biz 7 haftalıkken duymuştuk canım...merhaba kızlar
aranıza yeni katıldım bende taze çalışan anne adayıyım :) bugün tam 7 haftalık oldu bebişim inşallah ctesi günü kalp atışlarını duyacağız çok sabırsızlanıyorum biran önce kalp atışlarını duysam içim rahatlayacak. siz kaçıncı haftada duydunuz kalp atışlarını?
neden? hamilesin diye mi?Kızlar selam benim müdürüm bugün veda konuşmamızı yaptı muhtemelen ay başında çıkışımı verecekler :/
Kızlar selam benim müdürüm bugün veda konuşmamızı yaptı muhtemelen ay başında çıkışımı verecekler :/
neden? hamilesin diye mi?
nasıl yaaaa
böyle saçmalık mı olur, yasal haklarını kullanacağını belirt ve sana tavsiyem sgkyı ara ve bilgi al mutlaka yardımcı olacaklardır. Hamile kalmayı bir suç gibi görüp işsiz bırakmayla hiçbir işveren işçiyi cezalandıramaz b.una hakkı da yokHamileyim diye.. aslında müdürüm önemli değil demişti ama patronlar geçen hafta konuşmuşlar işte yoğun bir döneme gircekmiş firma falan filan müdürümde dün çağırdı beni söyledi hatta yeni eleman ilanı bile vermişler
( Bir bayanın hamilelik sebebiyle işten çıkarılırsa ihbar ve kıdem tazminatının ödenmesi gerekiyor. Çalışan iş güvencesi kapsamında ise işe iade davası açabilir. işveren işçiyi gebe kalmasından dolayı işten çıkarmış ise işçi, dört aya kadar ücreti tutarında tazminat talep edebilir. Bu tazminat, ihbar ve kıdem tazminatından ayrı bir tazminattır. ) tamam madem seni işten çıkartacaklar sende hiç üşenme hakkını ara işe iade davası aç sana bunu yapmaya hakları yok. istersen bide alo maliyeyi ara bilgi al ama mutlaka dava aç.Zorla kendimi burda tutamam ya zaten daha 1 yıllık elemanın.Kanunlarda da öyle çok büyük yaptırımlar yok bu konuda muhtemelen tazminatımı verip gönderirler..
ben sekizinci haftada gittiğimde duymuştum.merhaba kızlar
aranıza yeni katıldım bende taze çalışan anne adayıyım :) bugün tam 7 haftalık oldu bebişim inşallah ctesi günü kalp atışlarını duyacağız çok sabırsızlanıyorum biran önce kalp atışlarını duysam içim rahatlayacak. siz kaçıncı haftada duydunuz kalp atışlarını?
tamam da haklar var da işverende cahil değil ki işten çıkarırken işi kılıfına uyduruyorlar .. hak iddia edemez halde oluyorsunuz.( Bir bayanın hamilelik sebebiyle işten çıkarılırsa ihbar ve kıdem tazminatının ödenmesi gerekiyor. Çalışan iş güvencesi kapsamında ise işe iade davası açabilir. işveren işçiyi gebe kalmasından dolayı işten çıkarmış ise işçi, dört aya kadar ücreti tutarında tazminat talep edebilir. Bu tazminat, ihbar ve kıdem tazminatından ayrı bir tazminattır. ) tamam madem seni işten çıkartacaklar sende hiç üşenme hakkını ara işe iade davası aç sana bunu yapmaya hakları yok. istersen bide alo maliyeyi ara bilgi al ama mutlaka dava aç.
evet evet çok normal .-
benimde oluyor canım ansızın saplanıp çabucak geçiyor çok şükür genellikle sağ kasığımda oluyor.normalmiş rahim büyümesinden kaynaklanıyormuş...
evet erkekleri muayene almıyorlar. ama ben doktorumdan memnunum o yüzden değiştirmeyecem.-bende gebeliğimi devlette yaptırdığım testle öğrendim ilk ultrasona da orda girdim ama eşimi içeri almadı doktor yasak dedi ne kadar saçma babası göremezmiş bebeğimizi o kadar kızdım ki anlatamam...bi daha da gitmedim zaten özele devam ediyorum şimdi en azından ilgi alaka yerinde babası da bebişinide görebiliyor :)
kraker ya da leblebi yesene bulantı başlayınca .. seninkinde etkili olur mu bilmiyorum ama benim ki öyle geçiyor.yine uykusuz bir mesai daha başladıdün gece 12 gibi mide bulantısıyla uyandım ama ne bulantı birde ben asla kendim kusamam eşimin yardımıyla ancak kusabiliyorum az da olsa rahatlattı. ama gece 3 e kadar bulantım geçmedi hatta zehirlendim mi diye de endişe ettim, 3 ten sonra uyumuşum tabi oturarak yatınca bulantı devam ediyor, velhasıl sabah uyandığımda her yerim tutulmuş ve uykusuzluktan gözlerim yanıyor. 17:30 u iple çekiyorum :/
http://www.alomaliye.com/2012/alper-yilmaz-hamilelik-veya-dogum-nedeniyle.htm canım linke tıkla oku orda yazıyor işverenin seni uydurma bi sebeple işten çıkarması sen dava açtığında geçersiz oluyor. detaylı bir şekilde yazıyor oku bi istersentamam da haklar var da işverende cahil değil ki işten çıkarırken işi kılıfına uyduruyorlar .. hak iddia edemez halde oluyorsunuz.
hamileyi işten çıkarınca ne kadar tazminat vereceğini işveren zaten biliyor. bunun için tedbirli davranıp işten çıkarıyor.
tabi ya zorla girince zaten üvey evlat muamelesi göreceksin .Zorla kendimi burda tutamam ya zaten daha 1 yıllık elemanın.Kanunlarda da öyle çok büyük yaptırımlar yok bu konuda muhtemelen tazminatımı verip gönderirler..
canım yazıya göz gezdirdim ayrıntılı olarak da okuyacağım.http://www.alomaliye.com/2012/alper-yilmaz-hamilelik-veya-dogum-nedeniyle.htm canım linke tıkla oku orda yazıyor işverenin seni uydurma bi sebeple işten çıkarması sen dava açtığında geçersiz oluyor. detaylı bir şekilde yazıyor oku bi istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?