çalışan hamileler

biz 7 haftalıkken duymuştuk canım...

Kızlar selam benim müdürüm bugün veda konuşmamızı yaptı muhtemelen ay başında çıkışımı verecekler :/

yine uykusuz bir mesai daha başladı dün gece 12 gibi mide bulantısıyla uyandım ama ne bulantı birde ben asla kendim kusamam eşimin yardımıyla ancak kusabiliyorum az da olsa rahatlattı. ama gece 3 e kadar bulantım geçmedi hatta zehirlendim mi diye de endişe ettim, 3 ten sonra uyumuşum tabi oturarak yatınca bulantı devam ediyor, velhasıl sabah uyandığımda her yerim tutulmuş ve uykusuzluktan gözlerim yanıyor. 17:30 u iple çekiyorum :/

böyle saçmalık mı olur, yasal haklarını kullanacağını belirt ve sana tavsiyem sgkyı ara ve bilgi al mutlaka yardımcı olacaklardır. Hamile kalmayı bir suç gibi görüp işsiz bırakmayla hiçbir işveren işçiyi cezalandıramaz b.una hakkı da yok

kesinlikle şikayet et seni hamile olduğun için yüz kızartıcı suç işlemediğin sürece asla çıkartamazlar. çıkartırlarsada alabilceğin tüm tazminatları sonuna kadar al !

Zorla kendimi burda tutamam ya zaten daha 1 yıllık elemanın.Kanunlarda da öyle çok büyük yaptırımlar yok bu konuda muhtemelen tazminatımı verip gönderirler..

Zorla kendimi burda tutamam ya zaten daha 1 yıllık elemanın.Kanunlarda da öyle çok büyük yaptırımlar yok bu konuda muhtemelen tazminatımı verip gönderirler..
( Bir bayanın hamilelik sebebiyle işten çıkarılırsa ihbar ve kıdem tazminatının ödenmesi gerekiyor. Çalışan iş güvencesi kapsamında ise işe iade davası açabilir. işveren işçiyi gebe kalmasından dolayı işten çıkarmış ise işçi, dört aya kadar ücreti tutarında tazminat talep edebilir. Bu tazminat, ihbar ve kıdem tazminatından ayrı bir tazminattır. ) tamam madem seni işten çıkartacaklar sende hiç üşenme hakkını ara işe iade davası aç sana bunu yapmaya hakları yok. istersen bide alo maliyeyi ara bilgi al ama mutlaka dava aç.

ben sekizinci haftada gittiğimde duymuştum.

tamam da haklar var da işverende cahil değil ki işten çıkarırken işi kılıfına uyduruyorlar .. hak iddia edemez halde oluyorsunuz.
hamileyi işten çıkarınca ne kadar tazminat vereceğini işveren zaten biliyor. bunun için tedbirli davranıp işten çıkarıyor.

evet erkekleri muayene almıyorlar. ama ben doktorumdan memnunum o yüzden değiştirmeyecem.
eşimde görmek isterse bi özel hastaneye gider bakarız. zaten benim gördüğümün resmini veriyor bi farkı yok ki . kadın kadına daha rahat muayene oluyor bana göre ...
özele gitmeyi ben istemedim .

kraker ya da leblebi yesene bulantı başlayınca .. seninkinde etkili olur mu bilmiyorum ama benim ki öyle geçiyor.

http://www.alomaliye.com/2012/alper-yilmaz-hamilelik-veya-dogum-nedeniyle.htm canım linke tıkla oku orda yazıyor işverenin seni uydurma bi sebeple işten çıkarması sen dava açtığında geçersiz oluyor. detaylı bir şekilde yazıyor oku bi istersen

tabi ya zorla girince zaten üvey evlat muamelesi göreceksin .
hiç bir şekilde idare edilmeyeceksin.daha çok göze batacaksın.
tazminatını al yoluna bak bacım. bebeşin sana yeni iş kapıları açar inş.

canım yazıya göz gezdirdim ayrıntılı olarak da okuyacağım.
ne kadar kanun olursa olsun arkan sağlam değilse bu ülkede hiçbiri geçmez . bu ülkede yaşamaz gibi söylüyorsun.
kanun yönetmeliklere uzak değilim okulum ve işim gereği içindeyim. ama devlet bile kendi çıkardığı kanun ve yönetmeliğe uymazken özel sektörden bunu beklemek çok yanlış.
ayrıca açılan davanın görüşülmesi ara kararlar savunmalar ve karar süreci en az iki yıl alır. ve ara kararda yargılama gideri verirsin. davayı kazansan bile süreçte o parayı çoktan harcamış olacaksın.
gözün o zırıntılı süreci yerse dava açarsın.

İnsanları haklarını aramaktan vazgeçiriyor bu sistem haklısın bide bebek var hangi biriyle uğraşacaksın ama biz böyle sustukça bu böyle devam edip gidecek bunuda unutmamak lazım.

Zaten bunun karşılığında çok büyük yaptırımlar olsa firma sahipleri olayı başka türlü gösterir o yüzden uğraşmaya değer görmüyorum ben. Anca çok uzun yıllar çalışacaksın o firmada anca öyle seni gözden çıkaramazlar herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…