çalışan hamileler

Ben 1 ay daha saklamak zorundayım artık... İşten ayrılabilmek gibi bir lüksüm yok Şanslıymışsın kuzum gerçekten..

bizimkilerde sorun etmiyor istediğim zaman çıkıyorum ediyorumda yasal bi hakkımız var sonuçta onu söylemeye çalışıyorum bilmeyen arkadaşlar için....!

Kuzum yasal hakkın o yasalardaki açıklıklardan dolayı hiçbir işe yaramıyor :S

Ah güzelim, o hakları bilmekle kullanabilmek arasında uçurumlar var ne yazık ki...
Bizde ne yazık ki çok az insan haklarını biliyor ve ne yazık ki bunların çok çok azı bu haklardan faydalanabiliyor. Devletin özel sektöre yaptırımı olmadığı ve kimse denetlemediği sürece biz daha çooook köle gibi çalışırız. Ya da bir günde işsiz kalıp evin yolunu tutabiliriz. Hala sigortası asgari ücret üzerinden yatırılan insaların azımsanmayacak kadar çok olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.

Yeni yasalar için de aynı şey geçerli, o izin hakları vs. yaptırım olmadan hiç bir işe yaramaz. Devlet memurluğu yerini özel sektöre bırakırken azınlığa sağlanan imtiyazlar sadece hayal bizim için. Allah yardımcımız olsun.

Canm özel s
Özel sektör de calisanlarin allah yardimcisi olsun

haklısın arkadaşım çoğu yerde malesef haklarını kullanamıyormuşsun bizim kurumsal bir firma olduğu için belkide haklarımızı yemiyodur bilemiyorum onu ama bizim firmanın eleman çıkardığını hiç görmedimde duymadımda bununda etkisi vardır illaki.

aynen oylee hastaneye kntrolle gtmek ıcın bıle ızın alırsın hastaneye gıdıcem dedıgım zaman kaçta çıkıp kaçta gelıceksınz dıyo herıf hayırdır neyınız var fln fılan yok hiç:) o yuzden hakmış fln hıkaye

valla bayağı sıkıntılıymış ben kontrole gidiyorum diyip çıkıyorum gittiğim yer yakın 1 saati buluyor gidip gelmem ne çabuk geldin bile diyorlar sağolsunlar allah yardımcınız olsun gerçekten.

valla bayağı sıkıntılıymış ben kontrole gidiyorum diyip çıkıyorum gittiğim yer yakın 1 saati buluyor gidip gelmem ne çabuk geldin bile diyorlar sağolsunlar allah yardımcınız olsun gerçekten.
Şanslısınız gerçekten ben izin alırken çok sorun oluyor, hafta sonu gitsen falan dedi yok artık dedim alışsanız iyi olur yapacak bişey yok gebelik bu keyfi izin değil dedim şimdi sırf gıcıklık olsun diye her ay konturolümün olduğu gün komple gelmiyorum sonuçta işten çıkarırsa sonuçlarına katlanır 10 sene süreceğini bilsem dava ederim

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Yasal olarak haklarımızın yazılı olduğu bir metin arıyorum iş yerime sunabilmem için. Bunun içinde hamileler ve yeni doğum yapan anneler olmalı. Bana yardımcı olabilir misiniz?

4857 sayılı iş kanunu bir çok madde açık şekilde yazılmıştır

SLM KIZLAR çok fena grip oldum rapor alsam 2-3 günlük bi sıkıntı çıkar mı
doğum parasıyla bi ilgisi var mı bilmiyorum

Benimki de kurumsal firma.. Ama aralık ayında çocuk istiyorum diyen bir arkadaşımız işten çıkarıldı

canım benim ben ayrıntılı ultrasona giderken bile izin vermediler, halbuki gebeyim, yasal hakkım var, izin verseler çok hora geçerdi, ama sırf sorun çıkmasın diye sustum bir şey demedim. hastanede çalışıyorum diye kontrolü burada yaptır deyip geçiyorlar. tüm hastalara verilen hekim seçme hakkı çalışanlara verilmiyor ne yazık ki...

kendi eşler, akrabaları aynı durumda olsalardı ne yaparlardı acaba. Çok anlayışsızlar maalesef. Devlet gebelik hakları için birşeyler yapsa ne olur ki. Anlayışsız patronlar olduktan sonra

bende hala soylemedım kesın şutlanıcam asla kabul etmez dogumdan snra 2 ayı vermez bana gelmıcem bıde ustune paramı yatırıcak hiiiç ona gore bişey dııl zam verck dıye altıustu burnumuzdan getırdı pezevenk ozel sektorde boyle işte hak fln dınlemıyor hiç 2 senelık olucam eylulde verır tazmınatımı yollar

Canm se
cnm sendikalimisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…