çalışan hamileler

32.HAFTA çalışabilir raporu alan var mı aranızda ben haftaya alacağım ama 37.haftaya kadar çalışmayacağım.
ben cuma günü aldım canım ama çalışcam çalışabileceğim kadar. Doktor kontrol ediyor. Sana soruyor çalışmak isteyip istemediğini ona göre de evrak alıyorsun iş yerine veriyorsun. Hayırlısı olsun

Ben 3 hafta oncesine kadar calisiyordum sabah 9.00 tan 19.00 e kadar. 4 yildizli otelde garsonluk yapiyorum oda tek basima calisiyorum cok agir geliyor. hersey benim ustumde tek calistigim icin. cok zorlaniyordum son zamanlar, patronlarim anlayisli degildi molam bile yoktu. Zaten vitamin eksikligim var kansizlik var, bunyem dayanamadi ve kanamam oldu hemen hasta yattim is yerinin doktoru beni cagirdi birseyin yok deyip ilk gun 3 saat sonra 4 , 5 , 6 saat calisabilirsin dedi.. gecen hafta 3 saat calismama ragmen yine kanamam oldu simdi pazar gunu calisacam 5 saat bakalim nolacak yine aynisi olursa hasta yatacam.

geçmiş olsun canım. Doktordan rapor alıp dinlensen iyi edersin aslında. Kendi doktorun ile mutlaka konuş. Kaçıncı aydasın bilmiyorum ama kanama olması risk yaratabilir. Özel sektör acımasız ama sen de sesini çıkarmalısın bence en başından...

doğum dan sonra çalışmaya ne zmn başlanıyor acaba..

Ben hollandada yasadigim icin turkiyede nasil bilmiyorum ama burda oyle rapor vermiyorlar simdi tekrar deniyecem bakacam olmazsa yine hasta yatacam o zaman tekrar beni sirketin doktoru cagiracak eger yine git calis derse baska biryere basvuracam herhangi bir doktor gelip bakacak eger o kabul ederse hastaliga ayrilacam eger oda olmazsa artik napim bende isten cikarim bebegimden onemli degil ya ..

aynen canım bebeğin ve sen önemlisin bakarsın duruma göre artık. Hollanda da bu işler daha zormuş. Allah yardımcın olsun.

Canim yapbilecegin baska bir is yok mu garsonluk cokk yorucu

SGK bilgilendirme sayfasında ilk 6 ay 3 saat seklinde bilgilendirme var. O sadece kamuda gecerli o zaman

Yeni yasaya göre yarım gün çalışma mevcut bebek 6 aylık olana kadar. O senin söylediğin bu yasa çıkmadan önceydi. Eskiden memurlar bebek 6 aylık olana kadar günde 3 saat, sonra da 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat emzirme izni kullanıyordu. Özelde ise direk bebek 1 yaşını doldurana kadar 1,5 saat idi bu süre. Şimdi yarım gün çalışma olduğundan daha rahatız özelde..

İş yerinin doktorunu bırak da başka doktora git derim ben. İş yerinin doktoru iş yerinin çıkarlarını gözetir senin değil. Hele ki ne küçük ne büyük işletme 3 yıldızlı diyorsun. Bence kendine önem ver tatlım..

Tatlım bebek 6 aylık olana kadar zaten yarım gün çalışıyorsun. Sonra da bebek 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat günde..

Bebek 6 aylık olana kadar değildi ama o benim dediğim, doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saatti. Zaten doğum izni, rapor falan bebek 6 aylık olana kadar başlamıyoz ki işe :) Yani bilmiyorum o yasa ne zaman çıkmış ki. Çünkü çalıştığım yerde en son bi arkadaş 3 saate kadar kullanmıştı, yarım gün değildi.

doğum dan sonra çalışmaya ne zmn başlanıyor acaba..

O senin ne zaman izne çıktığına göre değişir, normalde doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta iznimiz var (toplam 16 hafta yani 112 gün). Ama doğum öncesi son 3 haftaya kadar çalışabiliyorsun özel raporla böylece doğum öncesi hakkın olan 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor.

Tatlım bebek 6 aylık olana kadar zaten yarım gün çalışıyorsun. Sonra da bebek 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat günde..

:) Özel sektörde böyle bir hakkı sana veriyorlarsa çok şanslısın canım. Keşke gerçekten dediğin gibi olsa da kamuda da özel sektörde de doğum izni sonrası yarım gün çalışma olsa ama nerdeeeee... Sizinki veriyorsa süper mükemmel kurumsal bir firmaymış, sakın bırakma sonunda kadar değerlendir. Bizde uygulama hala doğum izni sonrası günde 1,5 saat bebek 1 yaşına gelene kadar.

2 aylık bebeği bırakıp işe mi gideceğiz..tam bir haksızlık bu

Merhaba hanımlar,
Geçen haftalarda BİMER'e yazmıştım doğumdan sonra yarım gün çalışma hakkı var mı diye cevap yazmışlar.

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İlgi: 06.05.2015 tarihli ve 449400 nolu başvuru İlgide kayıtlı başvurunuzda belirttiğiniz, yarı zamanlı çalışma koşullarının da yer aldığı “Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” TBMM’ye sunulmuştur. Ancak yasama döneminin sona ermesi nedeniyle söz konusu Kanunun gelecek yasa döneminde ele alınması beklenmektedir. Bilgilerinizi rica ederim. Güler ÖZDOĞAN Bakan a. Daire Başkan V.

seçim dolayısıyla meclis kapandı o yasa çıkmadı diye biliyorum..taslak halinde duruyor hala...

ztn önemli olan şeyleri sona kendilerine yaracak şeyleri başa koyarlar. Hamilelik nedeni ile işten çıkanlara işsizlik maaşı bağlamaları lazım..Atıp tutuyorlar çocuk çocuk diye verdiği destek tırt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…