çalışan hanımlar para işlerini nasıl hallediyorsunuz?

Esimin ve benım maaş kartı bende durur.Odemelerı ben yaparım.Para gerekıyorsa ben cekerım harclıgını da ben verırım.Esım zamanında cok savurgandı sımdı herseyı tıpı tıpına yetıstırdıgım ve o da parasız kalmadıgı ıcın gayet mutlu ve ben de :)
 
benim param benim param, kocamın parası gene benim param bizde...
evin tüm bilinen giderlerini eşim karşılar, beni hiç bir şeye karıştırmaz....
zaten tüm giderler çıktıktan sonra kalan parayla maaşlarımız ancak eşit hale geliyor....
işte o geriye kalan parayı da ortak hesaba transfer eder, para orada toplanır, herkes kafasına göre harcar..
.....
 
ben maaşımı eşime veririrmm harcamalarımıda kredi kartından yaparımm. aldığıma sattığıma karışmaz eşimde borçlarımızı öder yetişmezsede çaresine bakar:)...borcumuz çok olduğundan daha birikim yapamadık:)
 
maaş kartları kredi kartları hep bendedir faturaları taksitleri borçları morçları koştur koştur hep ben öderim kalan para harçlığımızdır benim ki ver hatun bana harçlığımızdan der gerisinede karışmaz tüm yük bendedir tüm ay deli gibi hesap yapıp duran benim yani-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-:mymeka:
 
vallahi Allah hepimizin yardımcısı olsun kredi ödüyoruz yüklü bir miktar eşimin maaşı krediye gidiyor kalan bir kaç kuruşuda kredi hesabında tutuyoruz ne olur ne olmaz diye
bende kredi kartları yemek masrafları faturaları vs..vs.. ödüyorum
Allahıma şükürler olsun herşeyimiz ortak ....kaydirigubbakcemile5
 
ev almadan önce benim maaşımı kullanır eşimin maaşını saklardık.ev aldık şimdi onun maaşından kredi ödüyoruz benim maaşım ise ev harcamalarına gidiyor. tabi aramızda senin maaşın benim maaşım gibi bir konuşma asla geçmez eve giren para ikimizin parasıdır.
 
maaş kartım eşimde durur ben verdim.harcamalarımda hiç tutarlı olmadığım için yaptım.sağolsun oda bir istediğimi iki etmez tüm istediklerimi imkanımız ölçüsünde alır.hiç harçlıksız kalmam.az para taşırım ama mutlaka yanımda para vardır.şimdi maaşımın yarısı arabanın ödemesine gidiyor.bana kalsa daha alamazdık.eşimde serbest meslek sahibi benden daha çok kazanıyor.ev arkadaşı gibi masraf paylaşmak saçma geliyor.
 
ev kredisi ödediğimiz için maaşımın çoğunu borca veriyorum
kalanıyla kendme ve kızema ciciler alıyorum
eşim esnaf olduğu için onun her zaman ne kadar kazandığı belli olmuyor ama ev borcunun yarısını da o ödüyor
 
Son düzenleme:
biz eşimle banka kartlarımızı ortak yaptırdık yani birimizin hesabı diğerinin bankamatiğinden görünüyo. maaşlar yatınca eşim internetten faturaları ödüyo, kalan paradan bu ay nekadar yatırım yapacağımıza karar veriyoruz geri kalan parayı ortak kullanıyoruz. artık kim nekadar harcarsa karışmıyoruz alışverişleri genelde kredi kartıyla yapıyoruz zaten öbür ay çıkıyo faturası:)
 
1000 tl lik kredi kartı çıkardık bütün mutfak, fatura giderlerinde sinemada vs onu kullanıyoruz eşimin maaşıyla o kartı ödüyoruz kalanı düğündden snra kalan borçlara vs gidiyor ben maaşımın yarısından fazlasını ortak hesabımıza yatırıyorum eşimden de 50 100 koparırsam hemen onları da yatıroyorum araba alalım diye onu gaza getirdimkaydirigubbakcemile3 2yadır böyle yapıyoruz şimdilik iyi gidiyor.
 
Ben calısıyorken esımın maasını kredı kartına ve faturalara yatırırdık.Eşimin maşından kalan parayı harcar,o bıtınce benımkınde devam ederdık,hıcbır sorun yasamadık.Eşimin ve benım kartım bende dururdu.Şimdi calısmıyorum tum kartlar hala bende.Odemelerı harcamaları ben ayarlıyorum.
 
maaş günü benim maaşımı çekip eşimin hesabına atıyoruz. internetten borçları ödüyoruz. geriye bişi kalmıyo zaten
 

kartın bi kişide durmasına karşı değilim ama eşlerin para vermemesi olayı çok kötü.bende kartımı eşime verdim ama hiç parasız kalmıyorum.hatta haftada 1-2 defa kendi sorar paran var mı diye var deyince bu defa ihtiyaçlarını karşıla harca.saklama der.
 
işe yeni başladım sayılır. daha 1 kez maaş aldım.
eşimin maaşıyla kredi kartını, elektrik,su gibi şeyleri yatırıyoruz. pek bişey kalmıyo zaten geriye. benim maaşlada kömür aldık. para kalmadı bu ay. bakalım önümüzdeki ay nasıl kullanıcaz paramızı
 
benim maaşım kira kadar zaten.Ben kirayı veriyorum kocam diğer masrafları karşılıyor.Harçlığımı ondan alıyorum..Yapcak bişe yok :)
 
bizim evde de borçaların çoğunu eşim internet hasabından öder eger yetmiyorsa benim hesaptan transfer ederiz.nakit parada genelde bende olur eşim çok para taşımayı sevmez genelde k.k.ile alışveriş yapar harçlığı bitince benden ister yada ben sorarım arada paran varmı diye.eline fazla para geçtiyse bana verir.
birde eşim kendinden habersiz para birktirmemi ister sonra mutlu oluyor birikmiş parayı görünce sormaz bana hesapta kaç paran var diye.
 
Ben esimi maalesef birturlu alsitiramadim, ortak hic birseyimiz yok sayilir. Benim arabam senin araban, benim birikimim.... cok ugrastim, hesaplari birlestirelim dedim ama kabul etmiyor. Bankadan birgun esinizede hesapda imza hakki verelim dedilerde, kabul etmedi. Sanirim aileden gelen birsey.. 8 senedir bir ilerlerleme yok, bende alistim artik. Maaslarimizda ayni, oyle savunmasi gerek buyuk br miktarda yok ortada
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…