İyi de ekşide 2001den beri sorunsal kelimesinin kullanılması ya da bir başlıkta bu kelimeden bahsedilmesi bu kelimenin ekşiciler tarafından uydurulan bir kelime olduğu anlamına gelmez ki. Ben yeni uydurulan demiştim sanki ilk yorumumda evet bu zamanlarda özellikle bu forumda çok sık kullanılmaya başlandı. Bu arada ekşiyi ne zamandan beri kaynak gösterir olduk? Uzun zamandır ergenlerin elinde olunca ciddiye almıyorum artık orayı
Bir de şimdi işin içinde değilsiniz.
Bence bir ekşici bir makale okur, sorunsal kelimesini görür yıl 99 ya da 2001dir neyse sonra bakar ahanda böyle kelime yok zuhaha dur ben yazayım bir ya diye zekilik yapar ama yemezler.
Akademik dilde makale çevirileri yaparken buna benzer aslında sözlükte olmayan kelimeler türetmek zorunda kalıyor çevirmenler.
TDK'yi ne kadar kaynak olarak kabul edersiniz bilmem ama konuya ilk kez yorum yaptığımda sözlükte bu kelime yoktu bakmıştım tekrar emin olmak için.
Geçen dönemki dersimize giren hocamızın da bir kez sorunsal kelimesini kullanmasıyla anladım ki bu kelime akademik dilde geçiyor aslında çünkü hocamız mesleği gereği de makaleler okuyan, çeviren, kelimeleri takip eden bir hoca. Kapanış!