• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Maaş kartını vermek zorunda değil bence eger erkeğin kendi maaş kartı var ise.

Benim Eşimle ortak hesabımız var çift kartli. Ne geliyor ne gidiyor hepsi aynı hesapta. Böyle bir sorunumuz olmuyor bu yüzden.
Böyle bir sistemi kabul etmeyen erkek kesin ailesine para yediriyordur ve hanımının haberdar olmasından yana değil , net

Aynen öyle. Bir arkadaşım var maaşını eşine verirdi ondan harçlık alırdı. Dedim niye hepsini veriyorsun özel ihtiyaçların olmuyor mu? en azından kendine belirli miktar ayır dedim. İstediğim zaman veriyor dedi. üzerinden zaman geçince bana , "keşke senin gibi yapsaydım, kenarımda hiç para yok şimdi maaşımdan şu kadar alıyorum dediğimde yüzü asılıyor ne zaman para istedin de vermedim diyormuş eşi. Yani Erkek her halukarda bu konuda alınacak bir şey buluyor
O zaman beni de çok yormuyorsa kontrol yine bende olsun. Boşuna ona verip al sen yap et demeye gerek yok.

Amannnn varya 2 yıldır aklıma gelmeyen şeyler şu konuları okuyunca kafamı kurcalıyor 😀😀😀 kaşınıyorum sanırım 🤣

Adam vermiş işte herşeyi keyfi de yerinde sende hallediyorsun ne güzel ne halta kurcalıyorsun muzkad 😂😂

Peki tam tersi olsaydı erkek kadına verseydi kartı vs.

ayni durum bence,
elbette kisi yaninda her ihtimale karsi deyip tonla nakit de bulundurabilir de, o da cok tehlikeli geliyor bana,
bankalar bunun icin varlar neticede,
kartini al cik, ne kadar lazimsa harca.
Bizim birikim hesabimizi esim yonetiyor, ama bende ek karti var,
maas kartimda genelde az para birakiyorum, harcamalarimi kisitlamak icin, ama acil durumda birikim hesabina da kolayca erisebildigim icin kafam rahat.

Hayir adaletsizlik yok , evde bir kisinin odemeleri yapmasi lazım, benim meslegim finans dogal olarak ofeme isi bende o yuzden de tum kazandigi bende
Onun benden konu sahibinin belirttigi gibi istemesi benim icin kapiya koyma sebebi
Yoksa para çekmem lazim der veririm karti ceker getirir bunlarin bizim arsmizda mevzusu bile olmaz ama hicbir adam benim karşıma gecip kartini ver yoksa bosaniriz diye tehdit edemez

Evet elbette zoraki durumlar çok sıkıntılı .Siz ilişkinizin dinamigine göre belirli düzen saglamissiniz normal olarak. Karşılıklı anlasmissiniz.

Bir önceki mesajınızda konu sahibinin durumuna göre yazdığınız anlasilmadi , bu yüzden öyle yazdım.

ayni durum bence,
elbette kisi yaninda her ihtimale karsi deyip tonla nakit de bulundurabilir de, o da cok tehlikeli geliyor bana,
bankalar bunun icin varlar neticede,
kartini al cik, ne kadar lazimsa harca.
Bizim birikim hesabimizi esim yonetiyor, ama bende ek karti var,
maas kartimda genelde az para birakiyorum, harcamalarimi kisitlamak icin, ama acil durumda birikim hesabina da kolayca erisebildigim icin kafam rahat.
Mevzu kart vs değil o zaman herkesin paraya ulaşabilme durumu ve bunu laf söz etmeyecek bir eş gerekliliği.

O zaman ben on numara beş yıldız para yönetimi yapıyormuşum 😂 aynen devam edeyim.

Teşekkürler fikirleriniz için..

Birde erkeklerin çoğu günlük kumar oynuyor
Bunuda kadınlar takibe alsın bir arkadaşım var jokey klübü dükkanı var ne kadar çok erkek bunu bağımlı her meslek kesiminden
Oynadıkları rakamları görseniz şaşarsınız sizin kozmetik harcamalar yanında çerez kalır

öyle bir dünya yok benim annem babam birbirlerinin kartlarının hangi bankaya ait olduklarını bilmezler kaç para maaş alıyorlar bilmezler ne utanmaz erkekler var benim annem babam ev arkadaşımı şimdi ayrı hesapları olmasına rağmen 2 araba 4 ev aldılar bu mu ev arkadaşlıkları
Anne babanızdan ders almak isterdim 😊

Mevzu kart vs değil o zaman herkesin paraya ulaşabilme durumu ve bunu laf söz etmeyecek bir eş gerekliliği.

O zaman ben on numara beş yıldız para yönetimi yapıyormuşum 😂 aynen devam edeyim.

Teşekkürler fikirleriniz için..

ben boyle dusunuyorum,
bizim eskiden ortak hesabimiz da yoktu ve birikim bende dururdu, dolayisiyla esim kendi hesabinda daha fazla para birakirdi, birikim hesabina bir sonraki maasi yatinca atardi mesela,
Simdi ortak ev kredisi hesabimiz var mecburen, o yuzden orada tutuyoruz, herkes erisebildigi icin, maaslar yatar yatmaz oraya atip challange yapiyoruz, tabi ay sonunda o attigimiz paralardan cekiyoruz genelde ama ay basinda en azindan mutlu oluyoruz, ay ne kadar cok birikimimiz var diye :KK47:

İşyerinde yeterince hesap kitap işiyle uğraşıyorum bir de evinkiyle uğraşmak zor geliyor açıkçası. O yüzden ona devrettim hesap kitap işini. Eşine vermekle iyi yapmışsın
Memuriye ve konu sahibinin kocası gibi olsaydı heyatta vermezdim. 😀😀😀 Burda bir kullanıcının dediği gibi kartı iki parmağımın arasına koyar sallardım ona. 😀😀😀😀

bu maddi durumlar biraz değişebilir aslında. kim tutumlu ise ve para idaresi en ii kim yapıyorsa odur. bende 1 aylık evliyim ve eşime maaş kartını ver demedim o da bana vereceksin demedi. evlenmemize 1 hafta kala aldı beni karşısına sen benden daha tutumlusun , evlendikten sonra maaş kartım sende kalsın ben kredi kartlarımı iptal ettim sende ki bize yeter dedi. Bende o zaman bir şeye ihtiyacın olduğunda direk söyleyecskın o zaman dedim. ya da ne bileyim annenin bir şeye ihtiyacı varsa fln. he dedim bir de bilgin olsun ben her anneme dakika yüklüyorum olmadı senn anneninde ihtiyacı ne ise yardım ederiz dedim tamam dedi.. maaşını bana verir .. bende butun faturaları kendi hesabmda otomatık ödemeye aldım. ihtiyacı oldugunda söyler. alırız. bende öle gereksiz saçma sapan harcamalar yapan biri değilim. onun eli çok bol çok harcıyor çünkü .. Ama durduk yere olsa her 2 tarafta tutumludur o zaman ne kendmnkin veririm nede isterim. harcama paylaşımı yaparım.

O zaman beni de çok yormuyorsa kontrol yine bende olsun. Boşuna ona verip al sen yap et demeye gerek yok.

Amannnn varya 2 yıldır aklıma gelmeyen şeyler şu konuları okuyunca kafamı kurcalıyor 😀😀😀 kaşınıyorum sanırım 🤣

Adam vermiş işte herşeyi keyfi de yerinde sende hallediyorsun ne güzel ne halta kurcalıyorsun muzkad 😂😂
Biz buna rahat batması diyoruz :D :D Dertsiz başa dert alma vs. vs. çoğaltılabilir :D

Ay aklıma böyle konularda hep bir tanıdık var o geliyor...

Kadının maas kartı kocasindaymis adamda işsiz güçsüz 3-4 tane erkek kardeşine para veriyor diye kadın maaş kartını geri istemiş boşanma aşamasına filan gelmişler. Kadın kartı isteyince adam tek tek kardeşlerini arayıp hanginizde kart diye sormuş. Kadın resmen kayinlarina çalışmıştı. Unutamıyorum asla bu olayı. Vermeyin kartınızı filan ama çok lazımsa hepsini yine yollayın ama kendinize ait bir miktariniz olsun tabiki.. biz ev borcu ödüyoruz evin büyük kısmını ben eşime yolluyorum o ödüyor. Asla kartımı vermiyorum. Paramin kalanına da karışmıyor. Her türlü masrafı o yapar. Benim param bana kalır kendimce yatırım yaparım o kadar. Biraz hadlerini bilsinler

Ay aklıma böyle konularda hep bir tanıdık var o geliyor...

Kadının maas kartı kocasindaymis adamda işsiz güçsüz 3-4 tane erkek kardeşine para veriyor diye kadın maaş kartını geri istemiş boşanma aşamasına filan gelmişler. Kadın kartı isteyince adam tek tek kardeşlerini arayıp hanginizde kart diye sormuş. Kadın resmen kayinlarina çalışmıştı. Unutamıyorum asla bu olayı. Vermeyin kartınızı filan ama çok lazımsa hepsini yine yollayın ama kendinize ait bir miktariniz olsun tabiki.. biz ev borcu ödüyoruz evin büyük kısmını ben eşime yolluyorum o ödüyor. Asla kartımı vermiyorum. Paramin kalanına da karışmıyor. Her türlü masrafı o yapar. Benim param bana kalır kendimce yatırım yaparım o kadar. Biraz hadlerini bilsinler
Kartı iptal ettirseymiş, niye uğraşmış kadın o kadar?

Evet elbette zoraki durumlar çok sıkıntılı .Siz ilişkinizin dinamigine göre belirli düzen saglamissiniz normal olarak. Karşılıklı anlasmissiniz.

Bir önceki mesajınızda konu sahibinin durumuna göre yazdığınız anlasilmadi , bu yüzden öyle yazdım.

Anladim , yok konu sahibinin esi gibi davransayi kast etmistim yoksa esim istesin tum herseyimi veririm bizim aramizda para mevzudu bugune kadar hic gecmedi gecmez de

Kartımi hic vermedim vermem de ne munasebet yillarca okumuş atanmışim.Ortak harcamalar dışinda da çatır çatır harcar yerim ,coluk çocugumu donatırim.

şimdi maaş kartı bir semboldü eskiden

yani para kazanılır ve o şekilde ulaşılırdı

ancak hala öyle mi

yani kartı eşimde dursa ben internetten her istediğimi yönetirim o ayrı konu

yalnız ev ekonomisi kartın kimde durduğuna indirgenmez ki

uzun yıllardır maaş kartım yok

eşimin de yok zira maaşımız yok

kendi iş yerimiz var ben sigortalı çalışıyorum ama hiç maaşım olmadı

sen de bu ay çalıştın bunu da kazandın gibi bir hayatım son 9 yıldır yok

gelirler nerede mi benim adıma açılmış banka hesabında

kartı da ikimizde ayrı ayrı internet bankacılığı bende ama giderler de bu hesapta ekmek de oradan alınıyor tatil de kredi kartı da oradan ödeniyor iş yeri kirası da

yıllar önce ikimiz de maaşlı çalışırken de paralar ortaktı kartın nerede olduğundan çok giderlerin nasıl yapıldığı önemli

adamın kartı bana ver tavrı hoş değil lakin yıllarca çalışmış ve hiç "benim param" dememiş iken eşinin henüz kazanmadığı para için ben kendi paramla istediğimi harcar, birikim yaparım demesi rahatsız etmiş demek ki

bu sorunun tek çözümü var benim param dememeli bizim paramız demeli

Siz bu konuları bekarken hiç mi konuşmuyorsunuz, az çok anlamıyor musunuz evlendiğiniz adamların konuya bakış açısını?

Neden bir insan çalışıp bütün maaşını kocasının eline saysın, nasıl kafalar bunlar ya??
Bekarken çok farklı. Nişanlıyken sen çalışma canım ben ikimizde bakarım sen evde yorulan zaten diyen eşim evlilik sonrası sigortam olsun diye çalışmak istiyorum dedim faturaları sen öde marketi sen yap demeye başladı.

Back
X