Çalışan bayanlar para yönetimi konusunu ?

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
EvlilikleriNiz de para yönetimi konusunu nasıl hallediyorsunuz. Sizce nasıl olmalı?

Aynen katiliyorum tek dogru yoktur bu konuda.

Ben mesela maasimdan kendime yetecek kadar harclik alirim sonra ortak hesabimiza gonderirim maasimi. Esimde oyle yapar para birlesir ortak hesapta. Hesabin yonetimi esimdedir. Taksitleri oder kirayi oder borclari oder faturalari oder ben hic karismam o islere.

Hatta bebegim oldugu icin markete bile ben gitmem liste yaparim ona o gider alir evin eksiklerini yine ortak hesabin kartiyla.

Ikimizde de hesap karti vardir. Kiyafet alisverisini ve ufak tefek seyleri ondan yaparim ben.

Alinacak buyuk seyleri de ortak kararla gider beraber begenerek aliriz. Taksitleri felan yine esim hallede ben karismam.

Kalan parayi biriktirmekte yine esime aittir. Para yonetimi konusunda iyidir esim. Bu konu da ona guvenirim. Simdiye kadar hic guvenimi sarsmadi.

Eşim ya yönetim bende olacak yada herkes parasını ayrı biriktirecek harcamalara ortak katılacak diyor. Ortak hesap işini istemiyor kati bir şekilde.reisi oymuş evin.

Eşim ya yönetim bende olacak yada herkes parasını ayrı biriktirecek harcamalara ortak katılacak diyor. Ortak hesap işini istemiyor kati bir şekilde.reisi oymuş evin.

Ortak hesabin yonetimi yine onda olsun guveniyorsaniz tabi. Sizde de kart olsun ama.

Madem düsüncesi bu yönde ortak ödemeler yapilabilir herkes üstüne düseni yapar sonuçta tek secenek sunmamis illa bende olacak diye ikinci seceneği sunup birikimleri herkes kendi ayri yapar demis buda iyi birsey en azindan tam kontrolü kendi yönetse sizin hosunuza gitmeyecek.

Ortak hesapta birikim istemiyor beyefendi kendi hesabında biriktirecekmiş ben .tüm yönetimi onda olacakmış ben im hesabımda sadece harcayacağımız harçlıklar kalacakmış.idare ve birikim konusunda iyi ama bu evin reisinde olmalı tutumu beni rahatsız ediyor.herşeyi soruyor harcarken bu arada bilgi veriyor

Ortak zamanda doğru olur mu evlilik için soğutmaz mı bu bizi .o senin paran bu benim param. Tam bir birikim söz konusu olur mu emin olamadım hangisini seçsem

Normalde ben maaşının bir kısmını kendime ayırır kalanını eşime gönderirim. Her şey ondadır. Elektrik faturasını, apartman aidatını bilmem. O halleder. Bende ek kartı var onla da harcama yaparım. Şimdi ücretsiz izindeyim. Bana çekmeceye devamlı para bırakır. Sonuç o kafasını yoruyor bir de ben niye yorayım...

Tabi eşinin bir ayakkabı vs bir şey aldığında sözünü etmeyecek yapıda biri olduğunu varsayarak yazıyorum.

Derdim para bende Dursun değil ortak hesapta birisin takip edebileyim görebileyim

Benim param benim param, eşimin parası ikimizin parası
Evlilik sonuçta mümkümse herşey ortak olsun, sizin durum biraz değişik anlayamadığım bir güvensizlik var birbirinize karşı ya da ben öyle hissettim. Hesaplarda ne kadar para olduğunu bilmem bugün öğrendim eşim benim hesabıma yüklü bir para yatırmış, iler de kafasına eser çeker kendi hesabına yatırır sorun olarak görmem. Ortak hesabımız falan yok, ikimiz de de birbirimizin kartları şifreleri var.
Para büyük sıkıntı olacak sizin aranızda sanırım.

Derdim para bende Dursun değil ortak hesapta birisin takip edebileyim görebileyim
Bunu kabul etmiyor
Lafını ediyordu önceden artık yapmıyor aylık 150 gibi ona sormadan harcadığım bir para birikiyorkendi hesabımda ..yine eksiklerimi alıyorum ortak kredi kartından makkaj malzemesidir, ihtiyacım olan giysidir mont tur. Bunlardan bilgisi oluyor .ama 150 biriken parayla bilgi vermeden istediğimi alıyorum

Maaşım varken kartım eşimde idi elden alınan bölümü de ortak harcardık

Şimdi kendi işimiz var tüm para benim hesabımda iki kart var isteyen istediği gibi harcar ödemeler otomatik

Otomatik olmayanı da kim uygunsa o yapar ama para tek olduğu için önemi yok

Ortak zamanda doğru olur mu evlilik için soğutmaz mı bu bizi .o senin paran bu benim param. Tam bir birikim söz konusu olur mu emin olamadım hangisini seçsem
Evlilikde aslinda sen ben değil biz olmali eşler birbirine ayni orantida saygi duyup ayni orantida gelceğe birikim yapilmali eşiniz birikimi ortak yapmayarak güveni zedeler sadece en iyisi herkes kendi adina birikim yapmasi ortak kararda bulusulamiyorsa harcamalarda alman usülü olacak yönünde bu durumda olursa ama yanlis bana sorarsan eşler arasinda ayri gayri olmamali hele hele kağit parçasi için.

Eşim ayarlar herşeyi ara ara bana anlatır. Büyük bişey olmadıkça benim param birikim gibi kalır. Biraz nakit alıyorum sadece cüzdanda bulunsun diye. Onun dışında hep kredi kartı kullanırım.

Size katılıyorum eşim harcadığı herşey hakkında bilgi veriyor ama neden illa kendi hesabıdı diye diretiyor anlamış değilim

Size katılıyorum eşim harcadığı herşey hakkında bilgi veriyor ama neden illa kendi hesabıdı diye diretiyor anlamış değilim
Evliliğiniz yeni mi ?
Güvenmeme problemi var mi ?
Boşanan çiftler şu zamanda çoğunlukta diye mi bu ayri birikim yapmasi ki öyle bile olsa o zaman da herşey ikiye bölünebiliyor .
Başka bi yere ayri ödemesi vardir aileye falan sizden sakliyor mu acaba aklima bu geldi diretmesi yönünde sadece...

Evin reisi benim para konularında dağıtımı ve yönetimi ben yapmalıyım derdinde.evlilik 1.5. Yıl oldu .biriktirme konusunda sıkıntı yok ailesine 100 lira yollasam bilgi verir ama bu ısrarını anlamıyorum.şeffaf neden olamıyor.

Borcumuz yokken her harcama eşime aitti, onun parası yettiği müddetçe kendi maaşımdan kendime de harcamadım eşimden aldım, bendeki birikti.

Ev aldık, kredi çektim maaşım tamamen oraya gidiyor şimdi.

Kredi bitince eski sistem.

Bu arada kendi faturam dahil bilmiyorum nereye ne gidiyor.
Maaşı da belli değil adamın, çatır çatır yesem ruhum duymaz.
Eve yettiği müddetçe de sorgulayacağımı sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…