Calışan bayanlar maaşlarınızı yada maaş kartlarını eşinize mi verdınız.

Calisan hanimlar evinizde para islerini nasil duzenliyorsunuz.maaşiniz sizdemi eşinizdemi?

herkesin kartı kendinde, maaşlarımız yatınca eşim kirayı faturaları krediyi halleder bende kendi maaşımdan kredi kartını öderim ki bu işlemler internet bankacılığı ile hallediliyor, benim maaşımdan arta kalan paraya dokunmayız eşimin maaşından kalandan nakit kullanırız cep harçlığı olarak ay sonuna doğru onun maaşını hala tüketememiş oluyoruz 300-400 bişey kalıyo bu miktarıda benim maaşımdan kalana ekleyip vadeli hesabımıza aktarıyoruz maaş kartı niye kocaya verilir? lafı bile geçmedi bizde

Calisan hanimlar evinizde para islerini nasil duzenliyorsunuz.maaşiniz sizdemi eşinizdemi?

herkesin kartı kendinde, maaşlarımız yatınca eşim kirayı faturaları krediyi halleder bende kendi maaşımdan kredi kartını öderim ki bu işlemler internet bankacılığı ile hallediliyor, benim maaşımdan arta kalan paraya dokunmayız eşimin maaşından kalandan nakit kullanırız cep harçlığı olarak ay sonuna doğru onun maaşını hala tüketememiş oluyoruz 300-400 bişey kalıyo bu miktarıda benim maaşımdan kalana ekleyip vadeli hesabımıza aktarıyoruz maaş kartı niye kocaya verilir? lafı bile geçmedi bizde

kira faturalar ve bakıcı parasını öderim kalanınıda kendi özel ihtiyaçlarıma ayırırım evin geçimini k.kartlarını eşim kendi maaşıyla halleder artan kısımınıda ortak hesabımıza ilave ederiz.

Evet evlilikte senin paran benim param olmamalı ama kesinlikle maaş kartı da eşe verilmemeli. Sonra erkek herşeyiyle karısının kendine bağımlı olduğunu, sorumlulukları da üstlendiğini görünce iyice tembele vuruyor. bence kadın erkeğin maaş kartını almalı ama kadın vermemeli çünkü ülkemizde aile bütçesini ayarlayan kadındır. ama kadın savruk erkek tutumlu ise tam tersi olabilir. diyeceğim o ki erkeğine göre değişir

aslında kafamdakini çok güzel dile getirmişsin.olay eşe verip vermemek değil.her şey de olduğu gibi bir ortaklık söz konusu.kimse kimsenin parasına yatmıyor netice de .neden bu kadar dikenlerini çıkartıyor kadınlar anlamış değilim.söz konusu maaş ise laf ettirilmiyor da bakıyoruz burada her konuda ezik bir tavır takınan da yine kadınlarımız.eziklik duyulacak adamla neden evlenilir yahu.harbe mi çıkılıyor ,savaş mı var.gönüllü olan bir ortaklık,gönül birliği var işte.

biz şöyle anlaştık :

ben maasımı alırım ,maasımdan her ay 1300 ü eşime veririm ,geri kalanın 1100 ü kredi borcuma, geriye kalanıda benim ay sonuna kadar harclıgımdır.
onun dısında evin,arabanın hiçbir ihtiyacına bi lira harcamam.tüm masrafları eşim halleder,geriye artan parayıda bankaya yatırırız .

herkesin düzeni farklı tabi ben kişilik olarak bunu eziklik olarak gördüğümden değilde gerekli görmediğimden eşime kartımı vemem ama bu demek değil ki ben eşimden para esirgerim, bu şey gibi senin aklın ermez para harcayamazsın kartın bende dursun, hakaret gibi anlatabildim mi

Anket sorusu gibi olmus bi arkadasin dedigi gibi.
Ama madem meraktasin bende yaziyim.
Calisirken benim kartimda bendeydi esimin kartida.ben duzenliyodum harcamalari.toplam gelir diye dusunduk hep.senin maasin su kadar benimki bu kadar demedik.
Simdi calismiyorum esimin karti yine bende.kendi boyle olsun istiyo cunku ilk on gunde dibini goruyohhesabin.
Senin benim muhabbeti sacma.nornak sartlar icinde tabi.

ikimiz de çalışıyoruz ve ayın 1'inde ikimizin maaşı da benim cüzdanımdadır. ben maaş öncesi hesabı kitabı yaparım,eşime de bir güzel açıklarım şunu şuraya bunu buraya diyerek.o kafası rahat hesapla kitapla uğraşmaz ama bi yerde açık verdiğim zaman da bilmiyosun hesap yapmayı nasıl muhabesebecisin der

işin özü eğer sorumluluklarının farkında ise eşim kartımı da maaşımı da rahatlıkla teslim ederim sorun değil

senin duruşunu biliyorum zaten az çok gördüğüm kadarıyla.hani biraz da aileden nasıl görülürse onun gibi sanırım.
herkesin stratejisi farklıdır tabi.ama ısrarla kendini küçük düşürmek olarak görenler için dedim az önceki yorumumu.
son cümlene de katılıyorum ayrıca.bir de herkes tutum bilmez.kimi kadın bilir kimi erkek güzel parayı idare eder.evin menfaati
önemli sonuçta.

brilikte hesap yapar borçları aramızda böleriz herkes üstüne düşeni öder. artanıda kendisi savruk olduğu için bana verir bende durur. ama onun parası benim pram yok bizim paramız ortak. onda olur bende olmaz bende olur onda olmaz o zaman birbirimizle paylaşırız.
zaten koca ay çalışıp bide paranın esamesini bile görmeden kocaya vereccekte değilim yani o ne be...

Bence bu eşle alakalı bir şey. Benim kartım eşimdedir, ben verdim ve bir gün pişman olmadım

Çarşıya pazara uzak oturuyoruz, parayı o çeker, faturaları o öder, liste yaparım pazar alışverişini vs yapar, çalışma saati olarak onun dışarı işlerini yapması daha uygun

Kendime bir miktar nakit alırım, zaten okuldan eve evden okula gidiyorum.
Kredi kartım var, onu kullanırım. Bir gün bile eşim bunu niye aldın, ne harcadın dememiştir.

İçkisi yok, bensiz dışarı çıkmaz, fuzuli harcama yapmaz.

Ama aldığıma karışsa, her gün arkadaşlarıyla dışarı falan çıksa, başka olaylar olsa vermezdim

Eşiminde kendiminde maaşlarını ben çekip bütçe yapıyorum ...lakin maaşlar eşimde olursa vay halimize :)))1 ay değil 15 güne batarız:)

erkek kadın yoktur bence evlilikte para ortaktır ama işleri daha az yoğun olan yönetimi yapar.
benim ailem öyle mesela, annem emekli olunca tüm para onda kaldı, babama harçlık veriyor mesela haftalık.
her şeyi o yönetiyor, kimse de hesap sormuyor. hatta babam valla nasıl beceriyorsun helal olsun bile diyor

ya bende bekarım ama maddi açıdan ayrı takılmayı da doğru bulmuyorum.. adam gibi oturup muhasebe yapmalı ve kafama en yatan şey şu:
örnek ben 2.000 maaş alıyorum, eşim 3000 alıyor
eşimle ortak ortak bi hesap açarız ve ona ait de kartımız olur.. her ay ben maaşımın 1000 lirasını oraya atarım, eşim de 1500 ü atar, evin harcamalarını o hesaptan yaparız.. kendimize kalanları da şahsımıza kaullanırız, hediyelerin bireysel alışverişlerin hesabı yapılmaz çünkü.. bana en temizi böyle geliyor

Tüm maaşın bankadan çekilip elden fatura yatırılan dönem babamların ilk maaş aldıkları dönemdi. Artık onlar bile tüm maaşını çekmezken, internet üzerinden her şey yapılabilirken kartı kim neden versin ki? Birbirimize yetmeyen yerlerde havale/eft yapabilecekken al maaş kartımı tüm kontrol sende olsun demenin bence anlamı yok.

Bizim evde bütün masraflar eşime aittir.benim maaşıma dokunmaz.Bazen ben onsuz alışveriş yapsam bile bana öder parasını.Ben de maaşımla kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Giyim kozmetik falan...Artanı da biriktiriyorum hatta bazen eşimden de para istiyorum çünkü ikimiz de özel sektörde çalışıyoruz,yarınımız belli değil.Ama durum müsait olmasaydı ben verirdim şahsen maaşımı eşime sonuçta aynı evde yaşıyoruz beraber yiyip içiyoruz ,birbirimizden ayrı bir yere falan da gitmeyiz...Para sorun olmamalı bence ama erkek de bunun hakkını vermeli yani kadıın maaşını alıp da kafasına göre harcamamalı.

merhaba, uzun yıllar çalışma hayatı olan biri olarak aldığım maaşı ertesi gün harcayan birisiydim yani eğlence olsun giyim kuşam olsun kozmetik olsun en üst düzeyde yaşadım... evlendim araba aldık ev aldık çok şükür sonra evi değiştirdik ne biliyim eşyalar falan sonra çocuğumuz oldu...hal böyle olunca sen öde ben dilediğimce harcayım diyemezdim birde hesap kitapla uğraşmak istemedim..eşim evine harcayan benden habersiz birşey yapmayan bir insan birlikte yapıyoruz gençken herşey olur..eşime veriyorum kartımı bu durumdan rahatsız değilim yatırım yapıp çocuğumuz için harcıyoruz...

Benim maaş kartım eşimde….
Böyle dediğim zaman herkes yuhlamaya başlıyor beni…
Ben organize sanayi de çalışıyorum ve atm lere uzağım. Eşimin ise çalıştığı yerin hemen yanında onlara özel kurulmuş bir atm var.
O çekiyor o yüzden. Sadece nakliyesini yapıyor bana
Şaka bir yana da.. çekilen paralar bellidir. Evde toplanır. Giderler de bellidir; o kısım gider.. kalan ne yapılacaksa yapılır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…