- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
biriniz diğerine eft yapsın?Maasimizi nasıl ortak bir hesapta birlestirebiliriz peki?
O da bence iki tarafın çalışma şartlarına bağlı. Ben günde 5 saat çalışıyorum eşim 12 saat. Bu durumda bizde ev işi ortak olmuyor bulaşık makinesi boşaltmak çamaşır yerleştirmek (nefret eder)ve nadiren ev süpürmek (bundan da nefret eder)işini eşim yapar. Onun dışında ben yaparım. Ama iki tarafın çalışma şartları eşit olursa yemeği bile mutfağa beraber girip yapabilirler.Peki ya ev işi evin yükü ?
Size de sorayım ? Peki ya ev işleri de bu derece ortak mı sizde debizim de elimize benzer miktar geçiyor
eşim kira ve kredi kartını ödüyor
ben araba kredisi başka bi kredi aidat faturalar kredi kartlarım bunları ödüyorum
kalan olursa da onunla alışveriş falan yapıyoruz
yani kimde ne varsa ödüyorz işte
eşimin kısmı daha az çünkü maaşı daha az kira ve kredi kartını yatırınca bitiyor
bence siz de önce giderlerinizi alt alta yazın
sonra bölüşün şu giderleri sen ödeyiver diye
kalanı da birikim için kullanın
Size de sorayım ? Peki ya ev işleri de bu derece ortak mı sizde de
Böyle durumlarda merak ettiğim şey evin İş yemek ütü vs yönünden yükü de tam olarak ortak oluyor mu ? Biz bınkonuda ciddi sorunluyuz da ondan soruyorum ..
evin işleri de şu şekilde
bulaşık yerleştirme bende
çamaşır yıkama katlama bende
çamaşır asma işi genelde onda
yemeği yüzde 70 eşim yapar
hamurlu bişey yapılacaksa ben yaparım genelde
yerleri o süpürür mop yapar
balkonu yıkar
tozları ben alırım
derleme toplama işleri bendedir
daha ağır güç isteyen işler ondadır
6 buçuk bin nedir yaaa??? Eminmisiniz öğretmen olduğunuza...Vah ki ne vah sizin yetiştireceğiniz çocuklaraBen ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
Neden öyle dedim anlamadım benbu sitedeki öğretmenlerin (birkaç tanesi hariç tabi) öğretmen olduğuna inanamıyorum bile.
Bence dalga geçiliyor kaldım vallabu kadar nasıl detaylandırabildiniz, nasıl paylaştınız şaşırdım doğrusu.
Burdaki her yoruma katılıyorum nerdeyse herkes farklı açılardan değerlendiriyor doğru daKatılıyorum. Ayrıca, temizlik, çamaşır, bulaşık, yemek, çocuk bakımı ve misafir ağırlama da çalışan kadının sorumluluğu değil. Ama eğer erkek ben bu işlerin hiçbirine elimi sürmem veya sadece ucundan tutarım diyorsa da kadının maaşına dokunmasın bir zahmet. Madem karısına sanki ev kadınıymış gibi davranıyor, maaş konusunda da karısı ev kadınıymış gibi düşünsün.
mesela buraya bir konu açıyorlar, tamam kimse böyle bir platformda müthiş derecede imla kurallarına vs. dikkat etmesini beklemiyor, ben de normalde çok dikkat ederim ama burada bir süredir cümleye büyük harfle başlamıyorum örneğin, olur böyle şeyler ama, bir yazı yazıyorlar karmakarışık, hiçbir şey anlaşılmıyor... yani öğretmen sözde ama derdini anlatamıyor, yazı dili berbat. bağlaç ile eki birbirinden ayırt edemiyor, Türkçe'mizi çok kötü kullanan sözde öğretmenler var. yanlış kelimeler yanlış yerlerde falan, olmaz yani. okurken sanırsınız ki kıraathanedeki amca yazmış, o derece. yine bazı öğretmenler buraya kendi dertlerini anlatırken çok kötü, absürd zihniyetlere falan sahip oluyorlar, e diyorsunuz ki bu kafada olan insana biz çocuk mu emanet ediyoruz... öğretmen dediğimiz insanın sokaktaki vatandaştan farkı olmalı, sizden benden farklı olmalı bence bu kişiler, daha iyi, daha dikkatli, daha az kusurlu olmalılar, toplumda çok önemli bir mesleği yapıyorlar ama birçoğu ne yazık ki o mesleğe hiç uygun değil bence. bu sözüm kesinlikle tüm öğretmenlere değil, ben sadece bahsettiğim gibi olanları söylüyorum ve bundan rahatsız oluyorum.Neden öyle dedim anlamadım ben
Kendimden örnek vereyim ne alıyorsak ortaya koyuyoruz.Sonra giderler çıktıktan sonra ortak hesapta toplanıyor.Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?