Bunlar gelin aramıyor ki.Kendilerine baksın diye,parasını yemek için,bi saf arıyorlar resmen.
Bence kadın kendi isteğiyle çalışmalı.Eşini çalışmaya zorlayan erkek,ne bileyim ya fazla itici.
İşte bu, bravo canım ya. Sen birtanesin . Harika bir örnek . Anlatmak istedigim de bu .Kuzenim doğum yaptı ( kız )
Normalde asgari ücretin az üstünde para alıyordu. Bir mesleği de yok normal çalışan.
Şimdi işi bırakmasa işten aldığı parayı ya bakıcıya verecek ya da işten çıkacak çocuğuna bakacak.
Üç Kuruş içinde el kadar Bebeğini bırakmak istemiyor.
Kocası da Eşitlik Eşitlik deyip çalışmıyor olsaydı nasıl geçineceklerdi ?
Erkek ve kadının çalışması aynı şey değil bence de.
Erkek çalısmaya mecbur ama kadının kendi bileceği iş. Tanamen ekonomik durumuna ve keyfine Bağlı.
Karısının maaş kartına konan adamlarında,karşısındakini gerçekten EŞ olarak görmediğine de eminim.kendi istiyorsa çalışır tabi ama maaş kartını kocasının eline verenleri hiç bir zaman !!! anlıyamayacağımm
Kusura bakmayın da kalbiniz çok kara. Ne kadar da kötü düşünüyorsunuz ? Çocuk neden sorun olsun ? Neden çocuğa takılayım ? Çocuk ya o çocuk . Melek . Allah bağışlasın der geçerim . Gerekirse de bakarım . Çocuğu var diye sorun mu çıkartmalıyım ? Korkunç bir düşünce buAdam değilmiş falan çok arabesk yahu. Bence siz çocuksuzken onun 1 çocuğu olmasına takılsaymışsınız keşke. Bu daha büyük bir sorun çünkü.
Aşk evliliği yapmıyorsunuz, mantık evliliği bu. Adamın şartları sizin şartlarınıza uymamış. Bu kadar basit. Sizin bu zamana kadar çalışıp yiyip içmeniz de sizi bağlar. Siz sefasını süreceksiniz, adam mı çeksin cefasını.
Çocuk basına verilen asgari Ücret desteği hemen hemen o kadar düşünün yani o kadar bile yok tam olarak.
480 gün çok iyiymiş.Vay be.
İskandinav ülkelerine hayranım.İnsan haklarında çok iyiler.
Zaten çalışan kesim artık bakıyor annelik hakkı çok kısıtlı ya çocuğu erteliyor ya da en fazla 1 veya 2 tane çocuk sahibi oluyor.
Zaten verilen çocuk parası da çok komik.Sanırım 50 tl miydi neydi.Yahu 50 tl ne?1 paket bez parası anca o da fiyatı artmazsa..
Çocuk çok masraflı.Bebekliği ayrı masraf büyüyünce çok daha fazla masraf.
Umarım yasalarla doğum izni artırılır.En az 6 ay olmalı.
Off ne bu drama. Evet hanımefendi benim kalbim kara. Çünkü çocuğun maddi-manevi ihtiyaçlarını, üvey anneliği, adamın “benim zaten çocuğum var çocuk istemem”bakış açısına girebileceğini düşünebiliyorum.Kusura bakmayın da kalbiniz çok kara. Ne kadar da kötü düşünüyorsunuz ? Çocuk neden sorun olsun ? Neden çocuğa takılayım ? Çocuk ya o çocuk . Melek . Allah bağışlasın der geçerim . Gerekirse de bakarım . Çocuğu var diye sorun mu çıkartmalıyım ? Korkunç bir düşünce bu
Bakın ben de onu diyorum ayarlamalar yapılır sonra bebek yapılır bebek iki üç yaşına getirilir. Eee sonra... Bu tabi ki geçerli bir argüman ama sürekliliği yok. Ama benim dediğim mantıklı ev işi maddiyat da ortak olsun. Ama işte kadınlar yapmıyor bunu...Öyleymiş ama bebekleri hep yanlarında oluyordu. Yapamıcak durumda olanlar da yapmıyordu o işleri. Kayınvalidem anlatır....
Anneyle bebeği ayıran sisteme karşıyım ben.
-Ve kadınları fazla yükün altına sokan sisteme-
Böyle olunca eşitlik mi oluyor? Ya da hakkımızı nasıl alacağız? Çok merak ettim.Bence kadın kocamı kaybetmeyim aman laf etmesin diye bütün evin işine atlamasa gayet de çalışmak her iki taraf için de geçerli. Ben de kadının bu şekilde olunca modern kölelik yaptığını düşünüyorum ama suc kadında yine bakarsan söz geciremiyor ya da geçirmek istemiyor. Hee bazı kadınlarin da bu durum hoşuna gidiyor ve aman çalışsam ev işi bende olacak maaşımı da alır belki diye evde oturmak istemesine güzel kılıf da buluyor. Biz kadınlar olarak gelip erkeklerin hakkımızı vermesini mi bekleyelim yoksa eşitlik için kendimiz mi kendi evimizde olsa yapmaya başlayalım.
Pardon da kardeşimin hayatını nasıl baltalamısım ? Ne yapmısım?“Kardesim calismasa bize kim bakacak” diye dusunup kardesinin hayatini baltalayan biri icin normal bir tepki verdiginiz..
Yahu sizin dediğiniz yükü erkekler de çekiyor fabrikada surda burda çalışıyor. Ben zaten belli bir yaşa kadar büyütsün diyorum ayarlayıp kendini... Ayrıca diyorum ki işte evde de beraber çalışsınlar. Ama kadın ağzını açmadan gelip hem işte hem evde çalışmasın dişli olsun diyorum. Zaten diyorlar kadın iş hayatına girdi işsizlik arttı asıl siz kadın olarak buna nasıl çanak tutuyorsunuz desem olur mu? Hem kim günde yardımcı çağırsin çalışsa da çalışmasa nasıl abartiyorsunuz? İyi eşiniz fabrikada çalışıp yetirsin napayım. Bir annelik konusunda haklısınız o da maksimum 3 sene.. sonra kres var anaokulu var. Eşi yedi sekiz binden fazla alır hadi çalışmam der onları anlarım bir de yetiyor der falan.Böyle olunca eşitlik mi oluyor? Ya da hakkımızı nasıl alacağız? Çok merak ettim.
Kadının mesleği varsa çalışmalı ama gidip 12 saat fabrika köşelerinde yıpranmasına, başkalarına ucuz iş gücü olarak hizmet etmesine ben karşıyım. Ben eşşek gibi çalışacağım, elalemin ağız kokusunu çekeceğim, çocuklarım ortada şer sefil büyüyecek ama ben eşitim.
Ayrıca siz çalışmayan kadınların evde oturup keyif çattığını mı zannediyorsunuz? Eve her gün temizliğe kadın çağıysanız ayda günde 200 liradan 6000 eder, her gün dışardan yeseniz günde en az 100 liradan ayda 3000 tl eder. Bakıcılar 1000 liradan aşağı çocuk bakmıyor artık. Etti mi size 10000. Bir kadın bir anne zaten bunları tek başına yapıyor. Eşine yeteri kadar yardımcı oluyor. Ama tabi bunun üstüne bir de çalışıp para kazansa hiç de hiç de fena olmaz değil mi? Kadınlar bile böyle düşünüyorsa erkeklerin böyle düşünmesine şaşmamak lazım.
Yavaşş gel bakalım.. Adamlık karı-koca çalışmakla anlaşılmaz.
Hangi ülkede yaşıyorsun sen? Enflasyon denen şeyden haberin var mı?
Ya da ekonomik ve sosyal özgürlük gibi şeylerden?
Baban ve kardeşin getirdikçe yerken pek anlayamazsın geçim derdini..
Evlenip kocanın getirdiğine kanaat ederken, bir kaç kış aynı mantoyu giyerken, çocuğa bez, mama, oyuncak alırken kırk defa düşünürken öğretirler sana adamlığı, çalışmanın önemini..
6 yıllık evliyim çocuk olduktan sonra da bırakmadım. Ama ne yaptım güvence verdim ev aldık sırt sırta dayandık bir şeyler edinmek için.
Sen bence zengin falan koca bulmaya bak. Eskilerin bir sözü vardır çok severim "kadınlık yoklukta, erkeklik varlıkta belli olur" diye..
Oturup bunu mu saydınız :))))15 günde 10 konu açmışsınız. Çok mu aylaksınız acaba?
Çocuk basına verilen asgari Ücret desteği hemen hemen o kadar düşünün yani o kadar bile yok tam olarak.
Planlı Olmalı tabi hersey ama her zamanda planladığı gibi olmayabiliyor insanın
Mesela bir baska arkadasım daha vardı kız evlendi işveren sordu çocuk düşünüyor musun diye ve kız da 1_2 sene düşünmediğini söyledi. Derken birkaç ay sonra doğal yoldan plansız şekilde hamle kaldı. Işverende sen Sözünde durmadın deyip çıkardı kızı işten. Düşünün böyle adaletsizliklere de zemin hazırlanmış oluyor.
Sevgili inci ser. Allah aşkına bizim toplumumuzda hangi erkek işten gelip ev işlerine girişir? Bırak ev işi yapmayı yorgunuz diye çocuklarıyla bile zor ilgileniyorlar. Onların bu açığını anne biraz kapatabiliyor. Hak veriyorum onlara. Dışarda çalışmak, başkasının ağız kokusunu çekmek zor bir şey. Çünkü bizim ülkemizde çalışana hak ettiği verilmiyor. Ama onların sorumluluğu sadece dışarda çalışmak.Yahu sizin dediğiniz yükü erkekler de çekiyor fabrikada surda burda çalışıyor. Ben zaten belli bir yaşa kadar büyütsün diyorum ayarlayıp kendini... Ayrıca diyorum ki işte evde de beraber çalışsınlar. Ama kadın ağzını açmadan gelip hem işte hem evde çalışmasın dişli olsun diyorum. Zaten diyorlar kadın iş hayatına girdi işsizlik arttı asıl siz kadın olarak buna nasıl çanak tutuyorsunuz desem olur mu? Hem kim günde yardımcı çağırsin çalışsa da çalışmasa nasıl abartiyorsunuz? İyi eşiniz fabrikada çalışıp yetirsin napayım. Bir annelik konusunda haklısınız o da maksimum 3 sene.. sonra kres var anaokulu var. Eşi yedi sekiz binden fazla alır hadi çalışmam der onları anlarım bir de yetiyor der falan.
Boşver canım laf atıp cool olacak oOturup bunu mu saydınız :))))
Isteksizce güldüm kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?