Ben anlamıyorum. Erkek dediğin çalışır eve bakar . Biz büyükleriizden böyle gördük. Bu yaşa kadar çalıştım, paramı yedim gezdim . Şimdi de evlenirsem evde durup çocuklara bakmak istiyorum. Hem çalışıp hem çocuk bakmak hem ev işleri . Gözüm korkuyor. Çalışmayı istememek en doğal hakkım. Ha çalışmak istersem çalışırım eğer enerji bulursam şartlar olgunlaşırsa. Ama illa çalışan gelin istiyoruz dayatması çok itici .
Erkek adam evine tek başına para getirmeli , bir de 44 yaşında , bu yaşa kadar ne yapmıs ?
bu ne biçim bir laf böyleÇalışan ama kötü karakterli bir gelin alsınlar da otursunlar, o zaman görürüm ben onları . Buluşmaya annesi ile gelmesi beni de şaşırttı . Aracılar zaten yengemle onun annesi ama annesini getirmeyebilirdi .
Adam dediğin tek başına da eve bakar, bakmalı da ...
Bu adam değilmiş .
Genelde calısan gelin isteyen kayınvalidelerin amacı cocuk olsun cocuga ben bakayım dolayısıyla evleri ayrı olsa bile onların evinden cıkmayayım seklinde.Yengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Tabi haklısınız eşitlik. Kadın çalışınca eşitlik oluyor değil mi? Artık anlayın şunu kadın çalışınca eşitlik olmuyor. Doktor öğretmen veya yönetici olan kadınlar hariç kadınlar ucuz iş gücü olarak görülüyor. Saatlerce çalışıp eve yorgun argın geliyor ev isleri ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Çocuklar desen ya annede ya kayinvalidede ya bakıcıya ya da kreşte büyüyor. Bunun için suçluluk duyan annelerde cabası. Erkek isten gelince ayaklarını uzatıp tv seyrediyor. Bir de karısının maaşına el koyuyor. Geçim derdi de yok erkek için. Bana söyler mısınız eşitlik bunun neresinde? Çalışıp rahat eden kadın görmedim maalesef. Bu çalışma işi de sadece erkeklere ve az maaş vermek isteyen patronlara yaradı. Kendinizi kandırmayın.Evet. Damat adayı dese ki ben çalışmıyorum. Kız tarafı kabul eder mi? Bence kabul etmez. Aynı şey. Kadın erkek eşit, hayat müşterek
Kuzenim doğum yaptı ( kız )Tabi haklısınız eşitlik. Kadın çalışınca eşitlik oluyor değil mi? Artık anlayın şunu kadın çalışınca eşitlik olmuyor. Doktor öğretmen veya yönetici olan kadınlar hariç kadınlar ucuz iş gücü olarak görülüyor. Saatlerce çalışıp eve yorgun argın geliyor ev isleri ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Çocuklar desen ya annede ya kayinvalidede ya bakıcıya ya da kreşte büyüyor. Bunun için suçluluk duyan annelerde cabası. Erkek isten gelince ayaklarını uzatıp tv seyrediyor. Bir de karısının maaşına el koyuyor. Geçim derdi de yok erkek için. Bana söyler mısınız eşitlik bunun neresinde? Çalışıp rahat eden kadın görmedim maalesef. Bu çalışma işi de sadece erkeklere ve az maaş vermek isteyen patronlara yaradı. Kendinizi kandırmayın.
Her Ikisi de çalışıyorsa ev işleri de ortak Olmalı ama biri çalışıp diperi çalışmıyorsa ev islerini çalışmayan taraf yapmalı.Erkek evin geçimini temin etmek zorunda ben buna katılıyorum. Kadın destek amaçlı çalışmak isterse çalışabilir, istemezse zorlanamaz. Her ne kadar devir değişti deseniz de değişmez. O zaman boşanan erkeğe de nafaka bağlansın mesela ? Örnekler çoğaltılabilir ince ince düşünürseniz.....
Kadının ev işi cocuk bakma gibi kabiliyetleri erkeğe nazaran gelişmiş oldugundan dolayı, bu işler hep kadının sırtında olur. kadın erkek kadar para kazansa dahi erkek kadın kadar mükemmel cocuk yetiştiremez. Bu durumda kadına haksızlık oluyor bence. Hem çalış hem ev işi...
Biri dışarda çalışır, biri evde. Bu da müşterekliği sağlar.. Benim nacizane fikrim.
Eşitlik her zaman adalet değildir. Kadınlar erkeklerle eşit değil denktir. Bir ayakkabı çifti gibidir. Sol ayağa sağ ayakkabıyı, sağ ayağa da sol ayakkabıyı giyemezsin. Ama ikisi de aynı anda olmak zorunda. Ornek biraz saçma oldu ama.Kuzenim doğum yaptı ( kız )
Normalde asgari ücretin az üstünde para alıyordu. Bir mesleği de yok normal çalışan.
Şimdi işi bırakmasa işten aldığı parayı ya bakıcıya verecek ya da işten çıkacak çocuğuna bakacak.
Üç Kuruş içinde el kadar Bebeğini bırakmak istemiyor.
Kocası da Eşitlik Eşitlik deyip çalışmıyor olsaydı nasıl geçineceklerdi ?
Erkek ve kadının çalışması aynı şey değil bence de.
Erkek çalısmaya mecbur ama kadının kendi bileceği iş. Tanamen ekonomik durumuna ve keyfine Bağlı.
Anladım demek istediğinizi mutlak bir eşitlikten bahsediyorsunuz. Bazı konularda erkek güçlü bazı konularda kadın güçlü. Aralarında Farklılıklar olan ama birbirini tamamlayan iki cins.Eşitlik her zaman adalet değildir. Kadınlar erkeklerle eşit değil denktir. Bir ayakkabı çifti gibidir. Sol ayağa sağ ayakkabıyı, sağ ayağa da sol ayakkabıyı giyemezsin. Ama ikisi de aynı anda olmak zorunda. Ornek biraz saçma oldu ama.
O olmaz. Evlenme sürecinde “geleneklerimiz şöyle, isteklerimiz böyle” şeklinde gelenekçi ortadoğuluyız. Kayınvalideye hizmet, ev işi falan olunca herkes avrupalıBüyüklerinizden gördüğünüz her şey doğru mu? O zaman kayınvalideyle birlikte yaşayın ya da her gün evine temizliğe gidin. Büyükler böyle yapmış, çünkü çok mantıklı.
Kuzenim doğum yaptı ( kız )
Normalde asgari ücretin az üstünde para alıyordu. Bir mesleği de yok normal çalışan.
Şimdi işi bırakmasa işten aldığı parayı ya bakıcıya verecek ya da işten çıkacak çocuğuna bakacak.
Üç Kuruş içinde el kadar Bebeğini bırakmak istemiyor.
Kocası da Eşitlik Eşitlik deyip çalışmıyor olsaydı nasıl geçineceklerdi ?
Erkek ve kadının çalışması aynı şey değil bence de.
Erkek çalısmaya mecbur ama kadının kendi bileceği iş. Tanamen ekonomik durumuna ve keyfine Bağlı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?