çalışan hamileler

Kismet iste canim hakkimizda hayirlisi olsun.. ozel sektorde misin devlette mi
Özel sektördeyim tatlım. Ben yurtdışında okudum. Diplomamın denkliği için yök e başvurucam daha sonra dava süreci başlayacak derken zaten 1 yıl geçecek. Kpss hazırlan gir... Yani benim için çok uzun bir süreç ne yazık ki.. Keşke memur olsaydım

ay aynı bende o durumdayım ailem yanımda değil ama iş yerindekiler . tamam sevgiden yapıyorlar sağolsunlar ilgileniyorlar ama abarttıklarının farkında değiller.
ay her gün benim yemek tepsim masadakiler tarafından kontrol ediliyor neyi yemişim neyi bırakmışım. onu mutlaka bitir . zaten sevmezdim daha sevmez oldum yemek muhabbetini...
hee hee diyip geçiştiriyorum. ama fazlaca sıkıldım.
kayınvalidem de iki güne arayıp süt iç diyor.

bende senle aynı fikirdeyim bir bebege en iyi annesi bakar :) yani biz imkanlar ne getirir bilmiyorum anneme güvenim tam fakat yinede inşallah bebegimi kendim büyütme fırsatım olur.

İnşallah fırsatın olur. İnsan kendi annesiyle tartışsa bile unutulup gidiyor ama kayınvalide de olsa el sonuçta hiç birşey diyemiyorsun. İçine ata ata bir hal oluyorsun. Annenin bakması bile çok iyi en azından yönlendirebilirsin.

Sen de aileni düşün, belli ki eşini çok seviyorsun onu düşün, bebeğini düşün. Arkamdan dedikodu yapmadığı, eşimi doldurmadığı ve ev yaşantıma burnunu sokmadığı sürece susarım. İyilikten maraz doğar diye boşuna söylemiyorlar. Ben hep iyi niyetle yaklaştım, samimi ve sıcak davrandım, demek ki bazı sınırları koyup korumakta fayda varmış. Şimdi sınırlarımı çiziyorum. Bir şeye bozulacak gibi oldular mı hamileyim ben deyip sıyrılıyorum :) Ayıp ama napiim onlar da azıcık anlayışlı olsunlar canım.

valla dün doktorum dayanamazsan 1 tane minoset iç dedi akşam dayanamadım içtim ama banamısın demedi azcık bile kesmedi gece yine uyandım ağrıdan uyuyamadım dahada. bugünde doktor çağırmıştı kan testi istemişti pazar 145 bugün 301 çıktı gayet güzel dedi ama ultrasonda kese bile yok haftaya çarşamba gel keseyi görürüz dedi bakalım hayırlısı :)
şu ağrılarım geçse rahatlıycam birde şu uyku bastırmasa daha iyi olucak

Tatlim değerin b
Degerin binlere cikinca kese gorunur.

Bende aksam parol attim da rahat uyudum. Disci kullanma dedi . cekmede annenin korkusu bebege yansiyacagindan dusuk riski olur dedi . bende kendime guvenemedim. Cekecem mecbur.... Benimki bugun uc ay doldu gala yorgunluk kirginluk var kafayi koyunca uyuyom.. Bulantidan pek bisi yiyemiyirum onun da etkisi oluyo . ac kalmamaya dikjat ediyorum ama bi sute sonra

vallahi herşey hoş güzelde rahatsızlanınca ilaç içememe durumu çok sancılı bir dönem :) normalde cataflam içerim böle ağrım olduğunda 2 dk da geçer ama içemiyorumda. bulantı bendede artmaya başladı bugün 2 kez ağzıma geldi yani ilerleyen günlerde daha kötü olucak diyolar o yüzden şuanki halime şükrediyorum :))

hanımlar bol süt yoğurt peynir yiyin diş sağlımız önemli...
gün de en az üç kez dişler fırçalanacak. arada mutlaka gargara kullanılacak.
ağızda asitler bolca oluşacağından diş çürümeleri cok oluyormuş dişçi öyle dedi.
bide bebiş kalsiyum ihtiyacını bizden aldığı için bizimki azalıyor .
aman dikkat .

Evet diş ağrısı hiçbirşeye benzemiyor, ben başlarda dişlerimi fırçalayamıyordum bile. Fırçayı ağzıma götürdüğüm an çıkarıyordum hemen kusuyordum. Diş ipi ve gargara ile idare ettim çok şükür hiçbirşey olmadı şimdiye kadar. Umarım böyle devam eder.

bende aynı şekilde tiksindiğim için fırçalayamazdım.
ama çıkamayan yirmilik dişim var şuan feci ağrı çekiyorum dişçi düşük riski var diye çekmedi.
dokturunla konuş öyle gel çekeyim dedi.
diş bakımı konusunda uyardı. hamilelikte aman dikkat diye . iki gündür dişlerimi fırçalıyorum ve tiksinmiyorum korkunun gözünü seveyim.

kızlarr ben aldığım kiloları aynen geri vermişim sanırım bu bulantılardan oldu

Ben artıdan hiçbişey kullanmadım ne diş ipi ne gargara ama dişlerimde henüz hiç sorun olmadı ...İnşallah böyle sürer..

kızlarr ben aldığım kiloları aynen geri vermişim sanırım bu bulantılardan oldu

Bebek için doktor ne diyor? Sağlıklıysa geri vermenin bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Ben de hayret ki kilo almamışım son 1 aydır neredeyse. Korktum ilk başta ama iyi bir şey sonuçta bu. Dooğumda gereğinden fazla kilolu olmıcaksın. Bu şekilde bakmayı dene olaya :=) Üzülme bence kuzum...

normal diyor bu haftalarda bulantıdan dolayı kilo verilebiliyormuş sakıncası yokmuş zaten benim fazla kilo almamam gerekiyor omuriliğimde 8 platin var. doktor sen kilo almayacaksın sadece bebek almalı yoksa sıkıntı yaşarsın demişti

merhabaa kızlaarrr
uzun zamandır uğrayamadım topiğe nasılsınız
bebişler de iyidir inşallah

ben devlete gidiyorum arkadaşım bir sene önce aynı doktora gitmişti. memnun kaldı . şimdilik bende memnunum.
-bende gebeliğimi devlette yaptırdığım testle öğrendim ilk ultrasona da orda girdim ama eşimi içeri almadı doktor yasak dedi ne kadar saçma babası göremezmiş bebeğimizi o kadar kızdım ki anlatamam...bi daha da gitmedim zaten özele devam ediyorum şimdi en azından ilgi alaka yerinde babası da bebişinide görebiliyor :)

Meraba kizlar hepinize kolay saglikli ve huzurlu hamilelikler dilerim.

Sizce hamileyken calismak çok zor mu gercekten.
Bende atama bekliyorum saglik bak.dan olursa iki uç ay sonra caliscam mecburen. Biraz gözüm korkuyor acikcasi
özel sektörde çalıştığım dönemde yoğunluktan canımın çıktığını bilirim çocuğum o dönemde olsaydı ne yapardım nasıl başa çıkabilirdim bilmiyorum çok şükür şimdi devlet memuruyum masa başı çalıştığım için sıkıntım yok beden yorgunluğu söz konusu değil biraz kafa yorgunluğu oluyor sadece :) 8-5 saatleri de çok iyi...izin sorunu yok sosyal hakları daha çok...kısacası atanmaktan korkma hatta biran önce atan işine gücüne başla canım...Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

merhaba kızlar
aranıza yeni katıldım bende taze çalışan anne adayıyım :) bugün tam 7 haftalık oldu bebişim inşallah ctesi günü kalp atışlarını duyacağız çok sabırsızlanıyorum biran önce kalp atışlarını duysam içim rahatlayacak. siz kaçıncı haftada duydunuz kalp atışlarını?

-
Gunaydin herkese

Kizlar tek tarafli kasiginiza agri giriyor mu hic?
Dun ogleden beri ara ara agri giriyo bi kac saniye. Snra geciyo. Kontrolum cmt olacak. O gunu bekliyorum sormak icin
benimde oluyor canım ansızın saplanıp çabucak geçiyor çok şükür genellikle sağ kasığımda oluyor.normalmiş rahim büyümesinden kaynaklanıyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…