Valla korkmuyor değilim bu yüzden de tontriko :) Kim bilir sen neler yaptın ilk günlerde, çok zor olmalı..
keşke diyorum bazen pasaklı ve temizliği hiç önemsemeyen biri olsaydım, ne kadar mutlu oluyor hayatta böyle kişiler de mi?
Akşam 6da çıkıp 6buçukta evdeyim..yemek yoksa köfte makarna, melemen ,mantar çay vs. hazırlayıp yiyoruz. Masadan kalkınca 2 çeşit sebze pişiriyorum ertesi gün öğlen birini akşam birini, diğer gün yine değişiklik olarak birini yiyoruz. Yazın z.yağlı yapıyorum zaten soğuk soğuk kolaycacık yeriz. Yanına da bir yoğurtlu makarna işte bu..
Yazın soğuk çorba yapıyorum bir kaç gün içiyoruz.
Kışın herhangi bir çorba 2-3 gün gidiyor o da. 1. çeşit tamam..
Yanına salata olsun farklı olsun diye patates haşlıyorum düdüklüde (5dk.da) onu ilave yapıyorum .
Bazen hiç bişey yapmak istemez canım dışarda yeriz.
Haftada 1 anneme gideriz yeriz, yemediğimizi de yanımızda getiririz:) (anneler kıyamıyor hep fazla fazla yapıyor)
Kısaca 1gün 2 çeşit yemek yapsan+çorbanda varsa çok güzel 2 gün idare eder. Ertesi gün canın istemezse yanına ilave bir şinitsel, et sote , tavuk sote vs. bişey yapsan olur.
Nohut, fasülye yapacağım zaman sbh ıslatıyorum..akşam yemeği yedikten sonra yapıyorum ertesi akşama hazır ısıt ye mis gibi.
Ama düdüklü önemli gerçekten elim ayağım oldu aldığımdan beri. Fissler marka benimki 6dk da taze fasülye, 10dk.da tavuk haşlama, 10dk.da mercimek çorba, 7 dk.da biber dolma süper oluyor, hemde pişene kadar sende pişmiyorsun ocağa koymanla söndürmen bir oluyor büyük kolaylık..
Her gün iş çıkışı yemek yapması zor insanın canı bile istemiyor yemek sonrasında yorgunluktan.
Temizlik işine gelince h.içi sadece mutfağı temizlerim, banyo,wc ç.suyu dökerim. Süpürme ,toz umrumda olmaz evimde gayet temiz sonuçta kirletmeyince 1 hafta gidiyor. Hafta sonu süpürme, toz bitti. 2-3haftada detaylı temizlik o da yatiyor. Hiç kendimi paralayamam vallahi..Gayette rahat oluyor. Ama eşimde her konuda yardımcı saolsun ..
ne kadar basit anlatiyorsun canim ya, keske bizde boyle basite alabilsek her zaman
biz 3 gun ayni corbayi yemiyoruz soyleki ben 2 gunden fazla durursa bi yemek kotu oldu saniyorum
Birisi geç yemek yemek mi dedi ????9 geç mi şimdi hı ? Biz saat 11 12 de yemek yiyoruzzz
Eve geldikten sonra düğün yemeği bile yaparım valla o kadar vaktim oluyor kiAma 12 de yemek yedikten sonra masada uyucak oluyorum nerdeyse. Bulaşıkları toplucak halim olmuyor.
yok şekerim ne olcak hemen öyle dolapta duruyor zaten az az ısıtıp yeniyor ..Z.yağlılarda zaten soğuk yeniyor öyle kolay kolay bozulmazki..
Bir de vallahi kasamam kendimi evde sadece kocam ve ben ..ben yapamazsam kendisi yapsın (ki yapıyo sorun yok) , dağınıkmı , rhtsızmı kalksın toplasın ne yapayım yani. Çoğu zaman yemeği yiyip çekiliyorum içeri masayı da topluyo yani..O yüzden eşin yardımcı olması kesin önemli eğerki o öyle olmasa belki de ben de böyle olamazdım. Ayrıca ütü yapmaktan nefret ederdim ki çok şükür kendi ütüsünüde yapıyor:) ttüütüt nazar değmesin
Ben de temizlik konusunda kendi manyaklığımın esiriyim..kendimden çok dertliyim..her şey gözüme bir anda düzensiz ve kötü görünüyor..başlıyorum deli gibi her şeyi bırakıp temizliğe..
İşim saat 9-6 arası..eve gelir gelmez ilk baktığım şey toz var mı?hemen elime bir vileda alıp yerleri siliyorum..sonra yemek yapıp sakinliyorum..ama eşim delirmiş oluyor tabii bu arada..
işte benim kafadan biri..bende böyle salıyorum çoğunlukla ama işte sonra ya acaba ben mi çok üşengecim yoksa yetiştirememektan mi kaynaklı acaba diye düşünüp duruyorum... Çünkü eve gelince yemek yapma telaşı başlıyor bende; bazen elbiselerimi bile çıkarmadan koyuluyorum yemeğe... yemek yedikten sonra da o ağırlıktan kalkıp evi toplamak o kadar zor oluyor ki..
zorlugu tabiiki oluyor olmaz mi??? ama dunyaya bedel onlar
Benim yemek yapmaktaki sıkıntım pilav, makarna, patates gibi 3 harika ve kurtarıcı besini evde tüketememiz.
Eşim diyet yaptığı için.
Ben iş çıkışı her akşam yemek yapamıyorum çok acıkmış olduğum için :)
Genelde şöyle bir düzen var artık:
Cuma akşamları genelde bir çeşit baklagil pişiriyorum.
Bir yandan da ortalama 5 gün tüketilebilecek kadar marul yıkıyorum, süzmeye bırakıyorum.
Ertesi sabah onları buzdolabına yerleştiriyorum.
Pazar akşamlar bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeği ve çorba pişiriyorum.
Hafta içi bir akşamda ya kıymalı, soğanlı bir harç hazırlayıp borcamda dolapta saklıyorum. Ya da köfte hazırlayıp dolapta bulunduruyorum.
Haftada bir günde buğday haşlayıp tereyağı ve salça ile soteliyorum. Bazen salataya, bazen yemeklerin yanına servis ediyorum.
Dondurucuda soyulmuş sarımsak ve 1 haftalık doğranmış soğan her zaman bulunuyor.
Benim mutfakta olduğum akşamlar eşim süpürme işini hallediyor genelde.
Bir akşamda ütüleri hallediyor.
Tatlı falan yapmıyorum zaten. Çok canımız isterse güvendiğimiz bir dondurmacı var oradan temin ediyoruz.
Ona rağmen bazen çok yoruluyorum var olan düzeni devam ettirmek adına.
ayyyy ayni benim esim boyle 5 gun ac kalsak gihhhh demez o surede ben durmadan temizlik yapsam adam dunyanin en mutlu insani olur o derece bu manyaklik burcundanmi yoksa anasindan kalmami bilmiyorum evde yemek olmasa sorun cikmaz azicik daginik olsa kalp krizi gecicerek duruma geliyoradamcigaz bende kizlar koftemi hazirlar buzluga atarim sadece cikaririr sekillendirip grilde pisiririm azicikda manyaklik bende var butun kizartma islemini tost makinesinde yagsiz yaparim yagli firin kagidi sererim icine buda benim sirrim hic yag kullanmam kizrtma isleminde yanina cabucak pilav yaparim yada yine firinda patates kizartirim hafta sonu sarma dolma islemlerini yapar saklarim hafta ici yemek icin yalniz corbada bende sorunluyum cocuklar mercimek corbasindan baska corba icmiyorlar hazirda hayatta icmezler o biraz zaman istiyor bende 2 gunluk yapiyorum mecbur salata islemlerinde sansliyim benim fistic kizim yapiyor azicik duzluuuuu oluyor ama daha kucuk teyzeleri yavas yavas ogreniyor tuzzzzzluuuu muzlllluuuu yiyoruz cakdirmadan esimle bebegimiz kusmesin diyeeee nasil olmus dedincede ooooohhhhhhhhhh misssssssssssss diyoz ne etcen meccburrrrrrrr aaa bu arada kizlar dunyanin en sansli annesi ve esi benim sanirsam bizim evde tatli yenmiyor buda benim isimi kolaylastiriyor sadece hafta icin bir paket 4 bolmeli cikolata aliyoruz1 bolumde kucuk kucuk 4 dilimli oluyor herkes bir hafta boyunca onu yiyor o kadar kucukku dilimi ama yetiyor ben haric ama bende ayip olmasin diye mecbur katlaniyorum
yok şekerim ne olcak hemen öyle dolapta duruyor zaten az az ısıtıp yeniyor ..Z.yağlılarda zaten soğuk yeniyor öyle kolay kolay bozulmazki..
Bir de vallahi kasamam kendimi evde sadece kocam ve ben ..ben yapamazsam kendisi yapsın (ki yapıyo sorun yok) , dağınıkmı , rhtsızmı kalksın toplasın ne yapayım yani. Çoğu zaman yemeği yiyip çekiliyorum içeri masayı da topluyo yani..O yüzden eşin yardımcı olması kesin önemli eğerki o öyle olmasa belki de ben de böyle olamazdım. Ayrıca ütü yapmaktan nefret ederdim ki çok şükür kendi ütüsünüde yapıyor:) ttüütüt nazar değmesin
valla şimdiden düşünüyorum onu evi içinde..örümceğine binmiş dört nala koşarken..:))) ve o örümcek Allah razı olsun, çok oyalıyor bebişi ve anne daha çok iş yapabiliyor değil mi?
merhaba kızlar benım eşim cok dagınık ve kızartma olmadan sofraya oturmaz bıktım vallahı mutfak asla temız kokmuor sureklı yag frıtoz var onda olmaz dıyor hergun kızartma yemeklerın yanında kendı 57 kılo ben kızarma sevmıorum sulu yemeksız yemeye yemek demem ama o yemek aramaz ve sabah evı toplayıp gıdıorum o benden once gelıyor eve evde savaş çıkmış sankı sabah 7 aksam 8 calısıorum canım cıkıyor bıde eve gelıorum yemek bulasık ortalıgı topla o corap cekmecelerını hergun topluorum yarın yıne bırbırne gırmıs pıjamlarıda ole kesınlıkle normal almak yok.aksamları dagıtmasın dıe hazırlıoum camasır pıjama o onları almıo gıdıyor cekmecyı dagıtıor alıor bı de ben sıgara kullanmıorum o evın ıcınde ıcıorum cok kavga ettık ama dınloemıor ayda bır mutlaka perde yıkamak zorunda kalıorum gercekten bıktım aksam benım yatmam saat 1 ı buluor arkasını toplamam ıcın halınıze şükredinn :))
valla şimdiden düşünüyorum onu evi içinde..örümceğine binmiş dört nala koşarken..:))) ve o örümcek Allah razı olsun, çok oyalıyor bebişi ve anne daha çok iş yapabiliyor değil mi?
Buzdevri senin program bayaa iyiymiş,,,ahh benim de keşke eşim bir gönüllü olsa yardım etmeye.. balkon yıkarken kova bile taşıtamıyorum kendine :)
haftanın ortasına geldik, çok şükür hala bunalmadım.
Haftasonu azır etiğim yemeklerim beni yemek derdinden kurtarıyor, akşamları yemek sonrası da ortalığa bir süpürge açıyorum tamam.
Sabah evden çıkmadan kızımın çamaşırlarını attım makineye, kayınvalidem asar, toplar onları Allah razı olsun.
Akşam fırsat bulursam bende ütülerim, hafta sonu na ütü birikmesin çünkü cuma yada cumartesi eşim ve benim çamaşırlarım yıkanacak.
Yalnız kızlar haftasonu bir kaç saat uğraşıp 3 çeşit yemek yapmak çok iyi oluyor, şiddetle tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?