• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Temizlik vb işler için istenmiyor.
Çünkü ev hanımlığı zaten tecrübe demek

Temizlik derken öyle birden tanımadığın evlere gidip temizlik yapabilir misin?
Şirket vs ise zaten cv ve referans istiyorlar

Bacım aynı ülkede mı yaşıyoruz senle :)

Ayrıca temizlik için alacağı para belli hemen bi anda birikim yapması mümkün deil bu para ile

birikim yapmak bu kadar kolay mı ya? para bu kadar kolay kazanılan değersiz bir şeyse bu millet neden doğalgaz faturası diye ağlıyor? ütopya ablacım bunlar. sen eşinle iyi olabilirsin ama çalışmayıp da kötü muamele gören bir sürü kadın var. birikim yapacak işi nerden bulsun bu insanlar ya asgari ücretten yüksek iş var mı vasıfsız çalışana?

keşke dediğiniz gibi olsa ama üzülerek söylüyorum dünya acımasız. :KK43: para yoksa her şey zor.
Aslında aynı şeyi söylüyoruz.

Ancak üzülerek görüyorum ki çalışan kadın da kötü muamele görüyor eziliyor. Sayıları hiç de az değil.

Yani çalışan çalışmayan farketmez. Kadınların özgüvenli, haksızlığa, şiddete susmayan bireyler olmaları için başka çareler bulunmalı.

Çalışmayan kadın bilmemkaç yaşından sonra üç kuruş kazandığı bir iş bulup birikim yapıp ayrılabiliyor ama çalışan kadın çift maaş olmadığı için ayrılamıyor. Çok acayip örneklemeleriniz var.
Ama gerçek.

Aslında aynı şeyi söylüyoruz.

Ancak üzülerek görüyorum ki çalışan kadın da kötü muamele görüyor eziliyor. Sayıları hiç de az değil.

Yani çalışan çalışmayan farketmez. Kadınların özgüvenli, haksızlığa, şiddete susmayan bireyler olmaları için başka çareler bulunmalı.

çalışan da çalışmayan da kötü muamele görebilir ama çalışan kadının buna karşı tepki gösterme ihtimali çok çok daha fazla bunu da kabul ediyor musunuz?

Erkek arkadaşının maaşı azsa nasıl geçineceksiniz? Annesi bunları düşünmekte haklı.
Sefil hayatı yaşayacağınıza evlenmeyin daha iyi hatta.

Sevgilinizden eş olmaz, bunu anlayabilirsiniz bu durumdan. Annesinin ilk söylediğini koşa koşa size yetiştiren, sizin de yanıtınızı ona yetiştirir. Böyle adamlar da evlenmese iyi olur.

vallahi grill şimdi de mutlu değil.hamilelikte sıkılmaya başladı.eşim,hiç uygun olmamasına rağmen,kendi iş yerin de iş ortamı yarattı.iş saatleri esnek,10 da gel,15 de paydos et dedi.,evle iş arası yürüyerek 10 dakika..hem sigortan devam etsin hem de evde sıkılma.oradan da sıkıldı.ortamı beğenmedi.
nelerden mutlu oluyor çözemedik ki.

Abla valla senin isin zor, miymiy insan en cekilmez olani :/

vallahi grill şimdi de mutlu değil.hamilelikte sıkılmaya başladı.eşim,hiç uygun olmamasına rağmen,kendi iş yerin de iş ortamı yarattı.iş saatleri esnek,10 da gel,15 de paydos et dedi.,evle iş arası yürüyerek 10 dakika..hem sigortan devam etsin hem de evde sıkılma.oradan da sıkıldı.ortamı beğenmedi.
nelerden mutlu oluyor çözemedik ki.
Senin gelin nazlı gelin abla :)

Yardım etmeyi kesseniz, nazı bırakır da kıyamıyorsunuz.

Neyse konu dağılıp polemiğe gidiyor.

Bana müsade.

ben de polemikten ban yemek istemem ama soruma cevap almadım.
neyse konuyu uzatmayayım.isteyen çaılşsın,istemeyen çalışmasın.ama ben şu yaşımda iş bulsam çalışırım.ha çalışıyorum ama para almıyorum karşılığında,yine de bir işe yaramak hissi paha biçilemez bence.

çocuk oldu diyelim fazladan izin almak zorunda kaldiniz yada isyeriniz yeteri kadar izin vermedi mecbur çıkmak zorunda kaldiniz o zaman boşanacak misiniz? çalışmanız tabi ki de sizin yarariniza olur ama kadın isterse çalışır bence evin sorumluluğu erkekte olmalıdır kadın çocukla uğraşıyor doğum yapıyor her zaman çalışmayabilir her işyeri de rahatça izin vermiyor erkeğin bahanesi olamaz evi geçindirmekte yükümlüdür. Kadın çalışmalı isterse ama diğer herşey ortak olursa öyle gece çocuk bakicam diye uykusuz kalıp işe gitmemeli, işten eve geldiğinde kocası uzanirken kadın yemekle temizlikle ugrasmamali. Haftasonlari adam dışarı cikarken kadin çamaşırları utuyle ugrasmamali. O zaman ekonomik özgürlük değil resmen kölelik oluyor. Bi erkek karim calistiginda evin ve çocuğun sorumluluklarının yarısı tamamen bana aittir derse o zaman kadın çalışması da çok iyi olur. Bu karar da kaynanaya düşmez yani tamamen size bağlı.
+1+1+1+1+1+1+1+1+1☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡

Kesinlikle katılıyorum çevremde maddi durumu iyi olduğu halde daha 3-4 aylık bebeği varken ve gelini ücretsiz izin alacakken almasına müsaade etmeyip, sen çalışan ben bebeğe bakarım diye uğraşan Kaynanalar var. Acıyorum gerçekten ufacık emen bebeği annesiz bırakmak sırf daha fazla para için maddi durum iyiyken tüm gün annesini görmeden çocuklar büyüyorlar.
simdiki erkeklere zor geliyor kar bakma ama dogur demesini biliyorlar baba ne kadae ilgilenirse ilgilensin COCUGUN sorumlulugu annede cogunlukla

Calisirsan sen kazanirsin. Maddi degil manevi. Kolunda altin bilezigin olur, ayaklarinin uzerinde dimdik durursun. Birak gelini ben kizimin da calismasini isterim. Calismazsa uzulurdum. Calissin, calissin ki hayatin zorluklarini anlasin, evde kadin prog izleyip korelmesin, parasini kazansin kimseye eyvallahi olmasin ben su an raporluyum inan psikolojim bozuldu calismayi ozledim.

Aşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.

Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.
Her kelimesine katılıyorum

Ogullarim kucuk.kendim calismadim suan pismanim ve olumsuzluklarini goruyorum
Ondan sebep oglumjn calisan bir es almasını isterim.hayat musterek ya:))
Tek sebep o degil daha guzel kaliteli hayat gecirmeleri icin bu sart

Back
X