çalışan hamileler

@burcutet Çok güzel yazmışsın tabi ki korktuğum bir şey yok ama patronlarım salak değil firma da 3 günlük firma değil. Daha önce çıkarılan arkadaşlarımdan da biliyorum performans düşüklüğü sebebiyle 2 hafta önceden çıkarılacaksın diye bildiriyorlar. 3-4 yıllık elemanlarını bile bu şekilde çıkardılar.

İnternette aratınca yığınla emsal çıkıyor. Tek delsin, son da olmayacaksın. Elinden geleni ardına koyma.

bi kaç kere dava açmış da kazanmış gibi konuşuyorsun.

Çok yakın arkadaşlarım olduğu için bu şekilde cevapladım. Mesajımdada belirttim zaten örneklendirdim.. Oturduğum yerden ahkam kesmek gibi bi halim yok açıkçası. Ama gerekte yokmuş zaten..

Boşver her şekilde bir kulp bulurlar. Üstler böyle işte. Tazminatını ihbar ve kıdemini al en azından...

bak ne kadar güzel özetlemişsin.. sonuçta gebeliğin ilk zamanlarıda olsa kolay geçmiyor.. Artık hiçbirşey eskisi gibi değil. Benim firmamda ortalama 30 kişi çalışıyor. Eğer patronum banada birşey söyleseydi işkanununu alıp önüne koyardım. İşten Çıkarmak gibi bir durumu olsaydı da hakkımı sonuna kadar arar uğraşırdım. Yani hak hukuk aramak için illa birkaç kere dava açıp kazanmış olmak gerekmiyor :)

benimki 3 aylık olcak daha hala söylemedim...

hamileyken çıkarmak suç değil arkadaşlar! bu noktayı yanlış anlıyorsunuz. işten çıkartma sebebi hamilelik olamaz diyor yasalarımız. İşverenler de hamile olduğu için değil performansını beğenmedik veya şunu yanlış yaptı gibisinden bahanelerle çıkartıyor zaten!!!

Sağolsunlar benimde boşboğaz iş arkadaşlarım yetiştirmişlerdi

söylediklerin taslak halinde resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.
şimdilik kamuoyu yoklaması yapıyorlar .
yürürlüğe girerse zaten doğum la ilgili aldığın raporu muhasebeye ve özlüğe verdiğinde onlar gerekeni ilgili ayda maaşına yansıtacaklardır.

Çok yakın arkadaşlarım olduğu için bu şekilde cevapladım. Mesajımdada belirttim zaten örneklendirdim.. Oturduğum yerden ahkam kesmek gibi bi halim yok açıkçası. Ama gerekte yokmuş zaten..
yaşamayan bilmez süreci tabi ki bende günlük elimden geçen dava dosyalarını biliyorum da ondan söyledim. sonuçlara az biraz tahmin vermek açısından.

İş arkadaşların biliyor mu peki? ben patrona geç söylerım sorun degıl de iş arkadaşlarımdan saklamak daha zor oluyo sürekli yanyanayız çünkü..

Aynı sorun bende de var. İş arkadaşlarımdan bir tanesi geçen hafta fark etti karnımı ama inkar ettim. Kaç haftadır kabızım o yüzden karnım o halde dedim :S İşte tam 4 hafta sonra 23 şubatta söyleyeceğim. O zamana kadar karnımı saklayabilmem gerekiyor sadece o kadar...

Ne çabuk belli olmuş karnınız ben saklasaydım şimdi bile saklanırdı. Yok gibi çünkü

Kızlar ben söyledim bugün ve kurtuldum.. İçim rahat etti walla.. Sabah önce iş arkadaşlarıma söyledim çok sevindiler tebrik ettiler.. öğlene doğru patronum geldi boş bir odada konuştum dedim böyle böyle bize de sürpriz oldu beklemiyoduk.. Karı-koca patron bunlar. Ben karısına söyledim İnsan Kaynaklarına da o bakıyo çünkü.. hiç beklemediğim kadar sevindi tebrik etti napmayı düşünüyosun dıye bana sordu hatta.. Ben de sizin için sorun olmucaksa, yapabıldıgım yere kadar çalışmak istiyorum, zorlandığım yerde söylerim yavas yavas cıkarım bırını bulana kadar dedim.. Tamam dedi.. Hatta hemen dönmeyi düşünürsen beklerim dedi.. Ben de şimdiden böyle bir şeyin sözünü veremem çok erken daha dedim.. Ama doğumdan bir süre sonra belli olur zaten dedim.. Yani ben cıkarken yerıme geçici diye birini alacaklar Ben 1 sene içinde dönersem geri alcaklar. Yoksa o kişi kalıcı çalışmaya devam edecek. Şimdilik böyle konustuk anlastık ama dediğim gibi çok erken bazı kararları vermek için..
Ama en azından içimden bi yük gıtmıs oldu sımdı cok daha rahatım ısyerınde.. herkes daha bi pozitif davranıyo patronum sürekli tavsıyeler veriyo :)) Bir sorun olmazsa inşallah yaza kadar daha çalışıcam en azından bebişe para bırıktırmıs olcaz :)
Ben anlayışlı patronlarım oldugu için rahat soyleyebıldım. Ama çıkarılma ihtimalleri olan varsa yine saklayabılırler herkesin durumu farklı tabi.. Allah kolaylık versin hepimize..

Ben en başından söylemiştim daha doğrusu iş arkadaşlarım söylemişti. Birşey demedi, ama düzeni bozulacağı için bozuldu ama belli etmedi pek :)

Ben en başından söylemiştim daha doğrusu iş arkadaşlarım söylemişti. Birşey demedi, ama düzeni bozulacağı için bozuldu ama belli etmedi pek :)
benim şefinde pek hoşuna gitmedi. usuldan yeni memur arıyor ama iş yoğunluğundan kimse memurunu vermeye sıcak bakmıyor. işimiz de çok kimse gelmek de istemiyor...

Ya ben söyleyemem işte şubat 21'e kadar saklamak zorundayım. Offff.... Karnım baya çıktı. Üstümde montla duruyorum nolur nolmaz anlaşılmasın diye...

Ya ben söyleyemem işte şubat 21'e kadar saklamak zorundayım. Offff.... Karnım baya çıktı. Üstümde montla duruyorum nolur nolmaz anlaşılmasın diye...
şal tarzı salaş trikolar varya onlardan giysene onlar tarz zaten çok dikkat çekmez bence.

şal tarzı salaş trikolar varya onlardan giysene onlar tarz zaten çok dikkat çekmez bence.

Tatlım link bulabilirsen paylaşabilir misin? Benim çok zamanım olmuyor alışverişe çıkmaya ancak internetten bakabiliyorum :S Söylediğin tarzda görmemiştim ama güzel fikir çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…