Ayy ya ne güzel bende yapacam böyle bulaşık ve dağınıklık bırakmıcam ki evim temiz olsun:)1 senelik evliyim.bekarken annecim kahvemi bile önüme getirirdi.ahh ne güzeldi ozamanlar:)))
şimdi nerde..... iş başa düştü ama altından kalktığımı düşünüyorum kısaca anlatmak isterim belki bi faydam olur yeni evlilere yada evlenecek olanlara...
haftanın 5 günü tam cumartesi yarım gün çalşıyorum.herzaman aldığımı yerine koyarım böylece evim herzaman düzenli olur.sabah işe gitmeden 15 dk evimi şöyle bir toplarım insanlık hali belli olmaz eve geldğimide zaten ev topludur direk mutfağa girişirim.yemeklerimi genelde 2 günlük yapıyorum 1 günüde boş geçerim yada eşim yapar.çamaşır ve ütü olayını hafta içi halederim haftasonu uğraşmak istemem .cumartesi genel temizlik günümdür.evim büyük değil 105 m2 oyüzden 2 buçuk saatte dip köşe silip süpürürüm.oda spreyleri çok güzel hergün sıkarım koltuklara perdelere.evim temiz koksun.takıntım var.tezgahta asla birşey bırakmam yemekten hemen sonra toplarım makneye.zaten çok ıvır zıvır yoktur obje örtü vs.perdelerimde hepsi zebra.perde tak çıkar yıka olayımda yok.zaten evler doğalgazlı sigarada içilmiyor 2 ayda bir nemli bezle şöyle bir siliyorum sallıyorum yetiyor :)
maşallaheşim öyle ev falan süpürmez toz almaz ama topludur aldığını yerine koyar dağınık değildir tek öğretemedğim bulaşıkları tezgahın üstüne bırakır makineye yerleştrmez bide kirlileri çamaşır sepetinin üstüne koyar içine atmaz :)))))
Merhaba. Benim sorunum tam olarak dert sayılmaz ama sizden bilgi almaya ihtiyacım var.
Hayatımın hiç bi zamanında derli toplu biri olmadım. Hep dağınıktım. Amaaan nasıl olsa toplarım evi derdim. Şimdi nişanlıyım ve düğünüme 3aydan az bi süre kaldı. Artık düzenli olmam lazım.
Dikkat etmeye de başladım ama yine değişen bişe yok. Size sorum şu ki hem ev işleri hemde işinizi beraber nasıl götürüyosunuz.
Ya benimki öyle böyle bi dağınıklık değil savaş alanına dönüyo ev. O yüzden dikkat etmem lazımben öyle günlük programlara çok taraftar değilim.. evliyiz diye her gün evi sürekli derli toplu tutcaz die bi kaide yok.. ev bu dağılabilir.. ayrıca akşam eve gelince yorgunluktan ağzımız ayrılıo.. bi de ev işi ile kendimizi yıpratmanın manası yok..
vala canım ben de çok derli toplu biri sayılmam.. eşim de rahattır sağolsun.. hiiç kafamı yoramam bunun için.. bi mutfağıma iyice titizlenirim vileda kovasında suyum durur.. akşamları yemek yaptıktan sonra tezgahımı temizler yeri siler çıkarım..
bi de sıcak yemeğim olur her daim.. benim için evde en önemli işler bunlar..
dağınıklığı hafta sonları toplarım.. iş benden kıymetli değil..
çalıştığım için 2 haftada bir temizliğe yardımcı kadın alıyorum yarım günden.. her türlü temizliğimi ve ütümü de yapıyor..
yani eşin manyaklık derecesinde titiz değilse sen de takma kafana.. hayata bir kere geliosn onu da temizlikle evi toplicam derdiyle geçirme derim.. nasıl olsa yapılıo..
Ya benimki öyle böyle bi dağınıklık değil savaş alanına dönüyo ev. O yüzden dikkat etmem lazım
4 4lük bi ev istemiyorum ki. Azcık toplu olsun ki haftasonum bana kalsın istiyorumbenim de döndüğü zamanlar oluyor inan ki.. mesela hafta sonları şehir dışına çıkmam gerekiyor eve bazen iş sabahı dönüorm bavulları öyle bırakıp işe geliorm akşam da yorgunluktan bitmiş vaziyette oluorm girip yatıp uyuorm sonra topluorm.. bu dünyanın sonu değil.. bazen çok dağılıo akşamları eşimle 1 saatte topluorz.. varsın dağınık olsun.. ev dağınık die hayatı kendimize ve eşimize zindan etmek bana çok saçma gelio..
Gün boyu çalış, eve gelirken de hemen yemek yap, yemek olurken de ortalığı sil spurr....Cok zor...Robot değilsiniz....Eşiniz de yardım etmeli kesinlikle4 aylık evliyim çalışıyorum ve okuyorum bazı akşamlar derslerimden dolayı eve çok geç geliyorum ve içtiğim bardağı bile makınaye koyacak halim olmuyor eşim yardımcı oluyor çok bana sağolsun çünkü o evde beraber yaşıyoruz.Düzenli olmak gerek planlı yemekten hemen sonra bulaşıkları makınaya atarsan mutfak toplu olur çamaşırları belli gün yıka ütü günün olsun eve gelir gelmez mesela yemek pişerken ortalığı sil süpür zaman o kadar değerli ki ama eşininde sana yardımcı olması gerek konuşmalısın ben açıkçası bunları hafta içi yapmaya çalışıyorum ki hafta sonum bana kalsın
O yardım eder zaten. Benim düzen problemim var. Onu halletmeliyimGün boyu çalış, eve gelirken de hemen yemek yap, yemek olurken de ortalığı sil spurr....Cok zor...Robot değilsiniz....Eşiniz de yardım etmeli kesinlikle
Gün boyu çalış, eve gelirken de hemen yemek yap, yemek olurken de ortalığı sil spurr....Cok zor...Robot değilsiniz....Eşiniz de yardım etmeli kesinlikle
Ayy ya ne güzel bende yapacam böyle bulaşık ve dağınıklık bırakmıcam ki evim temiz olsun:)
Siz kendi evliliğinizi anlattınız herhalde?Hı hı. Goruruz seni. Eve gelmişsin. Bi gozun kapali eline ne gelirse giyiyosun. Eşinin atleti, diz izli esofman filan. Cikardigin iş kiyafetlerini atiyorsun saga sola. Mutfaga surunerek gidiyorsun. Makarna yapiyorsun. Eşin geliyor. Her gun makarna mi yiyecegiz diyor. Neyse cay meyve servisleri. Cikan bulasiklar dag gibi. Kocan gece yanaşıyor. Cok yorgunum diyemiyorsun... neyse her evlilik boyle olmayabilir.
Evliliğim de her ikisini de yaşadım. Çalışırken çok daha derli topluydum. Eve gelince ne yapacağım belli hafta sonu yapacaklarımı listeler dim vs. Ama işsiz kalınca nasılsa hergün benim kafası yla saldım. Çalışmak çok güzelMerhaba. Benim sorunum tam olarak dert sayılmaz ama sizden bilgi almaya ihtiyacım var.
Hayatımın hiç bi zamanında derli toplu biri olmadım. Hep dağınıktım. Amaaan nasıl olsa toplarım evi derdim. Şimdi nişanlıyım ve düğünüme 3aydan az bi süre kaldı. Artık düzenli olmam lazım.
Dikkat etmeye de başladım ama yine değişen bişe yok. Size sorum şu ki hem ev işleri hemde işinizi beraber nasıl götürüyosunuz.
Birde mesela akşam eve gelip yemek yaparken hemen kuru fasulye yada barbunya gibi bir yemeğide yanında pişirin onu atın dolaba böylelikle ertesi günün yemeğide hazır.Dediğiniz gibi günlük program yapacam ev işi ve yemekle ilgili bu haftada öyle deneyim bakalım
Kendine bir ütülenecek sepeti ayır. Çamaşırları katlarken ütülenecek leri orda biriktir. Çalışıyorsun bu yüzden maddi durumun elverirse mutlaka kurutma makinası edin. Çamaşır makinası 7 buçuk kurutma makinam 8 kilo haftalik tüm çamaşırımın yıkama kurutma süresi beyazlar ve renkliler 4 saat. Kurutma kullandığımdan bu yana evde daha az kıl toz iplik üredi.Aslında bu dediklerinin çoğu benim evimde yok. Çünkü bekar evi benimki. Düğünden sonra 5ayda burda kalacaz. Çamaşırı 3gün yıkasam ütüde 3güne yayılacak ama daha zor olmaz mı
Ben en geç 2de çıkıyorum zaman problemim yok. Ama içimden gelmiyo bazı şeyler. Ama 2gündür dikkat ediyorum be faydasını da görüyorum:)Kendine bir ütülenecek sepeti ayır. Çamaşırları katlarken ütülenecek leri orda biriktir. Çalışıyorsun bu yüzden maddi durumun elverirse mutlaka kurutma makinası edin. Çamaşır makinası 7 buçuk kurutma makinam 8 kilo haftalik tüm çamaşırımın yıkama kurutma süresi beyazlar ve renkliler 4 saat. Kurutma kullandığımdan bu yana evde daha az kıl toz iplik üredi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?