Çalışan bayanlar size özel sorum var????

inanmıyorum çok pratiksinnnn hayran kaldımm

anladığım kadarıyla herkes hazır yapıyor ama eşim hazırdan anlıyor kendı elinle hamur açınca beğeniyor.tamam oda güzel diyor ama o daha güzelmiş
Canım güzelde kolay mı onu açmak.. Bu devirde açan pek kalmadı artık.. Vakit olsa sağlık ister o.. Güzel mi güzel.. olsa herkes yer Artık ev yemekleri tatlıları börekleri yapan yerler var, pek bi moda oldu.. Altın günlerinde bile ordan sipariş veriyormuş çoğu.. Öyle bi yer bul o zaman tatlım.. Sipariş verir geçersin..

Hazır yufkadan yapıyorum, o da kırk yılda bir :)

Haftada tek bir gününüz varsa hiç kıymayın kendinize derim, eğer yemek yapmayı çok seven biri değilseniz.
bi arkadaşımızın dediği gibi yaşamak için yemek mecbur yapıoruz arada tatlı milföy felan ama zamanım kalmıyor dinlenmeye bide şimdi ramazan başlıyor sahurdada kalk yemek hazırla off

konuyu açış tarzın eksik olmuş
mesela devasa bişey değil börek yapmak bana sarma zor gelir mesela
insanlar hamur açıp yapmıyor artık genelde hazır yufkadan yapıyor

valla cnm o çok mantıklı

konuyu açış tarzın eksik olmuş
mesela devasa bişey değil börek yapmak bana sarma zor gelir mesela
insanlar hamur açıp yapmıyor artık genelde hazır yufkadan yapıyor
ya bizim ailede anne kayınvalide genelde çalışmadığı halde bile bayramdan bayrama senede1 defa yaparlar o bakımdan yani

eşin istemedimi kız hiç

Istiyorsa mutfagin yerini biliyor, kalkip kendisi yapsin
5 dakikada yenecek sey icin saatlerce mutfakta kalamam, esim de haftasonu birlikte gecirecegimiz kisitli zamani boyle islerle ugrasarak gecirmemi istemezdi calisiyorken. Zaten artik su boregi yufkasi bile hazir satiliyor, evde yaptigina degmiyor

inanmıyorum çok pratiksinnnn hayran kaldımm

10 yılda kazandım pratikliği ama özellikle de çocuktan sonra

Akşam da 5'te eve girip 6'da yemek yenmiş bir şekilde sofradan kalkıyoruz

Kuru fasulye bile pişip hazır olabiliyor yani pilavı salata vs ile birlikte...

Bir de arkadaşlar sarma vs demiş mesela

O eskidenmiş tencerelerce sarma

Şimdi 20-30 tane sarsan çok geliyor çekirdek ailede ben anneme telefon edip konuşma bitirinceye kadar sarıyorum o da benimle dalga geçiyor bu kadarı da fazla diye

benim eşim yaprak sarma dolma börek çörek hiçbişey yemez. canım kocam benim nazar boncuğuda koyayım nazar değmesin bu saatten sonrada huy değiştirip yemesin. iyiki yemek seçiyor ya

yok cnm ben cumartesi öğlene kadar çalışıorum çoğu zaman lazer randevularım oluo saat 5 te fln evde olabiliorum yemek mutfak derken pazar günüde süpür sil ütü hani benım dinlenmem

hazır yufkadan çok lezzetli börek tarifi vereyim sana hemde çok kolay..

5-6 tane yufka içine ne istersen yufka aldığın yerde lor peynir olur paketlerde onlardan al mesela..
derin bir kaba 2 yumurta kır yoğurt koy sıvıyağ dök biraz azcıkta tuz..
sora tepsinin en altına dışarı sarkacak şekilde bir tane yufka koy
üzerine tepsi içine olcak şekilde bir tane daha yufka koy sonra hazırladığın sostan sür..
3 kat böyle yp..3. katına peynirleri koy..sonra yine aynı şekilde sos sürerek yufkaları bitir..en son yufkayı koyunca dışarı sarkan yufkalarıda üzerine ört kalan sosu üzerine dök fırına ver...ohh yumuşacık miss gibi börek...

benim eşim yaprak sarma dolma börek çörek hiçbişey yemez. canım kocam benim nazar boncuğuda koyayım nazar değmesin bu saatten sonrada huy değiştirip yemesin. iyiki yemek seçiyor ya
koy koy valla senınde işine geliyor işte

çocukların beslenme,öğlen yemekleri ya da kahvaltıları için geçen yıl neredeyse her sabah değişik bir hamur işi yapmıştım.
açma börek güzel olabilir ama hazır yufkadan çok güzel oluyor.
bu sabah işe gelmeden hem tava böreği yaptım,hem biber kızarttım,çay demledim.

el alışkanlığı olunca her iş kolay gelir insana.:)

evet şimdi günlerde hazır alıyormuş hanımlar.
evde olanalr da yapa yapa sıkılmıştır.:)

deniycem bunu cnm inş. beğenir. bu arada kaç derecede kaç dk pişecek acaba anlamadığım için soruorum

haftasonu tavada hazır yufkadan çok güzel börek oluyor üstelik çay demlenene kadar da pişiyor. krep de yapabilirsiniz o da pratiktir. buzlukta her daim (önceden açılmış-kurutulmuş da olabilir tabi) yufka bulundurursanız pratik ve çabuk şekilde yapabilirsiniz.

deniycem bunu cnm inş. beğenir. bu arada kaç derecede kaç dk pişecek acaba anlamadığım için soruorum
bir sürü yemek sitesi var nette.
her ayrıntısıyla anlatıyorlar.
bu arada tepsi böreği soda ve tereyağlı süper oluyor.

ben işten çıkınca çamaşır varsa yıkanacak hemen atıyorum makinaya o yıkanırken yemeğimi yapıyorum ütü akşamları bikaç parça ütüleyip asıyorum vaktim yoksa ya da bi hafta sonu hepsini bitirip rahat ediyorum ütülerin. ev temizliğide parça parça yapıyorum. ama hiç hamur açıp börek yapmadım. hazır yufka var mis gibi ne gerek var

El acmasi yufka alirim yufkacimdan oyle yaparim canim isteyince. Bi de hamur acmaya mi ugrasicam. Dusun bi de calismiyorum. Pratik hayat cok guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…