devlet özel farketmiyor ki hakkını hiçbir yerde alamıyorsun.İnsanları haklarını aramaktan vazgeçiriyor bu sistem haklısın bide bebek var hangi biriyle uğraşacaksın ama biz böyle sustukça bu böyle devam edip gidecek bunuda unutmamak lazım.
Zaten bunun karşılığında çok büyük yaptırımlar olsa firma sahipleri olayı başka türlü gösterir o yüzden uğraşmaya değer görmüyorum ben. Anca çok uzun yıllar çalışacaksın o firmada anca öyle seni gözden çıkaramazlar herhalde.
bi kaç kere dava açmış da kazanmış gibi konuşuyorsun.çok büyük yaptırımlar yok diye susacakmısın? 20 haftalık hamilesin. ve 12 hafta sonra işinden ayrılıp doğum sonrasıyla birlikte doğum ücretini alabilirsin. Ki neden almayasın. Şu saate kadar çalışmışsın sonuçta. Senin yerinde olsam ( bende 1 yıldır çalışıyorum firmamda) hemen iş-kur a şikayet ederim. Ve şuana kadar çalıştığım saatleri bile fazla fazla alırım. Günlük 7.5 saat çalışmamız gerekiyor biliyosundur. 20 hafta boyunca o 2.5 saatin farkını bile alırım.
kolay gelsin canım. sende bebeğinden sağlıklı olunda gerisi bi şekilde halledilir.Günde 10 saat çalışıyorum. Ama daha geçen hafta fazla mesaileri kabul ettiğimize dair kağıt imzaladık hepimiz. :)
Açıkçası uğraşmayı da gözüm yemiyor. Bebişimi doğururum başka bi iş aramaya devam ederim. Şu sigorta işleri nasıl olacak ona takıntılıyım bu ara.
kızlar ben de bir firmada sekreter olarak işe başladım.. İşe gireli daha 1 ay olmuştu kiii hamile olduğumu öğrendim.. ve girerken bebek konusundaki endişelerini söylemişlerdi ben de tabiki bir süre düşünmüyoruz demiştim.. ama o süre çok kısa sürdü :)
öğreneli 4 gün falan oluyo ben bir panikle söylemedim iş yerine daha.. biraz düşüneyim derken bu hafta bitti zaten.. Aslında hemen söyleme 2 ay falan diyenler var ben de öyle yaparım diye düşünüyodum ama bu çok saklanacak birşey değil ki :/
yeme alışkanlığım değişti mesela ofiste süt içmem falan gerekicek farkedicekler ne biliyim anlaşılmadam söylesem mi diyorum?? Aslında işim çok rahat kaybetmek istemem şimdilik çünkü hiçbişey yapmıyorum nerdeyse gün boyu oturuyorum genelde yalnızım ofiste rahatım yani.. O yüzden söylersem dicem ki isterseniz yabpabıldıgım yere kadar calışırım.. zorlandığım yerde size söylerim birini bulana kadar cıkmam.. Çünkü patronumu seviyorum ben de zor durumda bırakmam istemem çünkü planlarını ben bozdum haklı olarak.. ama çıkarma ihtimaleride var.. o yüzden kararsızım
Ne yapsam bilemedim.. Siz olsanız söyler miydiniz? Çıkma ihtimaliniz olduğunu düşünerek.. Yoksa bir kaç ay saklar mıydınız? (biraz da planlarımızı bu işe göre yapmıştık eşimle.araba alıcaktık falan bunun endişesi de var)
Fikir kızlarrrrr :)
ben olsam söylerdim. bende 8 aydır çalışıyorum iş yerimde. hemen söyledim. mümkün mertebe iznimi az kullanacağım. ama benim çalıştığım yerde başka arkadaşlarım da var beni idare edecek. sizde durum ne bilemem.
zor bi durum ya .kızlar ben de bir firmada sekreter olarak işe başladım.. İşe gireli daha 1 ay olmuştu kiii hamile olduğumu öğrendim.. ve girerken bebek konusundaki endişelerini söylemişlerdi ben de tabiki bir süre düşünmüyoruz demiştim.. ama o süre çok kısa sürdü :)
öğreneli 4 gün falan oluyo ben bir panikle söylemedim iş yerine daha.. biraz düşüneyim derken bu hafta bitti zaten.. Aslında hemen söyleme 2 ay falan diyenler var ben de öyle yaparım diye düşünüyodum ama bu çok saklanacak birşey değil ki :/
yeme alışkanlığım değişti mesela ofiste süt içmem falan gerekicek farkedicekler ne biliyim anlaşılmadam söylesem mi diyorum?? Aslında işim çok rahat kaybetmek istemem şimdilik çünkü hiçbişey yapmıyorum nerdeyse gün boyu oturuyorum genelde yalnızım ofiste rahatım yani.. O yüzden söylersem dicem ki isterseniz yabpabıldıgım yere kadar calışırım.. zorlandığım yerde size söylerim birini bulana kadar cıkmam.. Çünkü patronumu seviyorum ben de zor durumda bırakmam istemem çünkü planlarını ben bozdum haklı olarak.. ama çıkarma ihtimaleride var.. o yüzden kararsızım
Ne yapsam bilemedim.. Siz olsanız söyler miydiniz? Çıkma ihtimaliniz olduğunu düşünerek.. Yoksa bir kaç ay saklar mıydınız? (biraz da planlarımızı bu işe göre yapmıştık eşimle.araba alıcaktık falan bunun endişesi de var)
canım benim izin kullanma durumum falan olmaz büyük ihtimal. çünkü küçük bir ofis, 5 kişi çalışıyoruz, çok kurumsal bir yer olmadığı için işçi haklarını tam uygulayabılecek bir yer değil anlıcan.. ve tek sekreter var diğerlerinin görevi farklı herkesin o yüzden ben cıkarsam anında yeni birini almak zorundalar.. o yüzden kararsızım ya cıkarırlarsa diye
kızlar ben de bir firmada sekreter olarak işe başladım.. İşe gireli daha 1 ay olmuştu kiii hamile olduğumu öğrendim.. ve girerken bebek konusundaki endişelerini söylemişlerdi ben de tabiki bir süre düşünmüyoruz demiştim.. ama o süre çok kısa sürdü :)
Söyleme yaa ben söyledim de nolduşuan 5 aylık hamileyim hiç belli değil.. Sonra söylersin neden söylemedin derlerse de riskliydi bebek aşağdaydı öyleydi böyleydi salla. sonuçta 5 ay maaşını al sigortan yatsın seni şimdiden çıkarabilirlerde onlar sana acımaz yani çaktırma çalış
Bence zaten sigorta maaş bir yana bi bebek 3 aylık olana kadar kimseye söylemenin doğru olmadığını düşünüyorum, yakınlar bilsin yeter. Ben şahsen hiç söylemedim müdürüm başkasından duymuş. Mesai arkadaşımıda gevşek ağzlı davranıp herkese duyurdular kız şimdi bebeğini düşürdü millete bide bunu anlatmak zorunda kalıyor.
Bu arada hamileyken işten çıkarmak gerçekten suç . Böyle bir şey olur ise hakkını aramak lazım. İlk aylarda hamileliğin belli değil iken söyleme kararı alırsan doktordan hamile olduğuna dair bir yazı al ve insan kaynaklarına ver ki olur da Allah korusun çıkartılır sanız hamile olduğunu bilmiyorduk diyemesinler .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?