çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benim durumum farklı canım .illada çalışmamı istemiyor yani ayrılmak istemiyorum sırf bu nedenden dolayı .kendince haklı sebepleri var .sadece kıskançlık değil zaten .neyse birşey anlatmayacağım artık.

ben bu bireysellik meselesine katilmiyorum. esim bana karisabilir bende esime karisabilirim. birimiz bir digerimizin istemedigi birseyi yapmaya bilir, fedakarlik eder birseylerden feragat ederiz. modern yasamin beyinlere asiladigi " bireysellik" batili anlayisin bencil hatta egoist yalniz insani onlarinki evlilik degil zaten menfaat birligidir bir nevi sartlar uyusur evlenirler . evlilik " ben " degil biz demeyi gerektirir.önce ben diyen kimseden en anne ne de es olur ...

Bir insan esini kiskandigi icin calistirmayabilir, kiskanilmak icin dünya güzeli olmaya gerek yoktur es sevsin yeter. Birde eslerin birlerinin dünyalik hicbir yönüyle gurur duymasinin bi anlami yoktur , yani simdi güzel olsam Allah yaratmis koca ya ne bundan , yok etrafa karsinin güzellgi ile gurur duyup hava atiyor ise daha beter vahim bi durum.Allah islah etsin.

egitim ile olsa anne babam yetistirmis beni kocama ne bundan . esler birbiriyle gurur duymaz , bi kere bu sözcük cok itici nesnel.
esini seversin , saygi duyarsin , sayarsin.

canım etrafta bununla hava atmıyor tabikide ben bunu çok yakın arkadaşlarımdanda duydum erkeklerden yanımdaki kadının bakılmasına isterim tabi diye yani beğenilsin isterim anlamında ama benimki zaten öyle biri değil.neyse kişiselleştirmek istemiyorum konuyu ama çalıştırmıyor seni kandırıyor vs kendine güvenmiyor gibi şeyleri duyunc gücüme gidiyor .övünmek için söylemiyorum asla ama çalışmıyor diye eşine saygı duymayacaksa bir adam duymasın zaten hiçbir zaman .benim görüşüm bu .

Arkadaşım sen evli misin? kusura bakma da manken gizi biblo bebek gibi güzel olup da aptal olan birini yanında taşımak isteyen erkek varsa uzak dursun benden.. Sevgiliyken erkekler güzel kızlarla çıkmak ister evlenirken de arkadaş ortamında hareketleriyle konuşmasıyla oturup kalkmasıyla kendini taşıyan kadınlarla birlikte olurlar..
Senin her yorumunda farkettim de bir kendini beğenmişlik mi vardır nedir? Sevgilin zengin sen de güzelsin herhalde sonra da küçük dağları ben yarattım havası...

evet aynen öyleyiz canım .senin için yazdığım yorumdan sonra takip ediyorsun galiba beni .biblo bebek gezidiyor yanında adam işte ne yapsın .evli değilim henüz sürekli evlimisin yorumlarından bıktım başka şeyler bulun artık .

kusura bakmada sanirim senin ailen
sana belirli bir yasa kadar terbiye vermemis ve sen o belirli yastan sonra
kendini yetistiremissin
sevgilin olmasaydi kim sana sahip cikacakti
kim seni koruyacakti
kim sana terbiye verip
yapip yapmayacaklarini soyleyecekti
senmi? kendi öz iradenmi?
bu sende olmadigi icin tabiiki hayir...
eger olsaydi evlenmeden once bir erkegin
senin gelismene calismana ayakta durmana karsi olmasina izin vermezdin...
insallah sahibinden hic ayrilmazsin cunku hayatin aci gercekleri ayrilmaniza
sebep olursa sudan cikmis balik gibi olursun

Rabbim işte bir yerden verirken bir yerden eksik bırakabiliyor :) Yok takip etmedim her konuda bir kendini beğenmişlik insanları küçümseme mesajlarını görünce yorum yapasım geldi her nedense :)
Bir söz var bilirsin herhalde "güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter" SAYIN BİBLO BEBEK :))
Evliliğini neden soruyor insanlar biliyor musun? Çünkü her evliye bir yorum yazmışsın da, evliliği yaşamadan bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsun bilemedimmm

valla canım ben kendimi çokda iyi yetiştirdim üniveriste mezunuyum mesleğim var .beni çalıştmak istememsinin nedenler çok farklı .biraz dikkat et yorum yaparken sen benim ailemin verdiği terbiyeyi benim erkek arkadaşımın kişiliğini eleştirecek kişi değilsin .hayal bile edemeyeceğin biriyle birlikteyim tamam mı .benim irademde var hayatımda mesleğimde .ok bence kendi işine bak .böyle luzumsuz bir şekilde insanları eleştirme .

Senin o hayal bile edemeyeceğim sevgilin birgün tekmeye vurduğunda buraya yazılanları aç tekrar tekrar oku tamam mı biblo bebek
Daha fazla yazma bence sen kendini yeterince düşürdün zaten yerlerde sürünme bacım :)

her eviliye yorum yapmadım dikkatimi çeken her konuya yapıyorum seni mi ilgilendiriyor bu durum ?ben net olayına inanmıyorum dedim diye yapıyorsun bunu ama ben senin ggibi insanlara kolay güvenen biri değilim yapılcak birşey yok .hiçbir yerden eksik yok çok şükür rabbime herkes kendine baksın .

doğru konuş sevgilimle birbirimize çok aşğıız netten vsde tanışmadık biz .ha bir gün olur ayrılırsak rabbim bilir bunu .ha sen o netten tanıştığın ve evlendiğin adamdan kazık yeme sonra bunları bana deyipte .allah çok büyük hep büyük konuşanların sonu belli oluyor zaten .uzanamadığın ciğere murdar demek kolay tabi.

Yok ben konuma yorum yapan insanları kaale almalı mıyım almamalı mıyım diye şöyle bir yorumlarına baktım da anladım kaale almamam gerektiğini :))
Valla bana güvenip güvenmemen çok da umrumda değil esasında :)) Neyse senin gibi biblolarla laf yarışı yapamam ben çünkü boş insanlara anlatacağım söz yok

yorum yapman gereksiz zaten sırf yorum için yorum yapıyorsun .sırf canımı acıtmak için yaptığın yorumlar çok komik .büyük konuşma canım bana derken kendi başına gelir sonra .hayal edemezsin evet öyle biriyle birlikteyim her yönden hemde.

Çalıştırmak istemeyen es ben demiş olmuyor mu? Es sevilir sayılır ve hayatta birey olarak başarılı olabildiği için de gurur duyulur....

Çalıştırmak istemeyen es ben demiş olmuyor mu? Es sevilir sayılır ve hayatta birey olarak başarılı olabildiği için de gurur duyulur....

Benim anlamadığım da bu erkeğe pozitif ayrımcılık yapan da kadın !
İnanmak mümkün değil...
Çalışan kadın bazı erkeklerin gözünce hayat kadını kıvamında bunu ataerkil yapıyla bir nebze anlıyorum.
Ama kadının kadına bu gözle bakması bu ülkenin asla gelişmeyeceğini gösteriyor.
Kadının çalışıp çalışmamasını tartışırken bile erkek temelindeyiz.
Erkek ,erkek ,erkek tövbe haşa tapıyoruz erkeklere.
Cidden gerçekten yaratılıştan aciz olduğumuzu düşünmeye başlıyorum.
Sonra İslam'ın ışığı,aydınlığı geliyor aklıma yok diyorum Allah hiçbirimizi diğerimizden üstün yaratmadı.

Kadınlar nasıl eşleri ile gurur duyuyorsa günümüzün modern,çağdaş erkeği de eşinin eğitimi,mesleği,işiyle gurur duyuyor.

Erkeklerin çalışsın ya da çalışmasın eşlerinde ev işleri konusu beklenti içinde olmaları, onlara zerre kadar yardım etmemeleri, bencil davranmaları yine biz kadınlar sayesinde
Kaç tanemizin annesi erkek kardeşine hadi oğlum bulaşıkları yıka, evi çektir hadi bana yardım et demiştir ki? Küçüklükten erkek çocuklarını böyle yetiştiriyoruz.
Çalışsanız da çalışmasanız da evde eşine yardım eden erkek sayısı çok çok az..Ataerkil bir toplumuz ve bunu değiştirmek çok çok zor bu da bir gerçek..
Tatlı dille tehditlerle hediyelerle yardım ettirebilirseniz ne ala

Bu nasıl bir bakış açısı böyle? bir kadının böyle düşünmesi ve bunu olağan bir durummuş gibi yazması çok garip.İyi ki sizinki gibi sadece güzelliğe önem veren bir eşim yok,ne de olsa güzellik gibi şeyler gelip geçicidir ama zeka kalıcıdır.ve bu da hiç övünülecek bir durum değildir hatta kadını aşağılayan bir bakış açısıdır..demek ki güzelliğinize bir şey olursa eşiniz size değer vermeyecek,saygı duymayacak.inanın sizin adınıza ben çok üzüldüm.

çalışan bir kadın olarak ezildiğimi düşünüyorum işten geliyorum ev darma dağınık eşim çoraplarını yerden almaktan aciz nöbeti, mesaisi canım kalmıyor eve bir geliyorum kabus...ablam ev hanımı sabah eşi işe giderken kalkmasını bile istemiyor yorulmasın diye yani böyle istisna erkeklerde var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…