Doğuma Hazırlık Çalışan Gebeler için Doğum İzni

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
inşallah bakalm burayada yazarsın ne dicek doktor. bu arada nereye gidiyosun doktora istanbuldanmısın?

selam kızlar bişey sorucam ya ben bi işe başladım 2 martta, aslında doğumdan sonra başlasam daha iyiydi ama benim çalışmamda bi sakınca yoktu ve sürekli bi iş olacağı için girişi yaptık şimdi çalışıyorum yani hamileyken işe başladım ve 2.5 ay gibi bi süre çalışmış olucam, yine de o ücretli ya da ücretsiz olan , sizin hesaplayıp yıllık izninizle doğum izninizle süt izninizle beraber 6 aya kadar çıkartabildiğimiz izinlerden faydalanabiliyo muyum?

selam kızlar bişey sorucam ya ben bi işe başladım 2 martta, aslında doğumdan sonra başlasam daha iyiydi ama benim çalışmamda bi sakınca yoktu ve sürekli bi iş olacağı için girişi yaptık şimdi çalışıyorum yani hamileyken işe başladım ve 2.5 ay gibi bi süre çalışmış olucam, yine de o ücretli ya da ücretsiz olan , sizin hesaplayıp yıllık izninizle doğum izninizle süt izninizle beraber 6 aya kadar çıkartabildiğimiz izinlerden faydalanabiliyo muyum?
bence faydalanabilirsin çnkü bu bizim hakkımız kimse karışamaz diye düşünüyorum. sen yinede çalıştığın yerle konuş bunu..

evet ben haftaya falan bi konuşayım en iyisi yaa az kaldı çünkü

Cnm hamilelik sürecinde haklarından faydalanabilmen için son 90 gün aynı işyerinde sgklı priminin yatması gerekli.. Yani doğum iznine çıkarsın ama bizler gibi maaş ödemesini devletten alacağını sanmıyorum.. yinede her türlü sorun için 170 sgk hattını ara derdini anlat en net onlar cevap verir soruna.. Ben muhasebeciyim ama tam vakıf değilim bu duruma aklımda net kalan şey izne ayrılmadan önce ki son 90 gün sgknda giriş çıkış yapılmamış olması..

Cnm hamilelik sürecinde haklarından faydalanabilmen için son 90 gün aynı işyerinde sgklı priminin yatması gerekli.. Yani doğum iznine çıkarsın ama bizler gibi maaş ödemesini devletten alacağını sanmıyorum.. yinede her türlü sorun için 170 sgk hattını ara derdini anlat en net onlar cevap verir soruna.. Ben muhasebeciyim ama tam vakıf değilim bu duruma aklımda net kalan şey izne ayrılmadan önce ki son 90 gün sgknda giriş çıkış yapılmamış olması..
tamam canım ben 170le de bi görüşeyim, yine de aydınlatmaya çalıştığın için teşekkür ederim :)

tamam canım ben 170le de bi görüşeyim, yine de aydınlatmaya çalıştığın için teşekkür ederim :)
ne demek rica ederim.. Bu arada bi üye buraya 7,5 saat çalışma ile ilgili bir yazı yazmış + yemek saati olmak kaydı fazla çalıştırılmamız yasak.. işverenlerden bu hakkınızı talep edebilirsiniz..

ne demek rica ederim.. Bu arada bi üye buraya 7,5 saat çalışma ile ilgili bir yazı yazmış + yemek saati olmak kaydı fazla çalıştırılmamız yasak.. işverenlerden bu hakkınızı talep edebilirsiniz..
ay yook ben rahatım iş yerimde Allah'a şükür. darısı sıkıntı çeken hamişlerin başına :)

merhaba arkadaşlar bende bu detayları araştırıyorum ama şu var ki doğum izni ücretli olark 16 hafta yazıyordu .
sanırım süt parası 1 kereye mahsus veriliyor ve ayrıca bu bakıcı yardımı başlamadı sanırım . attılar ortaya bir laf

ben 9. ayıma girdiğimde ayrılacağım geri kalan 3 ayı doğumdan sonra bebeğimle geçirmeyi planlıyorum doğum sonrası onun bana ihtiyacı olacak :oops::KK46:

Merhabalar;

ben de şuan 30. haftamdayım. ve 32. haftamdan izne ayrılmayı düşünüyorum iş stresi yüzünden. Şuan da yerime bir eleman aldılar ve ona iş gösteriyorum. ??!! aslında muhasebe müdürümle tam anlamıyla konuşmadık. çıkıp çıkmayacağım konusunda. ben de normal yasal izinlerimi kullanayım, diyorum . doğumdan sonra da izinlerim bittikten sonra çalışabilir miyim? Bilemiyorum. o zaman beni çıkartsalar, işsizlik maaşına başvurabilir miyim?

Çok teşekkürler.. Rabbim cümlemize hayırlı doğumlar nasip etsin İnşaallah ...

Arkadaslar merhaba.ozel sektorde dogum izni bittikten sonra hastaneden rapor alinip isyerine verilebiliniyormu.1 hafta 10 gun herneyse..yapan varmi?

Back
X