Temizlik yapmıyorum, ütü yapmıyorum; börek vs yapıyorum
Hatta pazar sabahı kalkıp 45 dk sonra börekli vs sofrayı hazırlıyorum
Ama bu benim pratik olmama borçlu, aynı kahvaltıyı anneme yahut kayınvalideme yahut başkasına hazırla desen iki gün önceden başlarlar
Siz de pratik olmaya alışırsınız
Tüm yemeklere ilişkin bir tüyo; az yapın
Az olursa çabuk pişer
Mutfağa girince fırın açılıp ısınmaya başlatılır; bu arada yumurtalar cezveye konup ocağa; çay demliğe çaydanlığın üstüne atılır; fırın ısınıncaya kadar 3 yufkadan börek hazırlanıp fırına atılır; hemen tepsiye attık yufkaları aralara sos; ortaya iç oldu bitti
Börek piştiğinde yumurtalar pişmiş, çay demlenmiş olur, aradaki süreçte de kahvaltılık çay vs hazır
Bu soruyu hani buzluğa atmak için vs yapıyor musun diye soruyorsan hayır; onu canım ne zaman isterse o zaman yaparım...
Canım güzelde kolay mı onu açmak.. Bu devirde açan pek kalmadı artık.. Vakit olsa sağlık ister o.. Güzel mi güzel.. olsa herkes yeranladığım kadarıyla herkes hazır yapıyor ama eşim hazırdan anlıyor kendı elinle hamur açınca beğeniyor.tamam oda güzel diyor ama o daha güzelmiş
bi arkadaşımızın dediği gibi yaşamak için yemek mecbur yapıoruz arada tatlı milföy felan ama zamanım kalmıyor dinlenmeye bide şimdi ramazan başlıyor sahurdada kalk yemek hazırla offHazır yufkadan yapıyorum, o da kırk yılda bir :)
Haftada tek bir gününüz varsa hiç kıymayın kendinize derim, eğer yemek yapmayı çok seven biri değilseniz.
konuyu açış tarzın eksik olmuşben börekten bahsediyorum uğraştırıcı bişey oldugu için çalışmayan kadınlar bütün haftası boş yapabilirler ama çalışanlar sadece hafta sonu kaldıgı için temizlik ütü bakım bide uğratırıcı bişey olursa diyorum herkes anladı ama
valla cnm o çok mantıklıCanım güzelde kolay mı onu açmak.. Bu devirde açan pek kalmadı artık.. Vakit olsa sağlık ister o.. Güzel mi güzel.. olsa herkes yerArtık ev yemekleri tatlıları börekleri yapan yerler var, pek bi moda oldu.. Altın günlerinde bile ordan sipariş veriyormuş çoğu.. Öyle bi yer bul o zaman tatlım.. Sipariş verir geçersin..
ya bizim ailede anne kayınvalide genelde çalışmadığı halde bile bayramdan bayrama senede1 defa yaparlar o bakımdan yanikonuyu açış tarzın eksik olmuş
mesela devasa bişey değil börek yapmak bana sarma zor gelir mesela
insanlar hamur açıp yapmıyor artık genelde hazır yufkadan yapıyor
eşin istemedimi kız hiç
inanmıyorum çok pratiksinnnn hayran kaldımm
yok cnm ben cumartesi öğlene kadar çalışıorum çoğu zaman lazer randevularım oluo saat 5 te fln evde olabiliorum yemek mutfak derken pazar günüde süpür sil ütü hani benım dinlenmem
koy koy valla senınde işine geliyor iştebenim eşim yaprak sarma dolma börek çörek hiçbişey yemez. canım kocam benimnazar boncuğuda koyayım nazar değmesin bu saatten sonrada huy değiştirip yemesin. iyiki yemek seçiyor ya
deniycem bunu cnm inş. beğenir. bu arada kaç derecede kaç dk pişecek acaba anlamadığım için soruorumhazır yufkadan çok lezzetli börek tarifi vereyim sana hemde çok kolay..
5-6 tane yufka içine ne istersen yufka aldığın yerde lor peynir olur paketlerde onlardan al mesela..
derin bir kaba 2 yumurta kır yoğurt koy sıvıyağ dök biraz azcıkta tuz..
sora tepsinin en altına dışarı sarkacak şekilde bir tane yufka koy
üzerine tepsi içine olcak şekilde bir tane daha yufka koy sonra hazırladığın sostan sür..
3 kat böyle yp..3. katına peynirleri koy..sonra yine aynı şekilde sos sürerek yufkaları bitir..en son yufkayı koyunca dışarı sarkan yufkalarıda üzerine ört kalan sosu üzerine dök fırına ver...ohh yumuşacık miss gibi börek...
yok cnmm benım sendende yorum bekliyorumCümleye öyle bir girdin ki çok müstehcen birşeyler bekledim
bir sürü yemek sitesi var nette.deniycem bunu cnm inş. beğenir. bu arada kaç derecede kaç dk pişecek acaba anlamadığım için soruorum
yok cnmm benım sendende yorum bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?