- 3 Kasım 2014
- 775
- 842
- 43
- 39
evet bende okudumBaşbakanın açıklaması;
yine annelerimiz için çok güzel bir uygulama getiriyoruz. Şuanki uygulamalara baktığımızda kendisi ve eşi kamuda çalışanlara doğum parası babanın hesabına yatıyor. Buna düzenleme getiriyoruz. Önce bu parayı annenin hesabına yatıralım. Anne çalışmıyorsa çek gönderelim dedik. Daha sonra bu memurlar için olan bu uygulama tüm anneler için ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400, üçüncü çocuk için 600 TL ödenecek. Yani her bir anneye doğum gününde bu hediye takdim edilecek. Babalar da iyi hizmet ederlerse başka hediyeleri hak edebilirler. Bu hediyeyi hak eden annelerdir. Annelerimize her türlü desteği vereceğiz.
ne zaman uygulanır ki bize yetişse bari.evet bende okudum
uygulanırsa güzel uygulama
Başbakanın açıklaması;
yine annelerimiz için çok güzel bir uygulama getiriyoruz. Şuanki uygulamalara baktığımızda kendisi ve eşi kamuda çalışanlara doğum parası babanın hesabına yatıyor. Buna düzenleme getiriyoruz. Önce bu parayı annenin hesabına yatıralım. Anne çalışmıyorsa çek gönderelim dedik. Daha sonra bu memurlar için olan bu uygulama tüm anneler için ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400, üçüncü çocuk için 600 TL ödenecek. Yani her bir anneye doğum gününde bu hediye takdim edilecek. Babalar da iyi hizmet ederlerse başka hediyeleri hak edebilirler. Bu hediyeyi hak eden annelerdir. Annelerimize her türlü desteği vereceğiz.
doğum parası sigortalı çalışana veriliyor diye biliyorum...Ya bişey sorucam bu 300TL neye istinadenmiş? Doğum fiyatlarını düşürseler daha kolay olmaz mı? Ama tabi hiç yoktan iyidir. İnşallah ağustostan önce yürürlüğe girmiş olur
yeni baktım da memurlar net te şöyle bir haber vardı.Olabilir tabi hep yeniden seçilmek için yapıyorlar bunları. sigortalı biliyorsun izinde maaş almıyor ben o açıdan düşünüyorum. Doğum parası da tamamen veriliyor mu bilmiyorum açıkçası...
Şuanki doğum izni konusunda bir değişiklik yok 16 hafta kalıyor. Buna ek olarak annelik izninden sonra ilk çocuk için 8 hafta da, 2. çocuk için 16 hafta ve 3. çocuk için 24 hafta daha ekliyoruz. Bu haftalarda anneler yarım mesai yapacak. Getirdiğimiz düzenleme ile yarım zamanlı olarak çalışıp 4 saat sonra evine gelecek ama sanki tam zamanlı çalışmış gibi ücret alacak. Annenin bebekten ayrılışı bir anda bütün günü kapsayacak şekilde olmayacak. Sonra anne ben daha çok kalmak istiyorum derse bittikten sonra kısmi zamanlı çalışma ve çalıştığı süre zarfı ücretini alacak şekilde olacak.
Süt izni ile ilgili bir şey demiyor günde 10 saat çalışıyorsan 8 hafta boyunca 5 saat çalışacaksın. 2 aya kadar yürürlüğe gircek diyor bakalım.. Babalarında izni 5 gün olacakmış
Özeli de kapsıyor
İnşallah bize de yetişir bizde faydalanırız
Merhaba bende çalışan hamileyim. 24+6 günlük artık uyku banada yetmemeye başladı şimdiye kadar böyle değildim sabah 6da kalkıyorum iş yerim biraz uzakta 8.00-17.30 çalışıyorum bende neyse servis var ve kesinlikle uyuyorum onun dışında da çok şükür bi sıkıntım yok masa başında çalışıyorum ama arada hareket etmeye de özen gösteriyorum hava şartları malum elverdiği sürecede akşamları yürüyüş yapıyorum hareket şart biliyosunuz Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah yarın şeker yüklemesi yapılacak yaptıran var mı aranızda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?