bunu kadın erkeğe indirgemeyin şimdi bakın özgüvenin tek sebebi para değildir ama para da özgüven sebeplerinden biridir. paran varsa çoğu şeye gücün vardır.
iki zıt durumu karşılaştırmayın madem karşılaştırma yapıyoruz eşit şartlarda yapalım.
iki kadın düşünelim ikisi de eşinden şiddet görmüş (devamlı değil ilk kez) olsunlar. birisi çalışıyor birisi çalışmıyor. şimdi çalışmayan kadın bir yerde durup düşünecek, "boşansam ailemin yanına gitmem gerekecek en azından iş bulana kadar, e ama çocuklar da var ne yapacağım, iş bulsam hemen eve çıkamam ki, iş bulsam çalışma saatleri çocuklarıma uyar mı ki?" vs birçok sorusu olacak. hadi her şeyi göze aldı diyelim ama hiç çalışmamış bir insana kim direkt iyi maaşlı iş verir ki?
bir de tam tersini düşünelim çok yüksek bir mevki sahibi olmayan normal bir memur olsun diğer kadın da. 4 bin lira maaş en iyi ihtimal. bu kadın da boşanmak istiyor. onun aklında da sorular olur ama "çocuğumun psikolojisi nasıl etkilenir, eskisi gibi alışveriş yapabilir miyim ona" vs olur. iş bulma derdi çekmez çünkü işi var. ailesinin yanına gitmek zorunda değil çünkü parası var. anlatabildim mi farkı?
siz karşılaştırma yaparken çalışmayıp da boşanan kadınlarla çalışıp da boşanmayan kadınları karşılaştırıyorsunuz bu yanlış. ikisi de aynı durumda ama farklı imkanlara sahip iki kadın yazdım. kararlarını zerre kadar bilemeyiz ama burdan bakınca hangisi olmak daha mantıklı ortada.