çalışan bayanlara sorum var?

Ayy ya ne güzel bende yapacam böyle bulaşık ve dağınıklık bırakmıcam ki evim temiz olsun:)

eşim öyle ev falan süpürmez toz almaz ama topludur aldığını yerine koyar dağınık değildir tek öğretemedğim bulaşıkları tezgahın üstüne bırakır makineye yerleştrmez bide kirlileri çamaşır sepetinin üstüne koyar içine atmaz :)))))

Ben de 6 aylık evliyim çok çok titiz biri değilimdir ama evim asla dağınık olmaz aldığım şeyi mutlaka yerine koyarım tezgahta asla bulaşık bırakmam eşim de yardımcıdır sağolsun evi süpürme görevi onundur ben de toz alırım banyoları yıkarım, evi dilerim ütü ve yemekleri filan yaparım genelde. Tek işe gidip eve gelince rahat olsam her şeyi daha iyi yapardım ama eve gelince de uzmanlık sınavım için İngilizce çalışıyorum önümüzdeki aylarda teze başlayacağım sonra da sınav hazırlığı asıl o zaman ne yaparım bilmiyorum 15 gün de bir kadın tutmayı düşünüyorum önümüzdeki yıldan itibaren.

maşallah

ben öyle günlük programlara çok taraftar değilim.. evliyiz diye her gün evi sürekli derli toplu tutcaz die bi kaide yok.. ev bu dağılabilir.. ayrıca akşam eve gelince yorgunluktan ağzımız ayrılıo.. bi de ev işi ile kendimizi yıpratmanın manası yok..

vala canım ben de çok derli toplu biri sayılmam.. eşim de rahattır sağolsun.. hiiç kafamı yoramam bunun için.. bi mutfağıma iyice titizlenirim vileda kovasında suyum durur.. akşamları yemek yaptıktan sonra tezgahımı temizler yeri siler çıkarım..
bi de sıcak yemeğim olur her daim.. benim için evde en önemli işler bunlar..
dağınıklığı hafta sonları toplarım.. iş benden kıymetli değil..
çalıştığım için 2 haftada bir temizliğe yardımcı kadın alıyorum yarım günden.. her türlü temizliğimi ve ütümü de yapıyor..
yani eşin manyaklık derecesinde titiz değilse sen de takma kafana.. hayata bir kere geliosn onu da temizlikle evi toplicam derdiyle geçirme derim.. nasıl olsa yapılıo..

Ya benimki öyle böyle bi dağınıklık değil savaş alanına dönüyo ev. O yüzden dikkat etmem lazım

Ya benimki öyle böyle bi dağınıklık değil savaş alanına dönüyo ev. O yüzden dikkat etmem lazım

benim de döndüğü zamanlar oluyor inan ki.. mesela hafta sonları şehir dışına çıkmam gerekiyor eve bazen iş sabahı dönüorm bavulları öyle bırakıp işe geliorm akşam da yorgunluktan bitmiş vaziyette oluorm girip yatıp uyuorm sonra topluorm.. bu dünyanın sonu değil.. bazen çok dağılıo akşamları eşimle 1 saatte topluorz.. varsın dağınık olsun.. ev dağınık die hayatı kendimize ve eşimize zindan etmek bana çok saçma gelio..

4 4lük bi ev istemiyorum ki. Azcık toplu olsun ki haftasonum bana kalsın istiyorum

temizleme işini hafta da bir gün yapıyorum , örneğin ctesi dip bucak ev temizleme günümdür
diğer günlerde misair geleceği zaman yapıyorum , hafta için arada bir toz alıyorum o kadar
evine fazla eşya doldurma çok eşya çok dağıtmak demek bence
dolaplarını yerleştirirken , en çok kullandıklarını alt raflara ve kolay ulaşabilceğin yerlere yerleştir
hiç kullanmadığın şeyleri , kutulara yerleştir en üst yerlere kaldır , fazla tabakların ortada durmasın misafir geleceği zamanda bir gün önceden kutudan çıkar yıka öyle kullan işin bitine tekrar kutuya yerleştir
valla ben inanılmaz dağınık bir insanım normal de ama , fazla eşyaları kutulara koyup bu şekilde yaptığım için ne kadar dağıtırsam dağıtayım toplamam en fazla on dk mı alıyor

Gün boyu çalış, eve gelirken de hemen yemek yap, yemek olurken de ortalığı sil spurr....Cok zor...Robot değilsiniz....Eşiniz de yardım etmeli kesinlikle

Gün boyu çalış, eve gelirken de hemen yemek yap, yemek olurken de ortalığı sil spurr....Cok zor...Robot değilsiniz....Eşiniz de yardım etmeli kesinlikle
O yardım eder zaten. Benim düzen problemim var. Onu halletmeliyim

anlatamadım sanırım hepsini ben yapmıyorum zaten evet robot değilim eşim vardiyalı çalışıyor 1 hafta gündüzcü eve beraber geliyoruz o zaman beraber yapıyoruz ama gececi olduğu zaman gündüzleri o yapar işleri

Ayy ya ne güzel bende yapacam böyle bulaşık ve dağınıklık bırakmıcam ki evim temiz olsun:)

Hı hı. Goruruz seni. Eve gelmişsin. Bi gozun kapali eline ne gelirse giyiyosun. Eşinin atleti, diz izli esofman filan. Cikardigin iş kiyafetlerini atiyorsun saga sola. Mutfaga surunerek gidiyorsun. Makarna yapiyorsun. Eşin geliyor. Her gun makarna mi yiyecegiz diyor. Neyse cay meyve servisleri. Cikan bulasiklar dag gibi. Kocan gece yanaşıyor. Cok yorgunum diyemiyorsun... neyse her evlilik boyle olmayabilir.

Siz kendi evliliğinizi anlattınız herhalde?

Evliliğim de her ikisini de yaşadım. Çalışırken çok daha derli topluydum. Eve gelince ne yapacağım belli hafta sonu yapacaklarımı listeler dim vs. Ama işsiz kalınca nasılsa hergün benim kafası yla saldım. Çalışmak çok güzel

B
Dediğiniz gibi günlük program yapacam ev işi ve yemekle ilgili bu haftada öyle deneyim bakalım
Birde mesela akşam eve gelip yemek yaparken hemen kuru fasulye yada barbunya gibi bir yemeğide yanında pişirin onu atın dolaba böylelikle ertesi günün yemeğide hazır.

Aslında bu dediklerinin çoğu benim evimde yok. Çünkü bekar evi benimki. Düğünden sonra 5ayda burda kalacaz. Çamaşırı 3gün yıkasam ütüde 3güne yayılacak ama daha zor olmaz mı
Kendine bir ütülenecek sepeti ayır. Çamaşırları katlarken ütülenecek leri orda biriktir. Çalışıyorsun bu yüzden maddi durumun elverirse mutlaka kurutma makinası edin. Çamaşır makinası 7 buçuk kurutma makinam 8 kilo haftalik tüm çamaşırımın yıkama kurutma süresi beyazlar ve renkliler 4 saat. Kurutma kullandığımdan bu yana evde daha az kıl toz iplik üredi.

Ben en geç 2de çıkıyorum zaman problemim yok. Ama içimden gelmiyo bazı şeyler. Ama 2gündür dikkat ediyorum be faydasını da görüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…