Çalışan gelin istiyorlarmış

Valla annem de babam da 30 senedir çalışıyor. Maaşları eşit. Annem çalışmasaydı da babamın maaşı bize yeterdi ama annemin çalışması eve giren parayı iki katına çıkarıyor. Bu da kardeşimle benim açımızdan çok daha iyi imkanlar demek. Bunun yanında annemin çalışması asla anneliğinden bir şey eksiltmedi. Babam hem ev işlerini annemle paylaşır hem de kardeşimle benim bakımımızda belki annemden bile daha çok görev aldı bu yaşıma kadar. Hatta annem hep baban kadar çocuklarına düşkün bir adam olamaz der. Yani ev işi de çocuk bakımı da sadece annemin üstüne yıkılmadı. Siz de düzgün kişilikli adamlarla evlenirseniz çalışıp çocuğunuzun standardını yükseltebilirsiniz ve bir kadın olarak kız çocuklarınıza güzel örnek olabilirsiniz. Çalışırsam iyi annelik yapamam demek bir bahanenin arkasına saklanmak oluyor malesef. Ayrıca eşi çalışan erkeklere adam değilsiniz demek de çok çirkin bir itham oluyor.

Yuva ortak kuruluyorsa neden ortak geçim yapılmıyor da erkek maddi anlamda herşeyden sorumlu tutuluyor ? Ya da erkeğin çalışması zorunlu iken neden kadının keyfine kalıyor bu iş .Hele hele günümüz Türkiyesinde nasıl söyleyebiliyorsunuz bunu anlamıyorum.

Rahatsızlik ,engellilik vs durum olur o apayri ama keyfince ben çalışmıyorum kocam bakmak zorunda demek ne kadar doğru.

O zaman kızlarımızı neden okutup meslek sahibi yapmaya çalışıyoruz .Evde oturması için mi ?

Bu adamla evlenseniz yarın bigün don almaya para vermeyecek belli anasıda kendide herseyde bir hayır vardır Allah korumuş

nedense görüşmeye annesiyle gelen adama çok takılan olmuş da...
konu sahibesinin aynı görüşmeye yengesi ile gitmesi çok az kişinin dikkatini çekmiş nedense???

iki yetişkin insandan bahsediyorsak ikisinin de velilerini evde bırakıp görüşmeye öyle gitmesi gerekmez miydi???
garipse ikisi de garip, sorunda ikisi de sorun yani!!!

Ben de çalışan gelin istiyorum
Şaka bir yana bu devirde o kadar zor ki tek maaşla geçinmek. O nedenle kendileri kazansın kendilerine Yetsinler diye düşünüy olabilirler, yani bir de şu var kv çalışıyor her sıkıştığınızda kvden alıyorsunuz ama sonra kv laf edince dünyanın en nefretlik insanı oluyor, herkes kendi yağı ile kavrulsun bir zahmet başkasına salça olmasın

Kadin erkegin maasini sorsa acgozlu derler. Simdiki erkekler evlilik degil gelir ortakligi istiyor. Kendi kac kurus biriktirmis 44 yasina kadar acaba

evet bence de hayat müşterek kadın çalışıyorsa erkek ile aynı anda eve geliyorsa erkek ayaklarını uzatıp tv derdinde ise kadın da yemek bulasık ev işinde kosturuyorsa bu haksızlık olmuyor mu kadına?
ben çalısıyorum eşim de öyle aynı mesleği yapıyoruz ama neden se evdeki her iş yemek çamasır bulasık ütü temizlik benim işim oluyor hasbelkader makineye 2 bardak koysa benim için lütüf ihsan bağıslamıs gibi davranıyor. Bence insanlar bunu en başta konusmalılar ikimizde çalısıyorsak gelirler mesai eşitse ev işleri sorumluluk da paylaşılmalı. kadın evdeyse tabii ev işlerini kadım gün içinde yapar erkek de dışarda çalısıp para kazanır ki bence keşke ülkenin ekonomik durumu iyi olsa da en azından bebekli küçük çocuklu kadınlar geçim derdi için küçücük bebeklerinden ayrı kalmayıp evde kalabilseler...

Allah im erkeklerdeki cesarete bakar misin? Bu cesareti biz verdik hanımlar. Eğer biz karşımıza gelen adaya çalışıyorum. Bütün işler ortak. Kabul mü niye diyemiyoruz?

Erkeklerin yükünü hafifletiyoruz. Şurada okuduğum konulara bakıyorum acıyorum inan ki. Kadın çalışıyor, üstünü çıkarmadan evdeki mesai başlıyor. Erkeğin annesi vs de çabası. Bu mu ayakları üstünde durma.

Ben gerçekten buna modern kölelik diyorum. Şuan izindeyim. Çalışırken eve yardımcı hanım almak benim için lükstü. Şimdi izindeyim. Ohhh... Yardımcım da var. Bu toplumda çalışan kadına bedava para veriliyor zannediliyor. Gerççekten . Tatilden dönerken eşimin babası diyor ki evinizde ne işiniz var. Şaka gibi. Benim iş başı yapmam gerek. Onlara göre ne var ki...

İnan ben bu devirde çalışmak istemeyen kadını alkışlıyorum. Kusura bakmayın.

İşte biz de bunu diyoruz. Erkekler de ev işine ortak olacak ister zorla ister güzellikle olmuyorsa kapı orada denecek. Kadınların bunu yapması gerekirken hem evde hem işte calismayim oturayım sadece evde çalışayım diyip aslında kendine ediyor. Diyoruz bunu ama hep aynı şeyle yine geliyorlar yine geliyorlar.

Kadının çalışması ya da çalışmaması tamamen kendi şartlarına , ekonomik durumuna ve keyfine bağlı olan birşey ama bir Erkeğin Çıkıpta çalışmıyorsa onunla evlenmem demesi çok itici.

Bir de her insanın yasam Şartları farklıdır. Bir Arkadaım iyi bir okuldan mezun oldu eşinin durumu iyi hatta çok çok iyi kız çalışmıyor çalışmayı da düşünmüyor. Onun tercihi. Zaten durumu çok iyi ilk işe başladığında asgari Ücret alacak asgari Ücret için neden çalışsın ?

Son düzenleme:

Gerçekten kadın ihtiyaç halinde çalışmalı. Şu var ki ne kadar çalışan hanım görsem en samimi arkadaşlarım ve daha nicesi de genelde eziliyorlar . Ne hikmettir anlamadım? Ciddiyim.

Sadece kendimce bende dahil olduğum için sadece şu çıkarımda bulundum. Çalıştığımızda düşünce yapımıza aykırı olsada ev işi kadın işi olarak düşünüyoruz. Eve, çocuğa, eşe, işe kısaca her şeye yetişmeye çalışıyoruz. Bir yerden sonra yetersizlik duygusu kaplıyor bizi. En başta annelik yönünden. Ve maalesef bu da bizi içine çekiyor. Ezik hissedip eziliyoruz.

Çalışmak istemek tercih için olmalı. Çocuklarım büyüdükten sonra iş hayatına döneceğim inşaAllah. Çünkü insanlara faydalı bir mesleğim var şükür. Bazen karşılaştığımda dua aldığım. Sebebim bu...

ezilmenin çalışmakla ya da çalışmamakla ilgisi yok ben ce.kişi nin aile yapısıyla eşinin anne babasının kişiliğiyle alakası var.hayat müşterektir sözü lafta kalınca insanların evliliği çıkar üstüne kurulunca şirkete dönüşünce sorunlar başlıyor .erkekler kadınları hizmetçi görüyor kadınlar erkekleri para kaynağı maalesef

Birikmiş para kadına değil erkeğe sorulur terbiyesizlik bu. Bakamayacaksa evlenmesin. Erkek evi geçindirmekle sorumlu onlar eş değil banka aramışlar. Terbiyesizler. Çalışıp çalışmamak kadının kendi tercihi.

Dediğinizde doğru. Fakat çok kaliteli arkadaşlarım var. Maalesef ki şuan bu durumdalar.

Ailede çok değer görmüş çok hoş bir hanımla tanıştım. Kız öğretmen. Eşi asgari ücretle çalışıyor. Ücretsiz izne kocası ve ailesi izin vermedi. Neden mı? Boşanmış bir ablasına ev almışlar. Onun borcunu kim ödeyecekmiş? Duydum çıldırdım. Yalvardım izne ayrıl diye resmen. Ben sana istersen para da veririm dedim. İnanın bunu da teklif ettim. Fakat eş ve ailesi kızcağızı öyle ezmişler ki, kıskaç altına almışlar ki maalesef şuanda çalışıyor. O kadar kötü ki hali. Çocuğu desen hiç girmek istemiyorum.

evet öyle bir kaç kişiyle ben de tanışmıştım ve üzülmüştüm.çalıştığım okul da bir bekar öğretmen vardı.yaşı 40 civarıydı üstünde başında hiç bir şey yoktu yıllardır çalışmasına rağmen.samimi olunca sordum bir gün neden böylesin diye.cevabı şöyle oldu:2 abim ev aldı onlara kredi çektim yeğenlerimi okutuyorum hem .gelin hanımlar da hem parasını yıyıp hemde arkasından evde kalmış diye konuşurlarmış.bu tazrından vazgeçmedi ama nasıl korkuları varsa.ben öyle fedakar yapıda olmadığım için bana tuhaf gelmişti bu durum neden çalışayım başkası için diye düşünürüm ben.çalışmadığım halde kendi gelirim var şu an.asla mınımum ev gecımıne harcamam .kendi isteğımle eve alırım eşya yiyecek hediye vs.istemezsem almam .evin masraflarını ikiye bölen adamla da bir gün geçirmem aynı evde .sonuçta bend e bırıkın de gene eve gene evlada bırıkıyor sokağa atmıyorum.

Elbette herkesin kriteri olmalı. Ama insan olduğu için, erkek ve kadın olduğu için değer görmek de herkesin hakkı olmalı.

Mesela kaç erkek ve kadından duydum. Benimle param için evlendi diyeni. Bence bu insanı çok yaralıyor.

Neden böyle kadınlar? Evleneni kocası, evlenmeyeni kendi ailesi harcıyor. Aklım almıyor inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…