- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Siz eşit olduğunuzu düşünmeye devam edin.Benim babamAyrıca sevgilim de aynı şekilde. Birçok arkadaşım da böyle.
Bu ülkede hayatı paylaşmayı bilen adamlar da var yani. Kendi çevrenizdeki kadın-erkek ilişkilerine bakarak "çalışan kadın=çilekeş kadın" çıkarımı yapıyorsunuz, inatla da savunuyorsunuz.
Evde oturmak istiyorsanız oturun. Ama maaş kartını kocasına verip, tek başına hunharca ev işi yapıp çocuk bakan kadınların durumunu eşitliğe mal etmeyin. Onlar eşitliğin ne olduğunu bilmedikleri için o kadar çileyi çekiyorlar zaten.
Hiç öyle bşy olmamalı.Evet aynen öyle. Bir üye yazmıştı. Kocası hicbir şey almasına izin vermiyormuş bu evin reisi benim diyormuş ama fatura zamanı her şey eşit olacak diye karısına ödetiyormuş. Erkek adam ya. Bir de çalışıp da ne kadar maaş aldığını bilmeyen kadınlar var. Çünkü erkek adamın karısında maaş kartı mı dururmuş?
Bizim kadınlarımız da anlasa keşke. Eşitlik diye diye kendilerini ezdiriyorlar farkında değiller.Hiç öyle bşy olmamalı.
Kadının çalıştığı kendinedir.
Yani kendi birikimidir. Nereye ne sekilde harcayacağını kendi bilir.
Siz de bu fikri beğenenler de çoook şeysiniz yani kadın da akıl fikir yok mu yani ... Bi zeki siz misiniz... Kadının enerjisi yok hem eve hem işe belki.. Ya da rahatsızlıkları var.. Kadın kendini zaten biliyorŞimdi çalışıyor musunuz?
Kaç yaşındasınız?
Çalışmıyorsanız nasıl geçiniyorsanız?
İlla ki çocuğunuza kendiniz bakmak istiyorsanız çocuk olana kadar çalışabilirsiniz? Yani çalışmak isteyene bu bahane değil. Üstelik çocuk sahibi olup olmayacağınız da meçhul.
Birikimi bilmem ama tek maaşla ev geçindirmek zaten zor, senin annen de çalışan damat isteyebilir, damat adayı da çalışan eş isteyebilir.
Ayrıca kendiniz için , çocuklarınızın geleceği için çalışmanız iyi olur
Sizin bahsettiğinizle bu konu çok farklı ama.
Burada konu sahibinin bahsettiği Eş adayının kendisini Çalışmaya mecbur tutması.
Elbette ki kadın çalışırsa kendi ezilmez her daim dik olur iş terse dönse de ... ama çalışmıyorsa da Kocası mecbursun çalış dememeli.
Erkek tek basına evin geçimini temin edebiliyorsa kadının tercihine ve keyfine bağlı çalışıp çalışmaması ama kadın çalışsa bile maddi dengeyi erkel ayarlayabilmeli Karım Çalışıyor diye sermemeli kadın çalışsa da çalıştığı kendi tasarrufunda Olmalı.Kocasının kadını çalışmaya mecbur etmesi elbette ki yanlış zaten kadın kendisi düşünmeli, karar vermeli çalışmaya veya çalışmamaya bu konuda kimsenin karışmaya hakkı yok. Konu sahibinin burda yazdığı ‘kocam bana bakmak zorunda eğer bakamıyorsa adam değildir’. Benim eleştirdiğim de bu düşünce zaten. Yarın bir gün işler tersine dönerse ne olur? Kocasının mecbursun çalışmaya demesi ne kadar yanlışsa kadının da kocam bana bakmak zorunda demesi o kadar yanlış
orum seni demenin bir yolu gibi geldi bana
bende milyoner istiyorum diyecektin
şah mat olacağdı:)
Siz de bu fikri beğenenler de çoook şeysiniz yani kadın da akıl fikir yok mu yani ... Bi zeki siz misiniz... Kadının enerjisi yok hem eve hem işe belki.. Ya da rahatsızlıkları var.. Kadın kendini zaten biliyor
Ben de yazacaktım da vazgeçtim. Bazı şeyleri anlatamazsın. Şurada kaç tane konu okudum, “kocam beni dövüyor, ailem çocuğu bırak gel diyor. Şimdiye kadar çalışmadım iş bulamam bu yaştan sonra. Boşanamıyorum ne yapayım vs” Bunların birinden bile ders almıyorlar maalesef. Herkes “benim kemalim yapmaz” diyor.Çok neyiz acaba? Hakaret küfür içermeyen bir mesaj yazmışım, ben ve mesajı beğenenler olarak biz neyiz? Bir zeki sizsiniz derken aslında aptal gerizrkalı mı demek istiyorsunuz?
Rahatsızsa, hastaysa zaten istisna olabilir. Erkek de rahatsızsa çalışamayabilir. Ayrıca kadın da neden hem dışarıda işe hem ev işine yetişmek zorunda anlamadım.
Ben de çalışıyorum ama kocam hayırlı bir erkek olduğu için kendisi de dışarıda çalışmasına rağmen ev işi ve çocuk bakımı ile ilgilenir
Siz eşit olduğunuzu düşünmeye devam edin.
+100000Gunumuz erkekleri rezil bence. Evine, kadinina, cocuguna sahip cikma, kimseye muhtac etmeme bilincinde erkek yok artik arkadas. O nesil babamin nesliydi vallahi. Simdiki tiplerin coguna erkek gozuyle bile bakamiyorum ne yazik ki.
Canım kader kısmet işi ama daha önce hiç evlenmemişsin. Ne işin var boşanmış çocuklu adamla. Siz kaç yaşındasınız?Düşününce bende öyle düşündüm iyiki olmamış. Hiç çekemem onları.
Yok daha önce hiç evlenmedim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?