çalışan hamileler

çünkü...ğretmenim ve ben de henüz müdürüme söylemedim ama sadece utandığım için :)haftaya söylerim heralde çünkü bazen izin almam gerekecek
Bir an once soylemelisin hamile olanlara nobet de verilmiyor cunku... Ona gore program yaparsiniz.

verdiği düşük önleyici ilacın ismi ne canım.. bendede durum aynı kimi kasık agrın normal değil işe gitme rapor al yat diyor kimisi bebek yerini yapıyor ondan kasılıyor diyor. Aman hayırlısı

canım büyüklerinin söylediklerini bana doktor söylemişti. doktor tedbir olarak ilacı vermiştir. işi riske atmamak için evham yapma . doktorlar bişi gizlemezler ki yüzüne pat diye söylerler iyi kötü herşeyi.

Ama sen şanslıymışsın :) İnşallah benim de müdürüm ve müdürümün müdürleri seninki gibi tepki verirler :) Şöyle rahat 1 ay daha bi geçsin sonra bakıcam artık nasıl söyleyeceksem...

Ama sen şanslıymışsın :) İnşallah benim de müdürüm ve müdürümün müdürleri seninki gibi tepki verirler :) Şöyle rahat 1 ay daha bi geçsin sonra bakıcam artık nasıl söyleyeceksem...
müdürlerinden kadın varsa yürüyüşünden bile anlarlar. benim merdivenden çıkışımdan anlamıştı bi kadın. ki ilk aylarda

Benim çalış
müdürlerinden kadın varsa yürüyüşünden bile anlarlar. benim merdivenden çıkışımdan anlamıştı bi kadın. ki ilk aylarda

Bizim Antalya şubesinde tek 1 müdür var, o da erkek. Çalıma arkadaşlarıma gelince, sadece 2 bayanız burada. Diğeri bekar, hamilelik hakkında herhangi bir bilgisi yok. Erkek olan arkadaşlarımın eşleri yeni doğum yaptı ancak onlar da hiç fark etmedi. Yürüyüşümde daha bir değişiklik olmadı zaten. İşte son raddeye gelene kadar beklemeyi düşünüyorum ben...

merhaba hanımlar
bende aranıza enı katıldım özel sektordeyım sabah 09:00 aksam 19.00 genellıkle oturuyorum hamıle oldugumu ogrendıdımden belli
salı doktora gıttık kese kucuk dedı 10 gun sonra gel dedı
bende onu beklemeden cumartesıne randevu aldım ama çok korkuyorum ya bebegın kesesı kucukse ya kalp atısını duyamazsak gibi (
5+2 deyım bana gore

Merhaba arkadaşım. Ben 5+2de vajinal ultrasonda dinledim kalp atışlarını. Ama bu bebeğin gelişimiyle ilgili bişey. Yani şuan 5+2 olabilirsin ama bunu sonuçta bebeğin ölçümlerine göre belirliyor sistem. Bu cumartesi 5+3 derse korkma, haftaya da 7 derse yine korkma :) benim bu şekilde olmuştu. O yüzden paylaşmak istedim :)

tatlım 5+2 çok erken kese daha yeni oluşuyor . en azından 6.haftadan sonra gitsen daha iyi . 5.haftada genelde görünmüyor seninki görünmüş bile korkmana gerek yok .

özel sektörün zor olduğunu biliyordum da . hamilelere böyle olduğunu düşünmemiştim. bu gaddarlıktan başka bişi değil ya .

tatlım 5+2 çok erken kese daha yeni oluşuyor . en azından 6.haftadan sonra gitsen daha iyi . 5.haftada genelde görünmüyor seninki görünmüş bile korkmana gerek yok .

Ben 5. haftamda kalp atışını bile dinlemiştim. 4+3'te keseyi ve bebeği görmüştüm. Bence denesin. Olmazsa haftaya yeniden gider ama olursa da o mucizeyi hissetmek için insan sabredemiyor. :)

evet çok okudum 8.haftada bıle kalp atışını duyan var
bılmıyorumkı bırseyler benim müdahalem olmadan gelişiyor..Allahın izniyle..
umarım güzel haberler veririm size
teşekkürler

bakalım cumartesı ne dıcek doktor
hayırlı haber alırım inşallah
çok saol canım

özel sektörün zor olduğunu biliyordum da . hamilelere böyle olduğunu düşünmemiştim. bu gaddarlıktan başka bişi değil ya .

MAlesef böyle. Özel sektörde patronlar sadece şirketi düşünür elemanlarını değil. Onlar açısından bakınca kızmıyorum aslında onlara. Çünkü yapman için alındığın işi artık tam olarak yapamıyorsun, fizikse olarak kısıtlanıyorsun bir kere mecburen. Veya 4 ay izinlisin. Senin sigortanı ödeyecek iş veren. Sen yokken senin yerine başkasını alacak işe onun maaşını ve sigortasını da ödeyecek. Sen işe döneceksin tam konsantre olamayacaksın. İşe uykusuz geleceksin, dinç olamayacaksın. Emzirme izni diye erken çıkacaksın vs vs vs. Bu yüzden çok kızamıyorum. Çünkü bizim başka bir şubemizde bir bayan doğum yaptı. Onun yerine başkasını almadılar işe, bunun yerine onun işlerini başkalarına dağıttılar. Eylül ayında geri döndü doğum izninden arkadaşımız ancak hala dağıtılan işlerin tamamını geri alamıyor. Yeniden işe dönmek evde küçük bir bebek varken zor oluyor heralde, tam bilemiyorum.

Arkadaşlar size şöyle özetleyim
Emekli sandığına mensupsanız, yani memursanız, devletin öz çocuklarısınızdır. Hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.
SSKlıysanız üvey çocuksunuzdur, zorluk çekersiniz, iş vereninizin insafına kalmışsınızdır.
Bağkurluysanız evlat edinilmişsinizdir, yandınız, işinizin başından hiç ayrılamazsınız....

çok doğru

kızlar şimdi en son adet tarıhıne gore hesaplıyorlaya gebelık haftasını
sımdı ben en son 3 aralıkta (ilk günüm) regl oldum
ama yumurtlama günlerim 12-16 aralıktı o bırlesme o zaman oldu sımdı o zaman bu bebegın olusumu daha da yeni
nasıl bole bı hesap yapılyorr anlamadım
yani atıyorum dollenme 14 aralıkta gerçekleştiyse bebek bu durumda 3,5 haftalık

son adet tarihinin ilk günü birinci gün olarak hesaplanıyor...ultrasyondan bakınca da zaten aşağı yukarı aynı gelişme gösterdiği için yine adetin son günü bir olarak başlıyor hesaplanma. ona göre gelişmesi takip ediliyor.

Duyamasan bile kalp atışını, bebeğini görmüş olacaksın. Bunun kadar güzel bişey yok :)
ben ultrasyon için gittiğimde 8+3tü.
bebeği gördüm ama devlet hastanesinde sesi açmıyorlar.
doktor canlanmış kalp atışları var dedi ama açmadı. aletin özellliği yok diyorlar.

ya o tarıhte ortada bı dollenme olmaması kafamı karıştırıyor..
pek mantıklı gelmıyor ama maalesef kabul etmemiz gereke gerçek bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…