dün gittim doktora ilk.haftaya salı randewu werdi.bakalım daha doktorumdan da emin değilim.özeldende takip etsem mi?
siz nasıl bir yol izlediniz doktor konusunda?
ilk üç ay alınan vitamin takviyesi direk bebeği şişiriyormuş. genelde 4yada 5. aydan sonra duruma göre vitamin ya da kan hapı takviyesi veriliyor.
ilk zaman tansiyonum düşük diye aile hekimi vitamin vermişti. sonra kadın doğum doktoruna başlayınca bırak dedi. sonra verecekmiş.Bende pko olduğu için 4-5 senedir gittiğim kadın doğum uzmanına devam ediyorum. İstanbul'da özel hastane çok fazla, iyi doktorlar da çok fazla insanın kafası karışıyor. Bu gittiğim doktor eski şirketimdeki bir çok kadının da doktoruymuş çok menunlardı öyle başladım, artık güven duygusu olduğu için de başkasına gitmek istemiyorum. Yine özel bir hastanede ama o çok pahalı hastanelerden biri değil :)
Bu arada ben hiç devlet hastanesine gitmedim, yorum yapamam.
Doktorların bir kısmı ilk 3 ayda da vitamin takviyesi veriyor, benimki de onlardan. Senin söylediğinin de bir mantığı vardır elbet ama şu anda bebeğimin kilosu ve boyu çok normal, ne önde ne geride Allah'a şükür :) Nasıl rahat edecekseni, hangisi kafanıza daha çok yatıyorsa onu yapmakta fayda vardır. Annelik içgüdüleri hiç bir zaman yanılmaz :) Ben doktorumu dediğim gibi uzun zamandır tanıyorum ve söylediklerine çok güveniyorum. Kan hapına yeni başladık bu arada.
canım artık hiçbirşey eskisi gibi değil,, 1 yıl öncesine kadar çalıştığım bir işyeri oldu. İşten çıkan herkes abartmıyorum en az 15 kişi 2-3 sene fazla fazla çalıştığı saatler için geriye dönük dava bile açtılar.. ve fazla fazla da aldılar haklarını.sgk lı çalıştığın hiçbir işyeri seni hamileyken çıkaramaz.
anladım canım.. idrara gerek var mı yok mu bilemedim.. bi de açıkçası negatif çıkacak diye korkuyorum.. en son ki beta hcg mi dün yaptırdım.. sonuç 347,6.. sence hala şüpheli bir durum var mı gebelik konusunda? şu günlerdeki tavsiyeleriniz neler? Günde 1-2 bardak süt ve 1.5lt su tüketiyorum.. 1 tabak yoğurt yiyorum.. Allah korusun düşüğü önlemek için başka ne yapmalı??
ilk üç ay alınan vitamin takviyesi direk bebeği şişiriyormuş. genelde 4yada 5. aydan sonra duruma göre vitamin ya da kan hapı takviyesi veriliyor.
Meraba kizlar hepinize kolay saglikli ve huzurlu hamilelikler dilerim.
Sizce hamileyken calismak çok zor mu gercekten.
Bende atama bekliyorum saglik bak.dan olursa iki uç ay sonra caliscam mecburen. Biraz gözüm korkuyor acikcasi
Yasalarımızda geçen hamile bayanın işten çıkarılamayacağı şeklinde değil tatlım ama... Hamile olması sebebiyle işten çıkarılamayacağı. İş yerimden fazla çalıştığım mesailer için davaya falan gerek yok bu tarz konularda son derece adiller zaten. Bizim Antalya ofisimizde benim yaptığım işi yapan başka hiç kimse yok. Kullandığım programları kullanan başka hiç kimse yok. Bu sebepten dolayı işler benim yokluğumda fazlasıyla aksayacaktır. Bunu göze almak bir yönetici için çok zor bir durum...
İşten tamamen mi ayrılacaksın tatlım?Evet aynen şuan bende senin gibiyim. Başka birileri izin aldığında hiç sorun yaşanmıyor. Ben izin aldığımda telefonlarım susmuyor diyebilirim. Bulunduğum yerde bu işi tek yapan benim. Ama sonuçta ben kendi adıma söylüyorum geri dönüşüm olmayacağı için dert etmiyorum açıkçası.
merhaba kızlar benimde bir sorum var idrar testi yaptık sabah ve akşam iki tane ikisindede silik ten biraz koyu çizgi çıktı dün kan vermiştim sonucu bugün alıcam. ama dün başlayan ve hala devam eden kasığımda kasılma kramp tarzı ağrı oluyor korkuyorum gebeliğin ilk haflarında bu belirtiler normal mi ?
Bende de vardi hala da kasik agrilari oluyor. Dikkat et yeter. Takma çok fazla kafana
Ofiste bi arkadasim da 30 haftalık dun bana kasik agrilarimin ilerleyen haftalarda biraz daha artacagini soyledi .
İşten tamamen mi ayrılacaksın tatlım?
[QUTesekkur"MiaChivas, post: 38901156, member: 641666"]Tatlım devlet dairesinde çalışacaksan hakların var demektir :) o yüzden bence çok da takma bunu :)
Anlıyorum tatlım. Ben kayınvalidemin yetiştirişine pek de güvenmiyorum. Aşırı sevgi dolu olduğundan aşırı kucakçı ve şımarık biri olarak yetiştireceğini düşünüyorum. Benim kurallarımın tamamen dışında kalacak şekilde. Kendi annemin burada olmasına çok güveniyorum aslında. Ve bir de tabi maddi durum var. Zaten kıt kanaat geçiniyoruz sayılır işi bırakmak benim için tam bir hayal... Yoksa bir bebeğin bakıcı, babaanne, anneanne değil de anne ile büyümesi kadar güzel bişey olamaz...Evet canim. Doğum sonrası iznimi kullanıp ayrılacağım. Çünkü eşim kesinlikle bakıcı olsun istemiyor bende kıyamam zaten. Annem uzakta, k.validemlede olmaz.
[QUTesekkur"MiaChivas, post: 38901156, member: 641666"]Tatlım devlet dairesinde çalışacaksan hakların var demektir :) o yüzden bence çok da takma bunu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?