çalışan hamileler

selam hanımlarrr hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah :)

bende 9+5 günlik hamileyim =)

Sabah 8.30 aksşam 18.30 çalışıyorum.. Çalışmak mesele değil de arkadaş izin almak mesele doktora gidince.. Bugün daha ilk kez izin aldım sağlık ocağına gittim 2 saat geç geldim tahlil yaptrdım.. Simdi perşembe günü de kendi doktoruma gidicem dedim sürekli doktora mı gidilecekmiş... mırın kırın yapmaya başladılar...

Offff izin almak ne büyük mesele anlayış yok hakkaten napcam bakalım strese girdim şimdiden

Hayırlı olsun bebişin. Aynı sorun bende de var hatta müdürüm işi abartıp doktora 2 ayda bir git bu ne 15 günde bir doktora mı gidilirmiş her seferinde aynı şeyleri söylicek dedi bende cumartesi günleri gitmeye çalışıyorum doktora ama tahlil falan gerektiğinde sıkıntı oluyor allah yardımcımız olsun

Zor hakikatten izin konuları kizlr ya... Allah vicdan versin.. İşte kendi işin olmayınca.. Bende işte yoruluyorum. Eve minibüs otobüsle don derken.. Hic halim.kalmıyor ise güce.. Yemek yapmaya

Canım hamilelere doktora giderken izin vermek zorunda diye biliyorum ben hiç öyle mırın kırın etmeye haklar yok. Nette de araştırırdım şunu buldum bak

''4857 iş kanunun 74. Maddesinde ” … Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.” denmektedir.

Yönetmelik m.12’ de; hamile kadın işçilere hamilelikleri süresince, periyodik kontroller için ücretli izin verileceği düzenlenmiştir. Söz konusu hükümler ile, kadın işçinin ve doğacak bebeğin sağlığının ve hayatının korunması amaçlanmaktadır.

92/85/EEC sayılı Avrupa Birliği Yönergesine göre de; 9. Maddede “üye devletler, hamile çalışanın muayeneleri iş saatleri içinde yapılması gerekiyorsa, ulusal mevzuat ve/ veya uygulamaya uygun olarak ücretli izin sağlanması yönünde gerekli önlemleri alacaklardır” demektedir.

1475 sayılı İş Kanunu döneminde 81. madde gereğince çıkarılan 1987 tarihli Gebe ve Emzikli Kadınların Çalışma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Tüzükte; gebe ve emzikli kadınların çalışma şartları düzenlenmişti. Tüzüğün 4. maddesine göre; kadın işçiler başvururlarsa gebeliğin ilk üç ayında işyeri, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde ise, sırasıyla en yakın SSK sağlık tesisleri, sağlık ocakları, hükümet veya belediye hekimlerince muayene ve tedavi edilirler. Yine ilk üç aydan sonraki aylarda da, ayda en az bir defa tıbbi muayeneye gitme izni verilir. Demektedir. Doktor raporunda rapor gerekçesinde periyodik kontrol yazması gerekir ki bu kötü niyetle istismarı önlemek adına ispatlayıcı bir belgedir.''

merhaba arkadaşım bende çalışabilir raporu alcam da hangi işlemler var raporu alabildin mi?

işin kötüsü benim doktor cumartesi gnleri çalışmıyor. Sadece hafta içi... Napalım keyfimizden gitmiyoruz yaaa....

iste bunu bildikleri halde hala mırın kırın yapıyorlar işte.. Personel müdürü bunu söylemişti bana izinde sıkıntı yok gitmen gerektiğinde rahatlıkla gidebilirsin dedi... kendi müdürümde mırın kırın yapıyor işte bakalım idare edcz bi şekilde....

Bi kere hamileler günde 7,5 saaten fazla calısamalzlar. Ayrıca her kontrolleri ücretli izin verilmek zorundadır. Kesinlikle hakkını yedirme calısan hamilelerin haklarını kullan

+++++
Bi kere hamileler günde 7,5 saaten fazla calısamalzlar. Ayrıca her kontrolleri ücretli izin verilmek zorundadır. Kesinlikle hakkını yedirme calısan hamilelerin haklarını kullan

Dogru diyorsun da işte kimsenin onu taktığı yok yani işe gidip gelioruz napalım... Yıllık izne bile çıkmıyorumki hem izin almak sorun olmasın hem de 5 ay daha çalışabilirim nasılsa ordan iznime eklemiş olurum.. Hem kışın belki işe gelmek istemezsem o zamn kullanırım bakcaz artık napalım....

mrb canım bı işlem yapmana gerek yok kendı dr na gıt çalışabilir raporu almak ıstıyorum de senı muayene eder senı bı terslık yoksa verır hemen 32+0 da gıtmen lazım dr a

arkadaşım çok teşekkür ederim şu an 31 deyim zaten doktorda 32. haftada gel demişti. vallaha cevabın hızır gibi yetişti. hemencecik işlemimi halledeyim yoksa sgk otomatik izne ayırıyormuş.

sol kasık agrım cok oluyor kızlar normal mı sızde de oluyor mu 7 haftalık gebeyım suan haftaya kontrolum var daha cok su ıcıyorum ıdrar rengım bıraz koyu bu renk normal mı ?

arkadaşlar merhaba bende çalışan anneyim memurum hafta sınu tatil ama hamileyken çalışmak çok zor brn 15. haftadayım mide bulantıları kusmalarım geçmedi hiç bir şey yiyemiyorum iki hafta çalışsam 3. hafta rapor alıyorum dayanamıyorum geçen haft da kanamam oldu bu hafta yine raporluyum sonra da yıllık izin inşallah bebek biraz daha büyür biraz rahatlarım brbeklerimiz sağlıklı olsun da katlanacaz bir şey soracam arkadaşlar daha erkende soğum iznine 37+0 da mı yoksa 38+0 da mı ayrılıyoruz net bilgi öğrenemedim

Bende çalışıyorum ve işimden dolayı baya ağırlık kaldırıyorum masa başı çalışmak istememiştim zamanında ama hamilelikte masa başı çalışmak istiyor insan :)
gerçi öğrencilerime söylediğimden beri ben yaparım hocam diyip duruyorlar ama genede alışkanlıklardan vaz geçilmiyor 4 ay bitti 18+2 olduk :)

doktor randevumu bu çarşambaya alabildim (yani 32+3). çalışabilir raporunu illa 32+0 da mı almak gerekiyor? 32+3 te alırsak sıkıntı olur mu acaba yardımcı olabilir misiniz?

Ben de 7 haftalik hamileyim allahtan yaz tatilinde öğrendim hamileliğimi :) ama eylülde is başı yapıcaz bakalım :) ama bu mide bulantısi ve baş dönmesi fena :'( nasıl olacak bilmiyorum inşallah okul açılan kadar bir nebze olsun düzelebilirim bir de düşük yapmıştım bundan önce inşallah çalışma kısmına gectigimizde biseycik olmaz meleğime

doktor randevumu bu çarşambaya alabildim (yani 32+3). çalışabilir raporunu illa 32+0 da mı almak gerekiyor? 32+3 te alırsak sıkıntı olur mu acaba yardımcı olabilir misiniz?

Buyuk ihtimalle sıkinti olmaz canim cunku verilen kagitta duzenlendigi tarihle verildigi tarih yaziyor zaten duzenleme tarihi 32+0 ama aldigin tarih altinda yaziyor sorun olmaz yani bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…