Umarım inşallah hersey guzel olur.
Tabi ki.Hayatta her şey öngörülemez.
Fakat diyelim çocuk sahibi olmak istiyorsun ve çocuğunu en az 1 yaşına kadar kendin yetiştirmek istiyorsun o zaman bebeği ve aileyi 1 yıl finanse edecek kadar kenarda para olmalı.Hatta biraz fazla olsa çok iyi olur.Ne olur ne olmaz.Bebek bu.Acil bir ihtiyaç olur.
Ama bu arkadaşınızın çok beklenmedik olmuş.Onda işvereni hatalı.Çok vicdansız davranmış.O durumda arkadaşınızın birikim yapamaması kendi suçu değil.
Ama benim iş arkadaşım birikim yapmadı.Bebeğine çok lüks eşyalar aldı bir de borca girdi.Haliyle 4 aylıkken bebeğinden ayrılmak zorunda kaldı.Ama şu an aklı başına geldi.Bir çocuk daha yapmak istesem mutlaka önce birikim yaparım diyor.Bir musibet bin nasihatten iyidir.
Sizin arkadaşınız umarım çok zor durumda kalmaz.Umarim eşi bir süre evi geçindirebilir.
Sevgili inci ser. Allah aşkına bizim toplumumuzda hangi erkek işten gelip ev işlerine girişir? Bırak ev işi yapmayı yorgunuz diye çocuklarıyla bile zor ilgileniyorlar. Onların bu açığını anne biraz kapatabiliyor. Hak veriyorum onlara. Dışarda çalışmak, başkasının ağız kokusunu çekmek zor bir şey. Çünkü bizim ülkemizde çalışana hak ettiği verilmiyor. Ama onların sorumluluğu sadece dışarda çalışmak.
Bir de bir çocuğun annesine ihtiyacı 3 yaşına kadar mı sizce? Devir kötü maalesef. Bir anlık dalgınlık çocukların hayatlarına mal oluyor. Eşit olacağım ayaklarımın üstünde duracağım diye çocuklarımızı heba etmeyelim. Bir çocuğun başına bir şey gelse hiç kimse babayı suçlamaz direkt anne suçlu olur.Erkekler de yaptıkları sadece çalışmak onu da yapsınlar bir zahmet.
Diğer mevzu;
Kimse yardımcı çağırmıyor evine zaten. Ben sadece örnek verdim. Çalışmayan kadın evde rahat rahat oturmuyor demek istedim.
Zaten diyorlar kadın iş hayatına girdi işsizlik arttı asıl siz kadın olarak buna nasıl çanak tutuyorsunuz desem olur mu? Ne alakası var? Ben kadınlarımıza, annelerimize üzülüyorum. Bu sitede kk üyelerimin yazılanları güzelce okuyun, bakın kaç kadın çalıştığı halde kocası tarafından , patronu tarafından haksızlığa uğruyor.
Bu arada ben iki üniversite mezunu ayrıca yüksek lisans yapmış birisiyim. Dünya kadar da belgem ve sertirifikam var. Ama hiç biri bana göre ailem ve evlatlarımdan daha kıymetli değil. Eşitlik hele hiç değil.
Hangi erkek yapar demeyin o zaman hangi kadın yaptırır diyin. Benim eşim benden çok yapar yapmadığı iki iş vardır onlar da basit olduğu için ses çıkarmam. Çocuğa da bakar hatta çocuğum babacidir. Demek ki yapabiliyorlar kadınlar zorluğu göstermiyor demek ki onlara diyorum. Bir öğrenmişler erkekler yapamaz bizim elimiz yatkın gidiyorlar.Cocigun annesine bu şekilde olursa gördüğümüz üzere 44 yaşında bile ihtiyacı var(!). Benim demek istediğim krese ve anasınıfına verirsin. Yoksa çalışmayan annelerin çocukları ana sınıfına gitmiyor mu? Ya da kapıda mı bekliyorlar. Korumak derken bütün gün yanında olmak mı o? Benim savunduğum şey ev ve yemek işleri kadının görevi gibi görünmesin evini yeterince iyi gecindiremeyen erkeğe ben erkek denmemesi lafları edilmesin. Her erkek üniversite okumuyor her kadın da. Belirli durumlarda bakılır durum iyi kadın çalışmaz ama sürekli kadın çalışırsa tercihtir denmesi doğru değil. Mesela asgari ücret aliyordur maaşı dediğiniz gibi bakıcıya gider gereksiz çalışmasın. Bunun belirli kriterleri var ama kadın şöyledir erkek böyle diye kalıplara sokulamaz. Hem aile diyorsunuz iyi güzel hoş... Ama yıllardir tanıdığın kocan bile neler yapabiliyor o zaman işte ailem diyip oturmak istemiyorsun ama gidecek yerin kapıyı vurup çıkacak özgürlüğün yok. Ya da kabul ederse koca evinden çıkıp baba evine gidiyorsun. Duvara asilan diplomalar insana o durumda pek yardımcı olmuyor. Yani her kadın bunu bile düşünmeli. Bir de niye çalışmayan kadın sanki daha iyi annelik yapıyor gibi lanse ediliyor. Önemli olan nicelik değil nitelik. En iyisi eşine her manada guvenen-ekonomik,aldatma, şiddet vs- çalışmasınSevgili inci ser. Allah aşkına bizim toplumumuzda hangi erkek işten gelip ev işlerine girişir? Bırak ev işi yapmayı yorgunuz diye çocuklarıyla bile zor ilgileniyorlar. Onların bu açığını anne biraz kapatabiliyor. Hak veriyorum onlara. Dışarda çalışmak, başkasının ağız kokusunu çekmek zor bir şey. Çünkü bizim ülkemizde çalışana hak ettiği verilmiyor. Ama onların sorumluluğu sadece dışarda çalışmak.
Bir de bir çocuğun annesine ihtiyacı 3 yaşına kadar mı sizce? Devir kötü maalesef. Bir anlık dalgınlık çocukların hayatlarına mal oluyor. Eşit olacağım ayaklarımın üstünde duracağım diye çocuklarımızı heba etmeyelim. Bir çocuğun başına bir şey gelse hiç kimse babayı suçlamaz direkt anne suçlu olur.Erkekler de yaptıkları sadece çalışmak onu da yapsınlar bir zahmet.
Diğer mevzu;
Kimse yardımcı çağırmıyor evine zaten. Ben sadece örnek verdim. Çalışmayan kadın evde rahat rahat oturmuyor demek istedim.
Zaten diyorlar kadın iş hayatına girdi işsizlik arttı asıl siz kadın olarak buna nasıl çanak tutuyorsunuz desem olur mu? Ne alakası var? Ben kadınlarımıza, annelerimize üzülüyorum. Bu sitede kk üyelerimin yazılanları güzelce okuyun, bakın kaç kadın çalıştığı halde kocası tarafından , patronu tarafından haksızlığa uğruyor.
Bu arada ben iki üniversite mezunu ayrıca yüksek lisans yapmış birisiyim. Dünya kadar da belgem ve sertirifikam var. Ama hiç biri bana göre ailem ve evlatlarımdan daha kıymetli değil. Eşitlik hele hiç değil.
O olmaz. Evlenme sürecinde “geleneklerimiz şöyle, isteklerimiz böyle” şeklinde gelenekçi ortadoğuluyız. Kayınvalideye hizmet, ev işi falan olunca herkes avrupalı
Umarım inşallah hersey guzel olur.
Yani demem o ki izin Süreleri uzatılmalı .
bir Sürü kadın derneği var ne işe yaradığını bilmediğim ama bu noktalara gerekirse daha yoğun zaman ayırmalılar. Böyle mağdur olan çok kişi var. Boş yere boş şeyleri tartışmak yerine bütün kadınlar elele verse ve hayatın zorluklarını hep birlikte yensek yenebilsek daha güzel olurdu diye düşünüyorum.
Sizin bahsettiğinizle bu konu çok farklı ama.Şunu düşünün tamam kadın çalışmıyor kocası bakıyor ona bütün para geliri kocada. Kadının varsayalım 2 çocuğu var adam geldi dedi ki birgün boşanalım seni istemiyorum. Burda ne örnekler ne insanlar ne sözde erkeklerin hikayelerin okuyoruz. Kadının arkasında bir ailesi olabilir olmayadabilir veya döndüğü baba evinde çok rahatsız mutsuz da olabilir. Kadın bu duruma düştüğünde kendi ekonomik özgürlüğü elindeyse yaşanacaklar daha farklı, diğer türlü daha farklı. Bir de buna o açıdan bakın. Kadın çocuğuna bakmak veya başka bir sebeple çalışmamayı tercih etti diyelim elinde mesleği olmalı en azından. Hayatı boyunca imkanı, eğitimi, şartları vs olduğu halde sırf yorulmamak için çalışmayan önce babam sonra kocam bana bakar kafasındakileri anlayamıyorum
Kesinlikle keşke daha çok sesimizi duyurabilsek.
Evet size katılıyorum doğum izni uzatılmalı.
Bence 1 yıl doğum izni olmalı.
1 yaşından sonra da isteyen ücretsiz izin alır, isteyen çalışmaya başlar.
Sosyal devlet sözde kalmamalı.
Erkek annelerine bıraksan aman oğlum nefes alma ben senin yerine alırım diyecek hale geldiler. :))))))))))) o konuda haklısınız. Ben de isterim eşim bana yardımcı olsun. Olur da . Eşim namusuyla çalışıp kazansın az kazansın ben ses etmem. Kendi ihtiyacımdan kısar onu zora sokmam. Ben şu an atanamadigim için çalışmıyorum, çalışsam da eşime destek olurum. Çalışsam , çalıştığım yerlerde kreş imkanları olan yerler. Istediğim zaman çocuğumun yanında olurum. Benim kast ettiğim bu değil. Karısını çalışmaya zorlayan ve karısına yine insan gibi davranmayan erkek , erkek değildir. O kadar çok kadın tanıyorum ki aldatiliyor, dayak yiyor , hakaret isitiyor üstüne de maaşını kocasına vermek zorunda kalıyor. Bu dediginiz sanki sadece çalışmayan kadınların başında mı var?Hangi erkek yapar demeyin o zaman hangi kadın yaptırır diyin. Benim eşim benden çok yapar yapmadığı iki iş vardır onlar da basit olduğu için ses çıkarmam. Çocuğa da bakar hatta çocuğum babacidir. Demek ki yapabiliyorlar kadınlar zorluğu göstermiyor demek ki onlara diyorum. Bir öğrenmişler erkekler yapamaz bizim elimiz yatkın gidiyorlar.Cocigun annesine bu şekilde olursa gördüğümüz üzere 44 yaşında bile ihtiyacı var(!). Benim demek istediğim krese ve anasınıfına verirsin. Yoksa çalışmayan annelerin çocukları ana sınıfına gitmiyor mu? Ya da kapıda mı bekliyorlar. Korumak derken bütün gün yanında olmak mı o? Benim savunduğum şey ev ve yemek işleri kadının görevi gibi görünmesin evini yeterince iyi gecindiremeyen erkeğe ben erkek denmemesi lafları edilmesin. Her erkek üniversite okumuyor her kadın da. Belirli durumlarda bakılır durum iyi kadın çalışmaz ama sürekli kadın çalışırsa tercihtir denmesi doğru değil. . Bunun belirli kriterleri var ama kadın şöyledir erkek böyle diye kalıplara sokulamaz. Hem aile diyorsunuz iyi güzel hoş... Ama yıllardir tanıdığın kocan bile neler yapabiliyor o zaman işte ailem diyip oturmak istemiyorsun ama gidecek yerin kapıyı vurup çıkacak özgürlüğün yok. Ya da kabul ederse koca evinden çıkıp baba evine gidiyorsun. Duvara asilan diplomalar insana o durumda pek yardımcı olmuyor. Yani her kadın bunu bile düşünmeli. Bir de niye çalışmayan kadın sanki daha iyi annelik yapıyor gibi lanse ediliyor. Önemli olan nicelik değil nitelik. En iyisi eşine her manada guvenen-ekonomik,aldatma, şiddet vs- çalışmasın
Ben hiçbir yerde çalışmayan kadın boş demedim. Çalıştığı halde gelip bir de evde her şeyi yapan kadına bir şey dedim orası ayrı:) ama bakın atanınca siz de çalışacaksıniz. Benim dediğim çocuklar bir yerden sonra bahane olarak kullanılıyor. Karısına insan gibi davranmayan erkek adam değildir de onu anladım da küçücük bebeği yoksa ve eşine çalış diyorsa niye adam olmuyor. Belki adam az maaş aliyor. O zaman müşterek bakacaklar işte her şeye. Adamlık eve bakmakla olculuyorsa kadınlık da eve bakmakla mi ölçülüyor o zaman. Ben hala diyorum belirli durumlarda tercihtir. Eşi çok aliyordur ve kendine güveniyordur sonrası icin, başka yerden parası vardır falan. Zaten parası olan kimse çalışmaz şahsen ben çok maaş alsam eşime derim otur ye gez iç. o da bana der herhalde.Erkek annelerine bıraksan aman oğlum nefes alma ben senin yerine alırım diyecek hale geldiler. :))))))))))) o konuda haklısınız. Ben de isterim eşim bana yardımcı olsun. Olur da . Eşim namusuyla çalışıp kazansın az kazansın ben ses etmem. Kendi ihtiyacımdan kısar onu zora sokmam. Ben şu an atanamadigim için çalışmıyorum, çalışsam da eşime destek olurum. Çalışsam , çalıştığım yerlerde kreş imkanları olan yerler. Istediğim zaman çocuğumun yanında olurum. Benim kast ettiğim bu değil. Karısını çalışmaya zorlayan ve karısına yine insan gibi davranmayan erkek , erkek değildir. O kadar çok kadın tanıyorum ki aldatiliyor, dayak yiyor , hakaret isitiyor üstüne de maaşını kocasına vermek zorunda kalıyor. Bu dediginiz sanki sadece çalışmayan kadınların başında mı var?
Mesela asgari ücret aliyordur maaşı dediğiniz gibi bakıcıya gider gereksiz çalışmasın diyorsunuz ben de aynı şeyi söylüyorum. Bunu savunuyorum ben.
Çalışmayıp da çocuğuyla ilgilenmeyen anne de var. Çalışıp mükemmel çocuk yetiştiren de var. Bir şey lanse ettiğim yok. Ama siz de çalışmayan kadınları boş boş oturuyor diye lanse etmeyin.
Bir de bizim oralarda bir hikaye vardır. 8 yaşında kızın biri bir kuyunun başında bağıra çağıra ağlıyormuş. Sormuşlar neden ağlıyorsun. Demiş ki : şimdi ben büyüsem, evlensem, çocuğum olsa, o çocuk bu kuyunun etrafında oynarken içine düşse benim halim nice olur? Sevgili hanımlar daha evlenmeden başıma bunlar bunlar gelebilir diye hem kendinizi hem de ailenizi huzursuz etmeyin. Bir şeyi 40 kere söylersen olur derler. Evlenmeden boşanma planları yapmayın.
Çalışan kadının üstünde bir de ekonomik baskı oluyor. Bir ihtiyacı olsa hemen Senin maaşın var deniyor.Erkek annelerine bıraksan aman oğlum nefes alma ben senin yerine alırım diyecek hale geldiler. :))))))))))) o konuda haklısınız. Ben de isterim eşim bana yardımcı olsun. Olur da . Eşim namusuyla çalışıp kazansın az kazansın ben ses etmem. Kendi ihtiyacımdan kısar onu zora sokmam. Ben şu an atanamadigim için çalışmıyorum, çalışsam da eşime destek olurum. Çalışsam , çalıştığım yerlerde kreş imkanları olan yerler. Istediğim zaman çocuğumun yanında olurum. Benim kast ettiğim bu değil. Karısını çalışmaya zorlayan ve karısına yine insan gibi davranmayan erkek , erkek değildir. O kadar çok kadın tanıyorum ki aldatiliyor, dayak yiyor , hakaret isitiyor üstüne de maaşını kocasına vermek zorunda kalıyor. Bu dediginiz sanki sadece çalışmayan kadınların başında mı var?
Mesela asgari ücret aliyordur maaşı dediğiniz gibi bakıcıya gider gereksiz çalışmasın diyorsunuz ben de aynı şeyi söylüyorum. Bunu savunuyorum ben.
Çalışmayıp da çocuğuyla ilgilenmeyen anne de var. Çalışıp mükemmel çocuk yetiştiren de var. Bir şey lanse ettiğim yok. Ama siz de çalışmayan kadınları boş boş oturuyor diye lanse etmeyin.
Bir de bizim oralarda bir hikaye vardır. 8 yaşında kızın biri bir kuyunun başında bağıra çağıra ağlıyormuş. Sormuşlar neden ağlıyorsun. Demiş ki : şimdi ben büyüsem, evlensem, çocuğum olsa, o çocuk bu kuyunun etrafında oynarken içine düşse benim halim nice olur? Sevgili hanımlar daha evlenmeden başıma bunlar bunlar gelebilir diye hem kendinizi hem de ailenizi huzursuz etmeyin. Bir şeyi 40 kere söylersen olur derler. Evlenmeden boşanma planları yapmayın.
Sevgili inci ser. Allah aşkına bizim toplumumuzda hangi erkek işten gelip ev işlerine girişir?
ya ne güldümBunlar resmen kendilerine sponsor aramışlar.
Evet aynen öyle. Bir üye yazmıştı. Kocası hicbir şey almasına izin vermiyormuş bu evin reisi benim diyormuş ama fatura zamanı her şey eşit olacak diye karısına ödetiyormuş. Erkek adam ya. Bir de çalışıp da ne kadar maaş aldığını bilmeyen kadınlar var. Çünkü erkek adamın karısında maaş kartı mı dururmuş?Çalışan kadının üstünde bir de ekonomik baskı oluyor. Bir ihtiyacı olsa hemen Senin maaşın var deniyor.
Ki kadın çalışsa bile geçim yükümlülüğü yine de erkektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?