çalışan hamileler

Herkesin sata uyumlu olmayabiliyor tatlım. Benimki sat a göre şuan 8+5, bebeğin ultrasonda çıkan sonuca göre 8+4. Sat a göre hesaplayınca son adetinin ilk gününden itibaren hesaplıyorsun ovülasyon gününden itibaren değil tatlım. Yani seninki 5+1 sat a göre. Doktorun gebeliğini kesinleştirdi mi?

evet kesınleştırdı
yanı beta hcg degerlerı ve ultrasonda keseyı gordü minikte olsa
ama ole ayakustu bı bakmaydı devlette bu haftakı randevum ozele onda daha ıyı bılgı alacagıma emınım

aynen ne kadar güzel özetlemişsin..

ya o tarıhte ortada bı dollenme olmaması kafamı karıştırıyor..
pek mantıklı gelmıyor ama maalesef kabul etmemiz gereke gerçek bu

Corolinna34 sat a göre hesaplamak ovülasyon dönemine göre hesaplamaktan daha mantıklı aslında. Araştırman merak etmen ve sorgulaman çok güzel arkadaşım. Ben de aynı şekilde düşündüğüm için bulmuştum nedenini.

Sadece döllenmek önemli değil, rahminin bebeği tutabilecek şekilde gelişmesi de önemli. Sat a göre hesaplanmasının sebebi, her adetin ilk gününden itibaren rahim gelişmeye başlar bebeğin tutunabilmesi için. Bu da bebeğin gelişimi için çok önemli bir noktadır, ve düşüğü engelleyen bir konudur. Ayrıca bebeği oluşturan yumurtanın spermle döllenmesidir. döllenmezse yumurta vücuttan atılıyor. son adetinde olan da işte bu döllenmemiş yumurta. her adet döneminde yumurtan kendini yeniler. yani yumurta olmazsa bebek de olmaz. herşey yumurtanın oluşumuyla, gelişimiyle başlar. Sen bu yumurtayı döllediğin için bebek oluyor.

Yani daha basit şekilde anlatayım. Bir yandan adet görüyorken bir yandan da yumurta büyümeye başlar. Yumurta büyümeye ve olgunlaşmaya devam ederken salgıladığı östrojen hormonu da artar. Östrojen hormonu sayesinde rahim içi adeta embriyonun rahatça istirahat edebileceği bir yatak gibi kalınlaşmaya devam eder ve damarlanma artar. Beyinden salgılanan bazı hormonlar ile yumurta olgunlaşır. Gebeliğin 2. haftasının sonunda yani ortalama 14. gün gelişen yumurta keseciği çatlayarak içindeki yumurta hücresi annenin karın boşluğuna çıkar ve ardından tüp tarafından yakalanarak tüpün içine alınır. Buna da biz ovülasyon diyoruz.

Gebelik ilişkiye girmekle başlamaz, ilişki gebeliği tetikler. Bu sebeple ovülasyona göre değil sat a göre hesaplanır.

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...

kızlar 2 iki gün nasıl geçicek bılmıyorum ama offbı geçsede rahatlasam

Zaman geçmiyor doğru söylüyorsun :) ama tatlım doktorunla konuş. bekleyen beklesin. İşi bu doktorun sonuçta. Seni tatmin etmek zorunda. Ben doktorumdan çok memnunum. En çok bu yüzden seçtim doktorumu. Ben soruyorum, işi bile olsa işini durdurup cevabını veriyor, telefonda mı konuşuyor başkasıyla, kapatınca yine cevabını veriyor. Antalya'da olan varsa tavsiye ederim.

antalyadan değilim canım
ben değiştirdim zaten bu cumartesi gideceğim burda arkadaşların gıttıgı bır doktor
ınsallah memnun kalırım da sürekli ona giderim

Bir an once soylemelisin hamile olanlara nobet de verilmiyor cunku... Ona gore program yaparsiniz.

nöbet sanırım 5 yada 6 aydan sonra düşüyor ama bizim okul zaten birleştirilmiş sınıflı ilkokul nöbet filan yok yani o açıdan rahatım çok şükür.

Başbakanın açıklaması;

yine annelerimiz için çok güzel bir uygulama getiriyoruz. Şuanki uygulamalara baktığımızda kendisi ve eşi kamuda çalışanlara doğum parası babanın hesabına yatıyor. Buna düzenleme getiriyoruz. Önce bu parayı annenin hesabına yatıralım. Anne çalışmıyorsa çek gönderelim dedik. Daha sonra bu memurlar için olan bu uygulama tüm anneler için ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400, üçüncü çocuk için 600 TL ödenecek. Yani her bir anneye doğum gününde bu hediye takdim edilecek. Babalar da iyi hizmet ederlerse başka hediyeleri hak edebilirler. Bu hediyeyi hak eden annelerdir. Annelerimize her türlü desteği vereceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…