Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

biz daha çok yeni evliyiz, bizim izlediğimiz plan, eşim mutfak alışverişi,ve borçları ödüyor, bende faturalar ve yine borcun bir kısmı ile pazar alışverişi, kalanıda hesabımda biriktiriyorum.Eşimin maaşından bir şey kalmıyor maalesef, çok ekstrem durumlarda yine yardımda bulunurum kendisine ama kesinlikle tamamen maaşını eşin eline saymak bana mantıksız geliyor

Neden kıyma ve karpuz eşinizden de diğer gıdalar sizden

Para konusu sorun olmuyor bizde, maaşlar gelir gelmez herkes kendi kartlarını yatırır, ev kredisini yatırmam için eşim para gönderir, kalan olursa da doğru birikime. Ama maalesef ev işi konusu epey sorun oluyordu, yardım etmiyor, o yüzden artık bende yapmıyorum 2 haftada bir yardımcı geliyor, gömlekleri ütücüye veriyorum, yemeği de nerde ne bulursak onu yiyoruz Yani bende kendimi yıpratmama kararı aldım, canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum

Kendini yıpratmayan kadınlara hayranım,hemşire bi ablam doktor bi kamille evliydi,20 yıl eve temizlikçi dahi almadan,kuaföre bile gitmeden,ekstra hiçbir masraf yapmadan evine bağlanmış,sonrasında bizim dr amcamız yapmasaydın ben temizlikçi mi istedim ben karşımda “ kadın” istedim diye ayrıldı hemşire abladan,bir yılda toparlandı kadın gözümüzün önünde,harcamayalım kendimizi,değmiyor

valla ikimize de maaş yatar, eşim faturaları öder. alışverişte bazen ben bazen o öderiz. eğer para kalmamışsa aşkım bana atsana para deriz. sonra kalan parayı biriktiriyoruz, bir şey alacağımız zaman ben ona yada o bana atıyor biriktirdiğimizi. ama öle ortak hesap yapıp oraya para atmıyoruz yani. hiçte düşünmedik bu konuları. Kredi borcumuz olduğu zaman da ben düğündeki altınlarımı verdim çoğunu onla kapadık. Sonra eşim ödedi eğer maaşı yetmezse benden para istedi. şuan bir borcumuz yok herkes hesabında kalanı birikmeye atıyor.

maaşın hesabında kalsın, eşin sıkışırsa ister senden zaten. kalanını biriktir hesabında. kendi harcamalarını yap e istersen eve alışveriş de yaparsın.

Bizde bütün ödemeler eşimdedir. Benim kazandığım bankada kalır,birikir. Bişey alacağımız zaman peşinat olarak kullanırız yada bu ay büyük bi harcama varsa benim hesaptan kullanırız gibi..
aynı durumdayız katılıyorum. eğer maddi durum el veriyorsa böyle yapılmalı bence de.

Evi erkek geçindirir kadın çalışmıyorsa , çalışıyorsa da ya ikisi ortak hesaptan ya da herkes kendi kartını alır sadece birinden harcanır diğerinden birikim yapılır.

Bu konuyu kim hortlattı
Yanlış hatırlamıyorsam konu sahibi boşanmak üzere

Zannetmiyorum.
Çevirmenler bunu akademik yayınlar için makalelerde kullandılar birden yaygınlaştı başka açıklaması olamaz.

Ekşiciler yeni kelime türetecek kadar zeki değiller bence
ilk nasıl ortaya çıktı bilmiyorum ama yeni türeyen bir kelime değil. burada yeni yaygınlaşmış ama ekşide eskilerden beri kullanılıyor gerçekten, ben 2010larda ekşi okurdum o zamandan beri olduğunu çol net hatırlıyorum

ekşide sorunsal başlığına baktım da 2001den itibaren sözlükte ne kadar fazla ve yanlış kullanıldığına dair entryler var

İyi de ekşide 2001den beri sorunsal kelimesinin kullanılması ya da bir başlıkta bu kelimeden bahsedilmesi bu kelimenin ekşiciler tarafından uydurulan bir kelime olduğu anlamına gelmez ki. Ben yeni uydurulan demiştim sanki ilk yorumumda evet bu zamanlarda özellikle bu forumda çok sık kullanılmaya başlandı. Bu arada ekşiyi ne zamandan beri kaynak gösterir olduk? Uzun zamandır ergenlerin elinde olunca ciddiye almıyorum artık orayı

Bir de şimdi işin içinde değilsiniz.
Bence bir ekşici bir makale okur, sorunsal kelimesini görür yıl 99 ya da 2001dir neyse sonra bakar ahanda böyle kelime yok zuhaha dur ben yazayım bir ya diye zekilik yapar ama yemezler.

Akademik dilde makale çevirileri yaparken buna benzer aslında sözlükte olmayan kelimeler türetmek zorunda kalıyor çevirmenler.

TDK'yi ne kadar kaynak olarak kabul edersiniz bilmem ama konuya ilk kez yorum yaptığımda sözlükte bu kelime yoktu bakmıştım tekrar emin olmak için.

Geçen dönemki dersimize giren hocamızın da bir kez sorunsal kelimesini kullanmasıyla anladım ki bu kelime akademik dilde geçiyor aslında çünkü hocamız mesleği gereği de makaleler okuyan, çeviren, kelimeleri takip eden bir hoca. Kapanış!

Agliycam şuan ne hayatlar var:d Zaten çalışan kadınlar evine katkıda bulunmuyor muydu. Zaten tüm maaşlar ortak olmalı bacim.

estağfirullah ben ne dedim yahu :) sakin olalım. doğrusunu söylemek gerekirse bayağı güldüm bu ters tepkiye. ben bir şey demedim ki :)

ben akademiden çıkmamıştır demedim, işin içindesiniz bilirsiniz öyle olsun öyle çıkmıştır, ekşici okuyup yazmıştır sözlüğe, ordan yayılmıştır. bu forumda makaleden yayıldığını sanmıyorum, ekşi çok yaygın ve bilindik bir platform, 2000den beri de yanlış bir şekilde kullanılıyormuş, bizim kk’nın jargonuna da ordan girmiştir çok büyük ihtimalle.

ben nerede tdk’yı kaynak almayıp, ekşiyi kaynak gösterdim acaba? :) oralarda çok eskiden beri kullanıldığını söylemek için dedim o zaman şöyle şöyle entry girmişler diye. ekşi üretmiş demedim, ekşici biri “xuhahaha ben buldum yazmış” demedim. 2001den beri orda yanlış bir şekilde yaygın olarak kullanılıyormuş bu konu hakkında konuşmuşlar dedim, onu örnek gösterdim. üfff bu kadar açık yazdığım bir mesajı niye açıklamak zorunda kaldığımı anlamadım.

kaldı ki mesajım “ilk nasıl ortaya çıktı bilmiyorum” ile başlıyor. işinize mi karıştım, dediğinizin aksini mi iddia ettim de “işin içinde değilsiniz!!!” diye gaza geldiniz? sizin son mesajı destekleyen yorum yapmışım halbuki :)

aklıma gelen bir karikatürü ekleyeyim de öyle gideyim

esas size KAPANIŞ!

Son düzenleme:
Biz parayı benim hesabımda topluyoruz .Ev kredisi ve kartlar ödeniyor . Kalanı kalıyor .

Bende yapmaya çalıştıkça eşim banane yapma falan diyordu, sonra kendi kendime düşündüm, yapmamın kimseye hayrı yok, yaptığımın kıymeti de yok, adam iş yüzünden yorulmuş sinirli kadın yerine, keyif yapmak istiyor öyle mi paşam dedim bende bu yola girdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…