Çalışan gelin istiyorlarmış

Bunlar gelin aramıyor ki.Kendilerine baksın diye,parasını yemek için,bi saf arıyorlar resmen.

Bence kadın kendi isteğiyle çalışmalı.Eşini çalışmaya zorlayan erkek,ne bileyim ya fazla itici.

kendi istiyorsa çalışır tabi ama maaş kartını kocasının eline verenleri hiç bir zaman !!! anlıyamayacağımm

İşte bu, bravo canım ya. Sen birtanesin . Harika bir örnek . Anlatmak istedigim de bu .

Kusura bakmayın da kalbiniz çok kara. Ne kadar da kötü düşünüyorsunuz ? Çocuk neden sorun olsun ? Neden çocuğa takılayım ? Çocuk ya o çocuk . Melek . Allah bağışlasın der geçerim . Gerekirse de bakarım . Çocuğu var diye sorun mu çıkartmalıyım ? Korkunç bir düşünce bu

Çocuk basına verilen asgari Ücret desteği hemen hemen o kadar düşünün yani o kadar bile yok tam olarak.
Planlı Olmalı tabi hersey ama her zamanda planladığı gibi olmayabiliyor insanın
Mesela bir baska arkadasım daha vardı kız evlendi işveren sordu çocuk düşünüyor musun diye ve kız da 1_2 sene düşünmediğini söyledi. Derken birkaç ay sonra doğal yoldan plansız şekilde hamle kaldı. Işverende sen Sözünde durmadın deyip çıkardı kızı işten. Düşünün böyle adaletsizliklere de zemin hazırlanmış oluyor.

Off ne bu drama. Evet hanımefendi benim kalbim kara. Çünkü çocuğun maddi-manevi ihtiyaçlarını, üvey anneliği, adamın “benim zaten çocuğum var çocuk istemem”bakış açısına girebileceğini düşünebiliyorum.

Yani çalışan eş isteyebilir insanlar bu bana abes gelmiyor doğrusu.
Ama 44 yaşında adamın görüşmeye annesiyle gelmesi oldukça abes geliyor.

Bakın ben de onu diyorum ayarlamalar yapılır sonra bebek yapılır bebek iki üç yaşına getirilir. Eee sonra... Bu tabi ki geçerli bir argüman ama sürekliliği yok. Ama benim dediğim mantıklı ev işi maddiyat da ortak olsun. Ama işte kadınlar yapmıyor bunu...

Böyle olunca eşitlik mi oluyor? Ya da hakkımızı nasıl alacağız? Çok merak ettim.
Kadının mesleği varsa çalışmalı ama gidip 12 saat fabrika köşelerinde yıpranmasına, başkalarına ucuz iş gücü olarak hizmet etmesine ben karşıyım. Ben eşşek gibi çalışacağım, elalemin ağız kokusunu çekeceğim, çocuklarım ortada şer sefil büyüyecek ama ben eşitim.
Ayrıca siz çalışmayan kadınların evde oturup keyif çattığını mı zannediyorsunuz? Eve her gün temizliğe kadın çağıysanız ayda günde 200 liradan 6000 eder, her gün dışardan yeseniz günde en az 100 liradan ayda 3000 tl eder. Bakıcılar 1000 liradan aşağı çocuk bakmıyor artık. Etti mi size 10000. Bir kadın bir anne zaten bunları tek başına yapıyor. Eşine yeteri kadar yardımcı oluyor. Ama tabi bunun üstüne bir de çalışıp para kazansa hiç de hiç de fena olmaz değil mi? Kadınlar bile böyle düşünüyorsa erkeklerin böyle düşünmesine şaşmamak lazım.

Yahu sizin dediğiniz yükü erkekler de çekiyor fabrikada surda burda çalışıyor. Ben zaten belli bir yaşa kadar büyütsün diyorum ayarlayıp kendini... Ayrıca diyorum ki işte evde de beraber çalışsınlar. Ama kadın ağzını açmadan gelip hem işte hem evde çalışmasın dişli olsun diyorum. Zaten diyorlar kadın iş hayatına girdi işsizlik arttı asıl siz kadın olarak buna nasıl çanak tutuyorsunuz desem olur mu? Hem kim günde yardımcı çağırsin çalışsa da çalışmasa nasıl abartiyorsunuz? İyi eşiniz fabrikada çalışıp yetirsin napayım. Bir annelik konusunda haklısınız o da maksimum 3 sene.. sonra kres var anaokulu var. Eşi yedi sekiz binden fazla alır hadi çalışmam der onları anlarım bir de yetiyor der falan.

Yanlış anlama da, bu sözleri söyleyen ağzını öpeyim cnaım.
Ya da yazan parmaklarını.

Şunu bir analtamadım çoğu kadına. Evlenmeye çalışan kadınlara bakıyorum. Adamın adamlığından çok, dairesi var mı, arabası var mı diye bakıyorlar. İnanamıyorum.
Yahu evelenecek adam mı arıyorsunuz, sırtınızı dayayacak prens mi?
Erkek doğanın verdiği bir görevle evet evin maddi boyutu ile daha ilgili oluyor. Ama modern çağda artık bu böyle değil ne yazık ki. Erkek ev işine de yardım etmeli, kadın da gerekirse çalışmalı.
Yok öyle şeyma subaşı gibi paramı versin ben de evde oturayım.

Lütfen böyle kadınlar evlenmesin.

Tabi ki.Hayatta her şey öngörülemez.
Fakat diyelim çocuk sahibi olmak istiyorsun ve çocuğunu en az 1 yaşına kadar kendin yetiştirmek istiyorsun o zaman bebeği ve aileyi 1 yıl finanse edecek kadar kenarda para olmalı.Hatta biraz fazla olsa çok iyi olur.Ne olur ne olmaz.Bebek bu.Acil bir ihtiyaç olur.
Ama bu arkadaşınızın çok beklenmedik olmuş.Onda işvereni hatalı.Çok vicdansız davranmış.O durumda arkadaşınızın birikim yapamaması kendi suçu değil.
Ama benim iş arkadaşım birikim yapmadı.Bebeğine çok lüks eşyalar aldı bir de borca girdi.Haliyle 4 aylıkken bebeğinden ayrılmak zorunda kaldı.Ama şu an aklı başına geldi.Bir çocuk daha yapmak istesem mutlaka önce birikim yaparım diyor.Bir musibet bin nasihatten iyidir.
Sizin arkadaşınız umarım çok zor durumda kalmaz.Umarim eşi bir süre evi geçindirebilir.

Sevgili inci ser. Allah aşkına bizim toplumumuzda hangi erkek işten gelip ev işlerine girişir? Bırak ev işi yapmayı yorgunuz diye çocuklarıyla bile zor ilgileniyorlar. Onların bu açığını anne biraz kapatabiliyor. Hak veriyorum onlara. Dışarda çalışmak, başkasının ağız kokusunu çekmek zor bir şey. Çünkü bizim ülkemizde çalışana hak ettiği verilmiyor. Ama onların sorumluluğu sadece dışarda çalışmak.
Bir de bir çocuğun annesine ihtiyacı 3 yaşına kadar mı sizce? Devir kötü maalesef. Bir anlık dalgınlık çocukların hayatlarına mal oluyor. Eşit olacağım ayaklarımın üstünde duracağım diye çocuklarımızı heba etmeyelim. Bir çocuğun başına bir şey gelse hiç kimse babayı suçlamaz direkt anne suçlu olur.Erkekler de yaptıkları sadece çalışmak onu da yapsınlar bir zahmet.
Diğer mevzu;
Kimse yardımcı çağırmıyor evine zaten. Ben sadece örnek verdim. Çalışmayan kadın evde rahat rahat oturmuyor demek istedim.
Zaten diyorlar kadın iş hayatına girdi işsizlik arttı asıl siz kadın olarak buna nasıl çanak tutuyorsunuz desem olur mu? Ne alakası var? Ben kadınlarımıza, annelerimize üzülüyorum. Bu sitede kk üyelerimin yazılanları güzelce okuyun, bakın kaç kadın çalıştığı halde kocası tarafından , patronu tarafından haksızlığa uğruyor.
Bu arada ben iki üniversite mezunu ayrıca yüksek lisans yapmış birisiyim. Dünya kadar da belgem ve sertirifikam var. Ama hiç biri bana göre ailem ve evlatlarımdan daha kıymetli değil. Eşitlik hele hiç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…