- 3 Kasım 2014
- 775
- 842
- 43
- 39
inşallah benim minik meleğimde canlanırben ultrasyon için gittiğimde 8+3tü.
bebeği gördüm ama devlet hastanesinde sesi açmıyorlar.
doktor canlanmış kalp atışları var dedi ama açmadı. aletin özellliği yok diyorlar.
kızlar şimdi en son adet tarıhıne gore hesaplıyorlaya gebelık haftasını
sımdı ben en son 3 aralıkta (ilk günüm) regl oldum
ama yumurtlama günlerim 12-16 aralıktı o bırlesme o zaman oldu sımdı o zaman bu bebegın olusumu daha da yeni
nasıl bole bı hesap yapılyorr anlamadım
yani atıyorum dollenme 14 aralıkta gerçekleştiyse bebek bu durumda 3,5 haftalık
evet kesınleştırdıHerkesin sata uyumlu olmayabiliyor tatlım. Benimki sat a göre şuan 8+5, bebeğin ultrasonda çıkan sonuca göre 8+4. Sat a göre hesaplayınca son adetinin ilk gününden itibaren hesaplıyorsun ovülasyon gününden itibaren değil tatlım. Yani seninki 5+1 sat a göre. Doktorun gebeliğini kesinleştirdi mi?
MAlesef böyle. Özel sektörde patronlar sadece şirketi düşünür elemanlarını değil. Onlar açısından bakınca kızmıyorum aslında onlara. Çünkü yapman için alındığın işi artık tam olarak yapamıyorsun, fizikse olarak kısıtlanıyorsun bir kere mecburen. Veya 4 ay izinlisin. Senin sigortanı ödeyecek iş veren. Sen yokken senin yerine başkasını alacak işe onun maaşını ve sigortasını da ödeyecek. Sen işe döneceksin tam konsantre olamayacaksın. İşe uykusuz geleceksin, dinç olamayacaksın. Emzirme izni diye erken çıkacaksın vs vs vs. Bu yüzden çok kızamıyorum. Çünkü bizim başka bir şubemizde bir bayan doğum yaptı. Onun yerine başkasını almadılar işe, bunun yerine onun işlerini başkalarına dağıttılar. Eylül ayında geri döndü doğum izninden arkadaşımız ancak hala dağıtılan işlerin tamamını geri alamıyor. Yeniden işe dönmek evde küçük bir bebek varken zor oluyor heralde, tam bilemiyorum.
Arkadaşlar size şöyle özetleyim
Emekli sandığına mensupsanız, yani memursanız, devletin öz çocuklarısınızdır. Hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.
SSKlıysanız üvey çocuksunuzdur, zorluk çekersiniz, iş vereninizin insafına kalmışsınızdır.
Bağkurluysanız evlat edinilmişsinizdir, yandınız, işinizin başından hiç ayrılamazsınız....
ya o tarıhte ortada bı dollenme olmaması kafamı karıştırıyor..
pek mantıklı gelmıyor ama maalesef kabul etmemiz gereke gerçek bu
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...Corolinna34 sat a göre hesaplamak ovülasyon dönemine göre hesaplamaktan daha mantıklı aslında. Araştırman merak etmen ve sorgulaman çok güzel arkadaşım. Ben de aynı şekilde düşündüğüm için bulmuştum nedenini.
Sadece döllenmek önemli değil, rahminin bebeği tutabilecek şekilde gelişmesi de önemli. Sat a göre hesaplanmasının sebebi, her adetin ilk gününden itibaren rahim gelişmeye başlar bebeğin tutunabilmesi için. Bu da bebeğin gelişimi için çok önemli bir noktadır, ve düşüğü engelleyen bir konudur. Ayrıca bebeği oluşturan yumurtanın spermle döllenmesidir. döllenmezse yumurta vücuttan atılıyor. son adetinde olan da işte bu döllenmemiş yumurta. her adet döneminde yumurtan kendini yeniler. yani yumurta olmazsa bebek de olmaz. herşey yumurtanın oluşumuyla, gelişimiyle başlar. Sen bu yumurtayı döllediğin için bebek oluyor.
Yani daha basit şekilde anlatayım. Bir yandan adet görüyorken bir yandan da yumurta büyümeye başlar. Yumurta büyümeye ve olgunlaşmaya devam ederken salgıladığı östrojen hormonu da artar. Östrojen hormonu sayesinde rahim içi adeta embriyonun rahatça istirahat edebileceği bir yatak gibi kalınlaşmaya devam eder ve damarlanma artar. Beyinden salgılanan bazı hormonlar ile yumurta olgunlaşır. Gebeliğin 2. haftasının sonunda yani ortalama 14. gün gelişen yumurta keseciği çatlayarak içindeki yumurta hücresi annenin karın boşluğuna çıkar ve ardından tüp tarafından yakalanarak tüpün içine alınır. Buna da biz ovülasyon diyoruz.
Gebelik ilişkiye girmekle başlamaz, ilişki gebeliği tetikler. Bu sebeple ovülasyona göre değil sat a göre hesaplanır.
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...
yok yaaNe demek. Umarım tatmin etmiştir yazdığım. Bebişi ne zaman görebileceğini konuştun mu doktorla?
yok yaa
ole bır durumkı soru bıle soramadım
cumartesi gidicem canımBir sonraki randevun ne zaman?
cumartesi gidicem canım
devlette öyle senle beraber bekleyen oluyor aynı odada sen muayenede iken ...bişi sormaya kalmadan doktor sıradaki diyor.yok yaa
ole bır durumkı soru bıle soramadım
kızlar 2 iki gün nasıl geçicek bılmıyorum ama offbı geçsede rahatlasamdevlette öyle senle beraber bekleyen oluyor aynı odada sen muayenede iken ...bişi sormaya kalmadan doktor sıradaki diyor.
kızlar 2 iki gün nasıl geçicek bılmıyorum ama offbı geçsede rahatlasam
antalyadan değilim canımZaman geçmiyor doğru söylüyorsun :) ama tatlım doktorunla konuş. bekleyen beklesin. İşi bu doktorun sonuçta. Seni tatmin etmek zorunda. Ben doktorumdan çok memnunum. En çok bu yüzden seçtim doktorumu. Ben soruyorum, işi bile olsa işini durdurup cevabını veriyor, telefonda mı konuşuyor başkasıyla, kapatınca yine cevabını veriyor. Antalya'da olan varsa tavsiye ederim.
antalyadan değilim canım
ben değiştirdim zaten bu cumartesi gideceğim burda arkadaşların gıttıgı bır doktor
ınsallah memnun kalırım da sürekli ona giderim
inşallah canımİnşallah memnun kalırsın tatlım :) hayırlı haberlerini bekliyorum :)
Bir an once soylemelisin hamile olanlara nobet de verilmiyor cunku... Ona gore program yaparsiniz.
nöbet sanırım 5 yada 6 aydan sonra düşüyor ama bizim okul zaten birleştirilmiş sınıflı ilkokul nöbet filan yok yani o açıdan rahatım çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?