çalışan hanımların korkulu rüyası akşama kolay pratik ne pişirsem öneriler ??

Bende ütüden nefret ediyorum hemde nasıl gep eşim yapsın diyeecınıyorumo yapıyor allahtannnn

çorbayı kavanozlara koyup,ağzını sıkıca kapatıyorsun canım ve buzdolabın alt kısmına koyuyorsun..

Bütün Çorbaları yapabiliyomusun mesala tavuk çorbasını (Tavuk çabuk Bozuluyor Ya)Birde kaç gün içinde kullanmak gerekiyor içinde tat olarak fark varmı?Kavanoza sıcakken çorba koyulacak demi Çok soru sordummm yavv

Bugünkü Menüm
Tavuk Ciğeri Sotesi
Eşimim dün yaptığı mısırlı pilav
Salata
Yoğurt

Kızlar haftasonu arkadaşlarım kahvaltıya gelecekti ve sizden değişik öneriler istemiştim ama malesef cevaplarınızı okuyamadım ,yine de cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim (

Kahvaltı menüm;peynir,zeytin,yeşil zeytin,haşlanmış yumurta,bal,tereyağı,şokella,salata,domates,yoğurtlu çarliston biber,kek,patatesli börek ve kısırdan oluşuyordu..

kavanoza soğukken konur bence.. buzluğa koymak için.

patates buhlama nedir? soğan kavurması da? nasıl yapılıyor:44:

patates buhlama:
4-5 tane patates,
1 tane k.soğan
3 tane sarmısak
patatesleri yuvararlak olarak kesiyorum ve üstüne soğanı yine halka şeklinde kesip en sonda sarmısak koyorum ve çeşitli baharatları ekleyim ha bide az zeytinyağ
ekleyip tavanın kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişiriyorum, buharda pişiyor yani...

soğan kavurmasıda:
5-6 tane k. soğan
3 dal taze soğan
1 tane sarmısak
bunların hepsini kavrulması.. işte bukadar:)) pratik olduğu için tavsiye ederim...

Son düzenleme:

kızlar biriniz aydınlatın bizi.Tavuk çorbası konur mu kavanozlara? Ben sıcakken koyulur biliyorum canım:26:

Günaydınnnnnnn arkidişlerrrrrrrrrrr

Hepinize işlerinizde kolaylıklar dilerim,çikolata tadında güzelllllll bir gün sizinle olsun

Dün akşam ki menümüz şehriye çorbası,patates yemeği,bulgur pilavı ve salata dan oluşuyordu :))

hoşgeldin canım, bende ütüden hoşlanmıyorum,hatta çamaşır katlamaktan da hiiiç hoşlanmıyorum
sağolsun eşim ütülüyor

Topalak Çorbası nasıl oluyor merak ettimm Bence Çorba Körili Tavuk Pilav olsa daha güzel olur.

tatlım topalak çorbası adana yöresine ait bir yemek.
bulgur-irmik-salça ve azıcık undan hamur yapıyorsun(içli köfte hamuru gibi)
(hatta bazen artan içli köfte hamurunuda değerlendiriyoruz.topalakları yapıp buzluğa atıyoz.)
sonra hamurdan topalaklar yapıyorsun nohut büyüklüğünde
sonra istersen etli istersen tavuklu istersen sade olabilir.
ben etli seviyorum.
kemikli eti haşlıyorum,suyunu ayırıp etini de didikliyorum.
tencereye az bişe sıvıyağ,2-3 diş sarımsak salça,nane,pul biber,karabiber koyup karıştır
üzerine et suyunu koy kaynayınca topalakları koy pişsin,
en son etini ve haşlanmış nohutunu koy 2 dk daha kaynasın kapat

günaydıın dün ne pişirsem diye düşünüp karar verememiştim ya kızlar.
eve gidince şunları yaptım:
domatesli bulgur pilavı
patates kızartması
hazır tavuklu şehriye çorbası( içine nohut ve tavuk eti ilave ettim)
havuç tarator
mantar salatası
veee dünden kalma körili tavuk sotem( tabiki eşim yemedi )

coştum resmen kızlar,kararsız eve gidince ayarım kaçtı
internetten gördüğüm mantar salatası tarifini ilk kez denedim
ama beğenmedim,eşim zaten mantarı hiiiiç sevmez
çöpe gitti emeklerime yazık oldu

bugünde makarna yapmayı düşünüyorum valla uğraşamam ohh be sabahtan karar verdim rahatladım

kızlar biriniz aydınlatın bizi.Tavuk çorbası konur mu kavanozlara? Ben sıcakken koyulur biliyorum canım:26:

günaydııın canım.
ben kavanoza hiç çorba koymadım annemde koymazdı bilmiyorum yani.
ama buzluğa çorba atıyorum,iyi oluyor.
tabiki tavuklusunu denemedim ama etli kurufasulye attım oldu

makarna gibisi var mı yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

günaydın kuzum baya yorulmuşsun ya bugun yorma kendini öle oluyo değişik tarif deneyeyim diyosun ziyan oluyo bizim tarifler yüzde yüz ev işi ve denemiş dün bende cok yoruldum pazar misafir vardı ev göcüyodu ev temizledim çamaşır yıkadım 2 makina hava yağmurlu eşimle o konuda hep kavga edyoz anlayış göstermiyo
hergün 2 gömlek değiştriyo ve bigün giyiyo ütülü askıda olcak ama çalışıyom tekim

ben bugün fırında tavuklu patates yapmayı düşünüyorum sözde dünden yapacaktım bugüne hazır olsun diye ama yemedi.

dünden arpacık çorbam var

yanına pilav tamamdır 2 günlük yemek çıkar.

havuç tarator çok severim. onu da yarın pazar alışverişinden sonra yaparım.

benim kurtarıcı yemeğim fırında tavuk cok severiz havuçluyu bizde bende perşembe pzara gidecem bugun napsam ?

oyyy 1,5 aylık yeni gelin :))) Rabbim yuvanızdan mutluluğu,huzuru eksik etmesin inşaAllah canım evlenince yemek derdi,ütü derdi,temizlik derdi oooo dertler bitmiyor canım di mi :)) Aman hepsi olur yeter ki sağlığımız yerinde olsun,keyifler yerinde olsun :))

Canım fırında tavuklu patatesi nasıl yapıyorsun ben de sabah tavuk çıkardım akşam ondan yapacağım da değişik tarif var mı merak ettim?

makarna gibisi var mı yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yaşasın makarnaaaaaaaaa,çalışan bayanların,öğrencilerin milli yemeği

evet bugün yormıycam kendimi, sende baya yorulmuşsun,hafta sonu misafir gelince zaten 2 gün nasıl geçiyo hiç anlamıyorum.
ben ütüyü iyi yapamadığım için eşim elimden alıyor,çok titiz kıyafet konusunda,bırak ben yaparım diyo
hatta hafta sonları diyorum ki canım gömleklerini yıkadım istediklerini ütüle askıya as diyorum

arpacık çorba nasıl oluyor canım.

benim kurtarıcı yemeğim fırında tavuk cok severiz havuçluyu bizde bende perşembe pzara gidecem bugun napsam ?
ben de çok severim eşim de sever sen de fırında tavuk yap
amin teşekkür ederim
bitmiyor evet o yüzden koyverdim gitti yıpratmıyorum temizlik konusunda artık.
Canım fırında tavuklu patatesi nasıl yapıyorsun ben de sabah tavuk çıkardım akşam ondan yapacağım da değişik tarif var mı merak ettim?

canım tavukları haşlıyorum.. bir tavada da patatesleri hafif kızartıyorum .. sonra üzerine rendelediğim domatesleri ilave ediyorum. patatesle özdeşsin diye. baharat tuz ilave ediyorum .. bir de haşladığım tavuk suyunu döküyorum patatesli sosa. sonra tavuklarla beraber fırın tepsisine yerleştirip pişiriyorum

kalan tavuk sularını buzluğa atıyorum pilav yaparken birer kasık atıyorum suyuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…