evet ayrılacağım için
aslında şöyle bizim işyerinde müşterilerden randevu alma kayıtları düzeltme fişleri kapatma kasayı tutma ön muhasebe işleri araçların nereye hangi güzergaha gideceklerini belirleme yani kısacası hepsi bende o yüzden yeni gelen kişi ancak alışır bunları yapmaya daha mahalleleri semtleri bile bilmiyor
ah o haksızlıklar heryerde ve bendede var malesef ama ben ilk öğrendiğim gün hemen söyledim hatta rapor istedim dr dan 2 gün yattım evde bazen tahammül edemiyorum strese çıkıp gidesim geliyor
bizimkilerde sorun etmiyor istediğim zaman çıkıyorum ediyorumda yasal bi hakkımız var sonuçta onu söylemeye çalışıyorum bilmeyen arkadaşlar için....!
vallahi ben öğrendiğim gibi söyledim çünkü çok ağrım vardı ilk zamanlar doktora git gel söylemek durumunda kaldım. birde söylediğinizde yasal bi hakkınız var onu kullana biliyorsunuz. hamileler 7 buçuk saatten fazla çalıştırılamaz ne özelde ne devlette bu hakkımı günlük değilde cuma günleri toplu olarak kullanıyorum ben 3 te işten çıkıyorum gayet güzel oluyor :)
Özel sektör de calisanlarin allah yardimcisi olsunAh güzelim, o hakları bilmekle kullanabilmek arasında uçurumlar var ne yazık ki...
Bizde ne yazık ki çok az insan haklarını biliyor ve ne yazık ki bunların çok çok azı bu haklardan faydalanabiliyor. Devletin özel sektöre yaptırımı olmadığı ve kimse denetlemediği sürece biz daha çooook köle gibi çalışırız. Ya da bir günde işsiz kalıp evin yolunu tutabiliriz. Hala sigortası asgari ücret üzerinden yatırılan insaların azımsanmayacak kadar çok olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.
Yeni yasalar için de aynı şey geçerli, o izin hakları vs. yaptırım olmadan hiç bir işe yaramaz. Devlet memurluğu yerini özel sektöre bırakırken azınlığa sağlanan imtiyazlar sadece hayal bizim için. Allah yardımcımız olsun.
haklısın arkadaşım çoğu yerde malesef haklarını kullanamıyormuşsun bizim kurumsal bir firma olduğu için belkide haklarımızı yemiyodur bilemiyorum onu ama bizim firmanın eleman çıkardığını hiç görmedimde duymadımda bununda etkisi vardır illaki.Ah güzelim, o hakları bilmekle kullanabilmek arasında uçurumlar var ne yazık ki...
Bizde ne yazık ki çok az insan haklarını biliyor ve ne yazık ki bunların çok çok azı bu haklardan faydalanabiliyor. Devletin özel sektöre yaptırımı olmadığı ve kimse denetlemediği sürece biz daha çooook köle gibi çalışırız. Ya da bir günde işsiz kalıp evin yolunu tutabiliriz. Hala sigortası asgari ücret üzerinden yatırılan insaların azımsanmayacak kadar çok olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.
Yeni yasalar için de aynı şey geçerli, o izin hakları vs. yaptırım olmadan hiç bir işe yaramaz. Devlet memurluğu yerini özel sektöre bırakırken azınlığa sağlanan imtiyazlar sadece hayal bizim için. Allah yardımcımız olsun.
Şanslısınız gerçekten ben izin alırken çok sorun oluyor, hafta sonu gitsen falan dedi yok artık dedim alışsanız iyi olur yapacak bişey yok gebelik bu keyfi izin değil dedim şimdi sırf gıcıklık olsun diye her ay konturolümün olduğu gün komple gelmiyorum sonuçta işten çıkarırsa sonuçlarına katlanır 10 sene süreceğini bilsem dava ederimvalla bayağı sıkıntılıymış ben kontrole gidiyorum diyip çıkıyorum gittiğim yer yakın 1 saati buluyor gidip gelmem ne çabuk geldin bile diyorlar sağolsunlar allah yardımcınız olsun gerçekten.
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Yasal olarak haklarımızın yazılı olduğu bir metin arıyorum iş yerime sunabilmem için. Bunun içinde hamileler ve yeni doğum yapan anneler olmalı. Bana yardımcı olabilir misiniz?
haklısın arkadaşım çoğu yerde malesef haklarını kullanamıyormuşsun bizim kurumsal bir firma olduğu için belkide haklarımızı yemiyodur bilemiyorum onu ama bizim firmanın eleman çıkardığını hiç görmedimde duymadımda bununda etkisi vardır illaki.
4857 sayılı iş kanunu bir çok madde açık şekilde yazılmıştır
Çok teşekkür ederim kuzum :)
Şanslısınız gerçekten ben izin alırken çok sorun oluyor, hafta sonu gitsen falan dedi yok artık dedim alışsanız iyi olur yapacak bişey yok gebelik bu keyfi izin değil dedim şimdi sırf gıcıklık olsun diye her ay konturolümün olduğu gün komple gelmiyorum sonuçta işten çıkarırsa sonuçlarına katlanır 10 sene süreceğini bilsem dava ederim
rica ederim sor olur mu sorun olursa
cnm sendikalimisin.9734499 .!.:Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Yasal olarak haklarımızın yazılı olduğu bir metin arıyorum iş yerime sunabilmem için. Bunun içinde hamileler ve yeni doğum yapan anneler olmalı. Bana yardımcı olabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?