• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim

bizim de elimize benzer miktar geçiyor
eşim kira ve kredi kartını ödüyor
ben araba kredisi başka bi kredi aidat faturalar kredi kartlarım bunları ödüyorum
kalan olursa da onunla alışveriş falan yapıyoruz

yani kimde ne varsa ödüyorz işte
eşimin kısmı daha az çünkü maaşı daha az kira ve kredi kartını yatırınca bitiyor

bence siz de önce giderlerinizi alt alta yazın
sonra bölüşün şu giderleri sen ödeyiver diye
kalanı da birikim için kullanın

Peki ya ev işi evin yükü ?
O da bence iki tarafın çalışma şartlarına bağlı. Ben günde 5 saat çalışıyorum eşim 12 saat. Bu durumda bizde ev işi ortak olmuyor bulaşık makinesi boşaltmak çamaşır yerleştirmek (nefret eder)ve nadiren ev süpürmek (bundan da nefret eder)işini eşim yapar. Onun dışında ben yaparım. Ama iki tarafın çalışma şartları eşit olursa yemeği bile mutfağa beraber girip yapabilirler.

bizim de elimize benzer miktar geçiyor
eşim kira ve kredi kartını ödüyor
ben araba kredisi başka bi kredi aidat faturalar kredi kartlarım bunları ödüyorum
kalan olursa da onunla alışveriş falan yapıyoruz

yani kimde ne varsa ödüyorz işte
eşimin kısmı daha az çünkü maaşı daha az kira ve kredi kartını yatırınca bitiyor

bence siz de önce giderlerinizi alt alta yazın
sonra bölüşün şu giderleri sen ödeyiver diye
kalanı da birikim için kullanın
Size de sorayım ? Peki ya ev işleri de bu derece ortak mı sizde de

Size de sorayım ? Peki ya ev işleri de bu derece ortak mı sizde de

evin işleri de şu şekilde
bulaşık yerleştirme bende
çamaşır yıkama katlama bende
çamaşır asma işi genelde onda
yemeği yüzde 70 eşim yapar
hamurlu bişey yapılacaksa ben yaparım genelde

yerleri o süpürür mop yapar
balkonu yıkar
tozları ben alırım
derleme toplama işleri bendedir
daha ağır güç isteyen işler ondadır

Böyle durumlarda merak ettiğim şey evin İş yemek ütü vs yönünden yükü de tam olarak ortak oluyor mu ? Biz bınkonuda ciddi sorunluyuz da ondan soruyorum ..

Evet benim çalışmadığım donemler dahil evde her zaman sabit ve oturmus bir isbolumu var, o supurur ben silerim, ben yemek yaparim o masayi kurar kaldirir, ben banyo tuvalet temizlerim o mutfagi halleder, camasirlari ben ayirir yikar serer toplarim o ütü yapar gibi gibi, ama dedigim gibi bu durum sadece ortak butcemizden kaynakli değil, nerdeyse 15 yildir (onun ya da benim calismadigimiz donemler dahil) hep bu sekilde bir isbolumumuz var.

evin işleri de şu şekilde
bulaşık yerleştirme bende
çamaşır yıkama katlama bende
çamaşır asma işi genelde onda
yemeği yüzde 70 eşim yapar
hamurlu bişey yapılacaksa ben yaparım genelde

yerleri o süpürür mop yapar
balkonu yıkar
tozları ben alırım
derleme toplama işleri bendedir
daha ağır güç isteyen işler ondadır

+1
aynenn, bizde de durum resmen bu :)

Lütfedip katkıda bulunmak bana ters,her anlamda eşitlik olmalı,biz bir gemiyi yürüten iki kaptanız gelir de bizim gider de,bana alınan bir krem benim masrafik değildir bizimdir keza bu ay eşime güneş gözlüğü alacağımı da ortak giderimiz

Hiç üzerine konuşmadık baştan beri,kendiliğinden rutine bindi bizim hesaplar,kredu karti benim adima o sebeple ben maaş yatınca ödüyorum oğlanın kreşi ve site aidatı bende,kalanı yol yemek vs,eşim krediyi tüm faturaları öder dışardaki aktivitelerimiz de ona ait kalanı vadeliye atıyoruz vadeli de benim adıma

Bence paraniz ortak olmali. Biriktirip araba alip ne yapacaksiniz? Ben biriktirdim aldim sen binme mi diyeceksiniz? Ortak kullanilacak oyleyse ortak birikim yapip alin. Lutfeder gibi eve katkida bulunmak yanlis. Bu sefer eti yemegi fazla yeseniz adam kendine yuk olarak gorur. Yaptiginiz market alisverisi bile gozune batar. Calisiyorsun ama ac karnini ben doyuruyorum diyen adamlar gorduk burda. Calismasaniz tamam ama calisip paranizi saklamak ayri biriktirmek bence cok yanlis.

Bizim de ortak maaşlar. Bu düşünceyi eşime zor kabul ettirdim. Benden para almak istemiyordu başta. Şimdi ortak hesapta maaşlar. Oradan ödeniyor her şey, cebimize de para koyuyoruz bir miktar. Kalanı da bankaya koyuyoruz. O da müşterek hesap. Ama ben kenara para koyuyorum yine de ufak miktarlarda. Ekstra masraf çıkınca iyi oluyor. Örneğin geçen ay ev sahibi çık dedi. Tatile ayırdığımız para taşınma masraflarına gitti. Ayırdığım parayla tatile gideceğiz bir dahaki hafta. Ya da ne bileyim kedimiz alerji oldu geçen aylarda, sıkışıktık, para yoktu. O kenardaki paradan yaptık tedavisini. Böylece bankadakine dokunmamış oluyoruz. Eşime kalsa onu da yeriz, harcarız. Onun eli açıktır çok, ben biriktirmeyi severim. Ama eve katkıda bulunma düşüncesi yanlış. Evlilik bu, anne baba evi ya da ev arkadaşlığı değil. İki kişi de elini taşın altına koymalı tabi ki.

Bende öğretmenim ve kesinlikle maaşların ortak olmasi tek gelir gibi harcanmasindan yanayim. Para konularinda katkida bulunma diye bir sey söz konusu olmamali herkes kazandığını ortaya koymali. Sonuçta evin gideri bir tek erkeğin sorumluluğu diyerek işin içinden çıkmak olmaz. Lütfeder gibi hadi bende şunlara katkıda bulunayim da olmaz. Hayat müşterek.

İkinizde öğretmensiniz yaklaşık eşit geliriniz var. O yüzden ayıracak bir şey de yok. Biz hiç ayırmayız direk mobil bankacılıktan borçları öderiz. Kalan da biriktirilecekse eşimin hesabında durur. Ben azcık unutkanım kartı bir yerlerde çok unuturum. Hesabımda yüklü para tutmam. Kredi kartı limitimi düşük tutarım. Her ihtimale karşı. Kişisel ihtiyaçlarımızı da kalan paradan karşılarız. Tatil, kişisel bakım, kıyafet, sosyal aktivite...Birbirimize bunu alma, şunu yapma demeyiz. Ama bu kişiliklerle ilgili ikimizde ekonomik durumumuzu aşan harcamalar yapmayız. Şuana kadar 3 yıldır hiç sorun olmadı. Kesemiz ortaktır. İki tarafta sorumluluğunu bilen insanlarsa bence ortak olmalı zaten. Aile olmak, ayrı gayrı olmaması güzel bir his.

Ocağa kadar olan ödemesi ne eşinizin acaba? Kendine mi ait yoksa ailesi için falan mı? Geçici bir süreymiş o da sonrasında düzeninizi kurarsınız.

Son düzenleme:
Bunun nasil olacagini ciftler karar verirler. Yani esinizi taniyip buna gore karar verirsiniz. Esinin tutumlu degilse odemeleri o yapar sizde para biriktirirsiniz. Yada esiniz sizden gizli is yapmayacsksa ona guveniyorsaniz para onda toplanir odemeleri yapar kalani biriktirir yada sizde toplanip para siz yaparsiniz. Bir digeride odemeleri paylasirsiniz kalani ortak hesapta yada herkes kendi hesabinda biriktiririr. Burda secim iliskinin ve kisilerin karakterine gore belirlenir.

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
6 buçuk bin nedir yaaa??? Eminmisiniz öğretmen olduğunuza...Vah ki ne vah sizin yetiştireceğiniz çocuklara :KK43::KK17:

Benim gelirim eşiminkinden daha çok olduğu için araba kredisi, ikimizin öğrenim kredilerini, iki kredi kartından 1 inin hepsini, diğerinin elimde kalan paraya göre ya bir kısmını ya da tamamını ödüyorum.

Eşim de ev kirası, faturalar, aidat, yakıt parası ve ev giderlerini karşılıyor. Bunu da bilerek paylaşmadık. Kendiliğinden böyle gelişti

Katılıyorum. Ayrıca, temizlik, çamaşır, bulaşık, yemek, çocuk bakımı ve misafir ağırlama da çalışan kadının sorumluluğu değil. Ama eğer erkek ben bu işlerin hiçbirine elimi sürmem veya sadece ucundan tutarım diyorsa da kadının maaşına dokunmasın bir zahmet. Madem karısına sanki ev kadınıymış gibi davranıyor, maaş konusunda da karısı ev kadınıymış gibi düşünsün.
Burdaki her yoruma katılıyorum nerdeyse herkes farklı açılardan değerlendiriyor doğru da
kafam iyice karıştı

Neden öyle dedim anlamadım ben
mesela buraya bir konu açıyorlar, tamam kimse böyle bir platformda müthiş derecede imla kurallarına vs. dikkat etmesini beklemiyor, ben de normalde çok dikkat ederim ama burada bir süredir cümleye büyük harfle başlamıyorum örneğin, olur böyle şeyler ama, bir yazı yazıyorlar karmakarışık, hiçbir şey anlaşılmıyor... yani öğretmen sözde ama derdini anlatamıyor, yazı dili berbat. bağlaç ile eki birbirinden ayırt edemiyor, Türkçe'mizi çok kötü kullanan sözde öğretmenler var. yanlış kelimeler yanlış yerlerde falan, olmaz yani. okurken sanırsınız ki kıraathanedeki amca yazmış, o derece. yine bazı öğretmenler buraya kendi dertlerini anlatırken çok kötü, absürd zihniyetlere falan sahip oluyorlar, e diyorsunuz ki bu kafada olan insana biz çocuk mu emanet ediyoruz... öğretmen dediğimiz insanın sokaktaki vatandaştan farkı olmalı, sizden benden farklı olmalı bence bu kişiler, daha iyi, daha dikkatli, daha az kusurlu olmalılar, toplumda çok önemli bir mesleği yapıyorlar ama birçoğu ne yazık ki o mesleğe hiç uygun değil bence. bu sözüm kesinlikle tüm öğretmenlere değil, ben sadece bahsettiğim gibi olanları söylüyorum ve bundan rahatsız oluyorum.

Kendimden örnek vereyim ne alıyorsak ortaya koyuyoruz.Sonra giderler çıktıktan sonra ortak hesapta toplanıyor.
Kendi adımıza ihtiyaç olduğu vakit kredi kartı kullanıyoruz ay sonundada ortak giderden dediğim gibi hallediyoruz.

Back
X