- 3 Mart 2015
- 81
- 18
- 3
- 41
ben cuma günü aldım canım ama çalışcam çalışabileceğim kadar. Doktor kontrol ediyor. Sana soruyor çalışmak isteyip istemediğini ona göre de evrak alıyorsun iş yerine veriyorsun. Hayırlısı olsun32.HAFTA çalışabilir raporu alan var mı aranızda ben haftaya alacağım ama 37.haftaya kadar çalışmayacağım.
Ben 3 hafta oncesine kadar calisiyordum sabah 9.00 tan 19.00 e kadar. 4 yildizli otelde garsonluk yapiyorum oda tek basima calisiyorum cok agir geliyor. hersey benim ustumde tek calistigim icin. cok zorlaniyordum son zamanlar, patronlarim anlayisli degildi molam bile yoktu. Zaten vitamin eksikligim var kansizlik var, bunyem dayanamadi ve kanamam oldu hemen hasta yattim is yerinin doktoru beni cagirdi birseyin yok deyip ilk gun 3 saat sonra 4 , 5 , 6 saat calisabilirsin dedi.. gecen hafta 3 saat calismama ragmen yine kanamam oldu simdi pazar gunu calisacam 5 saat bakalim nolacak yine aynisi olursa hasta yatacam.
Ben hollandada yasadigim icin turkiyede nasil bilmiyorum ama burda oyle rapor vermiyorlar simdi tekrar deniyecem bakacam olmazsa yine hasta yatacam o zaman tekrar beni sirketin doktoru cagiracak eger yine git calis derse baska biryere basvuracam herhangi bir doktor gelip bakacak eger o kabul ederse hastaliga ayrilacam eger oda olmazsa artik napim bende isten cikarim bebegimden onemli degil ya ..geçmiş olsun canım. Doktordan rapor alıp dinlensen iyi edersin aslında. Kendi doktorun ile mutlaka konuş. Kaçıncı aydasın bilmiyorum ama kanama olması risk yaratabilir. Özel sektör acımasız ama sen de sesini çıkarmalısın bence en başından...
Ben hollandada yasadigim icin turkiyede nasil bilmiyorum ama burda oyle rapor vermiyorlar simdi tekrar deniyecem bakacam olmazsa yine hasta yatacam o zaman tekrar beni sirketin doktoru cagiracak eger yine git calis derse baska biryere basvuracam herhangi bir doktor gelip bakacak eger o kabul ederse hastaliga ayrilacam eger oda olmazsa artik napim bende isten cikarim bebegimden onemli degil ya ..
Canim yapbilecegin baska bir is yok mu garsonluk cokk yorucuBen hollandada yasadigim icin turkiyede nasil bilmiyorum ama burda oyle rapor vermiyorlar simdi tekrar deniyecem bakacam olmazsa yine hasta yatacam o zaman tekrar beni sirketin doktoru cagiracak eger yine git calis derse baska biryere basvuracam herhangi bir doktor gelip bakacak eger o kabul ederse hastaliga ayrilacam eger oda olmazsa artik napim bende isten cikarim bebegimden onemli degil ya ..
Canim yapbilecegin baska bir is yok mu garsonluk cokk yorucu
SGK bilgilendirme sayfasında ilk 6 ay 3 saat seklinde bilgilendirme var. O sadece kamuda gecerli o zamanHep 1.5 saat
Tatlım bebek 6 aylık olana kadar zaten yarım gün çalışıyorsun. Sonra da bebek 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat günde..Özel sektörü bilemiyorum canım, kamu da ilk 6 ay 3 - sonraki 6 ay 1,5 saat.
SGK bilgilendirme sayfasında ilk 6 ay 3 saat seklinde bilgilendirme var. O sadece kamuda gecerli o zaman
Ben 3 hafta oncesine kadar calisiyordum sabah 9.00 tan 19.00 e kadar. 4 yildizli otelde garsonluk yapiyorum oda tek basima calisiyorum cok agir geliyor. hersey benim ustumde tek calistigim icin. cok zorlaniyordum son zamanlar, patronlarim anlayisli degildi molam bile yoktu. Zaten vitamin eksikligim var kansizlik var, bunyem dayanamadi ve kanamam oldu hemen hasta yattim is yerinin doktoru beni cagirdi birseyin yok deyip ilk gun 3 saat sonra 4 , 5 , 6 saat calisabilirsin dedi.. gecen hafta 3 saat calismama ragmen yine kanamam oldu simdi pazar gunu calisacam 5 saat bakalim nolacak yine aynisi olursa hasta yatacam.
Tatlım bebek 6 aylık olana kadar zaten yarım gün çalışıyorsun. Sonra da bebek 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat günde..
doğum dan sonra çalışmaya ne zmn başlanıyor acaba..
Tatlım bebek 6 aylık olana kadar zaten yarım gün çalışıyorsun. Sonra da bebek 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat günde..
O senin ne zaman izne çıktığına göre değişir, normalde doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta iznimiz var (toplam 16 hafta yani 112 gün). Ama doğum öncesi son 3 haftaya kadar çalışabiliyorsun özel raporla böylece doğum öncesi hakkın olan 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor.
:) Özel sektörde böyle bir hakkı sana veriyorlarsa çok şanslısın canım. Keşke gerçekten dediğin gibi olsa da kamuda da özel sektörde de doğum izni sonrası yarım gün çalışma olsa ama nerdeeeee... Sizinki veriyorsa süper mükemmel kurumsal bir firmaymış, sakın bırakma sonunda kadar değerlendir. Bizde uygulama hala doğum izni sonrası günde 1,5 saat bebek 1 yaşına gelene kadar.
2 aylık bebeği bırakıp işe mi gideceğiz..tam bir haksızlık bu
seçim dolayısıyla meclis kapandı o yasa çıkmadı diye biliyorum..taslak halinde duruyor hala...Yeni yasaya göre yarım gün çalışma mevcut bebek 6 aylık olana kadar. O senin söylediğin bu yasa çıkmadan önceydi. Eskiden memurlar bebek 6 aylık olana kadar günde 3 saat, sonra da 1 yaşını bitirene kadar 1,5 saat emzirme izni kullanıyordu. Özelde ise direk bebek 1 yaşını doldurana kadar 1,5 saat idi bu süre. Şimdi yarım gün çalışma olduğundan daha rahatız özelde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?