Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

O konuda çok şanslıyım. Eşim tüm evin ihtiyaçlarını hatta benimde ihtiyaçlarımı karşılar olurda yetiştiremezse benden para ister ama bunun dışında kurs parama kadar kendi maaşından öder. Yani onun parası ikimizin parası benim param yine benim param :))). Tabi o çok savurgandır. Ben tutumluyum. O yüzden ben maaşımı çarçur etmem. İhtiyacımız olursa içinden alırım gerisini kenara atarım oda hiç sormaz ne yaptın diye.

benim maaş kartımda eşimdedir kredimiz var onu öder k.kartları elektirik su hepsini o halleder ben ihtiyacım oldugu kadar alırım zaman zaman dikkat edelim diye benim eşimde söyler

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum 28 yaşına kadar kimseye hesap vermeden yaşıyan ben evlendikten sonra maaş kartım k.kartım hepsini eşime verdim ve hergün çocuk gibi ondan harçlık aldım oakdar zoruma gittiki anlatamam.herşeyi alırken ona sormak bişey alcağım zaman sürekli borçlardan bahsederek hevesimi boğazıma tıkan eşime zamanla alışmaya başladım.eğerki eşin senden aldığı parayı senden gizli harcıyorsa orda yanlış ama benim eşim herşeyin bana hesabını verir ve gereksiz hiçbiryere harcama yapmaz bende ona güvenirim.o yüzden paranın onda durmasında sorun yok sadece alışveriş için herseferinde ikna etmek olmasa gerisi hikaye.erkeğine güveniyosan bence çok takılma bu duruma

Maaş kartına el koyup harçlık verir gibi para vermesi çok yanlış.Buna boyun eğmekte bir okadar yanlış.
Evlilik paylaşmaktır senin benim olmaz,borç ta ortaktır harcamada ödemede.
Nişanlımda bende çalışıyoruz ama nişanlımın kredi kartıda hep bendedir olurda parasız kalırsam ya da acil bir şey olursa diye bana verdi.
Erkekten çok kadının yanında para bulunmalı bence.Dünyanın bin türlü hali var.

Canim birikim yapmak iyi birsey, ama dedigin gibi istedigini alip yiyemedikten giyemedikten gezemedikten sonra ne yapayim ben oyle parayi?? Yas olmus 50-60 o zaman milyarlarin olsa neye yarar, genclik gitmis elden..

İnsanin her yasta paraya ihtiyaci vardir, ama para harcamak insani bir nevi motive eder diye dusunuyorum. Mesela tatile gidip gelmek insanin desarj olmasini saglar. Simdi para harcanacak diye gitmeyecek miyiz? Allah sabir versin, cimri kocada zor savurgan kocada...

Al banka kartini esinden, ortak harcama yapin..mesela o kirayi oduyorsa sen mutfak alisverisini bazi faturalari filan odeyin.

bizde herkesin banka karti kendindedir. Burdaki hikayeleri duydukcada insan tirsiyor gercekten.
Neden gerek duyuyorki esiniz kartlarin onda durmasina. Cok istiyorsa kendi kartindan butun evin giderlerini harcasin, ama seninde ozgurlugun olsun birazcik. Calistigin halde bu sekildeysen, birde calismadigini dusun...Bu sekilde omur gecer mi?

Son düzenleme:
Birde ben anlatayım bakalım 22 senelik memurum. Evlendiğimizden beri maaşı eşim alır ama o askere gitti ben 1,5 sene evi idare etmeye çalıştım, öyle zorduki yemin ettim gelince kartı ona verdim o gün bugündür o idare eder hesapları.
Eşim çok tutumludur bana göre ama Allahıma şükür 3 çocula tatildi yok dışarda yemekti hepsini hiç itirazsız karşılar ki şükür rabbime 2 çocuğumda üniversiteye gidiyor. Çok şükür evimiz arabamız var çocuklarım çok güzel yerde okuyor ben hesap işine niye karışayım üstelik kendime ait kredi kartım var. O evin reisi hesap kitap ona ait ben sadece isterim oda yapar ama tabiki bende öyle luzumsuz şeylere çok rağbet etmem.
Yani işin özeti bence para ortak bir yerde olmalı ve ordan harcanmalı yoksa evliliğin ne manası varki. Ha bu arada tabiki eşlerden biri harcama konusunda ne yaptığını bilmez şekilde davranıyorsa diğeride buna istinaden önlem alabilir. Malum bu sitede her türlü eşe rastlanıyor insan dikkatli olmalı tabikide.

merhaba kızlar konunun başlığı dikkatimi çekti..bende çalışan bir bayanım ve benim maaş kartımda eşimdedir.bende kendim verdim.çünki bende elinde para tutamayan cinslerdenim :) mutlaka o paayı harcıcak biryer uluyorum..bu yüzden eşime teslim ettimm..ben gerektikçe alıyorum ondan :)problem olmuyor..bizdede kiraydı faturaalrdı şuydu buydu herşeyi o bilir ben hiçç karışmam :)oda aldıgı parayı benim hesabıma aktarıyor ama herşey benim hesap üzerinden dönüyor birikimimizde..güzel şeyler bunlar öyle ayrı gayrı olmaz evlilikte senin benim olursa bu iş yürümezz arkadaşlarr...onun olan herşey benim benim olan herşey onundur bukadar benden...

Benim maaş kartım bende eşiminki eşimde. Ben kirayı arabanın kredisini , kendi kredi kartlarımı annemin kredi kartlarını ve faturaların %70 ini ödüyorum. Eşim evin bütün mutfak giderlerini , benzin parasını , araba servis vergi gibi masrafları , hepimizin giyim masraflarını, faturaların kalanını, aidatı , annemin evinin elektrik faturası ve aidatını ödüyor. Yiğenine okul harçlığı veriyo sonra ikimizde elimizde kalanı ( ki kalırsa ) ortak kullanıyoruz. Dışarda yaptığımız bütün harcamalar (sosyal aktiviteler tatiller gezmeğe gitmeler dışarda yemek yemeler vs) eşimin kredi karyından ödenir.

Henüz çalışmıyorum okuyorum ama çalışmaya başlaınca eşime kartımı vermem...
Neden vereyim ki benim hiç mi ihtiyacım olmayacak...
Bir de çalışıp kazanıcam ve harçlık ister gibi eşimden mi isteyecem kendi kazandığım parayı, çok saçma...
Bence rahatsız olduğunu eşine söylemelisin...

Aslında bugun apzartesı ve ıslerım yogun okuyorudm ıs yaparken hemen gırıp yazayım deıdm oncelıkle send ecok yenı evlısın
bende oyleyım
bızdede durumlar boyle hatta demın su faturasından bahsettı esım telefonda ama bende bu durumdan rahatsız degılım bende harcarm harcarm ama ne ıblım daha tutumlu olmak ısterım rahatsızlık duymuyorum henuz dun dısarı cıktık bızde alısverıs merkezıne fılan aldıkta ama alırkende dusunuyoruz alsakmı napsak falan dıye esımde bana para verıyor paralarımız tek bır noktada ve borclarımız var ben ıstemıyorum ısteyememde zaten o dusunuyor acıkcası azad vermıyor benım bankamatıgım bende onunkınıde bana verdı ıcınde para var acıl bısey oldugunda kullan dıye

henuz ısyan etmen ıcın bana cok amac ok erken geldı

dip not: gezmeyı severım ama evde durmak harıka (belkı daha yenıyız dıyedır)

içinde bulunulan mali duruma göre değişir tabi bu durumda verilecek tepki... adam kendisine de harcamıyor sonuçta sizden kısıp. kenarda bi birikim de olması lazım, geleni olduğu gibi harcayalım derseniz ilerde zor durumlara düşebilirsiniz. ama tabi herşey de sadece birikim değil, hepsi kararında olmalı... kendinize güveniyorsanız siz alın mali denetimi elinize... bizim evde maaşlar bende toplanırdı ödemeleri birikimleri ben ayarlardım... haftalık verirdim eşime erken bitirince kızardım

Senin paran benim param diye bişey yok eve giren para var, eşimin kredi kartı yok tek kart yeter dedik bekarken benim kullandığım kartı kullanıyoruz o karttan internet alışverişleri mutfak alışverişi vs ödenir, tüm faturaları kirayı kredi kartını vs yatırdıktan sonra birazda kenara koyuyoruz kalan parayı yanımızda bulunsun diyerekten bölüşüyoruz

Maaşım hesabımda durur birikim yapıyoruz eşimin maasıyla gecınmeye calısıyoruz benım maasıma gerekmedıkce dokunmuyoruz. ama ikimizde keyfi harcamalar yapmadık bu zamana kadar tutumlu olmak iyidir ama bu kadarı fazla faturalı ev kırasını esım yatırır cebimize para almadıgımızda olur yeterkı paramız biriksin

parayı kazanan siz, çeken o... yine taksitleri ortak yatırın ama asla emeğinize karışmasına izin vermeyin

banka işleriyle uğraşmayı sevmiyorum diyen arkadaşlarım neden internet bankacılığı kullanmıyosunuz uğraşıcak bişey yok, ben bi yandan kk'ya girip bi yandan kart borcumu telefon su elektrik digitürk vs gibi borçlarımı bu şekilde ödüyorum

tutumlu olmak yatırım yapmak güzel ama çalışan bir bayan olarak bu kadar kısıtlanman doğru değil bencemaaş kartını eşe vermekde çok anlamsız sen kendi paranı bankadan çekecek yeteneğe sahip değil misin.yanlış yapmışsın maaş kartını eşinden al ve bu kadar sana müdahalede bulunmasına izin verme.isterseniz orta yolu bulursunuz

bide şu var ben şahsen belli bi yaştan sonra babamdan para istemeye çekinmeye başladım, üniversite bitti kpss için dersaneye gidiyodum o zaman bile babam paran varmı dedikçe var diyodum, eşimden istemeyede çekinirim heralde, üstelik hem çalışıcam hemde çocuk gibi harçlık isticem, tabi kendi isteğiyle bu durumu yaşayanlara bişey diyememde ne biliyim kendi paramı çeviremicek kadar saf değilim, ekonomik özgürlük sadece çalışmak değildir ki, hem çalışıp hem de paranı çevirebilmektir.

Istedigin seyi esin aliyorsa, yapiyorsa zaten kart sorunu olmazki..ya da herkesin karti kendisinde diye sorun yapilmazki…

Ama konu sahibi arkadasin esi kendini kendi kendine evin muhasebecisi ilan etmis, yani kadinin boyle bir talebi yok. hadi bu neyse ama her harclik verdiginde..dikkatli harca filan demek??? Insan bazen daraliyor ve disari cikip dagitmak istiyor, ne yani bunu da mi esine soracak?? Eminim patronun bile bu kadar hem kum yapmiyordur para verirken.

Simdi burda neler okuyoruz…yillarca kadinin parasiyla evi gecindiren sonra onune gelen ilk firsatta paralarini baska kadinlara yedirenleri okuduk…
Yani bunlari duyunca insan biraz olsun kazancini guvence altina almak istemez mi? istersede kim haksizsin diyebilir? Esler birbirine guvenmeli ama…sen cocuk degilsin ve kendi paranida kendin idare edebilirsin. Zaten edememis olsan ve kazancini esine emanet etmek istesen, bu sekilde sikayet etmezdin.

ben calismiyorum ama cebimden para eksik olmaz esimde bir gün olsun ne aldin ne sattin demez
hayaret buna nasil dayaniyorsunuz
para kazaniyorsunuz ve yinede ezik biri gibi yasiyorsunuz

bir erkek karısının parasına dokunmamalı ne demek??

pek çok şeyi anlıyorum ama bunu anlamıyorum.

başka zaman olduğunda hayat müşterek,ama konu kadının maaşına gelince,sevgiliykle gezip yiyip içip hesap ödemeye gelince erkek yapsın

evlendik,borçlandık,eşya aldık,araba aldık...eee eşim kendi keyfine mi yapıyor bunları,niye birlikte ödemeyelim??

dışarda gezip meyhanede,barda orda burda savurmuyorsa parayı insan nasıl kıyar kocasına Allah aşkına?

adam borç içinde kıvransın,ben de ama erkek karısının parasına dokunmamalı deyip kenara mı çekileyim?

maaş kartı çok sembolik bir şey bence,kart mı kaldı internetten yapılıyor her şey.

borcunu derdini halledersin,kalanını da nasıl ortak karar alınıyorsa ona göre harcarsın.

biri adına harçlık almak der,biri ortak kullanım der her neyse.

elbetteki çalışıyoruz,kendimize de harcayacağız ,giyeceğiz süsleneceğiz ama evi erkek geçindirsin deyip kenara çekilemeyiz.

hayat müşterek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…