- 25 Şubat 2019
- 2
- 2
- 1
- 40
Aynı fikirdeyimBu bana çok acı geliyor ya.. Üç aylıkken bırakmak zorunda kalıyorlar ağlaya ağlaya.. Süt sağmaya çalışıyolar iş yerinde.
Benim bebeklerim grip olduklarında kucagımdan inmezler gece uyumazlar. Çalışan biri olsam onları bırakıp gitmek zorundayım mesela. Çünkü patron, çünkü sistem :\
Allah yardımcıları olsun.
Kadın okumalı, güzel bi meslek sahibi de olmalı. Fakat çalışmak zorunda olmasına katılmıyorum. Ekonomik özgürlük kazanılıyor evet ama o zaman da patronun tahakkümü altına giriliyor. Bu da gözden kaçmasın.
Bence siniriniz bozulmasın bu onlar için bi kritermis uymamış kriterleriniz o zaten her şeyi yaşamış yani belki tekrar çocuk sahibi olmak bile istemiyordur . Sizin de kriterlerinize uymamış normal bişey kafaniza çok takmayınYengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Yengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Bu bana çok acı geliyor ya.. Üç aylıkken bırakmak zorunda kalıyorlar ağlaya ağlaya.. Süt sağmaya çalışıyolar iş yerinde.
Benim bebeklerim grip olduklarında kucagımdan inmezler gece uyumazlar. Çalışan biri olsam onları bırakıp gitmek zorundayım mesela. Çünkü patron, çünkü sistem :\
Allah yardımcıları olsun.
Kadın okumalı, güzel bi meslek sahibi de olmalı. Fakat çalışmak zorunda olmasına katılmıyorum. Ekonomik özgürlük kazanılıyor evet ama o zaman da patronun tahakkümü altına giriliyor. Bu da gözden kaçmasın.
Bence kadın kocamı kaybetmeyim aman laf etmesin diye bütün evin işine atlamasa gayet de çalışmak her iki taraf için de geçerli. Ben de kadının bu şekilde olunca modern kölelik yaptığını düşünüyorum ama suc kadında yine bakarsan söz geciremiyor ya da geçirmek istemiyor. Hee bazı kadınlarin da bu durum hoşuna gidiyor ve aman çalışsam ev işi bende olacak maaşımı da alır belki diye evde oturmak istemesine güzel kılıf da buluyor. Biz kadınlar olarak gelip erkeklerin hakkımızı vermesini mi bekleyelim yoksa eşitlik için kendimiz mi kendi evimizde olsa yapmaya başlayalım.Tabi haklısınız eşitlik. Kadın çalışınca eşitlik oluyor değil mi? Artık anlayın şunu kadın çalışınca eşitlik olmuyor. Doktor öğretmen veya yönetici olan kadınlar hariç kadınlar ucuz iş gücü olarak görülüyor. Saatlerce çalışıp eve yorgun argın geliyor ev isleri ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Çocuklar desen ya annede ya kayinvalidede ya bakıcıya ya da kreşte büyüyor. Bunun için suçluluk duyan annelerde cabası. Erkek isten gelince ayaklarını uzatıp tv seyrediyor. Bir de karısının maaşına el koyuyor. Geçim derdi de yok erkek için. Bana söyler mısınız eşitlik bunun neresinde? Çalışıp rahat eden kadın görmedim maalesef. Bu çalışma işi de sadece erkeklere ve az maaş vermek isteyen patronlara yaradı. Kendinizi kandırmayın.
Benimde önceki çalıştığım yerde benzer durumda olan bir arkadasım vardı. Kadıncağız daha 4 aylık evladı varken işe başladı bir de mesailer uzundu mesaiye kalma zorunluluğu da vardı saat bası evde annesini arıyordu bebeği sormak için müdür de istemiyordu böyle şeyleri hafta sonu da çalışıyorduk Kızın evi 3 vesaitti bir de.
Bu konuda dertliyim.
Bizim kurumda bir iş arkadaşımız 4 aylık çocuğunu bakıcıya bırakıp işe başladı.
Hem haline üzülüyorum kadıncağız sürekli saat başı bakıcıyı arıyor.
Hem de iş verimi bitti.Çoğu işi baştan savma.Biz destek oluyoruz.
Bence kadın çocuk sahibi olmadan önce birikimini yapmalı.En azından çocuk 9 aylık olana kadar çocuğa kendi bakmalı.Çünkü benim gördüğüm minnacık bebeği evde bırakan anne çok verimli çalışmıyor.Kafa evde çünkü.
Bizlere de zor her işini bir kere de biz kontrol ediyoruz.Hadi çocuğu var işinden olmasın biz biraz idare edeceğiz de o bebeğe ve anneye üzülüyorum.Çok yıprandılar.
Yani çocuk mu istiyorsun o zaman önce 1, 2 yıl birikim yap, sonra hamile kal.
Çocuk olayında planlı ve bilinçli olmak lazım.
Çünkü günümüzde çocuk çok masraflı.
Ben de kadının bu şekilde olunca modern kölelik yaptığını düşünüyorum .
Benimde önceki çalıştığım yerde benzer durumda olan bir arkadasım vardı. Kadıncağız daha 4 aylık evladı varken işe başladı bir de mesailer uzundu mesaiye kalma zorunluluğu da vardı saat bası evde annesini arıyordu bebeği sormak için müdür de istemiyordu böyle şeyleri hafta sonu da çalışıyorduk Kızın evi 3 vesaitti bir de.
O da işine motive olamıyordu.
Yani yasalar da pek çalışan Kadından yana değil sanki doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta yasal izin var. 8 hafta ne ki 2 aylık bebeği bırakıp işe dönmek oluyor bu. Bir çocuğun en az 6 ay anne Sütü alması gerekmiyor mu ki zaten ? Hem çocuk sahibi olun diyorlar hem de çocuk doğuran kadına Dolaylı yoldan evde otur çocuk bak Demiş oluyorlar yasalarla.
İsveç'te de 480 gun en düşük TR de o da bizim ayıbımız.
Kesinlikle doğru diyorsunuz.
2 aylık bebek çok küçük.Daha tek besin kaynağı anne sütü.Bebeği ve annesi, bebek en az 6 aylık olana kadar beraber olmalı.
Almanya'da doğum izni 47 hafta.O 47 hafta hem para alıyorsun hem bebeğine bakıyorsun.Bizde izin süresi çok az.O yüzden çalışan kesim çok sıkıntı çekiyor.
Evet teşvik olmadan çalışan kesim çocuk yapmaz.Nasıl yapacak bebek maması 180 tl bez 1 paket 50 tl civarı.Bunların masrafını kaç aile tek maaşla karşılayabilir Ki?
Arkadaşınıza çok üzüldüm.Çok zor bir durum.Aklı ister istemez bebeğinde nasıl olmasın ki?
Keşke daha insanı şartlar gelse.Bu kapitalist sistem hiç insancıl değil.Bebeği 2 aylık iken mecburiyetten işe başlayan annelere çok üzülüyorum.
Erkekler de işverenin emrine giriyor, benim demek istediğim o değil. Hamilesine göre değişir ama belli bir aya kadar çalışılabilir. Önceden de kadınlar hamile hamile tarlada çalışırmış ,koyun sagarmis vs yani önceden çalışmıyordu diye bir şey yok. Bebeğini bırakıp gitmek istemeyen de eşiyle belli bir birikimi yapacak ve ücretsiz izin alabilecek , yani bebek yapmadan önce sağlama alacak. Demek istediğim şeyi yanlış yorumlamissiniz tamamen. Şimdi kadınlar hem calismayim diyor eskiler gibi hem de ayrı evim olsun, kaynanam uzak dursun, iş yapmayım kimseye... Vs istiyor. Dediğim gibi eski işleri söylemiyorum bile.Para kazanmak için de işverenin emri altına giriliyor. Bu da modern kölelik değil mi o zaman ? :) bakış açısı......
Hamile bir kadın soğukta sabahın köründe koştur koştur evden cıkmak çalışmak zorundaysa bana özgürlükten bahsetmeyin.
Y
biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ?
.
Adam dediğin tek başına da eve bakar, bakmalı da ...
Bu adam değilmiş .
İsveç'te de 480 gun en düşük TR de o da bizim ayıbımız.
Devletin hatası bunlar hep. Hem çocuk yap diyorlar hem teşvik yok.
Kaldı bebeği bırak daha bu çocuk büyüyecek kreş şu bu vs okul masrafı derken artacakta artacak.
Bebekliği o kadar masrafsa büyüdüğündeki masrafı düşünemiyorum bile.
Allah tüm anne babalara yardımcı olsun.
Erkekler de işverenin emrine giriyor, benim demek istediğim o değil. Hamilesine göre değişir ama belli bir aya kadar çalışılabilir. Önceden de kadınlar hamile hamile tarlada çalışırmış ,koyun sagarmis vs yani önceden çalışmıyordu diye bir şey yok. Bebeğini bırakıp gitmek istemeyen de eşiyle belli bir birikimi yapacak ve ücretsiz izin alabilecek , yani bebek yapmadan önce sağlama alacak. Demek istediğim şeyi yanlış yorumlamissiniz tamamen. Şimdi kadınlar hem calismayim diyor eskiler gibi hem de ayrı evim olsun, kaynanam uzak dursun, iş yapmayım kimseye... Vs istiyor. Dediğim gibi eski işleri söylemiyorum bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?