İş yerinin doktorunu bırak da başka doktora git derim ben. İş yerinin doktoru iş yerinin çıkarlarını gözetir senin değil. Hele ki ne küçük ne büyük işletme 3 yıldızlı diyorsun. Bence kendine önem ver tatlım..
cnm çok normal bende halen devam saat 9-10 uyku saatım ama ben erken cıkıyorum 7 cıkıyom 7 de geliyorum evemerhaba kızlar bebeğim çok yeni ama uyku problemi bende de var sabah 9 akşam 8 çalışıyorum çok fazla yorulmuyorum ama eve gelince canım iş yapmak istemiyor inş kısa sürede geçer bu durum
baska doktor o anda kabul edilmiyor anca birdahakinde yine adam bana git calis derse parayla biryere basvuruyorsun o zaman baska doktor bakiyor sana yani herhangi bir doktor .. bakalim hayirlisi olsun
seçim dolayısıyla meclis kapandı o yasa çıkmadı diye biliyorum..taslak halinde duruyor hala...
O senin ne zaman izne çıktığına göre değişir, normalde doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta iznimiz var (toplam 16 hafta yani 112 gün). Ama doğum öncesi son 3 haftaya kadar çalışabiliyorsun özel raporla böylece doğum öncesi hakkın olan 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor.
:) Özel sektörde böyle bir hakkı sana veriyorlarsa çok şanslısın canım. Keşke gerçekten dediğin gibi olsa da kamuda da özel sektörde de doğum izni sonrası yarım gün çalışma olsa ama nerdeeeee... Sizinki veriyorsa süper mükemmel kurumsal bir firmaymış, sakın bırakma sonunda kadar değerlendir. Bizde uygulama hala doğum izni sonrası günde 1,5 saat bebek 1 yaşına gelene kadar.
Bebek 6 aylık olana kadar değildi ama o benim dediğim, doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saatti. Zaten doğum izni, rapor falan bebek 6 aylık olana kadar başlamıyoz ki işe :) Yani bilmiyorum o yasa ne zaman çıkmış ki. Çünkü çalıştığım yerde en son bi arkadaş 3 saate kadar kullanmıştı, yarım gün değildi.
merhaba kızlar bebeğim çok yeni ama uyku problemi bende de var sabah 9 akşam 8 çalışıyorum çok fazla yorulmuyorum ama eve gelince canım iş yapmak istemiyor inş kısa sürede geçer bu durum
Kuzum uygulama yürürlüğe girdikten sonra her şirket bunu uygulamak zorunda. Tam gün çalıştırdığı takdirde seni sigortalı olarak, şirket ceza öder. Bu da onun işine gelmez. Yani seni yarım gün çalıştırıp yarım maaş verecek zaten. Şirketin de işine gelir bu şekilde.. Yasa yürürlüğe girdikten sonra kurumsal ya da değil her firma uygulamak zorunda ki..
Hayır tatlım doğum izninin bitiminden sonra ilk 6 ay değil, malesef bizim gazetecilerimiz spikerlerimiz Türk dilini pek iyi kullanmadıklarından dolayı böyle bir anlam karmaşası yaşanıyor ancak bebeğin ilk 6 ayı ve 2. 6 ayı olarak ikiye ayrılıyor. O konuda yanlış bilgin varmış kuzum. Bu şekilde olduğundan eminim ben. Ayrıca yasa konusuna gelince nisan sonunda resmi gazetede yayınlandı diye çıtkı haberlerde ancak detayını bilmiyorum. Bir arkadaşımız da tasarı halinde kaldı diye biliyorum demiş o yüzden şuan aklım karıştı bu konuyla ilgili olarak. Ama her ne şekilde olursa olsun, bebek 6 aylık olana kadar izinden sonra 6 ay değil tatlım hiç bir şekliyle yasalar.. Doğum izni rapor falan bebek 6 aylık olana kadar başlayamıyoruz işe demişsin ama senin heralde çok iyi iznin var. Yasal süreç 32.haftan bitince 16 haftalık izne ayrılman. Ama 37.haftan bitene kadar çalışma hakkına sahipsin. Bu da bebek doğmadan önce 3 hafta demek. Yani bebek doğduktan sonra sadece 13 hafta demek, bebeğin 3aylık olana kadar izinlisin demektir. Rapor 3 ay için alamazsın zaten yasal da değil. Ancak ücretsiz izin alabilirsin istediğin kadar 1 yıl mesela. Ancak bu da benim işime gelmez. Yani Türkiye genelinde doğum yapan anneler, rapor ya da ücretsiz izin kullanmadıklarında en geç bebekleri 4 aylık olduklarında (izne çıkar çıkmaz doğduğunu düşünürsek 16 haftayı da doğumdan sonra kullanırsan 4 ay eder) iş hayatına geri dönmek zorunda kalıyorlar...
Merhaba hanımlar,
Geçen haftalarda BİMER'e yazmıştım doğumdan sonra yarım gün çalışma hakkı var mı diye cevap yazmışlar.
T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İlgi: 06.05.2015 tarihli ve 449400 nolu başvuru İlgide kayıtlı başvurunuzda belirttiğiniz, yarı zamanlı çalışma koşullarının da yer aldığı “Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” TBMM’ye sunulmuştur. Ancak yasama döneminin sona ermesi nedeniyle söz konusu Kanunun gelecek yasa döneminde ele alınması beklenmektedir. Bilgilerinizi rica ederim. Güler ÖZDOĞAN Bakan a. Daire Başkan V.
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra mezkur maddenin (D) fıkrası ile; “Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır” hükmü getirildi.
Bulduumm bulduumm :):) özel sektörde farklıysa bilemiyorum ama bizim arkadaşlar hep bu şekilde kullandı. Sizde böyle yapın, hakkınız boşa gitmesin. Birde doğum izni 18 haftaya çıktı. doğumdan önce 3 hafta kullanınca 15 hafta yani 4 ayına 1 hafta kalıyor. Burda arkadaşlar 1 ay rapor, sonrasında da yıllık izinlerini kullanıp bebişleri 6 aylık edip öyle işe başlıyorlardı, bu durumda da yaklaşık bi 4 ay boyunca 3 saat süt iznine gidiyorlardı.
Doğum izni 18 haftaya mı çıktı? Arkadaşım çıktı geçen hafta doğum iznine 16 hafta olarak...
evet cnm al benden de o kadar özel sektörde çalışıyosan kölesin ya ama işte bunun önüne geçmeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz .evet kamudakiler anne özel sektör çalışanları amele olduğundan onlara 3 saat süt emzirme hakkı tanınıyor.Adamlar ztn 5 te çıkıp gidiyorlar.. Neyse sinirlerimi bozmayacağım.
ben hollandada kaldigim icin burda farkli kurallar, gittigim ebe bile kagit veremiyorum diyor size inanmasi lazim patronunuz isterse diyor bizi arayip bilgi alabilir.. burda sorun su ki ben calismassam hasta yatarsam patronum bana para odemek zorunda bunlarda tabiki bunu istemiyor ve onun icin ellinden geleni yapiyorlar calismam icin ama bakacam gerekirse calismam issizlik parami alirim bende.. burda bide oyle hastahaneye gidemiyorsun..Kuzum hastaneye gitsen rapor alsan kabul edilmiyor mu iş yerinde ben anlayamadım pardon..
Çıkmadı mıYa geçen yılın başlarında haberlere çıkmıştı, o zamandan beri 18 hafta sanıyorum. Düzenlemeler yapılmıştı güya, kadın istihdamını artırmaya çalışıyorlardı falan, o ara çıktı sanıyodum. Tüh ya, şuan varya nasıl üzüldüm ya
ben hollandada kaldigim icin burda farkli kurallar, gittigim ebe bile kagit veremiyorum diyor size inanmasi lazim patronunuz isterse diyor bizi arayip bilgi alabilir.. burda sorun su ki ben calismassam hasta yatarsam patronum bana para odemek zorunda bunlarda tabiki bunu istemiyor ve onun icin ellinden geleni yapiyorlar calismam icin ama bakacam gerekirse calismam issizlik parami alirim bende.. burda bide oyle hastahaneye gidemiyorsun..
Çıkmadı mıYa geçen yılın başlarında haberlere çıkmıştı, o zamandan beri 18 hafta sanıyorum. Düzenlemeler yapılmıştı güya, kadın istihdamını artırmaya çalışıyorlardı falan, o ara çıktı sanıyodum. Tüh ya, şuan varya nasıl üzüldüm ya
nasıl ya haberlerde falan çıkmıştı çalışan anneye bir dürü hak falan yürürlüğe girmemiş mi o, ben girdi sanıyordum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?