çalışan hamileler

dün gittim doktora ilk.haftaya salı randewu werdi.bakalım daha doktorumdan da emin değilim.özeldende takip etsem mi?
siz nasıl bir yol izlediniz doktor konusunda?

Bende pko olduğu için 4-5 senedir gittiğim kadın doğum uzmanına devam ediyorum. İstanbul'da özel hastane çok fazla, iyi doktorlar da çok fazla insanın kafası karışıyor. Bu gittiğim doktor eski şirketimdeki bir çok kadının da doktoruymuş çok menunlardı öyle başladım, artık güven duygusu olduğu için de başkasına gitmek istemiyorum. Yine özel bir hastanede ama o çok pahalı hastanelerden biri değil :)
Bu arada ben hiç devlet hastanesine gitmedim, yorum yapamam.

ilk üç ay alınan vitamin takviyesi direk bebeği şişiriyormuş. genelde 4yada 5. aydan sonra duruma göre vitamin ya da kan hapı takviyesi veriliyor.

Doktorların bir kısmı ilk 3 ayda da vitamin takviyesi veriyor, benimki de onlardan. Senin söylediğinin de bir mantığı vardır elbet ama şu anda bebeğimin kilosu ve boyu çok normal, ne önde ne geride Allah'a şükür :) Nasıl rahat edecekseni, hangisi kafanıza daha çok yatıyorsa onu yapmakta fayda vardır. Annelik içgüdüleri hiç bir zaman yanılmaz :) Ben doktorumu dediğim gibi uzun zamandır tanıyorum ve söylediklerine çok güveniyorum. Kan hapına yeni başladık bu arada.

ilk zaman tansiyonum düşük diye aile hekimi vitamin vermişti. sonra kadın doğum doktoruna başlayınca bırak dedi. sonra verecekmiş.

Meraba kizlar hepinize kolay saglikli ve huzurlu hamilelikler dilerim.

Sizce hamileyken calismak çok zor mu gercekten.
Bende atama bekliyorum saglik bak.dan olursa iki uç ay sonra caliscam mecburen. Biraz gözüm korkuyor acikcasi

Yasalarımızda geçen hamile bayanın işten çıkarılamayacağı şeklinde değil tatlım ama... Hamile olması sebebiyle işten çıkarılamayacağı. İş yerimden fazla çalıştığım mesailer için davaya falan gerek yok bu tarz konularda son derece adiller zaten. Bizim Antalya ofisimizde benim yaptığım işi yapan başka hiç kimse yok. Kullandığım programları kullanan başka hiç kimse yok. Bu sebepten dolayı işler benim yokluğumda fazlasıyla aksayacaktır. Bunu göze almak bir yönetici için çok zor bir durum...

Herkesin farklı olabilir tatlım doktoruna görünmekte, danışmakta fayda var. Suyunu hiç azaltma ama sütün azı zararlı olduğu gibi fazlası da zararlı unutma bebeğim. Ayrıca yoğurt da yediğin için bence 2. bardak süte gerek yoktur. Ama sonuçta ben doktor değilim. Annem eczacı yani annemi ve doktorumu ikide bir sorumla rahatsız ettiğim için aldığım bilgileri paylaşıyorum sadece . Benim 4 gün sonra idrar testimde pozitif çıktı ertesi gün kan testi yaptırdığımda 500lerde çıkmıştı beta hcg değeri. Senin de çıkacaktır diye düşünüyorum :)

ilk üç ay alınan vitamin takviyesi direk bebeği şişiriyormuş. genelde 4yada 5. aydan sonra duruma göre vitamin ya da kan hapı takviyesi veriliyor.

Yani bebeği şişirse doktor neden versin ki? Bence bu mantıklı değil sonuçta bu insanlar 6 yıllık bir eğitim ardından uzmanlıkları tus vs derken hepimizden kat kat fazla eğitim alıyorlar ve doktorların çoğu bunu öneriyor. Bu sebeple bebeğe zarar verecek bişey olduğunu sanmıyorum ben :S

Meraba kizlar hepinize kolay saglikli ve huzurlu hamilelikler dilerim.

Sizce hamileyken calismak çok zor mu gercekten.
Bende atama bekliyorum saglik bak.dan olursa iki uç ay sonra caliscam mecburen. Biraz gözüm korkuyor acikcasi

Tatlım devlet dairesinde çalışacaksan hakların var demektir :) o yüzden bence çok da takma bunu :)

Evet aynen şuan bende senin gibiyim. Başka birileri izin aldığında hiç sorun yaşanmıyor. Ben izin aldığımda telefonlarım susmuyor diyebilirim. Bulunduğum yerde bu işi tek yapan benim. Ama sonuçta ben kendi adıma söylüyorum geri dönüşüm olmayacağı için dert etmiyorum açıkçası.

İşten tamamen mi ayrılacaksın tatlım?

merhaba kızlar benimde bir sorum var idrar testi yaptık sabah ve akşam iki tane ikisindede silik ten biraz koyu çizgi çıktı dün kan vermiştim sonucu bugün alıcam. ama dün başlayan ve hala devam eden kasığımda kasılma kramp tarzı ağrı oluyor korkuyorum gebeliğin ilk haflarında bu belirtiler normal mi ?

Bende de vardi hala da kasik agrilari oluyor. Dikkat et yeter. Takma çok fazla kafana
Ofiste bi arkadasim da 30 haftalık dun bana kasik agrilarimin ilerleyen haftalarda biraz daha artacagini soyledi .

Bende de vardi hala da kasik agrilari oluyor. Dikkat et yeter. Takma çok fazla kafana
Ofiste bi arkadasim da 30 haftalık dun bana kasik agrilarimin ilerleyen haftalarda biraz daha artacagini soyledi .

bugün adetimin 5 günü kan sonucumu da bugün alıcam. çok yeni olduğu için korkuyorum bu kasılmalar normal mi diye çünkü adet ağrısı gibi değil farklı :/

[QUTesekkur"MiaChivas, post: 38901156, member: 641666"]Tatlım devlet dairesinde çalışacaksan hakların var demektir :) o yüzden bence çok da takma bunu :)[/QUOTE]

Tesekkur ederim canim ama aday memur olunca izin haklarim.da pek olmuycakmis sanirim.
6 aydan sonra geri dönmem gerekliymis. Sizler nasil izin düşünüyorsunz

[QUTesekkur"MiaChivas, post: 38901156, member: 641666"]Tatlım devlet dairesinde çalışacaksan hakların var demektir :) o yüzden bence çok da takma bunu :)

Tesekkur ederim canim ama aday memur olunca izin haklarim.da pek olmuycakmis sanirim.
6 aydan sonra geri dönmem gerekliymis. Sizler nasil izin düşünüyorsunz[/QUOTE]

Aday memurlukta korkacak çok da birşey yok. Sonuçta devlet dairesindesin. Sadece 2 dudak arasından çıkacak kelimelere bakmıyor senin durumun. Aday memurluk daha çok hangi alanda verim alabiliriz senden hangi pozisyonda olmalısın onlara bakıyorlar denilebilir. Bence çok da korkma kuzucum bundan ve rahatına bak :)

Evet canim. Doğum sonrası iznimi kullanıp ayrılacağım. Çünkü eşim kesinlikle bakıcı olsun istemiyor bende kıyamam zaten. Annem uzakta, k.validemlede olmaz.
Anlıyorum tatlım. Ben kayınvalidemin yetiştirişine pek de güvenmiyorum. Aşırı sevgi dolu olduğundan aşırı kucakçı ve şımarık biri olarak yetiştireceğini düşünüyorum. Benim kurallarımın tamamen dışında kalacak şekilde. Kendi annemin burada olmasına çok güveniyorum aslında. Ve bir de tabi maddi durum var. Zaten kıt kanaat geçiniyoruz sayılır işi bırakmak benim için tam bir hayal... Yoksa bir bebeğin bakıcı, babaanne, anneanne değil de anne ile büyümesi kadar güzel bişey olamaz...

MERHABA KIZLAR,

BENDE ÇALIŞAN ANNE OLACAĞIM MAALESEF 2,3 AYLIK BIRAKIP DÖNÜCEM.ÇÜNKİ BORCUMUZ ÇOK ÇOCUĞADA KAYNANAM BAKICAK İYİ KÖTÜ NE DESEM BİLMİYORUM BAZEN TANIYAMIYORUM. AMA AKLIMA ŞU GELİYOR HEMEN BİTEK BENİMKİ DEĞİL DİYORUM BİRDE İLERDE BENİMLE GURUR DUYMASI İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLMEM İYİ Bİ HAYATI İÇİN MEVBURUM ÜZÜLÜYORUM AMA MECBURUM

yarın doktor kontrolum var artık bi bebek şekli görürüz demi ultrasonda bu zamana kadar kese ve sadece atan bi kalp gördük :)

[QUTesekkur"MiaChivas, post: 38901156, member: 641666"]Tatlım devlet dairesinde çalışacaksan hakların var demektir :) o yüzden bence çok da takma bunu :)

6 aydan sonra geri dönmem gerekliymis. Sizler nasil izin düşünüyorsunz[/QUOTE]

6 ay bize hayal bizde 4 ay. ayrıca günde 3 saat çocuğun için emzirme iznin olacak bizim o da yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…