Çalışan gelin istiyorlarmış

Haklısınız ama bu zamanda tek maaşla geçim zor..iki kişinin çalışması ancak yeterli geliyor ama konu sahibinin derdi bence bahsettiğiniz durum değil..beğendiği adamın olumsuz görüş bildirmesi.

bu Ekonomik ortamda çalışmamakta ısrar ediyorsunuz yani. Sonra erkekler evlenmekten kaçıyor. Ben de kaçarım ömür boyu çalışmayıp evde oturacağım sen çalışıp bana getireceksin diyen insandan. Bakın insan diyorum çünkü ev işi de geçimi de iki kişiliktir ili tarafın da yapmıyorum benim tercihim deme hakkı yok

Nasıl yok bal gibide var :) iki taraf kabul ettikten sonra ben eşime mümkün olduğunca ev işi yptırmam ama çalışmam da bekarken çalıştım hiçte ihtiyacım yoktu ama sevmedim insanlardan emir almayı çalışmayı şimdide çok çok zor durumda kalmadığım sürece çalışmam eşimde bu tercihime saygı duyuyor

Eşiniz seviyor mu insanlardan emir almayı sadece bunu soracağım

Böyle diyorsunuz da.. artık kim tek maaşla geçinebiliyor ki? Özellikle asgari ücretle. Etin sebzenin meyvenin kilosuna baktınız mı hiç? Çocukta istiyorsunuz.. bezi, belki maması? Adam düşünsün yazmışsınız. Düşünmekle olsa keşke.

Ben yemek bulaşık temizlik kadının işi demedim .Ev işlerinde yardım istemiyorsanız,bu işleri kendi göreviniz gibi görüyorsanız ya da bu durumu oturup konuşmuyorsaniz buna benim yapabilecek bir şeyim yok .

Evet siz çalışmayın zaten isabet olmuş kararınız.

Ben yemek bulaşık temizlik kadının işi demedim .Ev işlerinde yardım istemiyorsanız,bu işleri kendi göreviniz gibi görüyorsanız ya da bu durumu oturup konuşmuyorsaniz buna benim yapabilecek bir şeyim yok .
ya çok agresif bir yapınız var ya da okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz zira yukardaki yorumunuz için başka açıklama bulamıyorum....

Bende kayınpederimin villasında sabah kahvaltıya gec kaldığım ıcın kocamla kavga etmek ıstıyorum ama işte

Söylediklerinize Katılıyorum ama bir farkla bence kadın çalışmalı ama kadının çalışma sebebi bir Erkeğe bakmak olmamalı. Erkek Tarafından da mecburiyet haline getirilmemeli.
Kadın kendisi dik durabilmek kendini ekonomik olarak savunabilmek için çalışmalı.
Kız çocukları da mutlaka bir meslek sahibi Olmalı
Ben kadınların çalışmasına karsı Değilim erkek Tarafından bunun mecbur bırakılmasına karşıyım.
Erkek ailesi Tarafından çalışan kadının sömürülmesine karşıyım ya da bir ihtiyacı olduğunda senin maaşın var denmesine karşıyım.
Erkek kadının parasına tenezzül etmemeli. Ailesini kimseye Muhtaç etmemesi gerektiğinin bilincinde Olmalı. Kadından beklememeli yani.

O arkadaşınız resmen ücretli Köle olmuş.
Işte o Yüzden benzer durumda bende ekonomik şartlara sahip kişiler evlenmeli.

Benimde öyle bir tanıdığım vardı. Senelerdir çalışan bir kadın aynı bekar yası da 40 falan. Birgün avm ye gittik çlk şey beğendi ama almıyor. Dedim neden almıyorsun çalışan birisin samimiyetten söyledim bunu tamamen.
Dediği cevap : çalışıyorum ama Maaşımı elime mi alıyorsun sanıyorsun oldu.
Her ay aldığı paradan ihtıywcı kadarını Alıp kalanını erkek kardeşine veriyormuş.
Kendi kıt kanaat geçinip erkek kardeşi bolluk içinde yüzüyor.

İyi hos diyorsunuz da, bugun ulkemizde ortalama bir calisan maasi 2-4 bin tl bandinda, bu adam bu maasla kira mi odesin, fatura mi, eve mi baksin, cocuk mu okutsun? Ne yapsin bu erkekler bobregini mi satsin?
Herkesin o kadar tuzu kuru olmuyor maalesef, mesela ben calismasam cocugumu istedigim okulda okutamam, istedigim gibi seyahat edemem vs vs.
Bir erkegin, esinin maasina maasina tenezzul etmemesi icin en az 8-9 bin tl kazanmasi lazim, bunu da bu ulkenin yuzde kaci kazaniyor?

Her ailenin yasam dinamiği farklıdır.
Herkesin ekonomik imkanını bilemem genel konuşuyorum.
Erkek 2-4 bin kazanıyorsa kadında ben çalışmam diyorsa o zaman yettiği kadarına Razı olup tamam diyecek.
Çalışmak istemiyorum tercihim bu yönde diyorsa çocuğu şu koleje gönderelim de diyemez ya da hadi gel akşam dışarda yemek yiyelim de diyemez veya bu sene tatile gidemedik ya da neden bi arsa alamadık bu yasa geldik bir evimiz yok diyemez.
Çalışmamayı tercih ediyorsa yettiği kadarına da Razı olur .

Sizi 1982317 farklı kişi ile aldatsın, her akşam duvardan duvara fırlatıp kamyon çarpmış hale getirsin, ağzınızın ortasına patlatırken yedi sülalenize sövmeyi eksik etmesin, yeri gelsin kapıları kilitlesin sizi eve kapasın, ama tek başına eve bakabilsin ki adı adam olsun. :))

Adamlık tanımının geldiği noktaya bakın hele. Cepteki parayla adam olunsaydı... :))

Nasıl böyle bir çıkarımda bulunabildiniz ?

Yorumunun hiçbir yerinde beni aldatsın dövsün sövsün ama yeter ki para kazansın demiyor ki ...

Nasıl böyle bir çıkarımda bulunabildiniz ?

Yorumunun hiçbir yerinde beni aldatsın dövsün sövsün ama yeter ki para kazansın demiyor ki ...

Adamlığı bütçeye indirgeyen bir yorumun geri kalanı da yukarıda yazdığımdır.
Bir insanın "Adam" olmasını belirleyen kriterin eve tek başına maddi olarak yetebilmek olduğunu söyleyen birisi, evini geçindirmekte zorlanan ve eşi ile birlikte bunu başaran nice doğru insana laf atıyordur ya da söylediği lafın gittiği adresi bilmiyordur.

Yorumda "Beni aldatmasın, dövmesin iyi insan olsun yeter ki, biz bir olur karı-koca para da kazanırız" demiyor. :))

Bence hiç o adrese gitmiyor.
Tanımadığınız biri icin fazla önyargılı bir yorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…