- 6 Ağustos 2013
- 765
- 445
- 123
allah kolaylık versin canımbende çalışan bir kadınım. 16 haftalık hamileyim. Eski işimden ayrıldım. Biraz evdeydim sonra iş aramaya başladım her yer çok az para veriyordu muhasebeciyim bu arada. Artık en son dedim burası ne derse kabul edicem. Çünkü çok bunalmıştım ve maddi olarak sıkışmıştık. Şimdiki iş yerime başladım. istemeyerek. Geçici olarak güya. işe başladıktan 3 hafta sonra 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. :) Ben şok tabi. Bir süre gizledim ama daha fazla uzatamadım . Patron anlayışla karşıladı. Bebeğim kısmetiyle geldi. Şimdi doğum iznine kadar burdayım çünkü gerçekten çok borcumuz var. 1,5 seneyi geçti evleneli hala düğün borcu falan bitmedi destekçi kimse yok. Doğum iznimden sonra buurada nasıl devam ewderim diye kara kara düşünüyorum. Sabah 8 akşam 19,30. haftanın 6 günüresmi tatil falan yok. Allah kolaylık versin çok yoruluyorum. Bende isterdim evdeyken hamileliğimi geçirip keyif sürmeyi. Yine herşey onlar için. Allah yardımcımız olsun...
ileriye doğru söyliyeyim biraz daha erken çıkayım die diyorum şirket değiliz çünkü şahıs olduğu içinTatlım istersen hamileliğini beyan et iş yerine, hamile bayanın günde 7,5 saatten fazla çalıştırılması yasak. Bu resmi gazetede ve iş kanununda da geçiyor. Üstelik düşük riskinin en fazla olduğu dönem ilk 12 haftadır biliyorsun. Dikkat et kendine..
bugün cumartesi ben işteyim çok uykum var gözlerim kapanıyorrrr bi an önce evime gidip dinlensem keşke
saol 4'te çıkıyoruz canımKolay gelsin canım. Kaçta çıkacaksın mesaiden?
arkadaşlar doğum parası yeni alanlar bu konuda bilgi verebilirmi 1 temmuzda raporum başlıyo ilk 2 aylık sonra 2 aylık olucakmış ücreti tek seferde mi yoksa 2 ye mi bölünüyor oda?? birde aylık aldığımız maaş diyelimki net 1000 lira bu 4 aylık rapor sürecinde 4000 tl rapor parası alınırmı maaşla aynı rakama tekabül ediyormu?? daha çok olur diye duymuştum ama kafama takıldı yardımcı olursanız sevinirim..
1450 BRÜT 90 GÜN PRİM KAÇ PARA ALICAM O ZMNne zaman yada kaç sefer bilmiyorum .ama miktar hesaplama net değil brüt maaş üzeinden oluyor. son 3 aylık brüt maaşın toplanıyor ve son 3 aylık prim gün sayını bölünüp rapor gün sayısı ile çarpılıp bunun 2/3 ü yatar doğum parası olarak
Ben yıkadım, Friendly diye bir markanın sıvı deterjanı ile yıkadım, yumuşatıcı kullanmadım. Hiç bişi kokmuyorlar ama içime sindi, en azından deterjan kalıntısı yok hiç birinde, bence sen de ne marka olursa olsun sıvı deterjan ile yıka.
canım ben de memurum benim bildiğim 32. haftadan sonra çalışabilir raporu aldıysan eğer bu sürede rapor alsan bile geçersiz oluyor yani aktarma olmuyor 16 haftalık izninden gidiyor ben de şuan 14. haftadayım o günleri görürmüyüm bilmiyorum canım çalışırken hamilelik çok zormuş benim hala mide bulantıları ve kusma geçmedi çok zorlanıyorum heralde 32 de bırakacam gibi geliyor bana :) sonuna kadar çalışmak çok mantıklı aslında sonrası için ama hayırlısı artık zaman ne gösterir bakacam:)kızlar meraba, ben size su 32. haftadan sonra alınan raporu soracaktım. ben kamuda memurum. bizim personel servisindeki kişi 32. haftadan sonra da alınan 1 kac gunluk rapor ya da izin sonraki 5 haftayı etkilemez, ben duymadım memurlarda öyle birsey dedi. siz ne dersiniz kesin bilgisi olan var mı ona göre rapor aya da izin kullanıcam agustosta. 16 eylülde 32 . haftam doluyor
canım ben de memurum benim bildiğim 32. haftadan sonra çalışabilir raporu aldıysan eğer bu sürede rapor alsan bile geçersiz oluyor yani aktarma olmuyor 16 haftalık izninden gidiyor ben de şuan 14. haftadayım o günleri görürmüyüm bilmiyorum canım çalışırken hamilelik çok zormuş benim hala mide bulantıları ve kusma geçmedi çok zorlanıyorum heralde 32 de bırakacam gibi geliyor bana :) sonuna kadar çalışmak çok mantıklı aslında sonrası için ama hayırlısı artık zaman ne gösterir bakacam:)
canım inan ankaranın da pek farkı yok valilikten de ses yok öyle işe git gel her gün benim bir de 1 saat uzaklık var evle araba beni mahvediyor sürekli kusuyorum şu günler geçsin inşallah o günleri de görürüm o zaman çalışmayı tercih edecem sanırım ben aslında 2 yıl ücretsiz izin de alacam ama bebekle ne kadar zaman geçirsem o kadar iyi hayırlısı bakalım her şeyin :)ben de izmirde sıcaklardan ve yoldan bunalmış durumdayım o yuzden acaba cıkar yol var mı diye baktım ama sanırım kesintisiz çalışmak gerek ki o izinleri sonraya atabilelim. neyse saglık olsunda artık sıkıcam dişimi yapcak birsey yok gibi. sonra kullanmayı daha cok istiyorum cünkü. hersey bebişlerle daha fazla rahat vakit gecirebilmek için:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?