Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.
Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.
Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!
Sormayın ben de! Hayır bu kelimeyi ilk kim kullandı kim yaygınlaştırdı bilmem ama yüksek ihtimalle çeviri yapılırken üretilmiş biraz tutunca her soruna sorunsal yazılmış gibi! Seçilim kelimesinin böyle geldiğini dile çeviriyle girdiğini bildiğim için bu düşüncem saçma gelmiyor.Ay ben çok takığım şu "Sorunsal" kelimesine!
Gereksiz ve sinir bozucu gelir bana.
eşiniz her ay maaşını alınca ödenecekleri ödesin. tüm faturaları kirayı kredi kartlarını onun maaş hesabına otomatik ödeme tanımlayın. sizin maaşınızdan da ikinizin harçlıklarınızı ayırın mutfak masrafını karşılayınMaasimizi nasıl ortak bir hesapta birlestirebiliriz peki?
Aynı şeyi düşündüm geçen gün.Sormayın ben de! Hayır bu kelimeyi ilk kim kullandı kim yaygınlaştırdı bilmem ama yüksek ihtimalle çeviri yapılırken üretilmiş biraz tutunca her soruna sorunsal yazılmış gibi! Seçilim kelimesinin böyle geldiğini dile çeviriyle girdiğini bildiğim için bu düşüncem saçma gelmiyor.
Sorunla sorunsal nasıl aynıymış gibi gelir herkese anlamam. Bir de eğitimci de bu kelimeyi kullanıyor daha ne yapalım ki?
Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.
Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.
Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!
6 buçuk bine sadece ben mi takıldım,doğru mu oAy ben çok takığım şu "Sorunsal" kelimesine!
Gereksiz ve sinir bozucu gelir bana.
Sorunsaldan dolayı onu bile görememişim6 buçuk bine sadece ben mi takıldım,doğru mu o
6 buçuk bine sadece ben mi takıldım,doğru mu o
neyiseda
Daha önce nişanlınızla aranızda maddi anlamda sorun çıktı mı?
Çıkmadıysa ortak olarak kullanılmalı iki maaş da.
Birikim yapılacaksa da,o miktar ayrılır gerisi kullanılır.
Zamanla evlendikten sonra alışkanlıklarınıza göre şekillenir zaten kafanızda.
Sorunsaldan dolayı onu bile görememişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?