çalışan hamileler

Tatlım sonucunu çok çok çok merak ediyorum :)
herhangi bi hareket görmedim canım kalbini dinledik yavrumun yalnız doktor sağolsun o kadar ani açtı ve kapattıki ne olduğunu anlayamadım :) kocaman kafası belli yavrumun elleri ayakları tomurcuklanmış çiçek gibi açacak Allah izin verirse.. 07 şubata randevu verdi ikili tarama için..

benımde annem uzakta oldugu ıcın benımkıne de kayınvalıde bakacak
ıyı bakar emınım ama uff yınede pek ıstemıyo gıbıyıım annem olsa daha rahat ederım

Allah yardımcınız olsun kızlar benim kaynana saolsun iyi geldiği zaman çay bile doldurmama müsade etmiyor ama gel gelelimki anne gibi rahat olamıyorum hep diken üstündeyim o bi iş yaparken bende yardım etmek için peşinde dolanıyorum ama annem olduğunda rahatım bebek oluncada eminim öyle olacak neyseki annem yakınımda ve heycanla torununu bekliyor yani bakmaya can atıyor teklif bile etmeme gerek kalmadı :)

günaydın anneler hafta sonu öğrendim hamiş olduğumu bugün bebeğimle ilk çalışma günümüz :) bişey sormak istiyorum gece hiç uyuyamadım kasık ve bel ağrım var çok bide kasıklardan bacaklara vurmaya başladı böyle olan varmı ?

hayırlı uğurlu olsun tatlım.
kasık ve bel ağrısı normal .
bel ağrısı adetteki gibi oluyor genelde...
bebek tutunmaya çalıştığı için kasık ağrıların oluyor nerdeyse bir ayı geçkin sürecek...
mide bulantın olmasında kasık ağrısına razı ol tatlım.
benim yirmilik dişim ağrıyor dünden beri . ağrı kesici de alamıyorum. dişçi de midemi bulandırıyor gitmek de istemiyorum ama ağrı çok fazla .. gitsemde müdahale bebek olduğu için zor .

malesefki bende miğde bulantısı gebeliği öğrenmeden 1 gün önce başladı bile belim çok ağrımıyor ama kasıklarım müthiş ağrıyor regli günlerinde bile böyle ağrım olmadı hiç akşama bi doktora gidiyim diyorum. sanki böle ağrı kesici içsem geçicek gibi ama içemiyomda

ağrı kesici almamak en iyisi .
bazen yürürken öyle ağrıyor ki oracıkta oturasım geliyordu.
fazla hareket etmemeye dikkat et. ani hareketlerden kaçın yüksek yerlere uzanma.
ben söylemeden doktor söylemişti kasık ağrıların olur normal diye

Kasık ağrıları ilk zamanlar çok normal hatta ilerde hafifliyor sonra tekrar şiddetleniyor, bu ara benim de kasık ağrım çok oluyor. Ağrı kesici fayda eder mi bilmiyorum ama bebeğin için içerisi genişliyor öyle düşün biraz daha rahatlarsın :)
Akşam eve gidince ayaklarını yüksekçe bir yere koyup uzan biraz, ani hareketler yapma, yerinden hızla kalkma.
Artık hayatı ağır çekim yaşaman lazım o zaman daha az sancı çekersin. Yine de hepsi güzel bir şey için bu bile herşeye değer.

Cok

Evet alti yillik egitim ama univ farki var .. Para basip okul bitirip doktor olan da var ....[/QUOTE]

Para basıp okul bitirmekle tus geçilmiyor uzmanlık yapılmıyor. Onların okulu 6 yıl sadece başlangıç oluyor. Zaten bu yüzden sadece dr ise ünvanı tercih edilmiyor ya doktorlar...

Çok şanslısın, keşke benim annem de yakınımda olsaydı. Annem öğretmen, onun kadar ilgili ve işini severek yapan çok az öğretmen var. Eminim benim çocuğuma da herkesten iyi bakar, eğitirdi ama ne yazık ki farklı şehirlerdeyiz ve annem hala çalışıyor emekli olmadı
Kayınvalideme bebeğimi emanet etme düşüncesi kabus gibi işimi bırakmayı göze alabilirim o kadar yani. Aslında çok iyi bir insan, kültürlü, eğitimli biri ama kafa yapısı bana tamamen ters. Çok bilmiş biri değilim ama artık hiç bir şey 40 yıl önceki gibi değil, bu zamanı en iyi bilen bizleriz, çocuğumuzu da en iyi biz yetiştiriz. Kayınvalidem de kayınpederim de torun delisi çok istiyorlar ve görümcemin çocuğu olmamış bu zamana kadar. Benim bebeğim olana kadar önce onun ki olsun diye çok dua ettim ama olmadı. Şimdi ilk torun korkunç şımartılacak ve ben şımarık çocuklardan nefret ederim. Hep dua ediyorum ne olur şımarık ve çok bilmiş bir kızım olmasın, aklı başında, söz dinleyen bir kızım olsun diye. Kayınvalidem bakarsa bu kesin olmayacak. Çok ilgili sağolsun ama ben ilgiden çok bunaldım ve herkesin onu yeme bunu ye şunu yapma bunu yap demesinden de sıkıldım.
Alıp başımı (göbeğimi) gidesim var :)

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Benim kv de emekli ilkokul öğretmeni aslında. Çocuklara tapıyor. Görümcem evlenmemiş hiç. Yani eşimin tarafında ilk torun olacak benim bebeğim. Kendi annem eczacı, hala çalışıyor. Babam emekli bürokrat. Ablam da evlenmedi daha çocuğu yok. Yani kendi annemler tarafından da ilk torun olacak. Ama beni yetiştirdikleri kültür annemlerin, çevremde gördüğüm kültürdü. Yani ben 17 yaşıma kadar Antalya'da yaşadım, sonra Amerika'ya gittim, geldiğimde dayanamadım buraya annemler de Avrupa'ya gönderdi okumam için üniversiteyi. Burada yapamadım diye. Gel zaman git zaman üni bitti döndüm alıştım ama çevremde kendim gibi insanlar biriktirdiğim için alışabildim. Benim kv Karslı. Orada yetişmişler. Antalya'ya gelince de çocuklarını oranın kültürüyle yetiştirmeye devam etmişler. Görümcem benim kına geceme kısa elbise giyemiyordu az kalsın. Eşimse aslan evladım benim diyerek büyütülmüş. Tabi bu benim karakterime çok ters bir durum kalıyor. Kız da erkek de eşit benim gözümde. Bu yüzden sorunlar çok yaşanıyor. Ve ben kızım olursa daha iyi olur diyorum artık çünkü oğlum olursa kv onu çok kötü bir şekilde şımartacaktır bundan eminim. Ben bunu kesinlikle istemiyorum. Ben hep benim geleceğimi kendi duygularının önüne koyan ebeveynler tarafından yetiştirildim. Kayınvalideme Amerika'ya gitmek ne güzel olurdu dedim bir keresinde direk olur mu öyle şey ben evlatlarımı görmedikten sonra ne anlamı var dedi ağzıma tıkıldı laflarım. Hiçbir şey diyemedim. Yani benim kv ler yetiştikleri kültürle yaşadıkları kültürü birleştirememişler ve ben çocuğumun bu şekilde büyümesini hiç mi hiç istemiyorum. Bu yüzden çok zor durumdayım...

Bizimkiler gerçekten benziyormuş :) Biz de eşimle Kanada'ya taşınalım düşüncesindeydik kayınvalidem biz de geliriz sizinle oraya dedi hatta görümcemi de eşiyle birlikte Kanada'ya taşımaya niyetlendi. Sonunda vazgeçtik :) Benimki doğulu değil kız erkek de farketmiyor hatta kız olacak diye ağladı kayınvalidem çok sevindi ama fazla bağımlı bir aileler. Her haftasonu ziyaret etmemizi bekliyor, ki ben ctesi bile çalışan insanım bir tek pazarım var. Biz gitmezsek "Biz geliyoruz" diye arıyorlar. Sadece kendileri de değil görümcemler de onlarla birlikte geliyorlar. Yılbaşında arkadaşlarımızla evde kutlayacağız dedik "bize de uyar geliriz" dedi, sen düşün :) Hatta o gece evde geçirdiler bizden ayrı diye duygu sömürüsü dolu mesajlara maruz kaldık. Görümcemi çok seviyorum ama onlarla tek görüşemediğimiz ve kayınvalidemlerle yapışık olmaktan hoşnut olmadığım için onunla da görüşmek istemiyorum. Eşim üniversiteyi hatta askerliği bile ailesinin yanında yapmış hiç ayrı evde oturmamış, ben de liseden beri ailemden ayrıyım. Annem çok ilgilidir ama boğmaz, sorar ama sorgulamaz, asla bir konuda ısrar etmez. Özlediğimizde arar konuşuruz, ya o gelir ya da ben giderim onu görmeye ama her gün konuşmayız ya da her haftasonu neden gelmiyorsun diye içimi ezmez. Birbirimize çok bağlıyız ama bağımlı değiliz. Şimdi benden bağımlılık bekleniyor bu da bana eziyet oluyor.

Afedersin tatlım ama kardeş olma şansımız ne kadar merak ettim bir an :) Benim de öyledir annem. Ben yurtdışındayken de hergün konuşurdum günde birkaç defa en azından çünkü bana arkadaştır annem her şeyden önce :) Ve kayınvalidem de evet aynen öyle. Ben hafta içi çalışıyorum. Cmt yarım gün çalışıyorum. Ayrıca cmt pazar öğlen 12.30-19.45 derslerim var. Hala pazar sabahlarına bekliyorlar. Ya da bekledik niye gelmediniz diyorlar. Benim annemlere gitsek, hadi evinize gidin kızım der annem onlarsa burda kalın diye tutturuyor çıldırıyorum resmen :S

Evlenmeden önce kayınvalidemle aynı semtte oturyorduk, evlenince benim işime yakın diye 45dk'lık mesafeye taşındık, şimdi anadolu yakasına taşınacağız. En azından 1,5 saatlik bir mesafe olacak aramızda. Peşimizden gelirler mi düşünüyorum. Eşim onları da yakına taşıma çabasında ona da bir şey diyemiyorum, kırılmasın diye. Evet ilerde çocuk doğunca mutlaka ihtiyacım olacak, en kötü çocuğu onlara bırakıp bir akşam dışarıda eşimle yemek isteyebilirim ama yakında olurlarsa her an dipdibe alacağımızdan korkuyorum.

Benim annemlerin hep dediği birşey vardır. Evlendikten sonra ne kayınvalidenize ne de bize yakın oturmayın. Tatlım yemeğe çıakcağınızda çocuğu kayınvalidene bırakırsın 1,5 saat erken çıkıp, sonra da alırsın. Bu zaten ne sıklıkta olan birşey ki. Veya insanlar artık kendininkiyle yaşıt çocuğu olan arkadaşı varsa ona da bırakıyor öyle samimi bir arkadaşın varsa bu da bir seçenektir. Ama çok yakın olmaya gerek yok bebeğim bence.. Bizim aramızda kayınvalidemlerde 15dk var. Malum Antalya büyük değil ve trafik yok sizin orada olduğu gibi. O yüzden benim elimden bişey gelmiyor :S

Allah yardımcımız olsun. Kırıp dökmeden laf anlatmak çok zor bu durumlarda, kayınvelideme gelmeyin diyemem, eşime getirme diyemem, olan hep bana oluyor. Çok da sabırlı biri değilimdir, kendimi tutamam bir laf ederim sonra bir daha toparlayamam pişman olurum diye korkuyorum. Umarım hiç gerek kalmaz, herkes kendi hayatına bakar, beni bana bırakır.

bende senle aynı fikirdeyim bir bebege en iyi annesi bakar :) yani biz imkanlar ne getirir bilmiyorum anneme güvenim tam fakat yinede inşallah bebegimi kendim büyütme fırsatım olur.

Seni öyle iyi anlıyorum ki... Benim görümcem bana harika bir insan gibi geliyor. Onu apayrı seviyorum. Ama benim bir de kayınpederim düşünmeden konuşan ve çok konuşan biridir. Kendi babam ise çok az konuşur. Eğer seninle ilgili değilse senin yanında bahsetmez bir konudan, seninle paylaşmaz. Benim ailemde şu vardır, eğer bana biri bir sır vermişse ve ben bunu annem ablam ya da babamla paylaşırsam bana çok kızarlar. Sana güvenilmiş derler. Yani ben böyle öğrendim böyle yaşıyorum. Kayınvalidem de kayınpederim de hayatımda görmediğim kadar dedikodu yapıyorlar. Bir de bazen öyle laflar ediyorlar ki farkında değiller kendilerini üstün görür gibi konuşuyorlar.. Birgün sabrım taşacak, ağzımı açıcam olan benim evliliğime olacak. Bilmiyorum... Elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum.

bende senle aynı fikirdeyim bir bebege en iyi annesi bakar :) yani biz imkanlar ne getirir bilmiyorum anneme güvenim tam fakat yinede inşallah bebegimi kendim büyütme fırsatım olur.

Eğer maddi sıkıntılarım olmasa, çocuğumu kesinlikle ben büyütmek isterdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…