraşmayın eşiniz kendi maaşından ödesin madem, maaş alınca sadece faturamı ödeniyo

Bu da bence abartiya kaciyor kusura bakmayasin arkadasim. Ev islerine falan filan gelince erkekte yardim etsin bende calisiyorum deniyor, ama paylasmaya gelince kadinin parasina dokunulmaz. Cok yanlis bir dusunce…konu sahibi arkadasin esinin tavri yanlis, yoksa adam disarlarda orda burda yeyipta kadina vermemezlik yapmiyormus. Ne yiyormus ne yediriyormus anlayacagin. Bu da kadinin parasina goz dikmekten ziyade ya cok fazla tutumlu oldugundan ya da cimri olmasindan kaynaklaniyor bana kalirsa.

Birde sanki bu devirde ev gecindirmek kolaymis gibi yazmissin…gonul isterdiki eslerimiz petrol zengini olsun …ama ihtiyaci oldugundada bal gibi kadinin parasi diye birsey kalmaz ortada…ortak yapmak lazim sadece bunlari..tek tarafin karar vermesi yanlis, zaten konu sahibide bu konuda cok bozuluyor diye dusunuyorum.

Esinin maasini bilmemek ise cok garip, siz bi ev gecindiriyorsunuz. Gerci anladigim kadariyla esin gecindiriyor sizin evinizi…az bucuk ne aldigini bilmen lazim bence.

Herneyse butun parani kocanin eline sayicaksin diye birsey yok, ama ihtiyaci oldugundada tabiiki elini cebine atacaksin. Kadin olmak boyle birsey yapmamak icin bir sebep degil, sadece bahane olabilir bana gore.

Son düzenleme:
ben çalışmıyorum, eşimin maaş kartı bende durur, bütün hesaplarımız da ortaktır. eşimin yanında hiç bir zaman para olmaz, harcamasını kredi kartından yapar, nakit lazımsa benden ister. benim çalıştığım dönemlerde de herkesin kartı maaşı kendinde dururdu, fatura, alışveriş yada her ne için para gerekiyorsa kimin o anda yanında para varsa o öderdi. senin maaşın, benim param, az harcadın çok harcadın gibi bir konu asla konuşulmaz. yatırım vs. yapılacağı zaman da ikimiz de ayağımızı ona göre uzatırız, aramızda lafı bile geçmez. 1 ay çalışıp ondan sonra da kendi maaşımı harcarken laf işitmeyi ben kendime yediremezdim.

Maaş kartını veren tüm kadınların bahanesi faturalarla uğraşamam mı, siz uğraşmayın eşiniz kendi maaşından ödesin madem, maaş alınca sadece faturamı ödeniyo

Yahu bende bu agresifliği anlamıyorum. "Maaş kartım bende asla kocama vermem, o kim oluyorki, gerekirse onun da maaşını alırım ona zırnık koklatmam, ben çalışıyorum benim param ona noluyor, benim paramsa harcamak da benim hakkım, bana mı güvendi de evlendi, geçindirsin evini" desem sanırım benden iyisi olmazdı. Elbetteki maaş alınca sadece fatura ödenmiyor, ama ben istediğim zaman istediğim kadar parayı alırım. Kredi kartım sorgusuz sualsiz ödenir. eeee ?? Eşimin maaşının 2/3'ü krediye kesiliyor zati. Neyle ödesin adamceğiz onca şeyi. Kaç defa söyledi al şu kartları biraz da ben rahat edeyim diye ama yemezler.

Kuzum sen zaten istediğin harcamayı sorgusuz sualsiz yapabiliyorsun, elinde kartın var ama çoğu insan sıkılmaktan dertli...
Sıkan ve paralarını sürekli hesap soran bireylere sahipler...
Bundan dolayı sıkıntı yaşıyorlar...
Aslında aynı pencereden bakıyorsunuz hayata da farklı şekilde yansıtıyorsunuz.

öyle bi tepki beklemiyorum tabiki, hayat müşterek fikriyatındayım, ama herkesin fatura yazması ilginç geldi

bana eşim bir gün dese maaş kartın bende dursun benden harclık iste o zaman ne düşünürüm biliyormusunuz,benım evi idare edemedıgımı,düzensiz para harcadıgımı ya da parayı nereye harcadıgımı görmek için bunu yapıyor ,bir nevi güvenle alakalı degılmıdır?

Ya da ben erkeğim evi ben geçindiririm egosu gelir aklıma, sence?

Ya da ben erkeğim evi ben geçindiririm egosu gelir aklıma, sence?

oda olabılr ,zaten habersız bir adım atmıyorum kı ben eşimden su faturası gelmıs ödyorum ben diyorum oda baska birşey yapıyor kara kaplı bir defterımız var oraya yazıyoruz ne geldı ne gitti emınım cogu kadında benım gıbıdır

Bizim ikimizin de kazancı aylar itibariyle farklılık gösterir. o nedenle ben de birebir her ay eşimin ne kadar para kazandığını bilmem, aynen o da benimkini. ayıp geliyor bana para konuşmak. harcama konusuna gelince, hiçbir kartım eşimde durmaz. ikimizin de evle ilgili sorumlulukları bellidir. onun ödeyeceklerini o öder, benim ödeyeceklerimi ben öderim. açıkçası özel harcamalarım için de eşim dahil kimseye hesap vermek istemem. arada bir para biriktirsek iyi olur diye konuşuruz, ya da örneğin onun yanıonda para yoktur, benden ister vs. bunun haricinde çok konusu geçmez:)
ben her bayanın (ve aslında her erkeğin de) sorumlu olmak kaydıyla kazancı üzerinde özgürce tasarruf edebilmesinden yanayım.

ha bir ekleme daha:) ben zaten hayatta eşimden para isteyemem, bugüne kadar hiç istemedim. bunca yıldır çalışıyorum, alışmamışım. çok ağır gelir bana para verir misin demek. hatta bir kwereseinde bankada bir problem olmuştu ve bir ödeme yapmam gerekiyordu, nasıl panik oldum ne yapacağım diye. düşündüm düşündüm, annemden istedim:) oda çok gülmüştü hatta bana:)

Eşiniz tasarruflu ise bu zamana kadar araba ya da ev sahibi oldunuz mu?Olmadıysanız bu kadar kısmanın bi anlamı yok.Eşim evin geçimi için kazandığım paraya ihtiyaç duymuyor,ama ihtiyacı olsaydı tabii ki ben de katkıda bulunurdum.Bu demek değildir ki,ben eve bir şey yapmıyorum,ama tamamen serbestim bu konuda şükürler olsun.Ben de birikim yapıyorum,harcıyorum vs vs...

maaş kartım bende, eşiminkide kendindedir. ama ne olursa olsun ikimiz neyi ne harcıyoruz biliriz. tüm birikimimiz aldığımız eve gidiyor bu aralar... tatilde yapamadık bu yıl... artık rahat rahat seneye gezeriz düşüncesindeyiz.

sizin konunuza gelirsek eşinizin sizin parayla neler almış nerelere vermiş bilmeniz gerek. maaşınızı vermeyin. ancak sizde tüm paranızıda harcamayın... birikimde yapmayı unutmayın ileride işinize çok yarayacak...

evet benim sebebim o dikkat ederseniz bahane değil
ikimiz farklı zamanlarda maaş alıyoruz kiradayız benim maaşıma kira ve fatura denk geliyor maaşımdan az para kalıyor zaten
çalıştığım yere bankamatik uzak gitmek zor geliyor ha dersen ki internet bankacılığı anlık bile olsa sorumluluğu kendi alsın
eşim benden zorla almadı kartı
bu evin erkeği benim sen çalışırsın ben yerim mantığında hele hiç değil
şu dakika istesem alırım kartı
bankamatik kartı bizim evliliğimizde güç göstergesi olmadı hiç
zaten eşimin maaşından geçiniyoruz harçlıkta istemem benim maaşımdan ve kendi maaşından para verir istediğimi alırım
kredi kartımı da kendi maaşından öder
yani demek değildir her maaş kartı kocasında olan eziliyor vah vat tüh tüh

Ben kadının maaşını erkeğin almasını doğru bulmuyorum bana ters geliyor erkek bakmakla yükümlü zaten onun görevi evi geçindirmek kadına güvenip mi yuva kuruluyor idareyi eline alıyorsa bunu kendi maaşıyla yapmalı... çok ihtiyaç olur kadın vermek ister o zaman ayrı...yatırım yapmak güzel ama gezmek giyinmek tatile çıkmakta bir ihitiyaçtır daha çok yeni evliler herşey zamanında yaşanınca güzeldir... çocuk olunca zaten rahat rahat keyfi harcama yapamayacaklar belki tatile çıkmak bile lüks gelecek, çocuk her zaman önceliği olacak...şimdi ev alalım hadi birde arabamız olsun sonra çocuğun masrafları sonra eğitimine harcayalım okutalım sonra çocuğa iş kuralım evlendirelim destek olalım derken bir bakmışsın ömür bitmiş kendiniz için bişi yaşayamamışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…