Benim kartım bende durur, hoş sanki parayı sadece kendimize harcıyor değiliz. Eşimi maaşından kalanı bana verir, borçları ödedikten sonra kalanı yani, bu parayla, kira vs. öderiz yada elde hiç para yoksa hepsini de harcayabiliriz bu bana kalmış, benim maaşımla da araba kredisi ve diger giderler ödenir, eger o ay paramız kalırsa o da havuz da bekler :) yada hiç kalmaz ay sonunu zor getiririz :) olsun hayat her şekilde çok güzel.
benim kartım bende durur, hoş sanki parayı sadece kendimize harcıyor değiliz. Eşimi maaşından kalanı bana verir, borçları ödedikten sonra kalanı yani, bu parayla, kira vs. öderiz yada elde hiç para yoksa hepsini de harcayabiliriz bu bana kalmış, benim maaşımla da araba kredisi ve diger giderler ödenir, eger o ay paramız kalırsa o da havuz da bekler :) yada hiç kalmaz ay sonunu zor getiririz :) olsun hayat her şekilde çok güzel.
Benim maaş kartım bendedir eşiminki de eşimde durur.
ama gelecek ay eşimin maaş kartıda bende olacak öyle anlaştık..
ne olursa olsun maaş kartımı eşime vermem ben
tutumluda olsa ne olursa olsun ne gereği var yani
kadınlar daha tutumludur nereye ne harcayacaklarını bilirler
hesap kitap işinin kadınlarda olması gerekir bence
kartım ben de duruyor ama her aybaşı maaşımı çektiğimde kendi harcamalarım için belli miktarını kendime ayırır geri kalanını eşime veririm. sonuçta bütçemiz ortak ve ona verdiğim paranın ikimiz ve evimiz için harcandığını biliyorum.
Maasini esine veren kadinlara hayret ediyorum...
Ya ortak kullanim olur, senin paran benim param tamamen anlamini yitirir...
Ya da para konularinda ayri hareket edilir...
Bana ikincisi pek hos gelmiyor ama bazi evi ciftler tercih edebiliyor...
Fakat al maasim demek, kendini, emegini, isteklerini hice saymaktir, sacmadir...
erkegin maasi emekle olmuyor mu kira masraflar vs neyle odenecek bence ortak olmali kadin herseyi almayi erkekten beklememeli ban bu hic dogru gelmiyor kadinlar ekmek elden su gölden elde etmeyecek kadar ayaklari uzerine basabilmeli
Madem kocadan harclik alacaktik niye o kadar okuduk sinavlara girdik, sabahin korunde kalkip ise gidiyoruz. Kartimi esime verecek olsam ev hanimi olurdum. Sonucta o da ayni sey, yine kocadan harclik aliyorsun. Kocama soyledigim sey, ölürüm de kartimi sana vermem oluyor.
Cunku evliligimizin ilk on ayi kartim ondaydi ve beni bir ekmege muhtac etti. On ay boyunca kendime sadece 2 bluz aldim, oda ne laflar yiyerek. Aylik 20 lira kontur hakkim vardi, daha fazlasini asla almazdi. Buzdolabinda in cin top oyunuyordu. Ailem bana bir haftaligina kalmsya geldi, buzdolabi bos, alisveris icin para istedim bana 50 lira verdi, markette kasada kaldim kardesimin yaninda rezil oldum, neyse ki kardesim odedi de ciktik geri kalani.
hesap kitap işiyle uğraşamam bu yüzden kartım eşimde demek bence biraz züğürt tesellisi aksi olsa koca kabul etmeyeceği için bari ben kendi rızamla vereyimde yüz göz olmayalım demek bence bu, yani devir internet bankacılığı devri hesap kitabın neyiyle uğraşılır ki :44: kira kredi elektrik su doğalgaz hepsi netten ödeniyo, eft havale vs hepsi elimizin altında eşim istedi verdim demek daha dürüstçe
erkegin maasi emekle olmuyor mu kira masraflar vs neyle odenecek bence ortak olmali kadin herseyi almayi erkekten beklememeli ban bu hic dogru gelmiyor kadinlar ekmek elden su gölden elde etmeyecek kadar ayaklari uzerine basabilmeli
Valla ben arkadaşın yazısından erkeğin maaşının emek olmadığı yönünden bir şey çıkarmadım. Zaten ya ortak olur ya da ayrı ayrı diyo ve ortağa daha sıcak baktığını söylüyor. Her şeyi erkekten beklediğine dair bir şey anlamadım ben. Sadece tüm maaşı ele saymak yanlış demiş muhtemelen erkek için de bunu düşünüyor.