Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.556
2.982
333
Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim

Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.

Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.

Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!

plan yapılsa da bence o plana uyamayabilirsiniz.
bizim maaşlarımızın tamamı harcanıyor
yüklü bir kredimiz var
kredinin tamamını , faturaları eşim öder
kredi kartları ve ev masrafları da bana kalır

Ay ben çok takığım şu "Sorunsal" kelimesine!
Gereksiz ve sinir bozucu gelir bana.

Maasimizi nasıl ortak bir hesapta birlestirebiliriz peki?

evlendikten sonra senin benim olayı bana çok çirkin geliyor. türk medeni kanununa göre evlilikte tüm giderler eşlerin mali güçleri oranında ortak karşılanır ayrıca, evi geçindirmek erkeğin sorumluluğu değil, sizi tenzih ederim ama burada pek çok kadın kocası eve bakmak zorunda da kendisi maaşından koyarak lütfediyormuş gibi davranıyor.

Sormayın ben de! Hayır bu kelimeyi ilk kim kullandı kim yaygınlaştırdı bilmem ama yüksek ihtimalle çeviri yapılırken üretilmiş biraz tutunca her soruna sorunsal yazılmış gibi! Seçilim kelimesinin böyle geldiğini dile çeviriyle girdiğini bildiğim için bu düşüncem saçma gelmiyor.
Sorunla sorunsal nasıl aynıymış gibi gelir herkese anlamam. Bir de eğitimci de bu kelimeyi kullanıyor daha ne yapalım ki?

Maasimizi nasıl ortak bir hesapta birlestirebiliriz peki?
eşiniz her ay maaşını alınca ödenecekleri ödesin. tüm faturaları kirayı kredi kartlarını onun maaş hesabına otomatik ödeme tanımlayın. sizin maaşınızdan da ikinizin harçlıklarınızı ayırın mutfak masrafını karşılayın

Ben maaş yattigi gün esime derim hesapta şu kadar var sana ne kadar yollayayım diye o da su kadar lazim filan der yollarim. Geri kalanini da ister harcarim ister biriktiririm. Ay içinde de bazen tekrar lazim olursa sorar sende var mi diye ne kadar lazimsa yine gönderirim.

İlk evlendigimizde ücretli ogretmendim. O zaman maaşım direkt kiraya giderdi kalani da zaten gunluk yediğim içtiğime anca harclik olurdu.

Aynı şeyi düşündüm geçen gün.
"Sorunsal" kelimesi nereden çıktı, ilk kim kullandı ve nasıl bu kadar ilgi gördü diye düşündüm.
Burada "X Sorunsalı" "Y Sorunsalı" gibi o kadar saçma başlıklar açıldı ki, bu kelime nasıl bu kadar sevildi?
Acaba bende mi bir sorun var? falan diye düşündüm ciddi ciddi :)
Anlamını şimdi sizden öğrendim aslında ama, öğrenmeden önce de itici hep itici geldi.

6 buçuk bine sadece ben mi takıldım,doğru mu o
neyiseda
Daha önce nişanlınızla aranızda maddi anlamda sorun çıktı mı?
Çıkmadıysa ortak olarak kullanılmalı iki maaş da.
Birikim yapılacaksa da,o miktar ayrılır gerisi kullanılır.
Zamanla evlendikten sonra alışkanlıklarınıza göre şekillenir zaten kafanızda.

öncelikle maaş kartını asla vermeyin de almayın da. bu bence en saçma olanı. herkesin kartı kendinde dursun.
biz planlı bir şekilde ödeme yapıyoruz.
araba aldık. onun için peşinatı ben çektim geri kalanı eşim. ikimizde kredileri ödüyoruz.
ev kirası maaşımdan kesiliyor (bu da sizden olacak sanırım)
sonra mutfak masrafı da bende.
harçlık olarak 400 lira alıyorum.
geri kalanı eşime atıyorum
o da çocuğun kreşini ödüyor, faturaları ödüyor , arabanın yakıtını ödüyor. (800 lira yakıt gidiyor. çok fazla araç kullanıyoruz)
birikimimizi de eşim yapıyor.

Sorun ya da sorunsal ben oraya sorunsal yazılınca sorundan bahsedildiğini anlıyorum mesela. Konuyu sabote etmeye gerek yok. Konu sahibi, bence keseler ortak olur. Bekarım ama aklın yolu bir. Nereye ne borç varsa kalem kalem yazılır, ortak paradan ödenir. Kalanla da ihtiyaçlar giderilir ya da tasarruf yapılır.

Evlilik ortak hayata adım atmak değil miydi?

Ben bin lira kira ödeyim, geri kalanı biriktireyim mantığı çok çirkin. Çalışan kadınsınız, tüm masraflarınızı eşin üstüne yıkmak nasıl mantık anlamıyorum. Bu kadar mı sevmiyor, güvenmiyorsunuz?

Açın ortak hesap orda birikiminizi yapın bence en dürüst olanı bu.

Evlendikten sonra maddi konularda ben olmamalı bence. Ortak hareket edilmeli.
Bunu nişanlınızla konuşup ona göre bir yol çizmelisiniz.
Kadının kazandığı paranın adı eve katkıda bulunmak olmamalı, erkeğin ev işi yapmasının karısına yardım etmek anlamına gelmemesi gibi.
Tabii daha geleneksel bir aile olacaksanız bilemiyorum.

Sorunsaldan dolayı onu bile görememişim

Ahahah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…