Çalışan gelin istiyorlarmış

Bence konu sahibi bakkalın başında dursun hem kardeşi rahat rahat yurt dışına çıkıp işine gücüne baksın. Yoksa kardeşi de evini zor gecindirecek bı gidişle yazık günah değil mi? Bir taşla iki kuş.

Görücü usulü böyledir zaten. Taraflar şartlara bakar, beklentileri karşılanıyorsa evlenirler. Adam da çalışan birini istemiş, bu isteği de gayet normal. Birikiminizi de düğün masrafları için sormuş olabilir, bilemedim.

Sorma şekli hoş olmamış tabii. Çalışıp çalışmadığınızı buluşmadan da öğrenebilirlerdi.

Ayrıca kaç yaşına gelmiş iki yetişkin insansınız. Buluşmaya neden korumalarınızla gittiniz ki? Asıl saçmalık bu kısım bence.

Büyüklerinizden gördüğünüz her şey doğru mu? O zaman kayınvalideyle birlikte yaşayın ya da her gün evine temizliğe gidin. Büyükler böyle yapmış, çünkü çok mantıklı.

Gelin ya da es değil maaş istiyorlar demek ki.ay ne itici.iyi ki en başından belli ediyor boyleleri kendilerini.sanki dünyada bir kendileri kalmış bir de şart koşuyolar karşıdaki insan yollarını gözlüyor gibi

bu ne biçim bir laf böyle
benim eşim de mi adam değil o zaman... saçma sapan konuşuyorsunuz?

bir erkek çalışır çabalar elinden geleni yapar yine de yetmiyorsa eş de destek olmalı

Genelde calısan gelin isteyen kayınvalidelerin amacı cocuk olsun cocuga ben bakayım dolayısıyla evleri ayrı olsa bile onların evinden cıkmayayım seklinde.

Evet. Damat adayı dese ki ben çalışmıyorum. Kız tarafı kabul eder mi? Bence kabul etmez. Aynı şey. Kadın erkek eşit, hayat müşterek
Tabi haklısınız eşitlik. Kadın çalışınca eşitlik oluyor değil mi? Artık anlayın şunu kadın çalışınca eşitlik olmuyor. Doktor öğretmen veya yönetici olan kadınlar hariç kadınlar ucuz iş gücü olarak görülüyor. Saatlerce çalışıp eve yorgun argın geliyor ev isleri ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Çocuklar desen ya annede ya kayinvalidede ya bakıcıya ya da kreşte büyüyor. Bunun için suçluluk duyan annelerde cabası. Erkek isten gelince ayaklarını uzatıp tv seyrediyor. Bir de karısının maaşına el koyuyor. Geçim derdi de yok erkek için. Bana söyler mısınız eşitlik bunun neresinde? Çalışıp rahat eden kadın görmedim maalesef. Bu çalışma işi de sadece erkeklere ve az maaş vermek isteyen patronlara yaradı. Kendinizi kandırmayın.

Erkek evin geçimini temin etmek zorunda ben buna katılıyorum. Kadın destek amaçlı çalışmak isterse çalışabilir, istemezse zorlanamaz. Her ne kadar devir değişti deseniz de değişmez. O zaman boşanan erkeğe de nafaka bağlansın mesela ? Örnekler çoğaltılabilir ince ince düşünürseniz.....

Kadının ev işi cocuk bakma gibi kabiliyetleri erkeğe nazaran gelişmiş oldugundan dolayı, bu işler hep kadının sırtında olur. kadın erkek kadar para kazansa dahi erkek kadın kadar mükemmel cocuk yetiştiremez. Bu durumda kadına haksızlık oluyor bence. Hem çalış hem ev işi...
Biri dışarda çalışır, biri evde. Bu da müşterekliği sağlar.. Benim nacizane fikrim.

İnsanlarda haklı kızlar artık okadar abartıyoki düğün dernek işlerini milletinde gözü korkuyo.
Çalışan isteyebilir haklı.
Ama birikimi o yapsın bi zahmet.
Görsel anlamda beğenmediyse bahane bulmuştur takılma

adam bence kendince bahane aramış

bir de adam 44 yaşında siz 40 yaşındasınız yanınızda biriler ile buluşmak garip değil mi

istediğinizde haklı olabilirsiniz

belirli bir yaşın üstündeyim ancak çocuk yaparım ona bakarım diyebilirsiniz ama adam eve bakmalı vs şeklindeki kalıplarla düşünmeniz hatalı

birikim vs sormaları da ilginç tabii de siz onlara sordu iseniz onlar da misilleme yapmıştır belki

Kuzenim doğum yaptı ( kız )
Normalde asgari ücretin az üstünde para alıyordu. Bir mesleği de yok normal çalışan.
Şimdi işi bırakmasa işten aldığı parayı ya bakıcıya verecek ya da işten çıkacak çocuğuna bakacak.
Üç Kuruş içinde el kadar Bebeğini bırakmak istemiyor.
Kocası da Eşitlik Eşitlik deyip çalışmıyor olsaydı nasıl geçineceklerdi ?
Erkek ve kadının çalışması aynı şey değil bence de.
Erkek çalısmaya mecbur ama kadının kendi bileceği iş. Tanamen ekonomik durumuna ve keyfine Bağlı.

Her Ikisi de çalışıyorsa ev işleri de ortak Olmalı ama biri çalışıp diperi çalışmıyorsa ev islerini çalışmayan taraf yapmalı.

Eşitlik her zaman adalet değildir. Kadınlar erkeklerle eşit değil denktir. Bir ayakkabı çifti gibidir. Sol ayağa sağ ayakkabıyı, sağ ayağa da sol ayakkabıyı giyemezsin. Ama ikisi de aynı anda olmak zorunda. Ornek biraz saçma oldu ama.

Anladım demek istediğinizi mutlak bir eşitlikten bahsediyorsunuz. Bazı konularda erkek güçlü bazı konularda kadın güçlü. Aralarında Farklılıklar olan ama birbirini tamamlayan iki cins.
Bazıları bunu kadını aşağılamak olarak algılıyor.

Adam değilmiş falan çok arabesk yahu. Bence siz çocuksuzken onun 1 çocuğu olmasına takılsaymışsınız keşke. Bu daha büyük bir sorun çünkü.

Aşk evliliği yapmıyorsunuz, mantık evliliği bu. Adamın şartları sizin şartlarınıza uymamış. Bu kadar basit. Sizin bu zamana kadar çalışıp yiyip içmeniz de sizi bağlar. Siz sefasını süreceksiniz, adam mı çeksin cefasını.

Büyüklerinizden gördüğünüz her şey doğru mu? O zaman kayınvalideyle birlikte yaşayın ya da her gün evine temizliğe gidin. Büyükler böyle yapmış, çünkü çok mantıklı.
O olmaz. Evlenme sürecinde “geleneklerimiz şöyle, isteklerimiz böyle” şeklinde gelenekçi ortadoğuluyız. Kayınvalideye hizmet, ev işi falan olunca herkes avrupalı

Bu bana çok acı geliyor ya.. Üç aylıkken bırakmak zorunda kalıyorlar ağlaya ağlaya.. Süt sağmaya çalışıyolar iş yerinde.
Benim bebeklerim grip olduklarında kucagımdan inmezler gece uyumazlar. Çalışan biri olsam onları bırakıp gitmek zorundayım mesela. Çünkü patron, çünkü sistem :\
Allah yardımcıları olsun.
Kadın okumalı, güzel bi meslek sahibi de olmalı. Fakat çalışmak zorunda olmasına katılmıyorum. Ekonomik özgürlük kazanılıyor evet ama o zaman da patronun tahakkümü altına giriliyor. Bu da gözden kaçmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…