keselerimiz ayrı.genel olarak yemek için azar azar ben alırım.kıyma ve karpuz için kocamdan para alırım.dışarda yüzde seksen o hesabı öder.yada hayır yapacaksa kendi öder.ben deterjan,şampuan diş macunu alırım.doğalgaz elektrik su kocam da ki evde çok durmadığımız için fazla bir mebla gelmiyor ikimizde çalıştığımız için.iki kişiyiz düzenimiz ancak oturdu bu konuda.o da eşimin karakteri ve yetişririlme şekli yüzünden.anası babası ebeveynlik etmemiş hep çalışmışlar.hiç düzenli bir hayatı olmamış.ikimizde tutumluyuz.ben çalıştığım için kendime ait giysi bakım doktor paramı kendim karşılarım.kvaldeme ait evimiz.kira ödemiyoruz.ben birikim yapmak istiyorum.fakat biriktirdiğim onda olsun istiyor.bende ev istiyorum.sonuçta ikimizin faydasına.kira ödemezken tapuda ikimizin adı yazan bir ev sahibi olacak kadar biriktirmem lazım.lafta ev bizim ama sonuçta tapuda onların.bunun üstüne kocamla kaynıma ayrımcılık yapıp. kaynımı evlatları gibi görürler benim kocamı da amele gibi kullanırlar.kocamda evden kira vermiyorum diye ses etmiyor sanırım.
Kendini yıpratmayan kadınlara hayranım,hemşire bi ablam doktor bi kamille evliydi,20 yıl eve temizlikçi dahi almadan,kuaföre bile gitmeden,ekstra hiçbir masraf yapmadan evine bağlanmış,sonrasında bizim dr amcamız yapmasaydın ben temizlikçi mi istedim ben karşımda “ kadın” istedim diye ayrıldı hemşire abladan,bir yılda toparlandı kadın gözümüzün önünde,harcamayalım kendimizi,değmiyorPara konusu sorun olmuyor bizde, maaşlar gelir gelmez herkes kendi kartlarını yatırır, ev kredisini yatırmam için eşim para gönderir, kalan olursa da doğru birikime. Ama maalesef ev işi konusu epey sorun oluyordu, yardım etmiyor, o yüzden artık bende yapmıyorum2 haftada bir yardımcı geliyor, gömlekleri ütücüye veriyorum, yemeği de nerde ne bulursak onu yiyoruz Yani bende kendimi yıpratmama kararı aldım, canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum
maaşın hesabında kalsın, eşin sıkışırsa ister senden zaten. kalanını biriktir hesabında. kendi harcamalarını yap e istersen eve alışveriş de yaparsın.Merak ediyorum benim konuma da yorum yapar mısınız? Konumu bilenler ya da okuyanlar yani. Peki ben ne yapmalıyım aldığım maaşı ortaya mı koymalıyım, eşim ailesinin borcunu öderken ben maaşımı onunla paylaşmalı mıyım? Eşim çok sıkışmadığı sürece maaşımı istemiyor. Yani maaşlar ortak bir kesede değil, herkesin parası kendi cebinde.Maaşını sen yönet, ister harca ister biriktir diyor ama ben yine de eve harcama yapıyorum. Ben nasıl bir yol izlemeliyim?
aynı durumdayız katılıyorum. eğer maddi durum el veriyorsa böyle yapılmalı bence de.Bizde bütün ödemeler eşimdedir. Benim kazandığım bankada kalır,birikir. Bişey alacağımız zaman peşinat olarak kullanırız yada bu ay büyük bi harcama varsa benim hesaptan kullanırız gibi..
Sormayın ben de! Hayır bu kelimeyi ilk kim kullandı kim yaygınlaştırdı bilmem ama
Zannetmiyorum.tabiki de ekşi sözlük
ilk nasıl ortaya çıktı bilmiyorum ama yeni türeyen bir kelime değil. burada yeni yaygınlaşmış ama ekşide eskilerden beri kullanılıyor gerçekten, ben 2010larda ekşi okurdum o zamandan beri olduğunu çol net hatırlıyorumZannetmiyorum.
Çevirmenler bunu akademik yayınlar için makalelerde kullandılar birden yaygınlaştı başka açıklaması olamaz.
Ekşiciler yeni kelime türetecek kadar zeki değiller bence
ilk nasıl ortaya çıktı bilmiyorum ama yeni türeyen bir kelime değil. burada yeni yaygınlaşmış ama ekşide eskilerden beri kullanılıyor gerçekten, ben 2010larda ekşi okurdum o zamandan beri olduğunu çol net hatırlıyorum
ekşide sorunsal başlığına baktım da 2001den itibaren sözlükte ne kadar fazla ve yanlış kullanıldığına dair entryler var
Diş macunu şampuan ı da kendısı oduyormuş:)Neden kıyma ve karpuz eşinizden de diğer gıdalar sizden
estağfirullah ben ne dedim yahu :) sakin olalım. doğrusunu söylemek gerekirse bayağı güldüm bu ters tepkiye. ben bir şey demedim ki :)İyi de ekşide 2001den beri sorunsal kelimesinin kullanılması ya da bir başlıkta bu kelimeden bahsedilmesi bu kelimenin ekşiciler tarafından uydurulan bir kelime olduğu anlamına gelmez ki. Ben yeni uydurulan demiştim sanki ilk yorumumda evet bu zamanlarda özellikle bu forumda çok sık kullanılmaya başlandı. Bu arada ekşiyi ne zamandan beri kaynak gösterir olduk? Uzun zamandır ergenlerin elinde olunca ciddiye almıyorum artık orayı
Bir de şimdi işin içinde değilsiniz.
Bence bir ekşici bir makale okur, sorunsal kelimesini görür yıl 99 ya da 2001dir neyse sonra bakar ahanda böyle kelime yok zuhaha dur ben yazayım bir ya diye zekilik yapar ama yemezler.
Akademik dilde makale çevirileri yaparken buna benzer aslında sözlükte olmayan kelimeler türetmek zorunda kalıyor çevirmenler.
TDK'yi ne kadar kaynak olarak kabul edersiniz bilmem ama konuya ilk kez yorum yaptığımda sözlükte bu kelime yoktu bakmıştım tekrar emin olmak için.
Geçen dönemki dersimize giren hocamızın da bir kez sorunsal kelimesini kullanmasıyla anladım ki bu kelime akademik dilde geçiyor aslında çünkü hocamız mesleği gereği de makaleler okuyan, çeviren, kelimeleri takip eden bir hoca. Kapanış!
Biz parayı benim hesabımda topluyoruz .Ev kredisi ve kartlar ödeniyor . Kalanı kalıyor .Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
Kendini yıpratmayan kadınlara hayranım,hemşire bi ablam doktor bi kamille evliydi,20 yıl eve temizlikçi dahi almadan,kuaföre bile gitmeden,ekstra hiçbir masraf yapmadan evine bağlanmış,sonrasında bizim dr amcamız yapmasaydın ben temizlikçi mi istedim ben karşımda “ kadın” istedim diye ayrıldı hemşire abladan,bir yılda toparlandı kadın gözümüzün önünde,harcamayalım kendimizi,değmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?