Ben çalışıyorken sabah 7:30 evden çıkıyor saat 5 te evde oluyordum..5 ten sonra dolma doldurup yaprak bile sarıyordum:)
sulu yemek ve zeytinyağlılarımı 2 günlük olarak hazırlıyor sadece çorba ve pilav makarna türü yemeklerimi sıcağı sıcağına hazırlıyordum.
haftasonları cumartesi eşimle birlikte temizliğimizi yapıp gezmeye çıkıyor......
pazar günleride dipfrize köftelerimi,tepsi böreklerimi,sigara böreklerimi,poğaçalarımı ve şerbetli tatlılarımı hazırlıyordum...bikaç tavuk haşlayıp parçalara ayırıp çorbalık ve yemeklik olarak poşetliyordum..... aynı zamanda da pazartesi salı günlerinin ana yemeklerini pişirip dolaba kaldırıyordum.
şu an hali hazırda aylardır gittiğim bir kursum var ve çalıştığım zamanlarla hemen hemen saatleri aynı....bu düzenimi hiç bozmadım ve inanılmaz rahat ediyorum...kışınsa annemin kışlık hazırladıkları ile zaten hayatım inanılmaz kolaylaşıyor..
yani yemek saati sadece pilav salata,cacık,makarna,patates kızartması v.s. hazırlıyoruz ve hazırladığım yemeklerden ısıtıyor öğünümüzü geçiriyoruz...
maksat karın doyurmak değil mi,stres yapma ve bi düzen oturt kendine...
inan çok rahat edeceksin....
Ben bunları bir kağıda yazsam, ders notu gibi buzdolabıma tuttursam unutmamak için, bana izin verir misiniz :)
aahhh bacilarimm ne dertliyiz bu konularda biz
cok pratik seyler soylemis arkadaslar sagolsunlar bende faydalanacagim bunlardan kesinlikle... mesela haftasonu kuru fasulye yapip atmayi dusunuyorum ve tavuk haslayip dolaba atma fikride cok hosssagolun kizlar...
yemek isi olmasa aslinda ev isi filan viz gelir bence...her gun yarim saat ayirdin mi bitti gitti...hatta hafta ici bile camasir atarsin asarsin filan...ben 2 haftadir ne yapiyorum...yemek isini arkadaslar cok guzel anlatmislar ama...normalde haftasonu buyuk temizlik yapardim haftaici afedersiniz evi tezek gotururdubiri gelse yerin dibine girecek gibi olurdum...heleki ben evde yokken esim birini cagirdiysa eve
herneyse 2 haftadir yaptigim sey isleri biriktirmeden her gun ayni sekilde temizlik yapmak...mesela eve girdigim zaman ortaliga bakiyorum neler dagilmis diye..malum bebisle hersey her yerdeonun esyalarini topluyorum her yeri ufaktan topluyorum..boylece daha temiz gozukuyor..bakiyorum eger pisse ortalik supurgede tutuyorum...bazen 1-2 gun tutmuyorum bazen her gun tutuyorum...mutfak tezgahinin temiz olmasi lazim, yoksa rahat edemiyorum...
bulasiklar mi yikandi hemen cikariyorum makinadan diziyorum..
ve duduklu fikri cok guzel gercekten hersey carcabuk pisiyor..bi kotu yani varki, dudukluyu yikamak bana eziyet gibi geliyor..ama ne yapalim her guzelin bir kusuru olur
en buyuk eziyet genede yemek olayi yap ye yika cok zaman aliyor
Ben çalışıyorken sabah 7:30 evden çıkıyor saat 5 te evde oluyordum..5 ten sonra dolma doldurup yaprak bile sarıyordum:)
sulu yemek ve zeytinyağlılarımı 2 günlük olarak hazırlıyor sadece çorba ve pilav makarna türü yemeklerimi sıcağı sıcağına hazırlıyordum.
haftasonları cumartesi eşimle birlikte temizliğimizi yapıp gezmeye çıkıyor......
pazar günleride dipfrize köftelerimi,tepsi böreklerimi,sigara böreklerimi,poğaçalarımı ve şerbetli tatlılarımı hazırlıyordum...bikaç tavuk haşlayıp parçalara ayırıp çorbalık ve yemeklik olarak poşetliyordum..... aynı zamanda da pazartesi salı günlerinin ana yemeklerini pişirip dolaba kaldırıyordum.
şu an hali hazırda aylardır gittiğim bir kursum var ve çalıştığım zamanlarla hemen hemen saatleri aynı....bu düzenimi hiç bozmadım ve inanılmaz rahat ediyorum...kışınsa annemin kışlık hazırladıkları ile zaten hayatım inanılmaz kolaylaşıyor..
yani yemek saati sadece pilav salata,cacık,makarna,patates kızartması v.s. hazırlıyoruz ve hazırladığım yemeklerden ısıtıyor öğünümüzü geçiriyoruz...
maksat karın doyurmak değil mi,stres yapma ve bi düzen oturt kendine...
inan çok rahat edeceksin....
canım sana güzel bi tavsiye, saklama kapları al bi kaç tane orta boy....diyelim bugün kuru fasülye yaptın...akşam yediniz....artan fasülyeyi saklama kabına koy ve dondurucuya at....aradan üç beş gün geçince çıkar ısıt hazır yemek mis gibi....
ben çalışan bir bayan değilim ama bazen bende yapıyorum, çünkü insan her an ne pişireceğini bilemiyor müsait olmuyor veya hastalık durumları olabiliyor, hemen çıkarıp ısıtıyorum...yeni pişmiş gibi mis....:)
birde öyle ahım şahım yemekler fazla vakit gerektirmezki hepsi...
mesela patates kızartması gibi şeylerle geçiştirmektense patatesin kızarma süresinden çok daha kısa sürede mercimek çorbası yapabilirsin düdüklüde...
yada domatesli biberli bulgur pilavı 15 dakikayı almaz...yanına salata ayran ohh mis...
güzel yemekler uzun sürer diye bi kaide yok, önemli olan pratikleşmek...
birde şunu söyleyim mesela sebze yemekleri tencerede pişerse uzun sürer, elini iyice düdüklü tencereye alıştır...
10 dakikada taze fasülye düdüklüde pişer...
yada diğer sebzelerin hepsini rahatlıkla düdüklüde pişirebilirsin...kısa sürede leziz ve pratik...
Ben de temizlik konusunda kendi manyaklığımın esiriyim..kendimden çok dertliyim..her şey gözüme bir anda düzensiz ve kötü görünüyor..başlıyorum deli gibi her şeyi bırakıp temizliğe..
İşim saat 9-6 arası..eve gelir gelmez ilk baktığım şey toz var mı?hemen elime bir vileda alıp yerleri siliyorum..sonra yemek yapıp sakinliyorum..ama eşim delirmiş oluyor tabii bu arada..
bak o gobusundeki ciksinda ortaya, duzen muzen dinliyormu gor annesi
aynen benim esimde bu huyuma sinir oluyor, ama yapacak birsey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?